ONLINE: Peter Sagan na MSR a ČR v cyklistike 2021 (elite, dnes, LIVE)

Peter Sagan dnes LIVE na MSR a ČR v cyklistike 2021.
Peter Sagan dnes LIVE na MSR a ČR v cyklistike 2021. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|20. jún 2021 o 11:30

Sledujte s nami online prenos z majstrovstiev Slovenska a Česka v cestnej cyklistike 2021.

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU. Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe dnes ide na majstrovstvách Slovenska a Česka v cestnej cyklistike 2021 preteky s hromadným štartom v kategórii elite.

Jeho brat Juraj Sagan nemôže pre zdravotné dôvody obhajovať titul, a tak bude opäť favoritom číslo jeden. Kto bude majstrom Slovenska?

Sledujte cyklistiku online.

ONLINE PRENOS: MSR a ČR v cestnej cyklistike 2021 (LIVE, Peter Sagan, dnes naživo)

Majstrovstvá Slovenska a Česka v cyklistike
20.06.2021 o 13:55
Kategória ELITE muži
Majster SR: Peter Sagan
Ukončený
Prenos
V momente, keď poznáme majstra a vicemajstra Slovenska, s prenosom končíme. Peter Sagan je po dnešku sedemnásobný majster republiky, na pódiu ho v roku 2021 premiérovo doplnil Matúš Štoček.

Ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa.

Do čítania, priatelia!
Cieľ
importantVicemajstrom Slovenska sa stáva Matúš Štoček, pre ktorého je to prvé pódium v rámci domácich majstrovstiev v kategórii ELITE!

Tretí skončil Lukáš Kubiš, ktorý prešprintoval Erika Bašku.
Cieľ
importantČeským víťazom je Michael Kukrle, druhý je Dominik Neuman a tretí finišuje Daniel Turek.
Cieľ
importantSlovenským majstrom pre rok 2021 v kategórii ELITE mužov sa stáva Peter Sagan! Všetko podľa predpokladov.
1 km
Peter Sagan zdraví stovky fanúšikov pred cieľom a exhibične finišuje.
3 km
Sagan už pomaly vchádza do Bánoviec do Bebravou, diváci si môžu užívať legendu svetovej cyklistiky.
5 km
Michael Kukrle sa odtrhol od Neumana s Turekom, vzápätí ho však súperi rýchlo doskočili. Ešte nie je nič rozhodnuté.
7 km
Pohodový záver pre Petra Sagana. Slováka o menej ako týždeň čaká už jazda na Tour de France.
9 km
Skupina s trojicou Čechov si to zatiaľ necháva na neskoršie chvíle. Kukrle s Neumanom súťažia za jeden tím – Elkov – Kasper, takže favorit do finišu je jasný.
10 km
Slovák si na približne piatich kilometroch vypracoval 35-sekundový náskok na Tureka, Kukrleho a Neumana. Aj to svedčí o tom, že to dnes nebolo o tom kto, ale o tom kedy sa Peter Sagan rozhodne ukázať svoje kvality.
12 km
One-man show Petra Sagana. Jedenásty rok po sebe zvíťazí na majstrovstvách Slovenska jeden z bratov Saganovcov. Pre Petra to bude siedme víťazstvo.
15 km
importantPeter Sagan sa utrhol aj od českej trojky a ide si po celkové víťazstvo na spoločných majstrovstvách Slovenska a Česka.
22 km
importantZ Čechov si to o majstrovský vavrín rozdá trojica Daniel Turek, Michael Kukrle a Dominik Neuman. Ako sme už spomínali, spolu s nimi je vpredu aj Peter Sagan. Polminútový rozostup prenasledovateľov znamená šach mat pre Štočeka v boji o slovenský titul.
24 km
importantMatúš Štoček nedokázal udržať tempo s Petrom Saganom, ktorý sa pridal k českej trojici na čele pretekov! Rozostup to je na hrane možno pätnástich, dvadsiatich sekúnd, ale toto vyzerá na rozhodujúci moment v boji o slovenský titul.
25 km
importantO pár stovák metrov to znovu skúša Turek a Kukrle.
27 km
O prvý únik s blížiacim sa koncom sa pokúsili dvaja Česi, no ich atak bol zmazaný doslova za pár sekúnd.
32 km
Vstúpili sme do posledného okruhu. Jazdci začali viac komunikovať, Slovák Štoček o niečom debatoval s českým kolegom z rovnakého tímu Camrdom, lenže k ničomu neprišlo.
38 km
Pomaly, ale isto sa blížime k záverečnému okruhu. Žiaden z pretekárov sa však nechce vydať na sólový únik, rozhodovať môže krátke stúpanie na Motešice (5,3 %; 0,8 km).
44 km
Pelotón síce kozmeticky zmenšil stratu, tá sa však stále pohybuje na úrovni desať a pol minúty.
48 km
Tomáš Kalojíros sa odpája z čela pretekov, o český titul bojuje už iba sedmička Mathias Vacek, Petr Klabouch, Karel Camrda, Daniel Turek, Lubomír Petruš, Dominik Neuman a Michael Kukrle.
55 km
Peter Sagan sa šiel pohodlne občerstviť. Medzičasom pelotón už s vyše dvanásťminútovou stratou.
65 km
Opakujeme sa, ale nič nového pod slnkom. Pretekári na čele vchádzajú do predposledného okruhu. Je tak jasné, že o titul majstra Slovenska si to rozdajú Peter Sagan a Matúš Štoček.
80 km
Dostávame sa na úroveň živého prenosu.

