Bora mení Saganove plány. Namiesto klasík mieri na Okolo Katalánska

Peter Sagan (v strede) na Tirreno - Adriatico 2021.
Peter Sagan (v strede) na Tirreno - Adriatico 2021. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|15. mar 2021 o 19:58

Slovenský cyklista priznal, že potrebuje súťažné kilometre.

BRATISLAVA. V tejto fáze sezóny už zvykol byť vo forme, naháňal súperov a zberal prvé víťazstvá pred monumentálnymi klasikami. Lenže teraz Peter Sagan nie je na tom kondične najlepšie.

Po tom, čo vo februári prekonal Covid-19, mal veľký tréningový výpadok a to sa podpísalo pod jeho formu.

"Po náročnejšom období si neviem predstaviť nič lepšie. Štartujem tu, aby som najazdil prvé súťažné kilometre. Beriem to deň po dni. Napríklad v sobotu som sa len horko-ťažko dostal do cieľa,“ vravel v nedeľu pred štartom 5. etapy Tirreno - Adriatico akreditovaným novinárom.

Už predtým naznačil, že na Tirreno - Adriatico neprišiel bojovať o víťazstvo. Čo je pre trojnásobného majstra nezvyčajné.

„Najmä kvôli prekonanému vírusu nie som na tom kondične tak dobre, ako si mnohí mysleli. Uvidíme, ako sa to bude zlepšovať z pretekov na preteky,“ dodal Sagan. 

Pôvodne mal po Tirreno - Adriatico absolvovať klasiky. Najskôr Miláno - San Remo a následne sériu flámskych klasík. 

Lenže tím urobil v jeho programe zmenu a posiela ho na etapové preteky Okolo Katalánska. 

Saganovu účasť potvrdil oficiálny účet pretkov na Twitteri.

To znamená, že od 22. do 28. marca bude v Španielsku a naisto vynechá klasiky ako Gent - Wevelgem či E3 Saxo Bank Classic.

Okolo Katalánska sú prestížne preteky a pravidelne na nich štartuje svetová špička. Tento rok oslavujú jubilejný 100. ročník. 

Známe sú aj tým, že trať je veľmi kopcovitá a viacero etáp má charakter horských dojazdov. Tento rok zo siedmich etáp nie je rovinatá ani jedna. 

Preteky Okolo Katalánska začnú sa v známom prímorskom rezorte Calella a vyvrcholia v Barcelone.

V tretej a štvrtej etape budú cyklisti finišovať do kopca na Vallter 2000 vo výške 2150 ma na Port Ainé vo výške 1970 m. Ide o lyžiarske strediská v katalánskych Pyrenejach. Vlani
sa preteky pre začínajúcu sa pandémiu koronavírusu neuskutočnili.

V programe Petra Sagana zatiaľ ostáva sobotňajšia klasika Miláno - San Remo aj monumenty Okolo Flámska a Paríž - Roubaix. Nie je však vylúčené, že Bora zmení plány. 

Pri neúčasti Sagana bude lídrom nemeckého tímu zrejme Nils Politt. Nemecký klasikár bol pred dvomi rokmi na Paríž - Roubaix druhý. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Bora mení Saganove plány. Namiesto klasík mieri na Okolo Katalánska