Slovan stratil body aj s najslabším tímom súťaže, prehral po predĺžení

Colby Genoway (vpravo) zo Slovana sa snaží tečovať puk pred brankárom Janisom Kalninšom.
Colby Genoway (vpravo) zo Slovana sa snaží tečovať puk pred brankárom Janisom Kalninšom. (Autor: TASR)
Sportnet|7. okt 2017 o 00:00

Bratislavský klub prvýkrát viedol nový tréner Eduard Zankovec.

KHL - sobota:

HC Slovan Bratislava - Dinamo Riga 2:3 pp (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)

Góly: 15. Marek Viedenský (Tomáš Voráček, Radek Smoleňák), 39. Simon Després - 20. Nikolaj Žerdev (Skvorcovs, Galvinš), 38. Stollery (Salmela, Kristo), 65. Nikolaj Žerdev (Stollery)

Rozhodovali: Gašilov, Belov - Kučava, Novikov (všetci Rus.), vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 7950 divákov.

Slovan Bratislava: Marek Mazanec - Nick Ebert, Simon Després, Tomáš Voráček, Švarný, Andrej Meszároš, Barker, Bačik - M. Řepík, Genoway, Lukáš Kašpar - Skalický, Juraj Mikúš, Hrnka - Buchtele, Marek Viedenský, Smoleňák - Sherbatov, Sádecký, Michal Hlinka

Dinamo Riga: Kalninš - Galvinš, Krisjanis Redlihs, Kristaps, Ališauskas, Stollery, Salmela, Gegeris, Georgijs Pujacs - Miks Indrašis, Jevpalovs, Lipsbergs - Nikolaj Žerdev, Pavlovs, Skvorcovs - Razgals, McMillan, Kristo - Mikelis Redlihs, Batna, Kulda

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava neuspeli v sobotu v domácom zápase KHL ani proti najslabšiemu tímu celej súťaže.

S Dinamom Riga prehrali 2:3 po predĺžení.

Premiéra na striedačke nevyšla bieloruskému trénerovi Eduardovi Zankovcovi, ktorý po uplynulom súboji nahradil na tomto poste Miloša Říhu.

Domáci v sobotu viedli gólom navrátilca do zostavy Marek Viedenského, v závere druhej časti vyrovnal Simon Després na 2:2. Druhý bod pre hostí zariadil v predĺžení Nikolaj Žerdev.

Po sobote má bratislavský klub na svojom konte devätnásť bodov a v tabuľke Západnej konferencie mu priebežne patrí dvanásta pozícia.

Slovan zakončí šesťzápasovú domácu šnúru v pondelok o 19:00 proti HK Soči.

Slovan Bratislava - Dinamo Riga (fotogaléria): fotogaléria

8.10.2017

Hlasy po zápase:

Eduard Zankovec (tréner Slovana): „Mali sme dosť striel, ale v koncovke sme neboli efektívni. Snažili sme sa zo všetkých síl. Som sklamaný z toho, že sme tento duel nedotiahli do víťazstva.“

Girts Ankipans (tréner Rigy): „Dosiahli sme ťažko vydreté víťazstvo. Začiatok sme mali ťažký, pretože sme sa nechali vylučovať. Postupne sme si to vybojovali a sme radi, že si odnášame dva body.“

Marek Viedenský (útočník Slovana): „Predĺženie troch proti trom je vabank. Tím môže buď brániť a neriskovať, alebo sa pokúsi skórovať a umožní súperovi protiútok. To sa aj stalo a bohužiaľ sme prehrali. Po päťzápasovej pauze som opäť hral a necítil som sa najlepšie, ale na to sa nemožno vyhovárať. Po prvom stretnutí je ťažké hovoriť o zmene trénera. Uvidíme s pribúdajúcimi duelmi.“

Online prenos: HC Slovan Bratisava - Dinamo Riga (KHL 2017/2018)

