Krok vpred, trénovať bude s najlepšími. Peňáz mieri na rok do Švédska

Matěj Peňáz.
Matěj Peňáz. (Zdroj: OKTAGON MMA)
SvetMMA|3. feb 2022 o 13:17 (aktualizované 3. feb 2022 o 13:18)

Čaká ho veľká zmena.

PRAHA. Jedného z najtalentovanejších bojovníkov MMA Matěja Peňáza čaká v najbližšom období veľká zmena. A to po stránke životnej, tak aj športovej.

Český zápasník totiž po úspešnom roku 2021 zmení adresu.

V rozhovore pre portál MMAShorties elitný kickboxer prezradil bližšie informácie o tom, kam sa spolu s priateľkou presunie.

Áno, aktuálne sa s priateľkou sťahujeme do Švédska. Ona dostala ponuku na pracovnú stáž, ja to využijem na tréning v All Stars Gyme. Budeme tam do konca roka. Pre mňa pôjde o možnosť trénovať s bojovníkmi ako Khamzat Chimaev, Ilir Latifi alebo Alexander Gustafsson.

Ohľadom Oktagonu sa však nič nemení, zmluvu tam mám stále,“ uviedol Peňáz a poznamenal, že do zápasov bude nastupovať s triom trénerov tak ako doteraz, teda André Reinders, Tomáš Hron a Jan Stach.

25-ročný bojovník sa na profesionálnom okruhu zmiešaných bojových umení pritom pohybuje len od novembra 2020.

Za tak krátku dobu stihol však Peňáz predviesť ukážkový prechod z kickboxu do MMA.

V priebehu trinástich mesiacov postupne porazil Patrika Jevického, Romaina Debienna, Carlosa Gracu, Mateusza Strelczyka a Cheicka Koného.

Zatiaľ čo Peňáz v prvých štyroch dueloch zvíťazil vždy v prvom kole, nedávny decembrový zápas s Koném bol pre neho prvou veľkou skúškou.

Plány na nasledujúce mesiace sa tak s tréningom v jednom z najlepších tréningových klubov v Európe logicky sústredia predovšetkým na MMA.

„Viac a viac sa moja pozornosť presúva na MMA. Cieľom pre tento rok sú tri zápasy, všetky samozrejme doviesť do víťazného konca, vďaka čomu si otvorím cestu do sveta,“ zakončil bojovník, ktorý okrem Oktagonu zápasí aj v najlepšej svetovej lige kickboxu Glory.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Krok vpred, trénovať bude s najlepšími. Peňáz mieri na rok do Švédska