Pele patrí do múzea, tvrdí Maradona

Diego Maradona počas tréningu argentínskej reprezentácie.
Diego Maradona počas tréningu argentínskej reprezentácie. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. jún 2010 o 15:12

Tréner argentínskej futbalovej reprezentácie Diego Maradona dokáže na svetovom šampionáte zaujať média aj v dňoch, kedy jeho zverenci práve nehrajú zápas.

PRETORIA. Kontroverzný kouč tentoraz kritizoval nielen kvalitu oficiálnej lopty Jabulani, ale aj samotného šéfa UEFA Michela Platiniho a legendárneho Peleho.

"Pele by sa mal vrátiť do múzea," povedal v pondelok nezabudnuteľný majster sveta z roku 1986 Maradona, ktorému vzápätí kontroval Brazílčan Pele: "Maradona sa stal trénerom národného tímu Argentíny, pretože potrebuje peniaze. Videl som, aké problémy mali v kvalifikácii, ale to nie je jeho chyba, ale chyba tých, ktorí mu trénerský post zverili."

Maradona, ktorý preslávil dres s číslom 10, si zobral na mušku aj kvality kritizovanej lopty na svetovom šampionáte v JAR.

"Lopta na MS, to je samostatná téma. Nechcem sa k tomu príliš vyjadrovať, pretože hráči už povedali všetko. Rád by som ale požiadal Peleho a Platiniho, aby sa na loptu lepšie pozreli a povedali, či by s takou loptou chceli hrať. Mali by konečne rozhodnúť, či tá lopta je dobrá alebo nie, namiesto zbytočných rečí na moju adresu," poznamenal Maradona, ktorý obrátil pozornosť na francúzskeho šéfa UEFA Platiniho.

"Vôbec ma neprekvapujú jeho reakcie, pretože nikdy sme nemali blízky vzťah. Vždy to bolo dovidenia, ahoj a nič iné. Všetci dobre vieme, aký tento Francúz je. Platini si myslí, že je lepší ako ostatní. Aj preto som mu nikdy nevenoval veľa pozornosti."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Pele patrí do múzea, tvrdí Maradona