Slovanu vstup do novej sezóny KHL nevyšiel, dostal debakel u obhajcu titulu

Miloš Říha.
Miloš Říha. (Autor: SITA)
Sportnet|23. aug 2017 o 00:00

Bratislavský klub prehral o šesť gólov.

KHL 2017/2018 - základná časť:

SKA Petrohrad - HC Slovan Bratislava 7:1 (0:1, 3:0, 4:0)

Góly: 25. Prochorkin (Širokov), 30. Dacjuk (Zub, Plotnikov), 37. Kovaľčuk (Hersley, Dacjuk), 47. Širokov (Belov, Rvkov), 53. Kovaľčuk (Dacjuk), 58. Gusev (Dacjuk, Hersley), 59. Gusev - 17. Viedenský.

Rozhodovali: Lavrentejev, Fatejev - Palei, Ponamarenko, vylúčení: 6:7, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 10 260 divákov.

SKA Petrohrad: Koskinen - Belov, Rundblad, Hersley, Gavrikov, Zub, Rukavišnikov, Rykov - Kovaľčuk, Dacjuk, Plotnikov - Karpov, Koskiranta, Širokov - Barabanov, Prochorkin, Gusev - Kablukov, Ketov, Kalinin

HC Slovan Bratislava: Mazanec - Taimi, Švarný, Voráček, Ebert, Bačík, Kozák - Kašpar, Viedenský, Řepík - Smoleňák, Genoway, Buchtele - Skalický, Mikúš, Hrnka - Hlinka, Ramstedt, Šťastný

PETROHRAD. Hokejisti Slovana Bratislava v stredu odštartovali svoj šiesty ročník v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) vysokou prehrou na ľade obhajcu Gagarinovho pohára SKA Petrohrad 1:7.

Zverenci trénera Miloša Říhu sa proti veľkému favoritovi ujali vedenia v 17. minúte, keď sa po chybe domácej obrany presadil Marek Viedenský.

Úradujúci majstri však v druhej tretine otočili na 3:1 zásluhou Prochorkina, Dacjuka a Kovaľčuka. V tretej časti pridali ďalšie štyri góly Širokov, Kovaľčuk a dva Gusev. Dacjuk zaznamenal gól a tri asistencie.

Slovanisti pokračujú v piatok 25. augusta na ľade Lokomotivu Jaroslavľ (18.00 h, vysiela Sport 2), domácim fanúšikom sa prvýkrát v novej sezóne predstavia v stredu 30. augusta o 19.00 h, keď privítajú Dinamo Minsk.

Hlas po zápase:

/zdroj: hcslovan.sk/

Miloš Říha, tréner Slovana: "Nezačali sme zle, no svojimi vlastnými chybami a ľahkovážnosťou sme dovolili Petrohradu zápas otočiť a jednoznačne vyhrať. Kvalita je na strane súpera, no nám chýbalo viac srdiečka a chcenia, aby sme tu dosiahli lepší výsledok."

Zostrih gólových akcií:

Online prenos: SKA Petrohrad - Slovan Bratislava (KHL 2017/2018)

