Patrí medzi najväčšie talenty. Kužmová už predstihla Schmiedlovú i Hantuchovú

Viktória Kužmová sa od začiatku roka posunula v rebríčku o viac ako dvesto miest.
Viktória Kužmová sa od začiatku roka posunula v rebríčku o viac ako dvesto miest. (Autor: TASR/AP)
Ondrej Gajdoš|10. nov 2016 o 19:41

Prudko stúpajúca osemnásťročná Košičanka Viktória Kužmová si chce v Bratislave zabezpečiť účasť v kvalifikácii Australian Open.

BRATISLAVA. Na začiatku roka bola na 440. mieste svetového rebríčka, teraz je dvestopätnásta. Zlepšila sa o skvelých 215 miest a ešte to nemusí byť koniec.

Veľká nádej slovenského tenisu Viktória Kužmová sa po štvrtkovom víťazstve nad Češkou Jesikou Malečkovou 6:4, 6:4 dostala do štvrťfinále Slovak Indoor v Bratislave. V turnaji už zostala poslednou domácou hráčkou.

Vyradila obhajkyňu titulu

"Vedela som, že to bude ťažký zápas. Jesika prišla do Bratislavy obhajovať vlaňajšie prvenstvo, hrá sa jej tu dobre," vravela po súboji osemnásťročná Košičanka.

"Česká tenistka hrala ešte v závere minulého týždňa na turnaji v Kanade, je vo forme. Mohla však už cítiť únavu. Obidve sme dobre servovali, nakoniec o mojom víťazstve rozhodli maličkosti."

Kužmová v každom sete raz prelomila podanie českej tenistky.

Tréner Ján Sabovčík ohodnotil výkon svojej zverenkyne na dvojku. Tvrdil, že vie zahrať ešte lepšie. Ocenil, že sa nedala vyviesť z miery, keď sa Malečková počas zápasu nechala dva razy ošetrovať. Rozbehnutú Kužmovú však nezastavila.

V hľadisku na centrálnom kurte NTC jej tlieskala celá rodina - otec, mama aj mladšia sestra Katarína.

Inšpiráciou je Cibulková

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Patrí medzi najväčšie talenty. Kužmová už predstihla Schmiedlovú i Hantuchovú