Slovensko má ďalšieho hráča v NHL. Rybár podpísal zmluvu s Detroitom

Patrik Rybár.
Patrik Rybár. (Autor: TASR)
Sportnet|21. máj 2018 o 22:20

Mladý brankár odchytal tri duely na nedávnych MS.

BRATISLAVA, DETROIT. Slovenský hokejový brankár Patrik Rybár podpísal jednoročný nováčikovský kontrakt v NHL s klubom Detroit Red Wings.

Uviedla to webstránka slávneho klubu.

Dvadsaťštyriročný brankár odchytal uplynulé dve sezóny v českej extralige v drese Hradca Králové, naposledy pomohol tímu k postupu do semifinále play off. Predtým pôsobil v tíme ŠHK 37 Piešťany.

Patrik Rybár a jeho momentky z MS v hokeji 2018: fotogaléria

29.4.2019

V mládežníckych kategóriách odchytal najviac zápasov za Slovan Bratislava, v drese tohto klubu debutoval aj medzi mužmi v sezóne 2010/2011.

"Patrik chce uspieť v najlepšej lige sveta, na čo bude mať teraz skvelú príležitosť. V uplynulých týždňoch a mesiacoch sa o neho zaujímalo viac tímov z NHL. Nakoniec sa podarilo vyjednať najlepšie podmienky práve s Red Wings," povedal pre idnes.cz hráčov agent Marek Vorel.

Rybár mal v uplynulom ročníku základnej časti českej extraligy najnižší priemer inkasovaných gólov (1,73) na zápas, 93,2% úspešnosť zákrokov a spolu s krajanom Branislavom Konrádom vychytal najviac čistých kont (7).

V drese Slovenska sa v roku 2018 predstavil na dvoch veľkých akciách. Najskôr na zimnej olympiáde v Pjongčangu, kde však nenastúpil v ani jednom zápase. Na majstrovstvách sveta v Dánsku však odchytal tri zápasy s úspešnosťou zákrokov 90,6 percenta.

Rybár je piatym slovenským brankárom, ktorý si má šancu zachytať v NHL. Pred ním pôsobili v profilige Rastislav Staňa (Washington Capitals), Ján Lašák (Nashville Predators), v súčasnosti v nej pôsobia Jaroslav Halák (New York Islanders) a Peter Budaj (Tampa Bay Lightning).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slovensko má ďalšieho hráča v NHL. Rybár podpísal zmluvu s Detroitom