KHL  2017/2018
23.08.2017 o 18:30
Petrohrad
7:1
(0:1, 3:0, 4:0)
60' minúta
Ukončený
Slovan
Prehľad
Góly a asistencie: 25. Prochorkin (Širokov), 30. Daciuk (Zub, S. Plotnikov), 37. Kovaľčuk (Hersley, Daciuk), 47. Širokov (Belov, Rykov), 53. Kovaľčuk (Daciuk), 58. N. Gusev (Hersley, Daciuk), 59. N. Gusev – 17. Viedenský. Rozhodca: Lavrentev, Fatejev – Palej, Ponamarenko. Diváci: 10.260.
Prenos
Je dobojované, Slovan dokázal v Petrohrade vyhrať prvú tretinu, po slušnom výkone však odchádza z ľadu favorita s krutým debaklom a vojaci nám dnes predviedli lekciu z efektivity. Domáci základ svojho víťazstva položili v druhej tretine, Slovan začal tretiu tretinu umne, no nedokázal premeniť vypracované príležitosti. Slovan sa teraz presunie do Jaroslavli a v piatok odohrá duel na ľade ďalšieho súpera z kategórie tých ťažších. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 12:10, celkom 37:28, dobrú noc priaznivcom hokeja a KHL želá Vladimír Korduliak.
Koniec zápasu.
59:51
Šťastný od modrej poslal švihom puk na bránku domácich, vysoký Mikko Koskinen išiel do pokľaku a puk zneškodnil vo svojom výstroji.
59:15
Dnešné stretnutie sleduje 10.260 divákov, ktorí oslavujú vysoké víťazstvo svojho klubu.
58:58
58:58
goalPetrohrad dal gól!
Slovan vyrobil chybu v rozohrávke, Hrnkov puk na modrej zachytil NIKITA GUSEV, sťahovačkou sa zbavil Švarného a ponad lapačku Mazanca puk končí v jeho sieti.
58:13
importantKarpov vystrelil spoza ľavého kruhu z jeho vrcholu, Viedenský clonil Mazancovi, Marek však puk schoval bezpečne vo svojej lapačke.
57:50
57:50
goalPetrohrad dal gól!
SKA pretavil v gól svoju presilovú hru, puk od bránkovej čiary dostal na pravý kruh NIKITA GUSEV a svojim pohotovým príklepom nedal Mazancovi šancu na zákrok. Asistencie: Patrik Hersley a Pavel Daciuk.
57:30
Kovaľčuk puk zachytil rukou už v strednom pásme, arbitri tak akciu domácim zastavili pre ofsajd a hru vykázali do stredného pásma.
56:44
Dve minúty za seknutie dostal Ebert a tak si domáci chlapci zahrajú ďalšiu presilovú hru.
55:41
Zakázaným uvoľnením sa proti pravidlám previnil domáci klub, hra sa tak presťahuje pred Koskinena, vhadzujeme po pravej ruke gólmana z Fínska.
54:31
importantŘepík sa dostal do brejku a zakončil smerom k pravej žrdi bránky domácich, Koskinen cez vyrážačku poslal puk za svoju bránku a tak si na radosť z gólu budeme musieť počkať.
53:45
Slovan opäť zlikvidoval akciu domácich, puk síce len vyhodil von z pásma, belasí môžu na ľad poslať čerstvé sily, v tretej tretine hráme vo svižnom tempe a hostia držia s favoritom krok.
52:28
52:28
goalPetrohrad dal gól!
Ľadový palác v Petrohrade opäť buráca, spoza kruhov príklepom IĽJA KOVAĽČUK vymietol pavučiny v pravom hornom rohu Mazancovej bránky. Asistencia: Pavel Daciuk.
52:00
Domáci v plnom počte, Slovan ani v tejto presilovke uspieť nedokázal.
51:13
SKA sa zmocnil puku a Rukavišnikov puk dokázal podržať na svojej hokejke, Slovan tak bude musieť vymyslieť inú presilovkovú akciu.
50:41
Hostia v plnom počte, Hlinka už je späť na ľade, Viedenský tesne predtým vypracoval akciu hostí, efektnú strelu na bránku belasí však neposlali.
50:00
Plotnikov poslal na ľad Smoleňáka a za podrazenie ho poslali rozhodcovia na trestnú lavicu, Slovan tak bude hrať opäť v hre štyroch proti trom, keďže Ketov sa vráti na ľad.
49:26
Hráme zo strany na stranu, Slovan zakladá akciu, Taimi nahadzoval puk na bránku domácich, ovocie to však neprinieslo.
48:41
Budeme hrať štyria proti štyrom, Hlinka opúšťa hraciu plochu smerom na trestnú lavicu, dve minúty za podrazenie.
48:00
Za hákovanie dostal dve minúty Ketov a tak si aj klub od Dunaja opäť zahrá presilovú hru.
47:15
Kalinin pálil z otočky z pravého kruhu, Mazanec v pokľaku puk cez svoje betóny vyrazil späť do hry.
46:31
46:31
goalPetrohrad dal gól!
