Toto bol vždy môj sen, vravela so slzami v očiach. Vlhová vyhrala v Jasnej (rýchle fakty)

Petra Vlhová vyhrala obrovský slalom v Jasnej 2021. Vľavo Alice Robinsonová, vpravo Mikaela Shiffrinová.
Petra Vlhová vyhrala obrovský slalom v Jasnej 2021. Vľavo Alice Robinsonová, vpravo Mikaela Shiffrinová.
Miloslav Šebela|7. mar 2021 o 13:55

Slovenka vyhrala obrovský slalom Svetového pohára.

JASNÁ. Petra Vlhová vyhrala preteky obrovského slalomu Svetového pohára v Jasnej. Zvíťazila o 16 stotín sekundy pred Alice Robinsonovou. Tretia bola Američanka Mikaela Shiffrinová. 

Slovenka predviedla v prvom kole výbornú jazdu a dosiahla druhý najlepší čas. Na Mikaelu Shiffrinovú stratila len 16 stotín sekundy. Tretia Marina Gasienicová-Danielová mala stratu 44 stotín. 

Už po prvej jazde mala dobrý pocit

Vlhová bola so svojou jazdou po prvom kole spokojná.

"Konečne som predviedla moju jazdu, aj keď spodnú časť som chybovala. Problém mi robilo, že sa menilo svetlo, keď sa išlo zo slnka do tieňa a prvé dve brány som v podstate nič nevidela. Tam som urobila pár chýb. Ani neviem, na ktorom mieste som, ale som spokojná. Konečne som mala dobrý pocit," hovorila po prvej jazde pre RTVS. 

V druhom kole dosiahla tretí najlepší čas. „Jej jazda bola plynulá. Urobila presne to čo mala. K tomu niet, čo dodať,“ hovorila po jej jazde Veronika Velez-Zuzulová pre RTVS. 

Pre Vlhovú to je v tejto sezóne 5 víťazstvo sezóny a prvé v obrovskom slalome. 

Prišlo to v najlepšej chvíli

V cieli ju premohli emócie. 

"Neviem, čo som mala niekedy také silné emócie. Ani prvé víťazstvo vo Svetovom pohári som tak neprežívala," hovorila v prvom interview pre RTVS.

"Veľmi som sa v obrovskom slalome trápila. Mala som veľmi ťažké dni. Týždeň a pol dozadu som vymenila lyže, začala som cítiť istotu, každým dňom to bolo lepšie a lepšie. Posledné dni som tu lyžovala celkom dobre, ale neverila som, že by som mohla zvíťaziť. Sme realist," hovorila.

"V cieli som začala plakať. Mojím snom bolo zvíťaziť v Jasnej a potešiť fanúšikov aj seba. Aj keď som bola na tom horšie, stále som verila, že získam istotu a budem lyžovať lepšie. A prišlo v ten najlepší deň." 

Boj o veľký glóbus

Boj o celkové prvenstvo vo Svetovom pohári sa vyostruje. V Jasnej dokázala Vlhová vo dvoch pretekoch skresať náskok Lary Gutovej-Behramiovej zo 187 bodov na 36 bodov.

Vlhová v Jasnej vybojovala druhú priečku v slalome a v obrovskom slalome zvíťazila. Švajčiarka bodovala len v nedeľu, keď skončila deviata. 

Do konca sezóny ostáva ešte šesť pretekov. Vlhová by mala byť v miernej výhode v porovnaní so Švajčiarkou, keďže až tri preteky sú slalomy, ktoré Gutová nejazdí. 

Glóbus pre Bassinovú

Najlepšou lyžiarkou sezóny v obrovskom slalome sa stala Marta Bassinová. V nedeľu obsadila 4. miesto, ale v hodnotení dsiciplíny má už nedostižný náskok pred Tessou Worleyovou.

Po prvý raz v kariére získala malý krištáľový glóbus. V tejto sezone v obrovskom slalome vybojovala 4 víťazstvá a raz bola tretia. 

Hromcová nedokončila

Petre Hromcovej nevyšiel ani druhý štart vo Svetovom pohári. Dvadsaťdvaročná Bratislavčanka rovnako ako v sobotňajšom slalome nedokončila prvé kolo.




Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Toto bol vždy môj sen, vravela so slzami v očiach. Vlhová vyhrala v Jasnej (rýchle fakty)