Desať minút rozostupu a zhruba 80 kilometrov pred cieľom je, zdá sa, rozhodujúci náskok. Vpredu naďalej všetci spolupracujú, ako sa patrí.
100 km
importantV hlavnom poli sa začalo čoraz viac nastupovať, no ani jeden z atakov nebol úspešný. Viacerí borci s tým mali problém a tak desaťčlenná skupina na čele začala získavať čoraz viac sekúnd k dobru. Náskok sa blížil k hranici deviatich minút.
110 km
Viac ako polovica pretekov za nami. Tempo pelotónu sa začalo zvyšovať, hlásili sa prví odpadlíci, medzi nimi aj Josef Černý.
130 km
Veľa sa toho nezmenilo ani o dvadsať kilometrov neskôr. Zo Slovákov boli naďalej vpredu Peter Sagan a Matúš Štoček, menoslov českých jazdcov bol už o čosi väčší: Mathias Vacek, Petr Klabouch, Karel Camrda, Tomáš Kalojíros, Daniel Turek, Lubomír Petruš, Dominik Neuman a Michael Kukrle.
150 km
Na hrane piatich minút sa pohyboval rozostup medzi vedúcimi pretekármi a pelotónom po takmer 80 kilometroch.
163 km
Náskok viac ako dvoch minút mali k dispozícii desiati utečenci. Pelotón naďalej spomaľoval.
180 km
Vpredu "každý chvíľku ťahal pílku", náskok na pelotón sa razantne zväčšoval, avšak pri druhom stúpaní na kopec Motešice z úniku vypadli zo Slovák Vančo, z Čechov Adam Ťoupalík a Habermann.
190 km
importantČelná skupina mala veľkú silu, no spolupracovať sa nikomu nechcelo. Aj preto sa vyčlenila 11-členná skupina so Slovákmi Saganom, Vančom a Štočekom. Prekvapením bolo, že všetci elitní pretekári z Česka zmizli z čela.
205 km
importantÚvodné stúpanie na Motešice nič vážne neznamenalo, avšak v následnom klesaní spadol jeden z českých cyklistov a balík sa rozdelil na dve časti. Vpredu bolo 40 pretekárov aj s Petrom Saganom, z českých hviezd tam chýbal len Josef Černý.
227 km
Na štart majstrovstiev Slovenska mužov v kategórii ELITE sa postavilo celkovo 76 cyklistov. Prvé kilometre veľa neukázali, únik sa nedarilo praktizovať.
Štart
Vážení diváci, v čase 13:45 začíname náš textový prenos. V prvých príspevkoch si zhrnieme doterajšie dianie na trati, jazdí sa približne od 10:40.
Favoriti

Najväčšími favoritmi na triumf zo Slovákov sú už tradične jazdci Bory-Hansgrohe. Peter Sagan a Erik Baška by mali zabojovať o prvenstvo, Juraj Sagan kvôli zraneniu na štart nenastúpil.

Z českých hviezd tu máme mená ako Petr Vakoč, Josef Černý, Zdeněk Štybar, Vojtěch Řepa, Mathias Vacek či Roman Kreuziger. Už tradične je tak česká stopa pretekov viac vyrovnanejšia i zaujímavejšia.
Trať

Preteky mužov na MSR a ČR 2021 sa idú tento rok na sedem okruhov, pričom jeden má dĺžku 32,5 kilometra. Celkovo tak víťaz bude mať v pedáloch 227,5 kilometra na trase:

Bánovce – Dežerice – Horňany – Bobot – Motešice-Krásna Ves –
Timoradza- Podlužany – Bánovce

Začiatok aj finiš je v Bánovciach nad Bebravou, najvyšší bod trate je na kopci Motešice (5,3 %; 0,8 km) vo výške 350 m.n.m. Dohromady by sa malo nastúpať 1 900 výškových metrov.
Vážení diváci, vitajte pri priamom textovom online prenose z majstrovstiev Slovenska a Česka v cyklistike mužov v kategórii ELITE, v ktorej súťaží aj Peter Sagan.

Náš textový prenos začína krátko pred 14:00, kedy sa pozrieme na doterajší priebeh majstrovstiev, ktorý začal už o 10:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»ONLINE: Peter Sagan na MSR a ČR v cyklistike 2021 (elite, dnes, LIVE)