SKA vyhral buly v pásme, puk smeroval na modrú, po modrej ho poslal Rykov na pravú stranu, Belov vypálil príklepom a puk by minul bránku hostí, no SERGEJ ŠIROKOV vložil do dráhy puku hokejku a umne ho usmernil do bránky hostí. Asistencie: Anton Belov a Jegor Rykov.
46:15
Karpov vystrelil po prechode modrou, bol tiesnený a tak ani Mazanec nemusel v tejto chvíli zasahovať, puk po bloku skončil na ochrannej sieti.
45:30
Ebert vystrelil príklepom z ľavého kruhu, tento puk zblokovala defenzíva domácich a Koskinen v pokľaku len sledoval, ako puk letí okolo jeho bránky.
44:46
Hráme dlho bez prerušenia, Slovan súpera k ohrozeniu svojej bránky nepúšťa, SKA sa snaží puk čo najdlhšie podržať na svojich hokejkách.
43:04
importantMikúš dostal od bránkovej čiary puk na pravý kruh, Juraj pohotovo vystrelil, Koskinen cez vyrážačku nedovolil puku preťať bránkovú čiaru.
42:33
Puk na hokejkách domácich vojakov a oba tímy striedajú počas hry, potom si zrejme pozrieme akciu SKA.
41:42
Kovaľčuk poslal spoza kruhov puk na bránku hostí, Mazanec ho zlikvidoval a domáci sa ani teraz radovať nemôžu.
41:21
importantSlovan mal obrovskú príležitosť, puk z rohu klziska dostal pred bránkovisko na palicu Ebert, ktorého zakončenie úspech neprinieslo.
40:31
importantDomáci v plnom počte, Slovan dohrával presilovku v pásme domácich, Švarného puk defenzíva hostí zblokovala, no Viedenského prihrávka a strela z medzikružia v podaní Taimiho k úspechu neviedli, škoda.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 20:18.
V druhej tretine domáci pridali na dôraze a do siete súpera postupne nasúkali tri kúsky. Slovan strácal krok aj vďaka trom oslabeniam, no rozhodne hra belasých nie je na hodenie rukavíc v ringu. V závere tretiny dostal Slovan výhodu štvorminútovej presilovky, no v tretej tretine ju bude v jej úvode už len dohrávať. Počkáme si, aký scenár nám pripraví tretia tretina duelu. Pomer striel medzi žrde v tej druhej 14:8.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:51
Koskinen má puk pod svojou kontrolou, Švarný sa nateraz do listiny strelcov nezapíše, aj keď pozícia na ľavom kruhu bola vcelku sľubná.
38:27
39:13
Puk za bránkou belasých, ktorí zakladajú svoju útočnú presilovkovú akciu.
38:27
importantGenoway poslal z pravej strany puk pred bránku, Smoleňák ho síce poslal na bránku domácich, Koskinen však na dvakrát aj s dávkou šťastia puk v bránkovisku v ľahu schoval pod svoju rukavicu.
38:08
Mazanec ďaleko vonku zo svojej bránky, a to preto, aby poslal čím skôr puk späť do hry svojim spoluhráčom.
37:35
Až teraz Slovan zamkol domácich v pásme, podarí sa belasým vrátiť sa do hry kontaktným gólom?
36:31
Za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou dostal dve + dve minúty Kablukov, predsa len zranenie Bačíka bolo s krvou a bolestivými zubami.
36:06
36:06
goalPetrohrad dal gól!
Hersley poslal prihrávku z pravej strany na ľavý kruh, z jeho vrcholu príklepom vystrelil IĽJA KOVAĽČUK a Mazenec bol na puk prikrátky. Asistencie: Patrik Hersley a Pavel Daciuk.
35:55
Kašpar dostal dve minúty za hodenie hokejky, Slovan bude hrať opäť v oslabení.
35:33
Plotnikov po prihrávke Daciuka vystrelil z vnútornej strany pravého kruhu, defenzíva domácich puk zblokovala na ochranné sklo.
34:35
Prochorkin vystrelil spoza kruhov príklepom, minul bránku hostí, Slovan poslal puk von zo svojho pásma.
33:26
Rukavišnikov vystrelil a bol nepresný, puk poslal nad bránku súpera, Mazanec zasahovať nemusel. Pred touto akciou sme videli na druhej strane šancu Hrnku, ktorý sa k efektnému zakončeniu však nedostal.
32:42
Voráček síce založil akciu hostí, puk nahodil do pásma SKA, Skalický ho vybojovať nedokázal a domáci sa pohodlne ubránili.
32:27
Hostia v plnom počte, Slovan svoje oslabenie prežil bez ujmy a stále drží nádej na dobrý výsledok v dnešnom zápase.
31:41
Kovaľčuk vystrelil spoza kruhov, Mazanec puk dobre videl a pohodlne ho zneškodnil, radovať sa domácim tak nedovolil.
