Shiffrinová si jazdí vlastnú ligu. Vlhová bude chcieť na svoju jazdu zabudnúť

Petra Vlhová počas 1. kola slalomu v rakúskom Lienzi.
Fotogaléria (12)
Petra Vlhová počas 1. kola slalomu v rakúskom Lienzi. (Autor: TASR)
Sportnet|29. dec 2023 o 10:25

Prvé kolo ovládli Američanky.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Lienz

Ženy - slalom, 1. kolo:

1.

Mikaela Shiffrinová

USA

52,81 s

2.

Paula Moltzanová

USA

+ 1,14 s

3.

Anna Swennová-Larssonová

Švédsko

+ 1,32 s

4.

Michelle Gisinová

Švajčiarsko

+ 1,39 s

5.

Lena Dürrová

Nemecko

+ 1,66 s

6.

Katharina Liensbergerová

Rakúsko

+ 2,20 s

10.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 2,41 s

LIENZ. Tohtoročné prvé kolá v rakúskom Lienzi nebudú niečím, na čo bude slovenská lyžiarka Petra Vlhová v dobrom spomínať.

Po úvodnej jazde štvrtkového obrovského slalomu figurovala až na 18. mieste a rozhodne nebude spokojná ani so svojou prvou slalomovou jazdou. Skôr ako spomínať by na ňu radšej rýchlo zabudla.

Vlhovej nevyšla vrchná časť, kde stratila na vtedajšiu líderku Annu Swennovú-Larssonovú vyše sedem desatín. Manko nedokázala následne zmenšiť a v spodnej časti trate narástlo na 1,09 sekundy.

"Sekunda straty na zranenú Annu Swennovú-Larssonovú? To je prekvapenie," reagovala po dojazde Vlhovej spolukomentátorka rakúskej ORF Nicole Hospová. 

"Niektoré oblúky mala dobré, iné zasa nie," dodala bývalá špecialistka na točivé disciplíny. S komentátorom Ernstom Hausleitnerom špekulovali, či za slabší Vlhovej výsledok môže opäť výber materiálu.

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v 1. kole slalomu v Lienzi 2023

Suverénnou víťazkou prvého kola sa stala Mikaela Shiffrinová, ktorá vo štvrtok vyhrala aj obrovský slalom. Američanka doslova deklasovala konkurenciu. Druhá je jej krajanka Paula Moltzanová, no stratila viac ako sekundu.

Vlhová na svoju rivalku dokonca stratila až 2,41 sekundy a je na 10. mieste.

"Začala výborne, ale vo vlásenke ostala pretočená hrudníkom ľahko vzadu. Bohužiaľ, mala trochu stratu a nedostala rýchlosť do roviny.

V cieli sa držala za stehna. Ťažko povedať, čo sa stalo," uviedla v priamom prenose Eurosportu expertka Eva Kurfürstová.

Fotogaléria: Petra Vlhová v 1. kole slalomu v Lienzi 2023

"Ťažký koniec roka pre Petru Vlhovú. V Levi viedla s veľkým náskokom, aj na druhý deň, kým nevypadla, v Courcheveli zvádzala napínavý súboj so Shiffrinovou, ale tu výrazne stráca," vravel Tobias Barnerssoi pre ARD.

Spomedzi elitnej pätnástky nezvládli prvé kolo Hanna Aronssonová Elfmanová, Mina Fürst Holtmannová či chorvátska juniorka Zrinka Ljutičová.

Trať staval Mitja Kunc, tréner Slovinky Andreji Slokarovej, ktorá bola sedem stotín za Vlhovou. Druhé kolo je na programe o 13.00 h.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Shiffrinová si jazdí vlastnú ligu. Vlhová bude chcieť na svoju jazdu zabudnúť