Slovan prehrával už o dva góly. Napokon vyhral a ukončil mizériu

Gólová radosť hráčov HC Slovan Bratislava.
Gólová radosť hráčov HC Slovan Bratislava. (Autor: SITA)
Športové prenosy SME, SITA|26. dec 2018 o 00:00

Slovan mal blízko k víťazstvu v riadnom hracom čase.

Hokej - Kontinentálna hokejová liga (KHL) - streda:

HC Slovan Bratislava - Torpedo Nižný Novgorod 5:4 po sam. nájazdoch (1:0, 0:3, 3:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 8. M. Sloboda (A. Jánošík), 47. Chipchura (Lamper), 51. Rau (Taffe, Lamper), 57. Klok (Lamper, Chipchura), rozhod. sam. nájazd premenil Červený - 25. Orlov, 28. Calof (Šenfeld, Orlov), 37. Sabolič (Aľajev, Korobov), 59. Orlov (Calof, Šenfeld)

Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Beľajev, Oskirko - Berseňov, Judin, 5 845 divákov

Slovan Bratislava: Štěpánek - Švarný, Sersen, Grman, Klok, A. Jánošík, Meszároš, Bačík - Rau, Taffe, Ch. Bailey - Lunter, M. Sukeľ, Červený - Lamper, Hrnka, Buc - Jeglič, Chipchura, M. Sloboda - Baranov

Nižný Novgorod: Kostin - Orlov, Barancev, Ogijenko, Holm, Korobov, Aľajev, Rodionyčev - Varnakov, Galuzin, Paršin - Calof, Miele, Šenfeld - Žafiarov, D. Siomin, Sabolič - Veriajev, Iľjin, Urakov - Smolin

<>

BRATISLAVA. Konečne to prišlo. Hokejisti HC Slovan Bratislava ukončili sériu prehier v KHL na čísle trinásť, v stredu triumfovali na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu nad Torpedom Nižný Novgorod 5:4 po samostatných nájazdoch.

Domáci od ôsmej minúty viedli gólom Marka Slobodu, ale hráči Torpeda troma zásahmi v druhej časti hry otočili stav vo svoj prospech.

V tretej časti znovu naplno zabrali zverenci Vladimíra Országha a gólmi Kyla Chipchuru, Chada Raua a Lukáša Kloka znovu strhli vedenie na svoju stranu.

Najlepšie momentky zo zápasu HC Slovan Bratislava - Torpedo Nižnij Novgorod (KHL): fotogaléria

26.12.2018

Skóre sa však menilo znovu, v 59. min poslal duel do predĺženia Michail Orlov. V predĺžení neskóroval ani jeden tím, v samostatných nájazdoch boli úspešnejší domáci.

Rozhodujúci nájazd premenil kanonier Rudolf Červený.

Jediný slovenský zástupca v KHL je po 43 odohraných zápasoch na priebežnom poslednom 12. mieste Západnej konferencie.

Slovanisti najbližšie nastúpia proti Neftechimiku Nižnekamsk v piatok na vlastnom ľade od 18.30 h.

Hlasy po zápase:

Vladimír Országh, tréner Slovana: "Mali sme slušnú prvú tretinu, potom sme od toho upustili. Prepadávali sme, mali sme okienka v obrane. Pre mňa je podstatné, že hráči ukázali charakter a dokázali sme zápas zvrátiť. Som na nich hrdý. Dostali sme do varu fanúšikov, podržal nás aj brankár. Samostatné nájazdy boli pre nás odmena. Dúfam, že sa od tohto výkonu odrazíme. Chalani ťahali za jeden povraz, čo tu dávno nebolo."

David Nemirovsky, tréner Novgorodu: "Slovan dobre korčuľoval v prvej tretine, potom sme sa vrátili k našej hre. Pre mňa je nepochopiteľné, ako sme stratili náskok. Niektorým hráčom som dal hneď po zápase najavo, že ma sklamali."

Lukáš Klok, obranca Slovana, strelec jedného z gólov: "Zrejme nám pomohla Štedrá večera a to, že sme pribrali pár kíl. Samozrejme som rád, že sme zvíťazili, padol nám kameň zo srdca. Ja si ani nespomínam, kedy som dal naposledy gól, ale som rád."

Rudolf Červený, útočník Slovana, autor rozhodujúceho nájazdu: "Som veľmi rád, že máme za sebou negatívnu šnúru. Bolo to už frustrujúce. Pri mojom góle som volil jedno zo zakončení, ktoré mám natrénované. Musíme zostať nohami na zemi a pripraviť sa na ďalší dôležitý zápas."

