Coutinho spečatil prestup do Barcelony, mal by byť tretím najdrahším hráčom

Výrobca športových potrieb Nike zrejme omylom oznámil prestup Philippa Coutinha.
Výrobca športových potrieb Nike zrejme omylom oznámil prestup Philippa Coutinha. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. jan 2018 o 12:00

Tímy výšku odstupného nezverejnili, podľa denníka AS však dosahuje hodnotu 160 miliónov eur.

BARCELONA. Brazílsky futbalový reprezentant Philippe Coutinho definitívne prestúpil z anglického FC Liverpool do španielskeho FC Barcelona.

Transfer už potvrdili oficiálne internetové stránky oboch klubov.

Podľa webu Liverpoolu podstúpil 25-ročný Brazílčan v metropole Katalánska zdravotnú prehliadku, po ktorej podpísal s Barcelonou kontrakt na 5,5 roka.

Zainteresované strany nezverejnili výšku odstupného. Podľa denníka AS však dostane Liverpool za Coutinha 160 miliónov eur, čo by bol druhý najdrahší transfer vo futbalovej histórii.

Známe sú podrobnosti, ktoré sa týkajú výstupnej klauzuly - záujemca o služby kreatívneho ofenzívneho záložníka bude musieť zaplatiť 400 miliónov eur.

Barcelona sa intenzívne zaujímala o služby niekdajšieho hráča Espanyolu či talianskeho Interu Miláno už počas letného prestupového obdobia.

Účastník anglickej Premier League vtedy odmietol predať svoju hviezdu napriek tomu, že Coutinho sám požiadal o odchod z Anfieldu.

Juhoameričan ešte nezasiahne do nedeľňajšieho zápasu La Ligy proti Levante. A v sezóne 2017/2018 nebude môcť nastúpiť za katalánsky klub ani v prestížnej Lige majstrov, keďže v nej na jeseň hral za svojho doterajšieho zamestnávateľa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Coutinho spečatil prestup do Barcelony, mal by byť tretím najdrahším hráčom