Prešla Vlhová správne vlásenku? Aj tak by ju diskvalifikovali, tvrdil komentátor

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|11. mar 2023 o 16:00

Výpadok dlho analyzovala s trénerom Maurom Pinim.

BRATISLAVA, AARE. Ako jediná útočila na Mikaelu Shiffrinovú. Ak by Petra Vlhová v prvom kole v slalome v Aare nespravila chybu, tak by americkej lyžiarke dýchala na chrbát. 

V druhom kole však musela riskovať, aby sa dostala vyššie a z pretekov vypadla. Naposledy nedokončila slalomové preteky v novembri 2019 vo fínskom Levi. 

Slalom vo švédskom stredisku sa tak vyvíjal podobne ako všetky ostatné. Shiffrinová si v prvej jazde vybudovala obrovský náskok, ktorý v druhom kole potvrdila. Na konto si pripísala 87. víťazstvo a prekonala rekord Ingemara Stenmarka. 

„Trať je jednoduchá. Nie je strmá. Kľúčové je atakovať brány od začiatku a nie je priestor na žiadnu chybu,“ uviedla bývalá lyžiarka a česká expertka Šárka Strachová. 

Jazda na úrovni Shiffrinovej

Vlhová zažila vo Švédsku zhodnú situáciu pred dvoma rokmi. Na trati, ktorú staval jej asistent trénera Matej Gemza, takmer vyletela už v tretej bráne. 

V druhom kole útočila a vyšvihla sa o devätnásť priečok na ôsme miesto. 

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v 1. kole slalomu v Aare 2023

Podobné pocity mala aj v sobotňajšom slalome. „Uvidíme, či sa dostanem do druhého kola. Ak áno, pôjdem naplno,“ vyslovila obavy pre JOJ Šport. 

Prečo slovenská lyžiarka chybovala? 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Prešla Vlhová správne vlásenku? Aj tak by ju diskvalifikovali, tvrdil komentátor