KHL  2017/2018
07.10.2017 o 17:00
Slovan
2:3
(1:1, 1:1, 0:0, 0:1)
65' minúta
Ukončený
Riga
Prehľad
Góly a asistencie: 15. Viedenský (T. Voráček, Smoleňák), 39. Després – 20. Žerdev (Skvorcovs, Galvinš), 38. Stollery (Salmela, Kristo), 65. Žerdev (Stollery). Rozhodca: Gašilov, Belov – Kučava, Novikov. Diváci: 7.950.
Prenos
Slovan dnes predviedol koncert v podaní striel do priestoru bránky a napriek tomu si do tabuľky pripíše len jeden bod. Namiesto kolmých priamočiarych akcií Slovan ťahal puk do strán, Riga vždy stihla svoje rady sformovať a čo nevyriešila obrana hostí, to vyriešil gólman Jānis Kalniņš. Nový tréner belasých tak bude mať o čom premýšľať. Riga si berie z Bratislavy dva body za výhru po predĺžení a do tabuľky zaknihovala tretie tohto sezónne víťazstvo. Z Bratislavy sa s vami lúči Vladimír Korduliak.
Koniec zápasu.
64:43
64:43
goalDinamo Riga dalo gól!
Ebert opäť nezmyselne ťahal puk vpred, Kašpar si ho pýtal na modrej, nedostal ho, Nick ho posunul Genowayovi, ten pred bránkovisko, kde stáli len hráči hostí a tak Stollery vysunul do brejku NIKOLAJA ŽERDEVA, ktorý z medzikružia urobil z Mazanca štatistu. Asistencia: Karl Stollery.
64:00
Mikúš z vlastného pásma puk v individuálnej akcii potiahol až k bránkovisku, aj s jeho pukom si Kalniņš poradil a poslal ho späť do hry.
63:11
63:11
Hrnka nakorčuľoval s pukom na palici z ľavej strany až k bránkovisku, vystrelil pred Kalniņšom, ten puk vyrazil späť do hry a Tomáš v nájazde posunul jeho bránku.
62:36
Řepík z pravého kruhu po ľade reklamná strela, Kalniņš puk poslal za svoju bránku.
61:56
Kalniņš hasí situáciu vo svojom bránkovisku a puk belasých kryje pod svoju rukavicu.
61:18
importantRiga vyrobila prečíslenie dva na jeden, do dráhy puku vložil hokejku Després, puk zblokoval na Mazanca, Marek ho poslal za svoju bránku.
60:21
Riga sa previnila proti pravidlám ofsajdom na modrej, čiarový jej akciu musel zastaviť.
60:01
Začalo sa predĺženie.
V tretej tretine sme gól nevideli a aj keď Slovan prestrieľal svojho súpera pomerom striel do priestoru bránky 13:10, celkom 48:27, ideme minimálne do predĺženia.
60:00
Tretia tretina sa skončila.
59:26
Domáci v plnom počte a Slovan vrhá svoje sily do útoku.
59:22
importantZ pravého kruhu efektne vystrelil Krišjānis Rēdlihs, Mazanec puk vyrazil späť do hry a uchránil belasých od prehry.
58:37
Mazanec puk lapil do lapačky, reklamnou strelou sa hostia k trom bodom nedopracujú.
58:27
Riga zamkla domácich v pásme, zatiaľ jej Slovan palebný priestor neposkytol.
57:57
Skalický poslal von z pásma druhý puk domácich, Slovan zbiera cenné sekundy v závere tretej tretiny.
57:26
Krosček v podaní Desprésa a presilovka pre Dinamo.
57:12
Pujacs pálil od modrej, Mazanec puk poslal za svoju bránku, keď predtým po ľade vystrelil z pravého kruhu Miks Indrašis, Mazanec ten puk poslal späť do hry.
56:53
Kristo vystrelil z pravého kruhu, puk bol zblokovaný hráčom belasých, doskákal pred bránkovisko, Mazanec upokojil hru a puk schoval pod svoju rukavicu.
55:28
Kašpar poslal diagonálny puk v strednom pásme Řepíkovi, ten si o mantinel obhodil obrancu súpera tak, že puk sa odrazil k bránkovisku hostí a Kalniņš ho prikryl pod svoju rukavicu.
53:48
importantHrnka vystrelil z vnútornej strany pravého kruhu, aj tento puk Kalniņš schoval vo svojej lapačke a strelecké trápenie belasých pokračuje.
52:41
Slovan vyhodil puk von z pásma cez všetky čiary a vyrobil zakázané uvoľnenie.
51:28
