Oršula sa s Twente stal mládežníckym majstrom Holandska

(Autor: fctwente.nl)
SITA|27. apr 2012 o 19:52

Filip Oršula bol v sezóne najmladším hráčom nielen tímu Patricka Kluiverta, ale celej súťaže.

ENSCHEDE. Slovenský futbal má v FC Twente dobré meno, v sezóne 2009/2010 získal s prvým tímom holandský titul Miroslav Stoch, v tej aktuálnej sa z celkového víťazstva v mládežníckej lige Jong 23 tešil Filip Oršula.

Osemnásťročný útočník sa so spoluhráčmi definitívne tešil po pondelkovom víťazstve 2:1 s Gronningenom.

„Je to skvelé. Všetci chalani boli šťastní. Makali sme celú sezónu, aby sme dosiahli tento úspech. Som presvedčený, že sme si takýto výsledok zaslúžili. Z mládežníckych úspechov je to pre mňa najkrajší moment. Verím však, že sa v budúcnosti dočkám ešte niečoho nového a niekoľkonásobne krajšieho,“ povedal slovenský reprezentant do 19 rokov pre profutbal.sk.

Bývalý hráč akadémií Spartaka Trnava a Manchestru City bol v sezóne najmladším hráčom nielen tímu Patricka Kluiverta, ale celej súťaže.

"Som veľmi rád, pretože nám možnosť hrávať so staršími a najmä skúsenejšími hráčmi, od ktorých sa môžem naučiť veľmi veľa. Mne to iba vyhovuje. Teší ma, že som v tejto pozícii,“ povedal Oršula, ktorý momentálne rokuje o novej zmluve.

Tréner rezervy klubu z Enschede sa vyjadril v tom zmysle, že by si talentovaného zakončovateľa rád udržal v kádri. V Twente by chcel pokračovať aj samotný Oršula, ktorý si pre nasledujúcu sezónu vytýčil jednoznačný cieľ: debutovať v „áčku“.

Za rezervu Twente odohral Filip Oršula, patriaci aj do tímu do 19 rokov, desať zápasov s bilanciou päť gólov.

O hráča má podľa manažéra Michala Holeščáka záujem aj viacero ďalších klubov. Okrem ponuky jedného z popredných slovenských tímov podľa vlastných slov eviduje interes z Holandska, Talianska, Nemecka, Poľska, Ruska a Dánska.

Nachádzate sa tu:
Domov