Petra je šťastná a to nás posúva vpred, teší sa Vlhovej tréner po vydarenom úvode

Petra Vlhová sa teší z tretieho miesta v obrovskom slalome v rakúskom Söldene.
Petra Vlhová sa teší z tretieho miesta v obrovskom slalome v rakúskom Söldene. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|2. nov 2023 o 14:20

Vo Fínsku našli výborné podmienky.

BRATISLAVA. Petra Vlhová má za sebou výborný štart do novej sezóny Svetového pohára alpských lyžiarok.

Dvadsaťosemročná Liptáčka skončila v otváracích pretekoch obrovského slalomu v Söldene na treťom mieste. Na víťazku Laru Gutovú Behramiovú stratila iba štrnásť stotín sekundy. 

„Je to prekvapenie. Som šťastná, že som skončila tretia. Nevedela som, či som na tom dobre, predsa len som bola na lyžiach iba tri dni za tento mesiac. Možno som však mohla byť desať alebo dvanásť dní.

Ešte nikdy sa mi nestalo, že by som bola posledný mesiac pred pretekmi iba tri dni na snehu. V podstate som šla hneď na preteky. Je to vzácne. Vieme, čím som si prešla. Brala som to však aj pozitívne.

Oddýchla som si. Bolo to síce zo začiatku ťažké, ale po Argentíne som bola vyčerpaná. Trénovali sme na stodvadsať percent. Choroba pramenila z niečoho.

Po Argentíne som sa cítila skvelo. Bola som silná. Dni na snehu mi chýbali, ale to sa bavíme o malých detailoch. Ťažko povedať, čo by bolo iné, ak by som neochorela,“ komentovala Vlhová svoje vystúpenie po pretekoch. 

Hrdá Petra

Slovenka sa už presunula na sever Európy, kde sa pripravuje na ďalšie kolo SP. Na programe sú dva slalomové preteky v Levi. 

Celý tím je po úspešnom štarte výborne naladený. 

Najbližší program Petry Vlhovej

11. novembra slalom v Levi

12. novembra slalom v Levi

„Bol to pre nás excelentný výsledok. Napriek okolnostiam, ktoré nás pred úvodnými pretekmi sprevádzali, sme dosiahli jednoznačne viac, ako sme mohli očakávať. Petra bola neskutočná.

Našla dostatok sily a energie, aby zo seba dostala viac než sto percent svojich aktuálnych možností. 

Navyše, Petra bola naozaj blízko k víťazstvu, čo sme, úprimne povedané, vôbec nečakali. Aj preto sme absolútne spokojní a šťastní. Tento výsledok nám dodal obrovské množstvo ďalšej energie, ktorú cítime aj po príchode do Levi. 

Petra je tiež veľmi šťastná a zároveň hrdá na to, čo sme ako tím dokázali. Všetci sa z toho tešíme, posúva nás to dopredu,“ povedal tréner Mauro Pini pre Sport Management Company. 

Nadšenie z lyžovania

Podmienky vo Fínsku sú úplne odlišné ako v strednej Európe. 

„Išli sme z plus 10 či 15 stupňov a prišli sme do mínus 10 až 15 stupňov… Na druhej strane, presne takéto pravé zimné prostredie na prípravu sme hľadali a potrebovali. Levi nám v tomto ročnom období ponúka perfektné podmienky. 

Organizátori urobili v ostatných týždňoch naozaj veľký kus práce, vďaka čomu sme tu našli absolútne skvelo nachystaný svah na prípravu.

Samozrejme, nie sme tu sami, je tu takmer každý. Z pohľadu kvality je to však výborné na prípravu pred ďalšími pretekmi,“ pokračoval. 

Levi je stredisko, v ktorom sa slovenskej reprezentantke náramne darí. Do vlaňajšieho novembra bola s piatimi triumfami rekordérka trate.

Zásluhou dvoch výhier ju prekonala Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá má momentálne náskok jedného prvenstva.

„Za posledných jedenásť rokov vyhrali slalom v Levi len tri pretekárky. Mikaela Shiffrinová, Petra a Tina Mazeová. Slovinka sa však tešila len raz, zatiaľ čo Mikaela má šesť triumfov a Petra päť. Je to niečo naozaj obdivuhodné. 

Som veľký optimista, že Petra bude opäť bojovať o víťazstvo. Stále máme pred pretekmi dostatok dní a stať sa môže všeličo, v tomto momente sme však plní sebavedomia a nadšenia,“ uviedol na záver. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Petra je šťastná a to nás posúva vpred, teší sa Vlhovej tréner po vydarenom úvode