Sagan bol pozitívne testovaný na koronavírus, rovnako aj jeho brat a ďalší Slovák

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: SITA/AP)

Či ochorenie ovplyvní Saganovu sezónu nie je známe.

BRATISLAVA. Začiatok novej cyklistickej sezóny sa v prípade trojnásobného majstra sveta Petra Sagana komplikuje. 

Rodák zo Žiliny na sociálnych sieťach informoval, že bol pozitívne testovaný na koronavírus. Spolu s ním má Covid-19 aj jeho brat Juraj a ďalší slovenský reprezentant Erik Baška. 

"Už pár týždňov trénujeme v Gran Canarii. Dňa 29. januára sme absolvovali PCR testy v miestnom laboratóriu, aby sme mohli odletieť domov.

Bohužiaľ, výsledky neboli také, v aké sme dúfali a všetci traja sme boli pozitívni na ochorenie Covid-19. Cítime sa dobre, ale samozrejme, od tohto dňa sme zostali v karanténe," napísal Sagan na facebooku.  

Sedemnásobný víťaz bodovacej súťaže na Tour de France sa tiež poďakoval za podporu, pričom vyzdvihol šéfa tímu Ralpha Denka a tiež lekárov. 

"Aj keď sme tisíce kilometrov ďaleko a v izolácii, vždy sme mali pocit, akoby sme boli so zvyškom tímu. Sme po nepretržitým dohľadom a v karanténe zostane tak dlho, ako to bude potrebné," uviedol Sagan.

"Snáď budú naše ďalšie testy negatívne, aby sme sa mohli čo najskôr vrátiť k nášmu tréningovému plánu," dodal jazdec tímu Bora - Hansgrohe. 

„Budeme s nimi naďalej v spojení. Po tom ako ochorenie prekonajú sa podrobia všetci komplexnému vyšetreniu,“ uviedol šéf zdravotníckeho tímu Christopher Edler na webe Bora-Hansgrohe.

Štart sezóny je teraz neistý

„Načasovanie nie je najideálnejšie, ale pravý čas v prípade ochorenia covidu nie je nikdy. Peter bol extrémne motivovaný a mal za sebou veľkú časť prípravy na novú sezónu. Teraz je ale najdôležitejšie, že všetci traja sa cítia dobre a nemajú takmer žiadne príznaky,“ vravel šéf Bory Ralph Denk.

Peter Sagan mal štartovať na prvých klasikách v posledný februárový víkend - v sobotu 27. februára na klasike Omloop Het Nieuwsblad a v nedeľu 28. februára na Kuurne – Brussel – Kuurne.

Vzhľadom na covid nie sú teraz jeho štarty isté.

„V tejto chvíli nevieme, čo ochrennie znamená smerom k ichsezóne. V prvom rade musía byť všetci traja zdraví a musia prejsť vyšetreniami, až potom budeme zvažovať, čo ďalej,“ dodal Denk. 

Peter Sagan mal istý súťažný program len na jarné klasiky. Tím ho zaradil do širšej nominácie na Giro d´Italia aj na Tour de France. Či však pôjde obe Grand Tours alebo len jednu z nich sa ukáže až v priebehu sezóny. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan bol pozitívne testovaný na koronavírus, rovnako aj jeho brat a ďalší Slovák