Online prenos: HC Slovan Bratislava - Torpedo Nižný Novgorod (KHL 2018/2019)

KHL  2018/2019
26.12.2018 o 17:00
Slovan
5:4
(1:0, 0:3, 3:1, 0:0, 1:0)
66' minúta
Ukončený
Novgorod
Prehľad
Góly a asistencie: 8. M. Sloboda (Jánošík), 47. Chipchura (Lamper), 51. Rau (Taffe, Lamper), 57. Klok (Lamper, Chipchura), rozh. náj. Červený – 25. Orlov (Siomin, Žafiarov), 28. Calof (Šenfeld, Orlov), 37. Sabolič (Aliajev, Korobov), 59. Orlov (Calof, Šenfeld). Rozhodca: Beľajev, Oskirko – Berseňov, Judin. Diváci: 5.845.
Prenos
Slovan víťazí dnes až po samostatných nájazdoch. Videli sme divočinu ako sa patrí, prvá tretina Slovan, druhá Torpedo, tretia Slovan a predĺženie si oba kluby podelili. Na rad prišli nájazdy a tie zvládol lepšie tím od Dunaja, ktorý pretrhol svoju negatívnu sériu a do tabuľky si konečne zapíše nejaké tie body, nuž a hneď dva. Hokejisti sa rozlúčili po dlhej dobe s divákmi tradičnou ďakovačkou. Pekný večer priaznivcom hokeja želá Vladimír Korduliak.
Koniec zápasu.
goalV samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Slovan Bratislava.
Rozhodujúci nájazd premenil RUDOLF ČERVENÝ.
Holm netrafil bránku, je dobojované!
Sukeľ prestrelil bránku Kostina.
importantMiele trafil konštrukciu domácej bránky!
importantČervený to zavesil na druhú stranu ako Jeglič!
Žafiarov prestrelil bránku domácich.
Rau to chcel pomedzi betóny, nepodarilo sa mu to.
importantParšin to pomedzi betóny po ľade zasunul.
importantJeglič to tam strelou jednoducho zavesil!
Calof zvolil strelu, Štěpánek ho vychytal.
Samostatné nájazdy začínajú.
V predĺžení sme gól nevideli, i keď oba tímy mali šance a bližšie k dvom bodom boli hostia, no nevyužili ani presilovku a ani tutovku v nájazde Holma. Po krátkej úprave ľadu budú nasledovať divákmi obľúbené samostatné nájazdy, kto z koho? Štěpánek vs. Kostin. Pomer striel medzi žrde v predĺžení 4:6.
65:00
Predĺženie sa skončilo.
64:48
importantExcelentný zákrok Štěpánka, keď v brejku sám na gólmana korčuľoval Holm, Štěpánek mu puk v ľahu hokejkou čisto vypichol a pýta si pozvánku na zákrok týždňa.
64:00
Paršin prešiel s pukom na hokejke poza bránku, nakorčuľoval s ním na vrchol kruhov a vystrelil, Štěpánek cez betóny poslal puk vľavo do rohu klziska.
63:12
Taffe ušiel po ľavej strane a pálil príklepom z ľavého kruhu, Kostin puk vyrazil pred seba a Torpedo má puk na svojich hokejkách.
62:47
Aljajev vystrelil z medzikružia, Sukeľ do dráhy puku vložil svoju palicu a puk skončil na ochrannej sieti, vhadzujeme po pravici Štěpánka.
62:11
Kostin na druhej strane v akcii likviduje puk pod svojou rukavicou, v hre pokračujeme traja proti trom.
61:43
Domáci v plnom počte, Slovan oslabenie prežil a do prvého prerušenia hry hráme na oboch stranách so štyrmi hráčmi.
61:38
Strela hostí z pravého kruhu zblokovaná hráčom domácich na ochrannú sieť.
61:33
Štěpánek likviduje ďalší puk z hokejky súpera, toto by už belasí mali ubrániť.
60:58
Chipchura z ľavej strany doviezol puk pred bránkovisko, na dvakrát sa mu však Kostina prekonať nepodarilo.
60:38
Holm vystrelil od modrej, Štěpánek puk poslal späť do hry, Torpedo s pukom v zóne domácich.
60:01
Začalo sa predĺženie.
V tretej tretine Slovan zmazal manko a nielen to, dostal sa do vedenia a diváci sa konečne mohli radovať nielen z gólovej nádielky, ale aj úspechu svojho klubu, na ktorí tak dlho čakajú. No záver patril Torpedu, ktoré vyrovnalo a zápas ide do predĺženia, ktoré Torpedo začne svojou presilovkou. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 12:6.