importantMeszároš z medzikružia prevetral lapačku Kalniņša, tomu puk z rukavice vypadol a hostia ho poslali do bezpečia!
50:47
Kalniņš na konci útočného snaženia domácich, keď puk likviduje v pokľaku niekde vo svojom výstroji.
50:24
Z vrcholov kruhov vystrelil Mikelis Rēdlihs, puk poslal mimo priestor domácej bránky, Slovan pôjde do akcie.
49:14
importantHostia vyrobili útok a pred bránkoviskom po ľade do odkrytej bránky domácich nedokázal v páde na ľad puk zasunúť McMillan, s belasými teraz hrala hokejová šťastena.
48:50
Viedenský vystrelil z ľavého kruhu, jeho strelecký pokus defenzíva hostí usmernila na ochrannú sieť.
47:43
Hrnka spoza kruhov a spoza Miks Indrašisa dokázal puk príklepom z prvej poslať medzi tri žrde, puk letel tesne nad ľadom, Kalniņš ho lapil do svojej rukavice.
47:18
Meszároš tvrdo vystrelil od modrej, keď mu po čiare poslal puk z jednej strany na druhú Barker, Kalniņš cez betóny puk poslal späť do hry, skóre sa ani teraz meniť nebude.
46:35
Kalniņš likviduje ďalší puk domácich, teraz z ľavej strany, Slovan sa snaží rozhodnúť zápas vo svoj prospech za tri body.
46:08
importantPrečíslenie hostí dva na jeden, z ľavej strany zakončil Jevpalovs, Mazanec puk letiaci tesne nad ľadom schoval do lapačky a opäť podržal tím od Dunaja.
45:41
Kalniņš v pokľaku likviduje vo svojom bránkovisku puk belasých z pravej strany.
45:14
Mikelis Rēdlihs vystrelil od modrej, puk cez korčuľu hráča v modrom drese skončil na ochrannej sieti.
42:58
Šerbatov vytiahol puk von a potiahol ho do pásma hostí po ľavej strane, Slovan z tejto akcie bránku súpera ohroziť nedokázal.
41:05
Po prechode modrou vystrelil Žerdev, Mazanec puk cez vyrážačku poslal na ochrannú sieť.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 18:57.
V druhej tretine videli diváci v Bratislave opäť dva góly, po jednom na každej strane a tak obe mužstvá pred treťou tretinou majú nádej na plný bodový zisk. Slovan má viac z hry, útoky Rigy sú však nebezpečné a tak to môže byť o jednom úspešnom puku. Pomer striel medzi žrde v druhej tretine 18:10.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:52
Puk nám opäť lietal len z pásma do pásma, bez strely na tú ktorú bránku.
38:08
38:08
goalSlovan Bratislava dal gól!
SIMON DESPRÉS prešiel s pukom na hokejke poza bránku, poslal ho do bránkoviska a Kalniņšovi puk prekĺzol za jeho chrbát. Asistencie:
37:25
37:25
goalDinamo Riga dalo gól!
Puk hostia poslali na ochranné sklo, ten sa odrazil na vrchnú sieť bránky Mazanca, odtiaľ do bránkoviska, domáci ho chceli vyhodiť z pásma, Kristo ho posunul za kruh, Salmela posunul vpravo a KARL STOLLERY prestrelil príklepom Mazanca v bránke domácich. Asistencie: Anssi Salmela a Danny Kristo.
37:02
importantKristo pálil z pravej strany od kruhu z jeho vnútornej strany, Mazanec puk poslal späť do hry a zažehnal nebezpečenstvo.
35:58
36:31
Za držanie dostal dve minúty Ebert, Riga si zahrá presilovku v závere druhej tretiny.
35:58
Mikúš z pravej strany vystrelil, priniesol vzruch na tribúny, Kalniņš však v pokľaku aj tento puk likviduje.
35:34
Mikelis Rēdlihs vystrelil z ľavej strany pri bránkovisku, Mazanec opäť priestor pri svojej pravej žrdi vytesnil a puk poslal späť do hry.
35:09
Kulda z ľavej strany trafil priestor domácej bránky, Mazanec v pokľaku pri pravej žrdi puk zlikvidoval.
34:24
Puk končí na ochrannej sieti za bránkou Mazanca, videli sme teraz hokej z pásma do pásma, bez strely na bránku, nudný pre oko náročného diváka.
31:49
