Pirát o dočasnom titule: Je to nelogické, bola by však chyba to neprijať

Samuel Krištofič
Samuel Krištofič (Zdroj: Oktagon MMA)
Daniel Stankovič|13. júl 2021 o 10:16 (aktualizované 13. júl 2021 o 10:20)

Zareagoval na šancu bojovať o titul strednej váhy.

Turnaj Oktagon 26 na Pražskej Štvanici dostal nový hlavný zápas. A to menej než štrnásť dní pred jeho konaním.

Potom, čo kvôli zraneniu musel odstúpiť zo súboja o titul strednej váhy Karlos "Terminátor" Vémola, nahradil ho v ňom Slovák Samuel "Pirát" Krištofič.

Český bojovník zápasil v posledných mesiacoch predovšetkým so zraneniami, ktoré mu definitívne vystavili stopku v znovuzískaní opasku strednej divízie.

Krištofič najnovšie videom zareagoval na prijatie súboja a šancu zápasiť o opasok strednej váhy.

„Boli sme s vedením už dlhšie v kontakte, pretože Karlos (Vémola, pozn. red.) mal problémy s lakťom, takže sa ma pýtali ako som na tom.

Potvrdil som súboj v septembri v Bratislave a aj keď Karlos hovoril, že sa na Štvanici predstaví, tak som sa stále snažil držať váhu a trénovať. Práve som bol vonku, keď mi zavolal v sobotu Attila (Végh) čo sa stalo, že do zápasu ideme my,“ opísal situáciu víťaz druhej Oktagon výzvy.

Napriek tomu, že sa naposledy Krištofič predstavil v súboji len nedávno, nad ponukou bojovať o titul neváhal. Mrzí ho však, že vedenie domácej organizácie zmenilo stret na súboj "len" o dočasný opasok strednej váhy a nie o právoplatný.

„Celá moja cesta je ten cieľ. Najdôležitejšie je, že robím to čo milujem, baví ma to, nemusím niekde dokladať tovar ani nič také. Boj o titul je zastávkou na mojej ceste a bola by chyba to nezobrať, keď viem, že som vo forme, kondička je dobrá, atď. Tu sme o ničom nerozmýšľali. Jedine čo ma mrzí je, že sa to začalo promovať ako duel o dočasného šampióna strednej váhy.

Príde mi to absolútne nelogické. Ak by bol Karlos šampión, zranil by sa a ja by som ho nahradil, tak to beriem, dočasný opasok je správny. Verím, že Ondro (Novotný, promotér organizácie) dostane rozum a prestanú to takto promovať,“ objasňuje Pirát.

Súperom mu bude Poliak Marcin Naruszczka, bojovník, ktorý sa v Oktagone uviedol víťazstvom nad veteránom UFC Ericom Spicelym.

„Je to veľmi tvrdý zápasník, vieme o ňom, že je komplexný, nemôžeme povedať, že by mal niekde nejakú veľkú slabinu. Osobne ma prekvapil, keď porazil Erica Spicelyho, ktorý mal skúsenosti z UFC. Vieme, že nás nečaká nič jednoduché, ale máme myseľ nastavenú správne a nič iné ako víťazstvo nevidím,“ zakončil slovenský zápasník.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Pirát o dočasnom titule: Je to nelogické, bola by však chyba to neprijať