Pelé sa zúčastní na udobrovacom stretnutí Brazílčanov s Blatterom

TASR|15. mar 2012 o 12:22

Na stretnutí prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Seppa Blattera s brazílskou prezidentkou Dilmou Rousseffovou v Rio de Janeiro sa zúčastní aj domáca legenda Pelé.

RIO DE JANIERO. Míting by mal prispieť k upokojeniu napätých vzťahov medzi FIFA a usporiadateľmi majstrovstiev sveta v roku 2014.

Šéf FIFA sa bude snažiť urovnať problémy spôsobené ostrou kritikou zo strany generálneho sekretára Jeroma Valckeho, ktorý pomalé tempo príprav na šampionát komentoval slovami, že Brazílčania by si "mali nakopnúť zadky".

"Som nadšený, že legendárny Pelé bude na tomto dôležitom stretnutí s nami," uviedol Blatter vo vyhlásení a pokračoval: "Budeme diskutovať o stave príprav a o tom, čo treba spraviť v najbližších mesiacoch, aby sme smerovali k nášmu spoločnému cieľu v podobe usporiadania skvelého Pohára konfederácií v roku 2013 a úspešných majstrovstiev sveta o rok neskôr."

Oznámenie prišlo len dva dni po tom, čo Ricardo Teixeira rezignoval na funkciu prezidenta Brazílskej futbalovej konfederácie i organizačného výboru MS. Práve Pelé mal s Teixeirom veľmi chladný vzťah, čo podčiarklo aj odignorovanie svetového velikána pri pozvánkach na vlaňajšie žrebovanie kvalifikačných skupín MS.

Prezidentka Rousseffová ale Pelého následne menovala za oficiálneho vyslanca šampionátu. Korene sporu medzi oboma mužmi mali pôvod ešte v začiatku deväťdesiatych rokov, keď Pelé kritizoval prácu Blatterovho predchodcu a Teixeirovho svokra Joaa Havelenga.

Už vtedy pocítil najlepší futbalista všetkých čias nevraživosť, keď sa neocitol na listine pozvaných na žreb finálového turnaja MS 1994 do Las Vegas.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Pelé sa zúčastní na udobrovacom stretnutí Brazílčanov s Blatterom