Mazeová o Vlhovej: Je to sklamanie, že neprišla na šampionát v lepšej forme

Petra Vlhová na MS v zjazdovom lyžovaní 2023.
Petra Vlhová na MS v zjazdovom lyžovaní 2023. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|18. feb 2023 o 17:30

Slovenka nebola favoritka, ale chcela medailu.

MÉRIBEL. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová odišla z majstrovstiev sveta bez cenného kovu. V slalome obsadila piatu priečku.

„Určite je to pre ňu sklamanie. Nie je v najlepšej forme a nemohla predviesť to najlepšie. Predpokladám, že piate miesto je najviac, na čo momentálne má,“ zhodnotila pre Sportnet bývalá skvelá slovinská lyžiarka a expertka Tina Mazeová. 

Z Méribelu

píše reportérka Sportnetu Nikola Baďová

„Je mi to ľúto za Petru, že tu nemohla byť v najlepšej forme. Každý videl, že nebola na tom tak dobre, ako zvykla byť. Keď na tom nie je telo najlepšie, tak je to ťažké aj na psychiku. Dala do toho všetko,“ povedal Vlhovej tréner Mauro Pini. 

Holdenerová si šla po zlato

Preteky senzačne vyhrala kanadská reprezentantka Laurence St-Germainová. Striebornú medailu získala Mikaela Shiffrinová a tretia skončila Lena Dürrová. 

„Boli to veľmi zaujímavé slalomové preteky. Videli sme rozličné typy lyžovania. Niektoré pretekárky do toho veľmi tlačili. Laurence St-Germainová mala perfektný deň a zapojila sa do súboja s Mikaelou, Lenou a Wendy.

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v 2. kole na MS v zjazdovom lyžovaní 2023

Videli sme, že Američanka mala v druhom kole problémy a stratila zo svojho náskoku. Wendy útočila na zlato. Bolo mi veľmi ľúto, že vypadla. Na lyžiach dnes bola jednoznačne najlepšia,“ reagovala Mazeová. 

„Severoamerické lyžiarky sa vedia ukázať na veľkých podujatiach. Nikto si nemyslel, že Kanaďanka dokáže získať titul majsterky sveta. Prekvapila ma,“ dodal Pini. 

Techniku má, sily nie

V prvom kole obsadila Vlhová piate miesto. Na vedúcu Shiffrinovú stratila necelú sekundu. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Mazeová o Vlhovej: Je to sklamanie, že neprišla na šampionát v lepšej forme