Vlhová sa necítila v slalome dobre. Január nebol ideálny, priznala

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|15. feb 2023 o 23:40

Slovenka obhajuje striebro zo slalomu.

MÉRIBEL. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová prišla do dejiska majstrovstiev sveta v lyžovaní v pondelok. Úvod šampionátu sa rozhodla vynechať, aby sa koncentrovala na technické disciplín.

S tímom absolvovali viacdňové sústredenie vo Švajčiarsku. „Mali sme úžasný týždeň a na lyžiach sa cítim dobre. Veľmi mi to pomohlo,“ povedala Slovenka pre JOJ Šport.

Vlhová sa predstaví v oboch technických disciplínach.

„V tréningoch sme sa zameriavali rovnako na obrovský slalom aj slalom. V slalome som sa však necítila dobre ako v obrovskom slalome, tak sme sa tejto disciplíne venovali o trošku viac,“ uviedla. 

Petra Vlhová na MS v zjazdovom lyžovaní 2023

Štvrtok 16. február:

Obrovský slalom - 1. kolo o 9:45, 2. kolo o 13:30

Sobota 18. február:

Slalom - 1. kolo o 9:45, 2. kolo o 13:30

Dvadsaťsedemročná pretekárka sa naposledy predstavila v pretekoch Svetového pohára v Špindlerovom mlyne. V slalome obsadila až trináste miesto. 

„Snažila som sa dotrénovať to, čo mám zameškané, pretože január nebol ideálny,“ reagovala aj napriek jedinej výhre v sezóne v nočnom slalome vo Flachau. 

Do Francúzska prišla lyžiarka v dobrej nálade. „Atmosféra v tíme je veľmi dobrá. Stále nezabúdame na úsmev a radosť,“ priznala. 

Vlhová obhajuje v slalome striebornú medailu. Tlak na seba si však nepripúšťa. „Sú to preteky ako každé iné. Budem sa snažiť ako na Svetovom pohári.“

Pred sezónou sa vyjadrila, že by chcela získať v najtočivejšej disciplíne zlatú medailu. „Mám za sebou úžasnú kariéru. Ak by mi titul majsterky sveta nevyšiel, tak nevadí,“ uviedla na pravú mieru. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová sa necítila v slalome dobre. Január nebol ideálny, priznala