Slovan chyboval pri prechode do útočného pásma a vyrobil zakázané uvoľnenie, vhadzujeme po ľavej ruke Mazanca.
30:32
Després od modrej vystrelil, puk letiaci tesne nad ľadom Kalniņš bezpečne schoval vo svojej lapačke.
30:12
Puk skončil na okamih mimo hracej plochy, vhadzovať budeme v centrálnom kruhu.
29:04
Aj Mazanec si siahol na puk, Riga vo svojich ojedinelých útokoch, ktoré dokáže strelecky zakončiť, nebezpečne hryzie.
28:37
Slovan vyhral buly, od modrej pálil príklepom Barker, Kalniņš puk schoval do lapačky, vypadol mu z nej, no rozohral ho pohotovo na hokejky svojim spoluhráčom.
28:34
Voráčkov puk končí v moci Kalniņša, ktorý aj teraz podržal svoj tím a Slovan sa na svoj druhý gól strelecky trápi.
28:05
Kalniņš teraz nevedel, kde má puk, z bránkoviska ho do bezpečia poslal jeden z jeho spoluhráčov a Riga nebezpečenstvo zažehnala.
27:20
Buchtele po brejku vystrelil švihom spoza kruhov, Kalniņš šiel znova do pokľaku a puk likviduje na svojej hrudi.
26:53
Slovan vyhral buly v pásme hostí, puk smeroval na vrchol kruhu, efektne vystrelil Smoleňák, Kalniņš v pokľaku aj tento puk kryje v náručí.
26:37
Genoway od ľavého kruhu príklepom preveril pozornosť Kalniņša, ten cez vyrážačku puk zrazil dole na ľad, Slovan bojuje o puk v pásme hostí.
26:01
V zóne hostí neuspel svojim pukom Meszároš, hostia vyrobili útok a prezentovali sa strelou od modrej, Mazanec v pokľaku puk zneškodnil vo svojom náručí.
24:51
Mikúš spoza bránky poslal puk k bránkovisku Hrnkovi, ten z ostrého uhla neuspel, Kalniņš puk cez svoju hruď zrazil na ľad a hostia aspoň na chvíľku poslali do bezpečia.
23:13
Genoway poslal od ľavého kruhu puk na bránku hostí, Kalniņš ho poslal späť do hry a došlo k posunutiu jeho bránky, vhadzovať budeme po jeho ľavej ruke.
22:52
Genoway z pravej strany od bránkovej čiary nabil na kruh Řepíkovi, Michal pohotovo vystrelil, Kalniņš v pokľaku puk zlikvidoval vo svojom náručí.
21:19
Švarný vyrobil chybu v pásme domácich pri zakladaní útoku, z ľavej strany švihom vystrelil Miks Indrašis, ktorý poslal puk len na ochranné sklo.
20:51
Barker od modrej z ľavej strany nahadzoval puk pred bránkovisko, Smoleňák ho poslal mimo priestor bránky hostí, Riga zavelila do útoku.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 17:59.
V prvej tretine Slovan udával tempo hry a taktovku držal pevne vo svojich rukách. Mal výhodu v podobe troch presiloviek, ktoré nevyužil, no po peknej akcii otvoril skóre Viedenský. Hostia dostali možnosť hrať presilovku, hrali ju slabo, no potom Slovan nepochopiteľne chyboval a v závere tretiny súper laxnú hru domácich potrestal. Pomer striel medzi žrde v prvej tretine 17:7.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:06
19:06
goalDinamo Riga dalo gól, no aj teraz budeme na žiadosť domácich telefonovať do Moskvy. Gól platí, NIKOLAJ ŽERDEV dostal puk pred bránkovisko a cez Mazanca puk sklepol za jeho chrbát. Asistencia: Gunārs Skvorcovs a Guntis Galviņš.
18:51
Genoway nezmyselne potiahol puk do pásma hostí a stratil ho na ľavej strane, hostia vyrobili útok, skrumáž pred bránkou, Skvorcovs však neuspel.
17:38
Domáci v plnom počte, Slovan svoje oslabenie umne ubránil a Mazanec bol takmer bez práce.
17:27
Buchtele vyhodil puk von z pásma a Slovan môže pokojne prestriedať.
16:32
Skalický so Švarným mohli do brejku, Pavol však puk potiahol vpravo k mantinelu a v pásme hostí oň prišiel.
15:53
Després bol zasiahnutý zrejme pukom, odkorčuľoval na striedačku a v hre budeme pokračovať, kým služba odpratá z ľadovej plochy kvapky krvi.
