Pátranie po pokladníkovi. Hokejisti nevedeli, komu majú platiť

Pokladníkom je napokon mladík Skalický.
Pokladníkom je napokon mladík Skalický. (Autor: SITA)
Marián Szűcs|9. máj 2016 o 14:13

„Chlapci to hovorili asi len preto, že som najvyšší,“ smial sa útočník Tomáš Hrnka.

PETROHRAD. Slovenskí hokejisti dosiahli v úvodných dvoch zápasoch na majstrovstvách sveta viacero zápisov, za ktoré sa v kabíne tradične platí.

Michal Sersen odohral stý zápas v národnom tíme, Dominik Graňák dal svoj desiaty gól, premiérové zásahy na majstrovstvách sveta si pripísali Christián Jaroš, Martin Bakoš i Tomáš Jurčo.

Hráči však nevedeli, kto drží klubovú kasu. A tak sa začalo pátranie po pokladníkovi.

Slušný balík

Najskôr kapitán Andrej Sekera povedal, že ním je nováčik Tomáš Hrnka. Táto informácia však prekvapila Jaroša, ktorý strelil v zápase proti Francúzsku svoj prvý gól na šampionáte.

„Tomáš sedí v kabíne hneď vedľa mňa, ale ešte mi nič nehovoril, nevedel som o tom,“ čudoval sa mladý obranca.
Pri zmienke o pokladníkovi Hrnkovi sa zatváril prekvapene aj Dominik Graňák. „Neviem o tom. Človek, ktorý má na starosti tímové peniaze, by mal byť veľký a silný, to Tomáš spĺňa,“ vravel so smiechom.

„Spýtam sa. Nevedel som, že máme bankára,“ dodal Graňák, ktorý by mal prispieť za desiaty reprezentačný gól. „Zatiaľ nikto nič nepýtal, ale veľmi rád prispejem.“

Jaroš dal proti Francúzsku svoj prvý gól na MS.
Jaroš dal proti Francúzsku svoj prvý gól na MS. (Autor: TASR)

Medzitým už dostával otázky o tímovej kase aj Hrnka. A aj on bol prekvapený. „Nikto ma nemenoval. Niečo som o tom počul, ale chlapci to hovorili asi len preto, že som najvyšší,“ reagoval s úsmevom.

„Je toho naozaj dosť, nazbieral by sa slušný balík,“ doplnil s tým, že po skutočnom pokladníkovi bude pátrať. Napokon referoval, kasu má na starosti ďalší nováčik Pavol Skalický. Bronzový útočník z lanských MS dvadsiatok sa o tímové peniaze staral už na predchádzajúcich reprezentačných akciách. V Petrohrade zatiaľ do hry nezasiahol.

Klobúk má Sersen

Hokejisti pred šampionátom zaviedli novú tradíciu – najlepší hráč zápasu dostane po víťazstve goralský klobúčik.
Jeho prvým nositeľom bol po výhre nad Dánskom v poslednom prípravnom zápase pred MS obranca Andrej Meszároš.

Klobúk má teraz Sersen, ktorý odohral svoj stý reprezentačný duel.
Klobúk má teraz Sersen, ktorý odohral svoj stý reprezentačný duel. (Autor: SITA)

Po triumfe nad Maďarskom odovzdal klobúk útočníkovi Tomášovi Jurčovi a ten ho po víťazstve nad Francúzskom zase posunul Michalovi Sersenovi, ktorý hral stý zápas v národnom tíme.

„Je to pekná vec, každého to poteší. Ten, kto klobúk odovzdáva, povie, kto si ho podľa neho zaslúži. Jurky mi za celú kabínu pogratuloval k stovke. Ja som zase poďakoval chalanom,“ opisoval Sersen.

„Verím, že hneď po ďalšom zápase budem môcť klobúk dať niekomu ďalšiemu,“ želá si skúsený obranca. Keďže klobúk mení majiteľa iba po víťaznom zápas, slovenský tím by musel vyhrať nad Nemeckom, aby sa mu prianie splnilo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Pátranie po pokladníkovi. Hokejisti nevedeli, komu majú platiť