30:45
Puk na hokejkách domácich, no v obrannom pásme, čas z oslabenia plynie.
30:27
Hákovanie v podaní Taimiho a Slovan bude hrať so štyrmi hráčmi na ľadovej ploche, presilovka pre vojakov.
29:16
29:16
goalPetrohrad dal gól!
Od modrej z ľavej strany vystrelil Zub, pri bránkovisku PAVEL DACIUK jemne zblokoval puk a ten skončil za chrbtom Mazanca. Asistencie: Arťom Zub a Sergej Plotnikov.
28:49
Hersley pálil z pravého kruhu, minul však bránku hostí a puk je mimo pásmo belasých.
28:32
Barabanov poslal puk na bránku hostí, opäť to bol puk z pravého puku, opäť po bekhende a opäť lapačka Mazanca.
28:11
Koskiranta vystrelil bekhendom z pravého kruhu, keď ho veľmi dobre vytesnil Švarný, Mazanec puk pohotovo schoval vo svojej lapačke.
28:01
Slovan vyhral vhadzovanie v pásme svojho dnešného hostiteľa, Švarný vystrelil od modrej, Koskinen puk v pokľaku likviduje na hrudi.
27:19
Slovan umne bráni svoje pásmo a domáci favorit má v tejto fáze hry problémy vypracovať si akciu so streleckým zakončením do priestoru bránky.
26:16
Daciuk dostal puk na pravý kruh, Genoway ho však do zakončenia nepustil a belasí dostali puk von zo svojho pásma.
24:44
24:44
goalPetrohrad dal gól!
Aréna v Petrohrade sa raduje a to po góle NIKOLAJA PROCHORKINA, ktorý bekhendom z pravého kruhu pomedzi betóny Mazanca dostal puk do bránky Slovana. Asistencia: Sergej Širokov.
23:47
Mikúš poslal puk z ľavej strany na bránku domácich, Koskinen ho zlikvidoval cez svoju hruď, Slovan má pásmo na vhadzovanie.
23:10
Hostia v plnom počte, SKA mal síce prevahu a držal belasých pod tlakom, vyrovnať sa vojakom nepodarilo.
22:57
Slovan vyrobil akciu a s pukom cez útočnú modrú nakorčuľoval Řepík, s jeho príklepom spoza pravého kruhu Koskinen problémy nemal, puk schoval v lapačke a potom rozohral na hokejky svojim spoluhráčom.
22:17
Belasí poslali puk von cez všetky čiary a ukrojili cenné sekundy zo svojho oslabenia.
21:48
Prochorkin sa s pukom z pravej strany dostal až do bránkoviska, puk po malej skrumáži skončil za bránkou, no na hokejkách ho držia domáci hráči.
21:10
Podrazenie a dve minúty pre Voráčka, vojaci tak budú mať hneď v úvode v tom najnevhodnejšom čase pre belasých, výhodu v podobe presilovej hry.
20:52
Plotnikov vystrelil od pravého kruhu a len to tak zazvonilo na zadnom mantineli, Mazanec za pukom naťahoval svoju lapačku, zbytočne.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 19:24.
Prvá tretina na ľade favorita je minulosťou a diváci videli jeden gól, na radosť priaznivcov belasých práve do domácej bránky. Petrohrad držal réžiu hry vo svojich rukách, recept ne prekonanie Mazanca však nenašiel, raz Marekovi pomohla aj konštrukcia jeho bránky. Pri zakladaní útoku domáci chybovali a trest prišil z hokejky Viedenského, ktorý sa tak postaral o príjemné prekvapenie v prvej tretine duelu. Pomer striel medzi žrde 11:10.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:35
Opäť v akcii Mazanec, keď kryje puk z hokejky domácich vo svojej lapačke. Petrohrad tak zrejme do šatne pôjde so sklonenými hlavami.
18:58
importantKovaľčuk poslal puk na bránku hostí, o vyrovnanie sa nepostaral, Mazanec cez svoju vyrážačku puk poslal späť do hry a drží sebe naďalej čisté konto.
17:38
Slovan vyhral vhadzovanie v pásme domácich, vypracoval si šancu na zakončenie, defenzíva domácich však odolala a počkáme si na réžiu a opakovačku.
16:58
importantSmoleňák mal šancu na pravej strane pred bránkoviskom, chcel napodobniť Viedenského, no Koskinen bol teraz proti a puk za svoj chrbát nepustil.
16:48
16:48
goalSlovan Bratislava dal gól!
Vojaci chybovali v rozohrávke, puku sa zmocnil MAREK VIEDENSKÝ, nakorčuľoval na pravý kruh a okolo vyrážačky Koskinena puk poslal do vrchných partií domácej bránky.
15:38