15:38
Meszároš dostal dve minúty za hákovanie a Riga dostala príležitosť na vyrovnanie.
15:38
Puk v zóne domácich Mazancovi starosti nenarobil, aj keď mu preletel bránkoviskom, Slovan poslal puk von z pásma.
14:14
14:14
goalSlovan Bratislava dal gól, hostia reklamujú postavenie hráča v bránkovisku a tak budeme telefonovať do Moskvy. Voráček vystrelil od modrej, puk sa od konštrukcie bránky odrazil do bránkoviska a MAREK VIEDENSKÝ puk poslal do prázdnej bránky. Hostia reklamovali ešte postavenie hráča v bránkovisku, bez úspechu. Asistencie: Tomáš Voráček a Radek Smoleňák.
13:06
Kulda sa dostal k odrazenému puku na ľavom kruhu, vystrelil z otočky, ponad bránku puk zaparkoval na ochranné sklo.
12:44
Slovan sa nepresnou prihrávkou pripravil o možnosť útoku, hra sa po zakázanom uvoľnení vráti pred Mazanca.
11:08
Hostia v plnom počte, Slovan nevyužil ani tretiu dnešnú presilovú hru, Riga sa ubránila.
11:02
Riga poslala puk von z pásma, Slovan ani túto presilovku v úvodný gól duelu nepretaví.
10:25
Kašparov puk z pravej strany Kalniņš cez hokejku poslal k mantinelu, zakrátko sa Slovan sám pripravil o útočné pásmo.
09:19
Després od modrej poslal puk na bránku, medzi kruhmi ho tečoval Řepík, Kalniņš puk poslal do rohu klziska.
09:08
Riga s pukom v zóne belasých vodu nezamútila, naopak, za podrazenie dostal dve minúty Lipsbergs a už putuje na trestnú.
07:24
Řepík bol v pásme skôr ako Kašpar s pukom, belasí vyrobili ofsajd a po reklamnej prestávke budeme vhadzovať v strednom pásme.
05:13
Hostia v plnom počte, Dinamo prežilo tlak belasých a snáď sa pozrie aj pred bránku Mazanca.
05:02
importantPuk poskakoval po bránkovej čiare Dinama, hlavný stál blízko, tribúny si zakričali gól, hlavný však rozpažil a po malej skrumáži v okolí bránky hostí sa skóre meniť nebude.
03:49
Dinamo so štyrmi hráčmi, Slovan 36 sekundovú výhodu o dvoch hráčov nevyužil.
03:47
importantPrvý puk belasých Kalniņš poslal späť do hry, k dorážke si nikto nedostal, no puk domáci posunuli smerom k modrej čiare, švihom vystrelil Meszároš, puk však poslal na ochranné sklo.
03:25
Kalniņš likviduje vo svojom výstroji ďalší puk z hokejky domáceho hráča.
03:13
Kašpar chyboval v útočnom pásme, hostia zle striedali a tak táto Lukášova chyba priniesla belasým výhodu v podobe presilovky o dvoch hráčov.
02:38
Ebert z pravej strany od mantinelu nahodil puk do pásma hostí smerom na bránku, Kalniņš letiaci puk chytil do lapačky, Slovan vybojoval pásmo.
01:49
Nedovolené bránenie, na trestnej Stollery, presilovka pre Slovan.
01:49
Skalický zakončil z vnútornej strany pravého kruhu, Kalniņš puk zlikvidoval a budeme vylučovať.
01:14
Viedenský v páde na ľad zakončil v pred bránkovom priestore, Kalniņš mal ideálny výhľad a aj tento puk zlikvidoval, Slovan aktívny od úvody hry.
00:51
Kalniņš kryje puk nahodený na jeho bránku, vhadzujeme po ľavej ruke brankára Dinama.
00:29
Ebert dostal puk medzi kruhy a zakončil bekhendom, Kalniņš bol pripravený a puk poslal späť do hry.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Na ľadovej ploche už máme oba tímy, vypočujeme si hymny oboch krajín a všetko bude pripravené k úvodnému buly dnešného duelu.
Príjemný podvečer vám želám z Arény Ondreja Nepelu, rozkorčuľovanie beží v plnom prúde, hostia na zápas zvolili bielo-čierne farby, domáci v modrých dresoch. V zostave belasých sa dnes predstavia aj dvaja uzdravení borci – Lukáš Kašpar a marek Viedenský.
Úvodné zostavy:

