Panathinaikos na domácom miniturnaji s dvoma prehrami

SITA|15. sep 2007 o 23:11

ATÉNY 15. septembra (SITA) - Futbalistom Panathinaikosu Atény sa príliš nevydarila príprava na dvojzápas 1. kola hlavnej súťaže Pohára UEFA 2007/08 proti slovenskému vicemajstrovi FC Artmedia Petržalka.

Zverenci trénera Josého Peseira si na sobotňajší domáci miniturnaj pozvali Panionios Atény a Iraklis Solún a napokon sa museli zmieriť s dvoma prehrami a posledným miestom.

Na trávniku staručkého Štadióna Apostolosa Nikolaidisa sa stretli spomenuté tri mužstvá systémom každý s každým 1x45 minút. Najskôr na ihrisko vybehli hráči hosťujúcich dvoch tímov Iraklisu a Panioniosu, pričom v drese druhého menovaného klubu odohral na poste ľavého stopéra celý tento duel slovenský obranca Jozef Gáspár. Z víťazstva sa však radovať nemohol, o všetkom totiž rozhodol v 21. min Marinkovič.

Potom už prišli na rad aj domáci miláčikovia, ktorých hnal dopredu približne dvojtisícový fanklub. "Zeleno-bieli" priaznivci vytvárali vynikajúcu atmosféru počas celého zápasu s Iraklisom Solún, no hráči okolo kapitána Papadopoulosa ich príliš nevypočuli, keď gólom Katsabisa z 31. min prehrali 0:1. Najnebezpečnejším mužom z tábora "Trifilli" (v preklade trojlístky, pozn.) bol už spomínaný grécky internacionál Papadopoulos, ktorý sa dostal do niekoľkých dobrých príležitostí, ale v sobotu večer si neobul strelecké kopačky. Jeho ofenzívny partner Mantzios sa počas väčšiny zápasu pohyboval na hranici ofsajdovej línie a predviedol aj zopár pekných akcií, no zďaleka nebol taký výrazný.

Na tretí zápas, v ktorom už išlo len o druhú a tretiu priečku, nastúpili po približne 25-minútovej prestávke opäť domáci futbalisti a proti nim Panionios tentokrát už bez Jozefa Gáspára. Ani reparát však 19-násobnému majstrovi Grécka nevyšiel, pretože už v 6. min prekonal brankársku dvojku v bránke Panathinaikosu Galinoviča (jednotka Poliak Malarz je po zranení, do zápasu s Petržalčanmi by však mal byť v poriadku) po zlyhaní ofsajdovej pasce hosťujúci Makos. Domácim, ktorí nastúpili na svoje druhé vystúpenie s viacerými zmenami, naďalej viazla kombinácia a gólových príležitostí nepribúdalo. Najväčšiu pripravil pre Papadopoulosa v 20. min N´Doye, 25-ročnému zakončovateľovi však chýbalo niekoľko centimetrov. Nekoncentrovanosť hráčov "Pana" napokon potrestal v 30. min po peknej akcii hostí hlavičkou do ľavého horného rohu bránky Tzibour a uzavrel skóre duelu na 2:0. V konečnej tabuľke turnaja tak obsadil prvé miesto za dve jednogólové víťazstvá Iraklis Solún,

na druhej priečke skončil Panionios a posledná pozícia patrí hostiteľom.

Pred úvodným výkopom prvého zápasu si všetci prítomní uctili minútou ticha pamiatku obetí nedávnych ničivých požiarov v Grécku, ktoré si vyžiadali takmer 70 ľudských životov. Výťažok zo vstupného putuje práve na pomoc rodinám zosnulých, štadión s kapacitou 16 620 divákov sa však ani zďaleka nezaplnil. Dôvodom bolo semifinále basketbalových majstrovstiev Európy, v ktorom Gréci nastúpili proti domácim Španielom o 20.00 h miestneho času, no napokon sa do finále neprebojovali (77:82). Na Pyrenejskom polostrove sa počas tohto víkendu nehrala domáca najvyššia súťaž z dôvodu nedeľňajších parlamentných volieb.

Artmedia, ktorá v sobotu večer v 9. kole Corgoň ligy zvíťazila na trávniku v Senci najtesnejším rozdielom 3:2, privíta Panathinaikos vo štvrtok 20. septembra o 20.15 h na Tehelnom poli v Bratislave. Odveta je potom na programe pod Akropolou netradične v utorok 2. októbra o 18.45 h miestneho času (17.45 h SELČ).


Výsledky (všetky duely sa hrali na 1x45 minút):

Iraklis Solún - Panionios Atény 1:0

Gól: 21. Marinkovič


Panathinaikos Atény - Iraklis Solún 0:1

Gól: 31. Katsabis

Zostava Panathinaikosu: Galinovič - Vindra, Enakarhire, Sarriegi, Fyssas - Dimoutsos, Tziolis, Marcelo Mattos, Roméro - Papadopoulos, Mantzios


Panionios Atény - Panathinaikos Atény 2:0

Góly: 6. Makos, 30. Tzibour

Zostava Panathinaikosu: Galinovič - Vindra, Enakarhire (29. Morris), Goumas, Fyssas (22. Siondis) - Tziolis, N´Doye, Karagounis - Papadopoulos (28. Roméro), Salpiggidis


Nachádzate sa tu:
Domov