Okolo Flámska vynechá elitný Belgičan. Pri jeho triumfe Sagan spadol

Phillipe Gilbert vyhral v roku 2017 monumentálnu klasiku Okolo Flámska.
Phillipe Gilbert vyhral v roku 2017 monumentálnu klasiku Okolo Flámska. (Autor: TASR/AP)
TASR|29. mar 2021 o 18:10

Podľa vlastných slov potrebuje oddych.

BRUSEL. Belgický cyklista Philippe Gilbert sa rozhodol vynechať nadchádzajúce slávne preteky Okolo Flámska (4. apríla). Podľa vlastných slov sa momentálne necíti pripravený a radšej sa sústredí na ďalšie ardénske klasiky.

Tridsaťosemročný cyklista tímu Lotto-Soudal je renomovaným klasikárom. Bývalý majster sveta má na konte 22 triumfov, vrátane víťazstva na monumente Okolo Flámska z roku 2017.

Vtedy ťažil z vydareného útoku 56 kilometrov pred cieľom. Dostihnúť sa ho snažil aj Peter Sagan, ale spadol po nešťastnom kontakte s ochrannou bariérou.

"Chýba mi fyzická aj mentálna čerstvosť. Potrebujem oddych, pretože sa práve necítim najlepšie. Je tak už niekoľko týždňov, možno som pretrénovaný.

Dám si päť dní oddych a potom sa opäť pomaly pustím do toho," citovala trojnásobného belgického Športovca roka agentúra AFP.

Gilbert vyhral všetky "monumenty" okrem Miláno - San Remo.

Na Liege-Bastogne-Liege sa tešil z triumfu v roku 2011, na Okolo Lombardska dokonca dvakrát v rokoch 2009 a 2010. K tomu pridal už spomenuté víťazstvo na pretekoch Okolo Flámska a Paríž-Roubaix ovládol v roku 2019.  

Všetkých päť cyklistických monumentov dokázalo vyhrať len belgické trio Rik Van Looy, Eddy Merckx a Roger De Vlaeminck.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Okolo Flámska vynechá elitný Belgičan. Pri jeho triumfe Sagan spadol