Tlak na Vlhovú je väčší ako na Shiffrinovú, tvrdí Velez-Zuzulová

Petra Vlhová po pretekoch v Killingtone.
Petra Vlhová po pretekoch v Killingtone. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|1. dec 2019 o 22:24

Druhé miesto je malým víťazstvom.

BRATISLAVA. Po príchode do cieľa druhého kola Petra Vlhová zamávala do kamery, ale nedávala najavo žiadne emócie.

Z tváre slovenskej lyžiarky by fanúšikovia len s námahou tipovali, ako skončila. Hoci už vtedy vedela, že bude prinajhoršom druhá.

Petra Vlhová - slalom žien v Killingtone 2019: fotogaléria

1.12.2019

Jemný úsmev na jej tvári sa objavil, až keď sa po pretekoch objala s Mikaelou Shiffrinovou, ktorá ju ako jediná v nedeľňajšom slalome Svetového pohára v Killingtone zdolala.

Hoci Američanka bola rýchlejšia o priepastných 2,29 stotiny sekundy, Vlhová si konečne vydýchla. Vo štvrtých pretekoch sezóny sa dostala prvýkrát na stupne víťazov.

„Ak mám byť úprimná, cítila som sa hrozne,“ načrtla slovenská lyžiarka pre RTVS.

Vlhová zvolila opatrnejšiu taktiku

V Killingtone to bola slalomová veterná lotéria. A lyžiarky sa museli vysporiadať aj s náročnými podmienkami na trati. Kým v prvej polovici jazdili po agresívnom snehu, v druhej časti bola trať ľadová.

„Nevedela som sa s tým vyrovnať. So servismanom sme zrejme nenašli správne nastavenie lyží. Hrany boli príliš ostré,“ priznala Vlhová po prvom kole.

Po ňom bola druhá s vyše sekundovou stratou na Shiffrinovú. Pred treťou Wendy Holdenerovou mala náskok 61 stotín sekundy a štvrtou Katharinu Lienesbergovou až 90 stotín sekundy.

Hoci tréner Livio Magoni neustále Vlhovej zdôrazňuje, aby v každej jazde riskovala, jeho zverenka zvolila v druhom kole opatrnejšiu taktiku.

„V druhej jazde som išla veľmi zle. Neriskovala som. Chcela som len zísť do cieľa, aby som skončila na pódiu,“ priznala 24-ročná Slovenka.

Vlhová: Bojovala som sama so sebou

Prečo sa takto rozhodla?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Tlak na Vlhovú je väčší ako na Shiffrinovú, tvrdí Velez-Zuzulová