60:00
Tretia tretina sa skončila.
59:54
importantTorpedo vyrobilo akciu na jeden dotyk, Orlov zakončil pri bránkovisku na ľavej strane, Štěpánek jeho tutovku zlikvidoval a puk poslal na druhú stranu klziska.
59:43
Švarný dostal za podrazenie trest dve minúty, toto nie je dobrý záver tretiny či začiatok predĺženia.
58:41
58:41
goalTorpedo Novgorod dalo gól!
Spoza bránky Calof puk poslal pred bránkovisko a MICHAIL ORLOV z prvej vyrovnáva. Asistencie: Andrew Calof a Anton Šenfeld.
57:18
Aljajev od modrej z pravej strany nahodil puk na bránku domácich, Štěpánek v pokľaku puk likviduje vo svojom náručí.
56:25
56:25
goalSlovan Bratislava dal gól!
Spoza kruhov vystrelil príklepom LUKÁŠ KLOK a prestrelil všetko, čo mu v ceste stálo. Asistencie: Patrik Lamper a Kyle Chipchura.
56:16
importantHrnka to ťahal až do kuchyne a chcel zakončiť, Kostin ho vychytal, aby vzápätí Denis zlikvidoval aj ďalší puk z hokejky Chipchuru, a teraz veru brankár hostí podržal svoj klub.
55:32
Švarný sa prezentoval príklepom z ľavej strany od modrej, teraz sa však diváci radovať nemôžu, puk skončil za bránkou hostí.
54:15
Puk lieta z pásma do pásma, efektnú strelu na tú ktorú bránku však nevidíme, ani len začínajúca skrumáž pred tou ktorou bránkou sa nekonala.
51:17
Zakázané uvoľnenie hostí, Slovan hnaný tribúnami drží teraz taktovku hry vo svojich rukách.
50:01
50:01
goalSlovan Bratislava dal gól!
Spoza bránkovej čiary od Taffeho puk pricestoval na vnútornú stranu ľavého kruhu na hokejku CHADA RAUA, ktorý z prvej zakončil a potešil domácich divákov. Asistencie: Jeff Taffe a Patrik Lamper.
49:04
Nahodený puk z ľavej strany na bránku Kostin pohodlne schoval vo svojej rukavici.
48:50
Domáci v plnom počte, Slovan stále v hre o zisk aspoň jedného bodu.
48:20
importantBarancev vystrelil príklepom z ľavého kruhu, Štěpánek cez rameno poslal puk pred seba a belasí okamžite von z pásma.
47:07
Štěpánek kryje puk vo svojej rukavici po zakončení Mieleho, skrumáž sa už nekonala, defenzíva belasých situáciu pred bránkoviskom upratala.
46:50
Meszároš za napadnutie dostal menší trest, Torpedo bude pokračovať v hre presilovkou.
46:22
46:22
goalSlovan Bratislava dal gól!
Brejk a prečíslenie domácich, Lamper to potiahol vľavo, naservíroval pred bránkovisko a KYLE CHIPCHURA rozjasal prítomných divákov. Asistencia: Patrik Lamper.
45:17
importantPekná akcia belasých, ktorú zakončil strelou spoza kruhov Lunter, Kostin v sede puk najskôr chytil do lapačky, vypadol mu z nej a v dorážke tiesnený Lunter rovnako neuspel.
42:50
importantCalof stál sám na vnútornej strane pravého kruhu, dostal puk a pohotovo vystrelil, Štěpánek puk vyrážačkou poslal na pravú stranu klziska a zmenu skóre nepripustil.
42:14
Zakázané uvoľnenie hostí, domáci to vyskúšali akciou poza bránku a strelou z pravého kruhu, Kostin poslal puk späť do hry.
41:05
Hostia v plnom počte, Slovan svoju delenú početnú výhodu nevyužil.
40:35
Bailey strieľal od modrej, Kostin puk vyrážačkou poslal pred seba a hostia puk dostali pod svoju kontrolu.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 18:43.
V druhej tretine sme videli na ľade úplne iné Torpedo ako v tej prvej a keď domáci poľavili na aktivite, hostia vycítili šancu a dokonale otočili vývoj zápasu. Tromi gólmi sa posadili na koňa, diktovali tempo hry, Slovan však bude mať príležitosť všetko napraviť v tretej tretine, ktorú začne početnou výhodou. Pomer striel medzi žrde v tej druhej 14:11.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:57