HC Slovan Bratislava:

Mazanec (Kožiak) – Després, Ebert, Barker, Meszároš (C), Švarný (A), Voráček, Bačík – Kašpar (A), Co. Genoway, Řepík – Smoleňák, Viedenský, Buchtele – Hrnka, J. Mikúš, Skalický – Hlinka, Sádecký, Šerbatov

HC Dinamo Riga:

Kalniņš (Armalis) – Kalniņš (Armalis) – Galviņš, K. Rēdlihs, Kristaps, Ališauskas, Stollery, Salmela, Pujacs (A) – Indrašis (C), Jevpalovs, Lipsbergs – Žerdev, Pavlovs, Skvorcovs – Razgals, McMillan, Kristo – M. Rēdlihs (A), Batņa, Kulda – Ģēģeris

Rozhodca:

Gašilov, Belov – Kučava, Novikov.
HC Slovan zo série šiestich domácich šesťbodových zápasov ukrojil už štyri, do tabuľky zapísal šesť bodov a na rad prichádza piaty z dôležitých zápasov, belasí privítajú papierovo slabšieho, no nie výkonnostne slabšieho súpera, v sobotu podvečer bude Bratislava hostiť Dinamo Riga.

Riga je hlavným mestom Lotyšska a najväčším pobaltským mestom s takmer 700.000 obyvateľmi. Mesto leží v zálive Riga pri ústi rieky Daugava a žije v ňom takmer tretina obyvateľstva Lotyšska. Mesto Riga bolo založené v roku 1201 a jeho historická časť je zapísaná na Zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Mesto Riga bolo v roku 2014 Hlavným Európskym mestom kultúry spolu so švédskym mestom Umeå.

