Goggiová vyhrala aj so zlomenými prstami, Vlhová nezvládla skok

Talianska lyžiarka Sofia Goggiová.
Talianska lyžiarka Sofia Goggiová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|17. dec 2022 o 11:45

Na pódium útočila aj Mikaela Shiffrinová.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - St. Moritz (Švajčiarsko)

Ženy - zjazd:

1.

Sofia Goggiová

Taliansko

1:28,85 min

2.

Ilka Štuhecová

Slovinsko

+ 0,43 s

3.

Kira Weidleová

Nemecko

+ 0,52 s

4.

Mikaela Shiffrinová

USA

+ 0,61 s

5.

Cornelia Hütterová

Rakúsko

+ 0,75 s

6.

Nina Ortliebová

Rakúsko

+ 0,81 s


Petra Vlhová

Slovensko

nedokončila

ST. MORITZ. Počas piatkového zjazdu narazila ľavou rukou do jednej z bránok. Výsledkom boli dva zlomené prsty - ukazovák a prostredník.

Talianska lyžiarka Sofia Goggiová následne absolvovala v Miláne operáciu a zdalo sa, že kráľovskú disciplínu bude musieť v sobotu vynechať.

Opak bol však pravdou. Len 24 hodín od svojho zranenia stála Talianka v St. Moritzi opäť na štarte a prakticky bezchybnou jazdou zničila konkurenciu.

Tridsaťročná Goggiová dosiahla jubilejný dvadsiaty triumf v kariére, z toho 15. v zjazde. Upevnila si pozíciu na čele priebežného poradia disciplíny.

"Včera som zažila náročný deň. Dnes som bola šťastná už len z toho, že som sa dokázala postaviť na štart. Jazdu som si mohla vychutnať, lebo som nečelila žiadnemu tlaku. Bola som najšťastnejšia pretekárka na štarte.

Nič som nevzdala. Chcela by som sa poďakovať ľuďom, ktorí mi pomohli, od lekára, ktorý mi operoval ruku, až po šoféra, ktorý ma sem z nemocnice doviezol," povedala pre ORF Goggiová.

Druhé miesto si vybojovala Slovinka Ilka Štuhecová a poradie na stupňoch víťaziek uzavrela Nemka Kira Weidleová, ktorá zaostala o viac ako pol sekundy.

So štartovým číslom 32 sa predstavila aj Slovenka Petra Vlhová. 

Na druhom medzičase stráca na Goggiovú 48 stotín, no následný skok je nevyšiel. Stabilitu udržala, no minula jednu z bránok a bola diskvalifikovaná.

"Bola nízko v oblúkoch a nezmestila sa do brány. Skočila neskôr a bolo by veľké riziko, aby sa dostala späť. Navyše, bola tam aj terénna nerovnosť," povedala v priamom prenose JOJ Šport bývalá lyžiarka Jana Wolnerová. 

Sklamaním dopadli sobotňajšie preteky aj pre domácu výpravu. Najlepšou Švajčiarkou bola Joana Hählenová, no tá obsadila až deviate miesto.

Naopak, spokojná mohla byť Vlhovej hlavná konkurentka Mikaela Shiffrinová. Američanka predviedla vynikajúci zjazd, na druhom medzičase dokonca mala zelené čísla a napokon skončila tesne za stupňami víťaziek.

Shiffrinová naďalej vedie poradie Svetového pohára. Druhá v celkovom poradí je však už Goggiová, ktorá zaostáva o rovných 50 bodov. Na tretiu priečku klesla Švajčiarka Wendy Holdenerová a na štvrtú Petra Vlhová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Goggiová vyhrala aj so zlomenými prstami, Vlhová nezvládla skok