Vlhová napĺňa predsezónne ambície. Naopak, Shiffrinová pôsobí ťažkopádne

Petra Vlhová sa teší z tretieho miesta v obrovskom slalome v Sestriere.
Petra Vlhová sa teší z tretieho miesta v obrovskom slalome v Sestriere. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|10. dec 2022 o 16:25

Slovenka obsadila tretiu priečku v obrovskom slalome.

SESTRIERE, BRATISLAVA. Slovenská reprezentantka Petra Vlhová napĺňa predsezónne ambície, ktoré si s trénerom Maurom Pinim určili. 

„Bolo by skvelé, aby Petra skončila v obrovskom slalome v najlepšej trojici. Najlepšie, ak by bola prvá,“ uviedol švajčiarsky tréner pred štartom nového ročníka Svetového pohára. 

Elitné lyžiarky sa prvýkrát predstavili v obrovskom slalome na európskom snehu v talianskom stredisku Sestriere. Po zrušených pretekoch v Söldene sa postavili na štart v americkom Killingtone. 

„Preteky v Amerike boli veľmi špecifické. Podujatie ovplyvnil vietor a kvalita snehovej podložky. Veľa favoritiek malo problémy,“ vrátila sa k súťaži česká expertka a bývalá lyžiarka Eva Kurfürstová. 

Slovenka v nich obsadila štvrtú priečku. V Sestriere sa však dokázala posunúť o stupienok vyššie a zaznamenala šesťdesiate pódiové umiestnenie v kariére. 

Petra Vlhová oslavuje na pódiu spolu s tímom tretie miesto v obrovskom slalome v Sestriere.
Petra Vlhová oslavuje na pódiu spolu s tímom tretie miesto v obrovskom slalome v Sestriere. (Autor: TASR)

Sršala z nej pozitívna energia

Podmienky v talianskom stredisku boli zložité, pretože pred pretekmi napadalo vyše pol metra snehu. Pretekárky nemohli absolvovať voľné jazdy. Keď sneženie prestalo, organizátori sa okamžite pustili do úpravy trate. 

Zjazdovka v Sestriere je náročná. Začína sa strmou pasážou, prejazdom do roviny, nasleduje opäť strmá pasáž a záverečná rovina. Niektorým pretekárkam v závere dochádzali sily. 

„Obrovský slalom v Sestriere vždy bolí,“ zhodnotila Kurfürstová. 

Petra Vlhová figurovala po prvom kole prvýkrát v sezóne na prvom mieste. „Bolo pekné vrátiť sa na líderskú pozíciu po prvom kole. Veľmi sa teším, že som zašla dobrú jazdu. Dnešné podmienky sú ťažké a potrebovala som ísť trochu s rozumom. 

Videla som, ako šli predo mnou ostatné dievčatá a mala som v hlave presne nastavené, ako pôjdem. Podarilo sa mi to,“ tešila sa po prvom kole v rozhovore pre JOJ Šport. 

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v 1. kole obrovského slalomu v Sestriere

V prvej jazde sa vyvarovala chybám a plynulo prechádzala z oblúku do oblúku. „Na trať sa pustila výborne už od prvej brány. Sršala z nej pozitívna energia. V rovine výborne zapracovala, aby zrýchlila. 

Išla zodpovednú jazdu, snažila sa triafať oblúk zhora, robiť výjazd okolo brány a púšťať lyže do ďalšieho oblúku. Je to spojené aj s jej fyzickou stránkou. Bola to jazda bez chýb a zaváhaní,“ zhodnotila vystúpenie expertka Jana Wolnerová. 

Vlhová v závere vytuhla

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová napĺňa predsezónne ambície. Naopak, Shiffrinová pôsobí ťažkopádne