Pálffyho kôň Charriot napokon iba v prenájme

SITA|25. apr 2007 o 09:21

RADOŠOVCE 25. apríla (SITA) - Dostihový kôň Charriot napriek pôvodným avízam predaja zostal vo vlastníctve slovenského hokejistu Žigmunda Pálffyho. "Pre iné momentálne priority, najmä starostlivosť o ...

RADOŠOVCE 25. apríla (SITA) - Dostihový kôň Charriot napriek pôvodným avízam predaja zostal vo vlastníctve slovenského hokejistu Žigmunda Pálffyho. "Pre iné momentálne priority, najmä starostlivosť o rodinu, ale aj uvažovaný návrat k hokeju, Žigo naozaj zredukoval svoj záujem o turf. Charriota však napokon nepredal, ale len prenajal stajni Ekols kamaráta Tibora Bajnoviča, čo tiež signalizuje, že zrejme ráta s neskorším oživením svojich dostihových aktivít," v stredu ráno podotkol pre agentúru SITA tréner Roman Dohnálek, ktorý pôsobí v Žrebčíne Kobylany rodiny Weissovcov pri záhorských Radošovciach medzi Senicou a Holíčom. "Tento rok k nám zavítal iba sporadicky, takže ide o rozumné riešenie, ktoré odhadujem ako dočasné," povedal R. Dohnálek. Na sezónu 2007 si bývalý hráč Nitry, Trenčína, Skalice, Slavie Praha a v NHL klubov New York Islanders, Los Angeles Kings a Pittsburgh Penguins neobnovil ani prenájom lóže na bratislavskom Závodisku, kde býval pravidelným hosťom, a od pondelka "zarezáva" s hokejistami Skalice.

Charriot, ktorého základná mesačná réžia za ustajnenie, prípravu, krmivo a podobne je približne 10 000 Sk, sa podľa R. Dohnálka objaví na dráhe až niekedy v júni: "Začal rásť a vyspievať, čo nás teší, ale zároveň naň teraz nesmieme prehnane tlačiť. Už vlani sme tušili, že bude jesenným typom koňa. Prihlásili sme ho na vytrvalostný septembrový klasický test St. Leger," povedal prekážkový šampión 2001, ktorý sa počas svojej korunovačnej sezóny stal aj Objavom roka a bol koučom Koňa roka nad skokmi Missinga.

Trojročný tmavý hnedák Charriot minulý rok ešte pod červeno-čiernou kombináciou Pálffyho stajne Lunna absolvoval dva štarty, zhodne v petržalskom Starom háji. Pri debute v tretej kategórii skončil druhý a potom sa musel uspokojiť s deviatym miestom na významnej generačnej Cene zimného favorita - Karpatskej cene.


Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Pálffyho kôň Charriot napokon iba v prenájme