Vlhová žartovala na úkor Ferrari. Ako vznikla jej fotka s Leclercom?

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová a jazdec F1 Charles Leclerc.
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová a jazdec F1 Charles Leclerc. (Autor: Petra Vlhová/ instagram)
Miroslav Kováčik|21. aug 2022 o 11:23

Petra Vlhová je veľkou fanúšičkou formuly 1.

BRATISLAVA. Má kompletnú medailovú zbierku z majstrovstiev sveta, je víťazkou Svetového pohára a od 9. februára tohto roka sa môže pýšiť aj oslovením olympijská šampiónka. 

Petra Vlhová však nie je iba skvelá lyžiarka, ale multišportový talent. Prípravu pred sezónou si tradične spestruje rôznymi loptovými športmi, ale aj kajakom, cyklistikou či jazdou na motorke. 

K tejto vášni ju priviedol brat Boris a aj jej kondičný tréner Šimon Klimčík bol prekvapený z toho, aký výkon pri jazde na motorke 27-ročná Liptáčka podáva. 

"Najskôr som si myslel, že len sedí na motorke a je to pohoda. Keď som si však pozrel záznam jej srdcovej frekvencie, je to poriadny intervalový tréning. Často sa cíti viac rozbitá ako pri posilňovaní," uviedol vo Vlhovej autobiografii. 

Obľúbená slovenská športovkyňa má adrenalín v krvi, čo súvisí aj s jej ďalším koníčkom. Je veľkou fanúšičkou formuly 1, ktorú intenzívne sleduje.

Žartík na úkor Ferrari 

Nedávno bola aj špeciálnou hostkou Števa Eiseleho v známej internetovej relácii EisKing. A komentátor F1 začal zostra. Rovno sa spýtal, komu Vlhová fandí. 

"Ferrari," odpovedala po chvíľke. "Smutný príbeh toto," pohotovo reagoval Eisele, čím chcel naznačiť, že fanúšikovia Ferrari nemajú veľa dôvodov na radosť. 

Tím z Maranella spravil počas aktuálnej sezóny niekoľko veľkých strategických chýb, za čo bol na sociálnych sieťach terčom viacerých vtipov.

Jeden si neodpustila ani slovenská lyžiarska kométa.

"Po tom, čo predvádzajú sa ich chcem spýtať, či tam môžem začať robiť. Lebo neviem či majú problém nájsť nejakého normálneho človeka, ktorý by to tam koordinoval," žartovala Vlhová. 

Neskôr upresnila, že nie je úplne zarytá fanúšička Ferrari, ale práve v červenom monoposte jazdí jej obľúbený pretekár - Charles Leclerc. 

Náhodné stretnutie vo Val Gardene

S monackým pilotom má dokonca aj osobnú skúsenosť. 

"Bola som trénovať vo Val Gardene a s majiteľom, ktorý to tam vlastní, sme dobrí kamaráti. No a Leclerc dal príbeh (na instagrame) z reštaurácie, kde som bola na obede. A tú vlastní ten kamarát. 

Tak som mu písala, že ako je to možné a že by som sa s Leclercom chcela stretnúť. Potom mi napísal kam mám prísť a kedy. Tak sme tam prišli aj s mojím kondičným trénerom a potom prišiel Leclerc aj s priateľkou. Odfotili sme, pokecali a potom už išiel," prezradila Vlhová v EisKingu. 

Práve s kondičným trénerom, Talianom Marcom Portom, občas sleduje preteky F1, ktoré následne rozoberajú. Dokonca Slovenka priznala, že občas si mierne posunú tréning, aby videli aspoň začiatok veľkej ceny. 

Napriek časovej vyťaženosti sa snaží pozerať takmer každé preteky. 

"Väčšinou to pozerám na mobile, lebo stále som niekde. Naposledy som išla na dovolenku, a tak som mala mobil na kufri, slúchadla, a tak som pozerala. Dávam si aj budík na 14:58, lebo na to niekedy zabudnem," hovorí Liptáčka.

Vlhová: Keby ma niekto natočil...

Počas rozhovoru spomenula aj isté paralely medzi alpským lyžovaním a F1.

Napríklad, zjazdu takisto predchádzajú tréningy a na jednotlivých medzičasoch je vidno, kde je pretekár rýchly, respektíve kde sa potrebuje zlepšiť. 

A hoci to na prvý pohľad nevyzerá, formula 1 aj lyžovanie sú tímové športy. Rovnako ako mechanici, stratégovia či inžinieri sú na druhej strane dôležití tréneri, fyzioterapeuti či servismani. 

"Ak je ľadová trať a servisman mi neurobí dostatočne ostré lyže, tak sa mi šmýka, neviem ísť správu líniu a vtedy môžeš byť akokoľvek dobrý, ale nedokážeš predviesť jazdu, akú chceš. To je asi tak, ako keď máš zlé pneumatiky.

Je to ako puzzle. Tréner je dôležitý, pre mňa aj môj brat, ktorý je na štarte. Potom tiež fyzioterapeutka, aby som sa cítila dobre. Keď to všetko do seba zapadne, tak sú aj výsledky," zhodnotila Vlhová.

Napriek tomu, že sa predošlá sezóna F1 skončila už pred viac ako ôsmimi mesiacmi, jej záver stále vzbudzuje vášne. Max Verstappen v poslednom kole v Abú Zabí predbehol Lewisa Hamiltona a obral ho o rekordný ôsmy titul. 

Na tento súboj s dobre spomína aj olympijská víťazka z Pekingu.

"Veľmi som to prežívala. Ja som do toho vtiahla celú rodinu a keby ma vtedy niekto natočil... Ja som bola na zemi a myslela, že skolabujem. 

Je to aj o komentátorovi. Ak vie aj pri lyžovaní precítiť tú emóciu, tak divákovi to dá úplne iný zážitok. Možno aj kvôli tebe veľa ľudí pozerá F1," vystrúhala Vlhová kompliment Eiselemu.

Shiffrinová už na F1 bola

"Šport vie byť niekedy aj krutý. Verstappen sa tešil a úprimne, ja by som sa tešila tiež aj keby som vedela, čo sa stalo. Na druhej strane som si predstavila Hamiltona... Niekedy sa cítiš bezbranný a nemôžeš nič urobiť. 

V tej chvíli by som povedala, že končím. Aj preto si Hamilton musel zobrať čas pre seba, aby prišiel na iné myšlienky a potom si uvedomil, že to má rád. Tak prečo by skončil?," uvažovala najlepšia slovenská športovkyňa súčasnosti.

O tom, že je veľkou fanúšičkou F1 svedčí aj to, že ma napozeraný seriál Drive to Survive, ktorý prináša divákom aj niečo za zákulisia "kráľovnej motošportu".

Slovenka doposiaľ nevidela žiadne preteky formuly 1 naživo, no veľmi rada by to zmenila. Možno ju k tomu bude inšpirovať aj jej hlavná rivalka.

Mikaela Shiffrinová totiž bola v tejto sezóne na britskom okruhu Silverstone, čím sa pochválila viacerými fotografiami na sociálnych sieťach.

"Určite raz pôjdem. Tento rok som chcela ísť do Maďarska, ale napokon som zhodnotila, že radšej pôjdem na dovolenku. Je ťažké sa tomu časovo prispôsobiť. 

Ale keď som videla Shiffrinovú, že ona bola, tak si vravím: 'do kelu, musím ísť aj ja'. Je mi jedno kde, ale chcem vidieť F1 naživo," dodala v rozhovore. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Vlhová žartovala na úkor Ferrari. Ako vznikla jej fotka s Leclercom?