Taffe nahodil z ostrého uhla takmer z bránkovej čiary puk do bránkoviska, ten však napokon končí v rohu klziska.
39:45
Bailey vystrelil od modrej spoza kruhov, Kostin puk poslal vpravo k mantinelu, belasí stále v zóne súpera.
39:05
Miele inkasuje dve minúty za seknutie a Slovan dostal v závere tretiny príležitosť na kontaktný gól.
38:32
Belasí to skúsili na pravej strane, puk hráč hostí zablokoval, ten oblúčikom letel na Kostina, ktorý ho schoval vo svojej lapačke.
36:33
36:33
goalTorpedo Novgorod dalo gól!
Signalizované vylúčenie hráča domácich, Torpedo malo na ľade šesť korčuliarov a dokonale vyšachovalo obranu domácich, akciu zakončil po prihrávke z ľavého kruhu strelou spoza toho pravého ROBERT SABOLIČ. Asistencie: Arťom Aljajev a Dmitrij Korobov.
35:30
Slovan vyhral buly a tuším že to bol Jánošík, kto preveril koncentráciu Kostina, Denis puk v pokľaku zlikvidoval na svojej hrudi.
35:26
importantČervený vybojoval pri kruhu puk, ťahal ho za bránku a následne poslal dozadu na kruh, kde stál voľný Sukeľ, ktorý pohotovo vystrelil, Kostin puk zlikvidoval a domáci sa radovať nemôžu.
34:36
Rau vystrelil z medzikružia švihom, prestrelil bránku súpera a puk oprel len o ochranné sklo.
34:10
Barancev vystrelil z pravej strany z uhla po bránkovej čiare, Štěpánek puk poslal na druhú stranu klziska.
32:39
importantJánošík chyboval v rozohrávke, z pravej strany sa rútil na Štěpánka sám Iľjin, ktorý vystrelil, Štěpánek puk poslal na druhú stranu a odtiaľ pálil Aljajev, ktorý však minul bránku domácich a puk poslal na ochranné sklo.
31:28
Červený z otočky vystrelil spred bránkoviska po ľade, puk len tesne minul ľavú žrď bránky Kostina a belasí zvádzajú o puk boje za bránkou Torpeda.
29:51
Klok vystrelil od modrej z ľavej strany od mantinelu, našiel však len pripravenú lapačku Denisa Kostina.
28:37
Na ľavú stranu k bránkovisku sa s pukom na hokejke preštrikoval Veriajev, vystrelil a puk smeroval medzi tri žrde, Štěpánek ho v pokľaku kryje vo svojom náručí.
28:15
Bačik po prechode modrou vystrelil od ľavého kruhu, Kostin puk vyrazil pred seba, aby si ho potom hokejkou pritiahol k sebe a schoval pod rukavicu.
27:15
27:15
goalTorpedo Novgorod dalo gól!
Šenfeld po prechode modrou puk prenechal za čiarou, pre strelu švihom sa rozhodol ANDREW CALOF a puk sa zatrepal v sieti domácich. Asistencia: Anton Šenfeld a Michail Orlov.
26:44
Hrnka vypálil z pravého kruhu švihom, Kostin cez svoju hruď poslal puk späť do hry a hostia následne von z pásma.
25:21
importantLunter potiahol puk zo stredného pásma vpred, razom z toho bolo prečíslenie dva na jeden, Mário posunul puk vľavo a Sukeľ pred bránkoviskom puk napálil len do ochranného skla.
24:45
24:45
goalTorpedo Novgorod dalo gól!
Tlak hostí priniesol úspech, spoza kruhov zápästím vystrelil MICHAIL ORLOV, Štěpánek mal zakrytý výhľad a je vyrovnané. Asistencie: Dmitrij Siomin a Damir Žafiarov.
23:38
Korobov od modrej z ľavej strany preveril pozornosť Štěpánka, Jakub poslal puk späť do hry, Torpedo drží domácich v pásme.
22:51
importantParšin posunul puk vľavo a od kruhu efektne švihom vystrelil Calof, Štěpánek puk letiaci tesne nad ľadom schoval vo svojej lapačke.
21:40
Lunter vystrelil od kruhu z pravej strany, Kostin puk poslal na ochranné sklo. Na druhej strane sa Paršin chystal na ľavom kruhu k streľbe, Červený mu puk zobral a založil akciu belasých.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 17:52.
