Rozprávkový plat pre Sagana? Kde by som zobral 8 miliónov, bráni sa Lefevere

Peter Sagan
Peter Sagan (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|18. máj 2021 o 18:10

Deceninck Quick-Step potvrdil záujem o Sagana.

BRATISLAVA. V pondelok vybojoval v desiatej etape Giro d'Italia dôležité víťazstvo a v cieli sa ho novinári pýtali, kde bude jazdiť v budúcom roku. Peter Sagan však s úsmevom odvetil: „To nie je moja starosť, ale starosť môjho manažéra. On všetko zariadi.“

Taliansky denník La Gazzetta dello Sport znovu podporil svoju špekuláciu, že slovenský cyklista v tíme Bora-Hansgrohe končí. V budúcej sezóne by mal jazdiť v belgickom Deceunincku Quick-Step.

A podľa Talianov dokonca za závratný plat 8 miliónov eur ročne.

Lefevere: Milióny len tak nenájdete

To by bol v profesionálnom pelotóne suverénne najvyšší plat. Aktuálne má najviac Chris Froome (Israel StartUP-Nation), ktorý dostáva približne 5,5 milióna eur.

Pre porovnanie, silní klasikári ako Wout van Aert či Mathieu van der Poel dostávajú 2 milióny, resp. 2,2 milióna eur. O to prekvapujúcejšia je suma, ktorú Gazzetta zverejnila.

S otázkou, či to je pravda sa obrátili novinári aj na šéfa Deceunincku Patricka Lefevera.

„Ani len netuším, odkiaľ novinári tieto sumy berú. Nikdy som o ničom podobnom nepočul. Ak by to bola pravda, kde by som zobral tých 8 miliónov? To nie je tak, že otvoríte peňaženku a tam nejaký milión nájdete,“ odvetil Lefevere počas tlačovej konferencie tímu na Gire.

Podľa belgického denníka Het Laatste Nieuws však pod sumu 8 miliónov spadá celá skupina, ktorá by mala prísť do Deceunicnku spolu so Saganom. Trojnásobný majster sveta by mal dostávať 5,5 milióna eur.

Lefevere verí, že 31-ročný Žilinčan by do jeho tímu zapadol.

„Pre dobrých pretekárov máme v tíme vždy miesto. Taktiež sme dokázali, že dokážeme vyhrávať aj so staršími šampiónmi, ako to bolo s Philippom Gilbertom alebo Markom Cavendishom,“ hovoril skúsený manažér, ktorý šéfuje belgickému tímu už 19 rokov.

Jeho tím je synonymom úspechu na klasikách, na ktoré sa špecializuje. 

Práve toto zameranie by vyhovovalo aj Saganovi. Lefeverovi sa však nepáči, že Sagan by si so sebou priniesol vlastný tím, ktorého súčasťou sú pretekári (Juraj Sagan, Daniel Oss, Maciej Bodnar), športový riaditeľ Ján Valach, mechanik, masér a ďalší ľudia.

„Rozumiem, že Sagan by si rád so sebou priniesol ľudí s ktorými sa mu dobre pracuje, ale nechcem mať v rámci vlastného tímu ďalšiu samostatnú skupinu,“ uviedol Lefevere.

Ďalšiu ponuku dal francúzsky tím

„A potom, Sagan je stále šampiónom, ale neviem, či si ho môžem dovoliť zaplatiť. Musím to prebrať s našimi sponzormi, pretože oni budú musieť zaplatiť jeho plat. Ak od nich nezískam viac peňazí, tak z tohto obchodu nič nebude,“ dodal.

Manažér tímu Deceuninck - Quick Step Patrick Lefevere
Manažér tímu Deceuninck - Quick Step Patrick Lefevere (Autor: TASR)

Špekuláciu, že Sagan skutočne prestúpi do Deceunincku podporuje odchod šprintéra Sama Bennetta. Ír je momentálne najlepším šprintérom v pelotóne a Lefevere potvrdil, že po sezóne odchádza.

Navyše, v Deceunincku za neho aktuálne nemá adekvátnu náhradu. Ďalší šprintéri, ktorí jazdia v Deceunincku – Davide Ballerini, Alvaro Hodeg, Fabio Jakobsen či Mark Cavendish - majú všetci zmluvu len do konca aktuálnej sezóny.

Podľa Gazzetty už má Saganov manažér na stole ďalšiu ponuku. Tentoraz z francúzskeho prokontinentálneho tímu Direct Energie.

Táto ponuka by mala svoje pozitíva v tom, že slovenský cyklista by bol jasným lídrom, mal by väčšiu voľnosť a mohol by si so sebou priniesť vlastných ľudí. 

Podobne ako to bolo pri jeho poslednom prestupe do Bory. Na druhej strane Direct Energie by nedokázal vytvoriť Saganovi takú podporu, akú by našiel práve v Decenincku. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Rozprávkový plat pre Sagana? Kde by som zobral 8 miliónov, bráni sa Lefevere