Peripetie Ľudovíta Kleina: Takmer neodletel na zápas, zaúradovať musel aj minister

Ľudovít Klein a Richard Konc pred odletom.
Ľudovít Klein a Richard Konc pred odletom. (Zdroj: Ľudovít Klein)
Dávid Lukáč|28. apr 2021 o 18:12

Nepríjemnosti pred odletom sa podarilo zdarne vyriešiť.

VIEDEŇ. Ľudovítovi Kleinovi (17-2 MMA) sa dnes podarilo vycestovať do amerického štátu Nevada, kde ho na turnaji UFC Vegas 26 preverí americký bojovník Mike Trizano (8-1 MMA). Pre jediného slovenského zástupcu v UFC sa však situácia s odletom nevyvíjala vôbec dobre.

Klein na sociálnych sieťach prezradil, že pred dvoma dňami mu zamietli víza do USA, no pomocnú ruku mu podalo viacero vplyvných ľudí vrátane primátora a ministra.

„Čaute priatelia. Ja práve držím v rukách svoje pracovné víza, vďaka ktorým môžem vycestovať už zajtra do Las Vegas na svoj najbližší zápas, ktorý budem mať 8. mája v UFC,“ začal slovenský bojovník vysvetľovať v utorok vo večerných hodinách.

„Vôbec to ale nebolo jednoduché, keďže mi tieto víza ešte včera zamietli a zajtra už letím. Za tento zázrak by som chcel hlavne poďakovať primátorovi Nových Zámkov Otokarovi Kleinovi, ministrovi zahraničných vecí Ivanovi Korčokovi, Milanovi Vrbovskému z ministerstva, ale aj veľvyslankyni a konzulke z ambasády v Bratislave, a v neposlednom rade Ondrovi Majerčíkovi za obrovskú snahu, že sa tieto víza podarilo vybaviť, a že už zajtra môžem vycestovať do Vegas a plniť si tak ďalej svoj sen. Ja sa Vám odvďačím tým, že 8. mája prinesiem na Slovensko ďalšie víťazstvo.“

Kleina v Las Vegas čaká ťažká skúška. Mike Trizano doposiaľ prehral jediný, zatiaľ svoj posledný zápas, keď pred dvoma rokmi nestačil na Granta Dawsona (17-1 MMA), ktorému podľahol v druhom kole na submisiu (rear-naked choke).

Predtým bol šampiónom organizácii Ring of Combat a Maverick MMA. V roku 2018 vyhral šou The Ultimate Fighter v ľahkej váhe. V UFC drží bilanciu dvoch víťazstiev a jednej prehry.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Peripetie Ľudovíta Kleina: Takmer neodletel na zápas, zaúradovať musel aj minister