Sagan sa suverénne vrátil tam, kde vyhral prvé veľké preteky. Žltý dres odmieta

Peter Sagan sa raduje z víťazstva.
Peter Sagan sa raduje z víťazstva. (Autor: SME - Jozef Jakubčo)
Zoran Boškovič|29. júl 2017 o 20:38

Peter Sagan vyhral prvú etapu na Okolo Poľska a ukázal, že jeho telo po neočakávanej niekoľkotýždňovej prestávke funguje výborne.

KRAKOV. Keď Peter Sagan prichádzal na Okolo Poľska 2017, nebolo jasné, ako bude fungovať jeho telo. Po diskvalifikácii na Tour de France 2017 mal neplánované trojtýždňové voľno. Nohy mohli zareagovať akokoľvek. V tomto období neboli v permanencii už niekoľko rokov.

“Po prvej etape Peter uvidí, ako zareagujú jeho nohy. Na podobné situácie nebol zvyknutý. Myslím si, že nepôjde na štart s prehnaným sebavedomím, ale s pokorou,” hovoril pred Okolo Poľska prvý Saganov tréner Peter Zánický.

Jeho bývalý zverenec však prvú etapu na pretekoch vyhral pred Austrálčanom Calebom Ewanom a Holanďanom Dannym van Poppelom a dokázal, že je na tom skvelo.

“Sám som prekvapený. Čakal som, že sa budem musieť rozjazdiť niekoľko etáp. Víťazstvo je však veľmi cenné,” hovoril Sagan po prvej etape.

Sagana vítali davy, on im neustále mával. Takto vyzerala 1. etapa Okolo Poľska: fotogaléria

9.4.2019

Triumf ho prekvapil

“Úlohy sú jasne dané. Každý vieme, čo máme robiť,” vyhlásil na tlačovej konferencii pred pretekmi Rafal Majka. Saganov poľský tímový kolega je považovaný za lídra tímu Bora-Hansgrohe v boji o žltý dres na Okolo Poľska.

Práve Majka je jediným Poliakom, ktorému sa podarilo tamojšie preteky vyhrať za ostatných trinásť rokov. Triumfoval na nich v roku 2014.

Sagan však do Okolo Poľska vstúpil suverénne. Aj profil pretekov naznačuje, že keď je na tom zdravotne dobre, pokojne získaný žltý dres nemusí vyzliecť. Až štyri z dovedna siedmich etáp by mali sedieť klasikárom. Slovák to však odmieta.

“Na to ešte vôbec nemyslím. Na žltý dres ide Rafal Majka,” vravel Sagan. Keď zvládne zopár nie výrazných kopcov, Bora-Hansgrohe by mohla prehodnotiť priority. “Uvidíme deň po dni, ako to pôjde,” uzavrel túto tému Sagan.

Poliak Sagan

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan sa suverénne vrátil tam, kde vyhral prvé veľké preteky. Žltý dres odmieta