Saganovci majú nového kolegu, Bora angažovala skialpinistu

Tím Bora-Hansgrohe na Tour de France 2020.
Tím Bora-Hansgrohe na Tour de France 2020. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. dec 2020 o 17:28

Tento experiment môže byť úspešný.

BRATISLAVA. Bratia Saganovci budú mať v budúcej sezóne v tíme Bora-Hansgrohe nového spolujazdca, ktorý je poriadne zaujímavý.

Anton Palzer je úspešný skialpinista a bežec v horskom teréne. Podujal sa však prijať novú - cyklistickú výzvu. A tímu Bora-Hansgrohe sa podľa jeho šéfa Ralpha Denka jazdec s mimoriadnymi schopnosťami v kopcoch veľmi zíde.

"Možnosť stať sa profesionálnym cyklistom som dlhý čas nosil kdesi vzadu vo svojej hlave. Ralph Denk a Helmut Dollinger spôsobili, že moje najdivokejšie sny sa stanú skutočnosťou. Som veľmi vďačný za túto šancu.

Verím, že sa čo najviac naučím od svojich nových kolegov a stanem sa platnou súčasťou tímu," uviedol Anton Palzer na webe tímu Bora-Hansgrohe.

Môže nasledovať Rogliča

"Vyzerá to ako odvážny krok z našej strany s veľkou mierou rizika. Toniho však dlhodobo sledujeme a sme presvedčení, že dokáže dobre predať svoje fyzické schopnosti," uviedol Ralph Denk na adresu 27-ročného Nemca.

Tiež si myslí, že Palzer by za istých okolností mohol v dobrom slova zmysle nasledovať príklad Slovinca Primoža Rogliča či Kanaďana Michaela Woodsa, ktorí presedlali na cyklistiku rovnako z iných športových odvetví.

Woods bol úspešný strednotratiar a Roglič zase skokan na lyžiach.

Šéfa tímu veľmi zaujal

"Tento experiment môže byť úspešný. Nevravím, že Toni do dvoch rokov bude súperiť o víťazstvo na Tour de France. Vidíme však veľký potenciál, ktorý sa v ňom skrýva, najmä v etapách vo vysokohorskom teréne, uviedol Denk.

Palzer už s lete trénoval s niektorými jazdcami tímu Bora-Hansgrohe. Podľa šéfa tímu mu to išlo veľmi dobre a ohúril ho svojou technikou, fyzickou silou, nadšením a aj profesionalitou.

Debut by si mal odbiť už čoskoro.

"Na začiatku novej sezóny s ním rátame na ťažké jednodňové preteky plus týždňové etapové preteky v horách. Tam sa bude učiť ako funguje cyklistika a ako bude musieť plniť tímové úlohy. Pôjdeme krok po kroku a uvidíme, kam to s ním dotiahneme," dodal Denk.

Tím Bora-Hansghrohe dosiahol v roku 2020 celkovo 21 víťazstiev a o dva sa postarali aj bratia Saganovci.

Mladší Peter ovládol po sóle v závere 10. etapu na Giro d'Italia a Juraj sa stal v Mladej Boleslavi majstrom Slovenska v pretekoch s hromadným štartom.

Dve etapové víťazstvá nemeckého tímu sa zrodili aj na tradičných pretekoch Okolo Slovenska. O obe sa postaral Estónec Martin Laas.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Saganovci majú nového kolegu, Bora angažovala skialpinistu