V prvej tretine sme videli len jeden gól a na radosť domácich tribún účet večera otvoril po peknej individuálnej akcii Sloboda. Slovan nevyužil dva brejky, hostia mali výhodu presilovky štyroch proti trom, Štěpánek na čele defenzívy domácich však odolal. V druhej polovici tretiny sme videli aj bojovnú a hluchú pasáž hry s nepresnosťami na oboch stranách. Pomer striel medzi žrde v prvej tretine 11:7.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
17:49
Bačik a jeho strelecký pokus spoza pravého kruhu, Kostin puk poslal za svoju bránku, hostia vyrazili do akcie.
17:22
Sersen najskôr vygumoval za bránkou domácich Paršina, založil akciu, belasí potiahli puk za bránku hostí, puk potom smeroval na modrú a odtiaľ vystrelil Sersen, bez úspechu.
13:47
Domáci v plnom počte, Slovan ubránil svoje dlhé oslabenie troch proti štyrom.
13:37
Hostia v plnom počte a Slovan so štyrmi hráčmi.
13:20
importantŠenfeld pekne vystrelil z pravého kruhu, Štěpánek puk poslal na ochranné sklo a podržal svoj tím.
13:07
Calof vystrelil po ľade z vrcholu ľavého kruhu, Štěpánek puk schoval pod svoje rukavice, žiadna skrumáž sa nekonala.
11:58
importantChipchura zobral hosťom puk na modrej a dostal sa do brejku, rútil sa sám na Kostina, zvolil strelu, Kostin pravým betónom puk poslal za svoju bránku.
11:47
Trest pre hráčsku lavičku domácich za zlé striedanie, presilovka pre Torpedo, hráme štyria proti trom.
11:37
Sersen a Iľjin po dve minúty za hrubosť, v hre budeme pokračovať štyria proti štyrom.
10:43
Siomin to vyskúšal od modrej z otočky, Štěpánek puk cez vyrážačku poslal do rohu klziska, belasí dostali puk na svoje hokejky a vyrážajú do akcie.
09:18
Slovan vyrobil ofsajd, čiarový mu akciu musel zastaviť, belasí v defenzíve na výbornú, Štěpánek veľa práce nemá.
07:23
07:23
goalSlovan Bratislava dal gól!
MAREK SLOBODA po prechode modrou okolo mantinelu po ľavej strane s pukom nakorčuľoval na kruh a poslal pozdrav do siete Kostina. Asistencia: Adam Jánošík.
06:25
importantHrnka nepremenil svoj brejk, keď zoči-voči Kostinovi Denis zmenu skóre nepripustil. Predtým sme videli akciu a prečíslenie hostí tri na dva, diagonálny puk z pravej strany vľavo a pred bránkoviskom puk usmernil na bránku domácich Calof, Štěpánek puk poslal späť do hry.
05:54
Grman od modrej z pravej strany preveril pozornosť Kostina, ktorý puk usmernil do rohu klziska.
04:33
Torpedo vyrobilo zakázané uvoľnenie, striedať nemôže, hra sa vráti pred Kostina.
04:24
Slovan dohrával akciu v pásme súpera, puk z pravej strane Kostin v pokľaku pri ľavej žrdi bezpečne zlikvidoval.
03:56
Hostia v plnom počte, Slovan mohol ukázať v presilovke toho aj viac.
02:47
Taffe prešiel s pukom poza bránku a od kruhu naservíroval diagonálny puk Sersenovi, Michal vystrelil ponad padajúceho hráča súpera, len to tak zazvonilo na betónoch Kostina.
01:56
Nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou, trest pre Korobova a presilovka pre Slovan.
01:35
Prvý strelecký pokus v zápase a na strane hostí, po prechode modrou spoza pravého kruhu príklepom vystrelil Calof, puk poslal ponad bránku na ochranné sklo a následne na sieť.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Príjemný sviatočný podvečer želám všetkým fans hokeja, belasí dnes nastúpia proti chlapcom Torpeda, ktorí majú kolísavú formu. Tento fakt by mohol zahrať domácim do nôt, uvidíme, aký scenár bude napĺňať dnešný duel. Domáci v belasých farbách, hostia v bielo-modrej kombinácii farieb.
Úvodné zostavy:

