Partizán remizoval so Zemplínom

Prípravný zápas Bardejov - Michalovce.
Prípravný zápas Bardejov - Michalovce. (Autor: Peter Cingeľ)
Juraj Ščerbík|4. júl 2017 o 00:00

Pod Duklou odohral Bardejov prvý prípravný zápas pod vedením nového trénera.

SVIDNÍK. Partizán Bardejov remizoval s mužstvom Fortunaligy Zemplínom Michalovce 2:2.
Partizán nastúpil s dvomi brankármi a osemnástimi hráčmi v poli.

Športový riaditeľ Alexander Tyč k tomu povedal: „Pre trénera Ryszarda Kužmu to bola prvá zápasová skúsenosť s novým tímom. Hrali sme v príjemnej atmosfére v rámci dní mesta. V hľadisku bolo takmer päťsto divákov, videli pekné stretnutie. V kádri je zatiaľ základ z minulej sezóny. Pribudli chlapci zo staršieho dorastu. Trénujú aj noví hráči z Poľska, brankár Koźól, v poli Zawiśľak a Śćepaniak. V najbližších dňoch budeme mať jasnejšie, kto zostane v kádri.“

Prípravný futbalový zápas Bardejov - Michalovce: fotogaléria

3.7.2017

S kapitánskou páskou nastúpil v drese Partizána odchovanec Dávid Berežný, bývalý mládežnícky reprezentant SR. Pôsobil v Slovane Bratislava a Catanii Calcio. V súčasnosti je kmeňový hráč Slovana Liberec.

Poslednú sezónu hrával druhú českú ligu vo Frýdku Místku.

„Som rád, že som sa vrátil domov, do klubu, v ktorom som vyrástol. Odohrali sme dobrý zápas s prvoligovým mužstvom a dobrý je aj výsledok. Ideme pokračovať v tvrdej zaberačke. O týždeň nás čaká ďalší prípravný zápas a uvidíme, ako ďalej,“ uviedol.

Vladimír Andrašík patrí k najskúsenejším bardejovským hráčom: „Na to, že sme hrali po dlhšej dobe a s radom mladých hráčov a hráčov, ktorí sú na skúške, teda v značne obmenenej zostave, sme odohrali s takým ťažkým súperom, ako sú Michalovce, kvalitný zápas. Diváci videli dobrý futbal.“

Nové posily

Tréner Ryszard Kužma mal v úvode prípravy k dispozícii len 14 hráčov. Situácia sa však vyvíja a mužstvo sa doplňuje.

Zo skúšok sa vrátili Hamuľak i Grohoľ a vyzerá to tak, že v Bardejove zostanú. Naopak, Partizán opustil stopér Šosták. Ten má namierené do Michaloviec.

V bráne je zatiaľ k dispozícii len Richard Gmitter a tak funkcionári hľadajú skúseného gólmana.

Stopérsky problém by mohol vyriešiť odchovanec Dávid Berežný. Bývalý mládežnícky reprezentant sa domov vracia po pôsobení v Taliansku, Slovinsku a ČR.

V zápase proti Michalovciam nastúpil na poste stopéra mladý Pangrác Piter. Kapitán ligového dorastu z minulej sezóny predviedol kvalitný výkon bez chýb a po získaní skúseností by mohol byť pre mužstvo prínos. Grohoľ sa nedohodol v Zlatých Moravciach a aj on sa vrátil domov.

Makelu, Santosa a Horodníka už pravdepodobne v Bardejove neuvidíme. Všetci traja hrávali v základnej zostave, neboli však rozdieloví hráči.

Mladí odchovanci (Didik, Sad, Ľalík) vyzerajú sľubne a môžu byť prínos. Na ihrisko sa po dlhšom zranení vracia poľský stredopoliar Góra. Vidieť však, že ešte potrebuje získať hernú prax.

Popri Hamuľakovi by ofenzívu mal posilniť Jan Staško. Český útočník je kmeňový hráč Baníka Ostrava. Na jar pôsobil vo Zvolene.

Článok vyšiel v týždenníku MY Prešovské noviny č. 26/2017, v predaji od utorka 4. júla do pondelka 10. júla.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Partizán remizoval so Zemplínom