Pánik potvrdzuje skvelú formu. Opäť skóroval a je najlepším strelcom NHL

Richard Pánik (vľavo) opäť žiaril a momentálne je najproduktívnejším hráčom Chicaga Blackhawks.
Richard Pánik (vľavo) opäť žiaril a momentálne je najproduktívnejším hráčom Chicaga Blackhawks. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|22. okt 2016 o 06:09

Svoj premiérový gól v novej sezóne NHL strelil Tomáš Tatar. K víťazstvu New Yorku Islanders prispel brankár Jaroslav Halák.

BRATISLAVA. Vstup do sezóny mu vyšiel perfektne. Zažiaril už pred týždňom, keď v zápase proti Nashvillu zaznamenal svoj premiérový hetrik v NHL.

Richard Pánik naďalej potvrdzuje skvelú formu. V noci z piatka na sobotu strelil v drese Chicaga Blackhawks gól na ľade Columbusu. Pridal aj jednu asistenciu.

I tak svojmu tímu k bodom nepomohol. Blue Jackets zvíťazili 3:2.

Hossa nehral

Dvadsaťpäťročný Richard Pánik skóroval v novom ročníku profiligy už piaty raz. A s piatimi gólmi je najlepším strelcom celej súťaže. Toľko sa ich podarilo dosiahnuť už iba nováčikovi Austonovi Matthewsovi z Toronta Maple Leafs.

Na ľade Columbusu sa presadil v 46. minúte stretnutia, keď pohotovou reakciou trafil do siete puk po nahodení od modrej čiary. Znižoval na konečných 2:3.

V doterajších piatich dueloch si pripísal na konto už sedem bodov a v súčasnosti je najproduktívnejším hráčom Chicaga.

Pánik nastúpil v prvom útoku Blackhawks namiesto krajana Mariána Hossu. Skúsený krídelník síce proti Philadelphii dal svoj jubilejný päťstý gól v NHL, zápas však nedohral po tom, ako ho zasiahol puk pri blokovaní strely.

Otázny je aj jeho štart v sobotu v súboji s Torontom.

Skóroval aj Tatar

Svoj premiérový zásah v novej sezóne zaznamenal útočník Detroitu Red Wings Tomáš Tatar. Kým na Svetovom pohári v Toronte žiaril v drese Tímu Európy a pomohol mu k postupu do finále, v NHL čakal na gól až do piateho zápasu.

V noci skóroval na domácom ľade do siete Nashvillu. Na začiatku tretej tretiny si perfektným spôsobom prebral na modrej čiare prihrávku od spoluhráča, obišiel jedného z hokejistov súpera a strelou zápästím prekonal Pekku Rinneho.

Detroit nakoniec zdolal Predators 5:3. Tatara vyhlásili za prvú hviezdu stretnutia. "Myslím si, že to bol náš najlepší zápas v sezóne," povedal Slovák. "Urobili sme veľa dobrých vecí, môžeme sa z toho niečo naučiť."

Nashville dohrával iba so šestnástimi korčuliarmi, keďže Ryan Johansen a Craig Smith pre chorobu stretnutie nedokončili a v jeho priebehu odstúpili.

Výborný výkon na strane domácich podal český brankár Petr Mrázek. Kryl tridsať z tridsiatich troch pokusov hostí a stal sa druhou hviezdou zápasu.

Druhý slovenský útočník v Detroite Tomáš Jurčo utrpel ešte počas letnej prípravy zranenie chrbta. V auguste podstúpil operáciu, ktorá ho vyradila z hry na štyri až šesť týždňov. V úvode sezóny 2016/2017 zatiaľ absentuje.

Halák vychytal víťazstvo

Z víťazstva sa tešil aj brankár Jaroslav Halák. V zápase New Yorku Islanders s Arizonou kryl dvadsaťtri z dvadsiatich piatich striel súpera.

Zaznamenal 92-percentnú úspešnosť zásahov. Islanders zdolali svojho protivníka 3:2. Pre Haláka išlo o druhý vychytaný triumf zo štyroch duelov.

Zápas bol špecifický pre bratov Stromeovcov. Po prvý raz v NHL proti sebe stáli Ryan v drese Islanders a Dylan v tíme Arizony Coyotes. "Účinkuje v Západnej konferencii, takže budeme proti sebe hrávať dvakrát ročne," povedal Ryan.

Jaroslav Halák zasahuje pri šanci Radima Vrbatu.
Jaroslav Halák zasahuje pri šanci Radima Vrbatu. (Autor: TASR/AP)

NHL - piatok:

Columbus - Chicago 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Góly: 11. Werenski (Wennberg, Foligno), 25. Foligno (Werenski, Atkinson), 34. Karlsson (Savard, Hartnell) - 23. Motte (Toews, Pánik), 46. Pánik (Forsling, Anisimov). Brankári: Bobrovskij - Crawford, strely: 28:34, 15.789 divákov.

Richard Pánik (Chicago) odohral 19:26 min, vyslal dve strely, dal gól, pridal jednu asistenciu a pripísal si tiež dva plusové body a dve trestné minúty.

Marián Hossa (Chicago) pre zranenie nenastúpil.

NY Islanders - Arizona 3:2 (2:2, 0:0, 1:0)

Góly: 5. Seidenberg (Cizikas, Clutterbuck), 14. Strome (Boychuk, Beauvillier), 45. Boychuk (Nelson) - 15. Richardson (Dauphin, Doan), 15. Vrbata (Chychrun, Rieder). Brankári: HALÁK - Domingue, strely na bránku: 31:25, 13.076 divákov.

Jaroslav Halák (Islanders) odchytal celý zápas, kryl dvadsaťtri z dvadsiatich piatich striel súpera a zaznamenal 92-percentnú úspešnosť zákrokov.

Detroit - Nashville 5:3 (0:0, 2:2, 3:1)

Góly: 26. Abdelkader (Sproul, Nyquist), 40. Miller (Green), 42. TATAR (Marčenko, Ericsson), 52. Nyquist, 60. Helm (Glendening, Zetterberg) - 35. Subban (Josi), 35. Ribeiro (Ellis, Arvidsson), 56. Fisher (Josi, Forsberg). Brankári: Mrázek - Rinne, strely na bránku: 43:33, 20.027 divákov.

Tomáš Tatar (Detroit) odohral 16:31 min, vyslal dve strely na bránu, dal gól a do štatistík si pripísal tiež jeden plusový bod a dve trestné minúty.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pánik potvrdzuje skvelú formu. Opäť skóroval a je najlepším strelcom NHL