Pelé: Beckhama čaká veľa práce

Na archívnych nelokalizovaných snímkach vľavo futbalová legenda Pelé ukazuje svoje športové ocenenie
Na archívnych nelokalizovaných snímkach vľavo futbalová legenda Pelé ukazuje svoje športové ocenenie (Autor: TASR/AP)
TASR|12. júl 2007 o 12:16

New York 12. júla (TASR) - Legendárny brazílsky futbalista Pelé upozornil Davida Beckhama, že v USA ho čaká veľa tvrdej práce. Na druhej strane verí, ...

New York 12. júla (TASR) - Legendárny brazílsky futbalista Pelé upozornil Davida Beckhama, že v USA ho čaká veľa tvrdej práce. Na druhej strane verí, že bývalý kapitán anglickej reprezentácie a hráč Los Angeles Galaxy pomôže futbalu v tejto krajine.

"Každý vie, že David Beckham je dobrý hráč. Je známy po celom svete a myslím si, že futbalu v Amerike môže pomôcť. Varujem ho, že to bude mať ťažké, pretože miestne kluby sú veľmi dobré. Radím mu, aby bol v dobrej kondícii, hrať v USA totiž nie je ľahké. Futbal je tam momentálne na vysokej úrovni," vyhlásil Pelé, ktorý kedysi obliekal dres New York Cosmos. Spomína si, že futbal v Amerike bol vtedy len v plienkach.

"Hralo sa len na amatérskej alebo univerzitnej úrovni. Odvtedy priešiel miestny futbal prudkým vývojom. Mal som šancu hrať so skvelými futbalistami ako Franz Beckenbauer, Carlos Alberto, Giorgio Chinaglia a Johan Cruyff. Boli motiváciou pre deti i dospelých. Teraz je na Beckhamovi, aby pokračoval v ich práci," dodal Pelé.

Nachádzate sa tu:
Domov