Expert po Killingtone: Špička je na dosah. Verím, že sa Vlhová rozbehne

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|29. nov 2022 o 12:15

Je dôležité, že lyžiarka zbiera body.

BRATISLAVA. Slovenská reprezentantka Petra Vlhová obsadila v americkom stredisku Killington dve štvrté miesta. Oba dni nechala za sebou najväčšiu súperku Mikaelu Shiffrinovú

„Musíme si vážiť, že na Slovensku je takáto pretekárka. Je to zázrak,“ uviedol lyžiarsky tréner a expert Pavel Šťastný, ktorý sledoval preteky Svetového pohára priamo v dejisku. 

Potešilo ho najmä vystúpenie v obrovskom slalome, kde ukázala, že sa na novú sezónu kvalitne pripravila. 

„To, že ju predbehli tri dievčatá, nič neznamená. Lara Gutová-Behramiová a Marta Bassinová sú výborné lyžiarky. Sara Hectorová šla dobre iba prvé kolo, ktoré jej napokon stačilo na umiestnenie v najlepšej trojici,“ zhodnotil. 

Po pretekoch sa spustil dážď

Ani v slalome Slovenka na najlepšiu trojicu nestačila. Preteky výrazne ovplyvnilo počasie. V americkom stredisku bolo teplo. V cieli teplomer ukazoval až šesť stupňov Celzia, trať sa po každej pretekárke zhoršovala a množili sa chyby. 

„Prvé kolo ukázalo realitu, aká na začiatku sezóny je. V druhom kole to už bol boj. Podmienky na trati boli ťažké, ale Wendy Holdenerová ich mala rovnaké.

Zľava: Anna Swennová Larssonová, Wendy Holdenerová a Katharina Truppeová na pódiu v Killingtone.
Zľava: Anna Swennová Larssonová, Wendy Holdenerová a Katharina Truppeová na pódiu v Killingtone. (Autor: TASR)

Takisto Swennová Larssonová. Bolo na nich vidieť, že jazdia uvoľnene,“ reagoval expert na dvojicu víťaziek. 

Švajčiarka so Švédkou preťali cieľ v rovnakom čase. Pre obe to bolo premiérové slalomové víťazstvo v kolotoči Svetového pohára. 

„Ak by podložka nezmäkla, preteky by vyzerali úplne inak. Je ťažké sa vyhovárať, keď sa iné dievčatá vedeli s traťou vyrovnať,“ doplnil. 

Preteky sa uskutočnili v hodine dvanástej. „Keď sa podujatie skončilo a ocenili najlepšie pretekárky, rozpršalo sa. Organizátori mali veľké šťastie. To je však východ Ameriky, za dva dni tu bude mínus desať stupňov Celzia.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Expert po Killingtone: Špička je na dosah. Verím, že sa Vlhová rozbehne