HC Slovan Bratislava:

Štěpánek (Čiliak) – Švarný, Sersen (C), Grman, Klok, Jánošík, Meszároš (A), Bačik – Rau, Taffe (A), Bailey – Lunter, Sukeľ, Červený – Lamper, Hrnka, Buc – Jeglič, Chipchura, Sloboda – Baranov

HC Torpedo Nižnij Novgorod:

Kostin (Tichomirov) – Orlov, Barancev (A), Ogijenko, Holm, Korobov, Aljajev, Rodionyčev – Varnakov (C), Galuzin (A), Paršin – Calof, Miele, Šenfeld – Žafiarov, Siomin, Sabolič – Veriajev, Iľjin, Urakov – Smolin

Rozhodca:

Beľajev, Oskirko – Berseňov, Judin.
HC Slovan zo série štyroch domácich vianočných zápasov ukrojí na svätého Štefana druhý, Bratislava bude hostiť Torpedo Nižnij Novgorod.

Nižnij Novgorod, piate najväčšie mesto v Rusku s 1.311.000 obyvateľmi, ležiace na sútoku riek Volga a Oka, 420 km severovýchodne od Moskvy. Jeho vznik sa datuje do roku 1221, v rokoch 1932 až 1991 nieslo názov Gorkij a sídli tu aj známa automobilka GAZ, ktorú ešte v roku 1920 pomáhal budovať známy velikán Henry Ford.

Torpedo Nižnij Novgorod, história hokejového klubu siaha do povojnových rokov, klub vznikol v roku 1946. Vo vtedajšej najvyššej súťaži Sovietskeho zväzu zaznamenal jeden úspech, v roku 1961 obsadil druhé miesto, keď nestačil na majstra CSKA Moskva.

Od vzniku KHL sa klub prezentoval v jednotlivých ročníkoch nasledovne: v prvom ročníku sa prebojoval do play-off, no hneď v prvom kole bol nad jeho sily neskorší semifinalista Magnitogorsk, ktorý vyprášil Torpedo 3:0 na zápasy. V ďalších dvoch ročníkoch sa Nižnij Novgorod do play-off súťaže nedostal, skončil zhodne na 17. mieste. Vo štvrtej sezóne však chlapci dosiahli zatiaľ najväčší úspech klubu, v play-off KHL skončili na peknom 7. mieste. Najskôr prešli cez Dinamo Riga resultátom 4:3 na zápasy, no vo štvrťfinále ich zastavil neskorší víťaz Gagarinovho pohára, tím Dinamo Moskva, po víťaznej sérii 4:2 na zápasy. Piata sezóna hokejistom nevyšla podľa predstáv a zaknihovali konečné 20. miesto. V tej šiestej to však opäť bolo play-off súťaže, v prvom kole ich ale zastavila Ufa, ktorá v dlhej sérii slávila úspech 4:3 na zápasy a pre Torpedo zostalo v konečnom účtovaní 11. miesto. V siedmej sezóne Torpedo opäť stroskotalo v prvom kole play-off, neskorší víťaz Gagarinovho pohára bol nad jeho sily, séria skončila na zápasy pomerom 1:4 a Torpedo obsadilo v pelotóne 12. priečku. V ôsmej sezóne v prvom kole play-off Torpedo vyradilo Jokerit 4:2 na zápasy, v konferenčnom semifinále prišiel na rad CSKA Moskva. Torpedo zvíťazilo len v jednom zápase a celkovom bilancovaní to bola krásna ôsma priečka. V deviatej sezóne sa Torpedo opäť prebojovalo do play-off súťaže, v prvom kole bol nad jeho sily klub z Moskvy a Dinamo sa radovalo z postupu po víťaznej sérii 4:1 na zápasy. Torpedo v konečnom hodnotení klubov zaznamenalo 10. miesto. Nuž a aj v tej poslednej sezóne to bolo len prvé kolo play-off. Lokomotiv Jaroslavľ bol nad sily a séria skončila 0.4 na zápasy, Torpedo sa napokon umiestnilo na 11. priečke v hodnotení klubov.

Modro-bielo-červený dres klubu obliekajú predovšetkým domáci hráči z Ruskej federácie, doplnení dvomi hráčmi z Kanady, jedným zo Slovinska, USA a Švédska. Domáce zápasy Torpedo hráva v aréne s názvom „Náhorný“, ktorá má kapacitu 5.500 divákov. Hlavným trénerom klubu je Kanaďan David Semionovič Nemirovski.

Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Aréna Ondreja Nepelu privíta klub Torpedo Nižnij Novgorod a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan prehrával už o dva góly. Napokon vyhral a ukončil mizériu