Hokejový klub Dinamo Riga bol znovu založený v roku 2008, keď predtým fungoval v období rokov 1946 až 1995. Od znovuzrodenia vstúpil tím do KHL, keď jej prvým trénerom sa stal Slovák Július Šupler. Ten na konci sezóny 2011/2012 z tímu odišiel do CSKA Moskva, predtým však vo všetkých troch sezónach dosiahol s Dinamom vždy záverečné play-off súťaže. V prvom ročníku vypadlo Dinamo v prvom kole s menovcom Dinamo Moskva po sérii 0:3 na zápasy. V druhom ročníku to bolo veselšie, v prvom kole Dinamo vyradilo SKA Petrohrad 3:1 na zápasy. Potom však nestačilo na HK MVD Balašicha po sérií 1:4 na zápasy. V tretej sezóne v KHL to bolo opäť Konferenčné semifinále, v prvom kole vyradilo Dinamo Riga svojho menovca z Moskvy po sérii 4:2 na zápasy, no potom podľahli 2:4 na zápasy hráčom Lokomotiv Jaroslavľ. Po Šuplerovi prevzal tím Fín Pekka Rautakalio, vo štvrtej sezóne to bolo opäť „len“ prvé kolo play-off, Torpedo Nižnij Novgorod vyradil Dinamo po sérii 4:3 na zápasy. V piatej sezóne skončilo Dinamo na 24. mieste, na účasť v play-off súťaže strácalo 22 bodov. Náplasťou však bola výhra v Pohári nádeje, keď Dinamo vyhralo vo finále s Amurom Chabarovskom 3:1 na zápasy. V šiestej sezóne vypadlo Dinamo hneď v úvodnom kole play-off s tímom Donbass Doneck, jeden zo zápasov sa hral aj v Bratislave, po sérii 3:4 na zápasy obsadilo Dinamo v konečnom účtovaní 12. priečku. V siedmom ročníku zostali brány play-off pre Dinamo zatvorené a v konečnom účtovaní klub obsadil 21. priečku. Rovnako tak tomu bolo i v ôsmej sezóne, no v záverečnom hodnotení o stupienok nižšia priečka s poradovým číslom 22. V uplynulej sezóne Dinamo skončilo najhoršie zo všetkých svojich účinkovaní v KHL a napokon z toho bola predposledná, 28. priečka plejády klubov KHL.

Strieborno-karmínový dres obliekajú predovšetkým domáci hráči z Lotyšska, štyria hráči sú z Kanady, dvaja z USA a dvaja z Litvy, po jednom hráčovi má zastúpenie aj Fínsko a Ruská federácia. Dinamo hráva svoje domáce zápasy v Arēna Rīga, ktorá má kapacitu 10.300 divákov, súčasným hlavným trénerom je domáci Lotyš Ģirts Ankipāns.

V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenalo Dinamo z 18 zápasov 6 bodov, Slovan odohral rovnaký počet zápasov a získal doposiaľ 18 bodov.

Najproduktívnejším hráčom v tíme hostí je obranca Miks Indrašis s 11 kanadskými bodmi (7+4), na druhej priečke Danny Kristo s 8 bodmi (4+4). V tíme domácich je na čele kanadského bodovania 14 bodový Radek Smoleňák (2+12), na druhej priečke 9 bodový Marek Viedenský (5+4). Gólman hostí Jānis Kalniņš disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne 89,9% úspešnosťou zásahov s priemerom 3,15 gólov na zápas, Justin Peters s 86,9% úspešnosťou drží priemer 3,48 gólov na zápas. Na strane domácich Marek Mazanec90,6% úspešnosť zásahov s priemerom 3,18 gólov na zápas.

Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Aréna Ondreja Nepelu privíta klub Dinamo Riga a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan stratil body aj s najslabším tímom súťaže, prehral po predĺžení