Kovaľčuk vydoloval puk za bránkou belasých, chcel zakončiť na prekvapenie, Mazanec dobre čítal hru a puk vyrazil späť do hry.
14:21
Petrohrad nezvládol prechod do útočného pásma, zakázané uvoľnenie a vhadzovať budeme po pravej ruke Koskinena.
13:47
Domáci v plnom počte, už aj Prochorkin naskočil späť na ľad pomôcť svojim spoluhráčom.
13:19
Slovan držal puk v pásme hostí a kombinoval s ním na svojich hokejkách, zakrátko sa ho však domáci zmocnili a poslali ho von zo svojho pásma.
12:06
Hostia v plnom počte a budeme mať možnosť sledovať presilovku Slovana.
11:47
Prochorkin dostal dve minúty za hrubosť, keď pomstil atak Kozáka na Guseva. Hrať budeme štyria proti štyrom.
11:41
Řepík vyviezol puk von z pásma, spoza pravého kruhu vypálil príklepom, Koskinen puk vyrazil späť do hry a hra je prerušená, mimo záberu kamier sa nám hráči pustili do seba.
11:12
Puk za bránkou domácich a Slovan tak zbiera cenné sekundy zo svojho oslabenia.
10:06
10:06
Hrnka dostal dve minúty za zdržiavanie hry, keďže sa mu pri vhadzovaní nechcelo dať hokejku na ľad, prísne, no opodstatnené vylúčenie.
10:00
importantSlovan vyrobil brejkovú akciu, Smoleňák poslal od pravého kruhu pekný puk do voľného priestoru na stred pásma, Genoway vystrelil švihom, Koskinen puk vyrazil pred seba a následne ho zlikvidoval pod svojou lapačkou.
08:55
Kašpar sa dostal s pukom až pred Koskinena, zakončiť ideálne nedokázal, Zub ho do efektného zakončenia nepustil.
08:30
Slovan poslal puk von cez všetky čiary a po zakázanom uvoľnení sa bude hra sťahovať späť pred Mazanca.
07:09
importantPlotnikov dostal puk do brejku pri striedaní oboch tímov, nakorčuľoval až pred Mazanca a vystrelil, gólman hostí puk vyrazil späť do hry a zmenu skóre nepripustil.
06:07
Slovan poslal puk von z pásma, vojaci sa snažia belasých dostať pod tlak a z časti sa im to aj darí.
05:02
importantBelov vozil puk na hokejke, poslal ho Gusevovi, ktorý nakorčuľoval medzi kruhy, švihom vystrelil, Mazanec puk vyrazil a cez pravú žrď svojej bránky podržal tím svojho nového zamestnávateľa.
04:15
Mikúš dostal puk na ľavú stranu do voľného priestoru, nakorčuľoval za kruh a švihom vystrelil, Koskinen mal dobrý výhľad a puk schoval vo svojej lapačke.
04:04
Oba tímy s plným počtom hráčov, pri hre štyroch proti štyrom sme zmenu skóre nezaznamenali.
02:52
Domáci sa chceli usadiť v pásme belasých, puk zachytil Viedenský a spolu s Kašparom založili akciu, za útočnou modrou však o puk prišli, keď Kašpar nenašiel v pásme presnou prihrávkou Eberta.
02:04
Rukavišnikov a Mikúš dostali po dve minúty, obaja za hrubosť, hráme štyria proti štyrom.
02:01
Taimi nahodil puk do priestoru bránky, Koskinen puk schoval pod svoje rukavice a na ľade máme menšiu šarvátku.
01:07
Hersley príklepom vystrelil od modrej z pravej strany, Mazanec dobre čítal hru a cez svoje betóny puk poslal na druhú stranu klziska.
00:58
Puk navštívil už obe pásma za bránkovou čiarou, po chybnej rozohrávke hostí tu máme zakázané uvoľnenie.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Oba tímy už máme na hracej ploche, domáci na duel zvolili modré dresy, hostia v bielych dresoch. Vypočujeme si hymny oboch krajín a začíname.
Príjemný podvečer vám želám pri sledovaní nášho textového prenosu zo zápasu v Petrohrade. Belasých dnes čaká vstup do svojej šiestej sezóny v KHL a krst ohňom sa udeje na ľade obhajcu trofeje, čo viac si na úvod sezóny priať? Poďme sa spolu pozrieť, akú hernú fazónu predvedú zverenci Miloša Říhu.
Úvodné zostavy:

SKA Petrohrad:

Koskinen (Šesťorkin) – Rundblad, Belov, Hersley, Gavrikov, Zub, Rukavišnikov, Rykov – Kovaľčuk, Daciuk, Plotnikov – Karpov, Koskiranta, Širokov – Gusev, Prochorkin, Barabanov – Ketov, Kalinin, Kablukov

HC Slovan Bratislava:

Mazanec (Štepánek) – Švarný (C), Taimi, Voráček, Ebert, Bačík, Kozák, Hedera, Černý – Kašpar (A), Viedenský, Řepík – Smoleňák, Buchtele, Genoway – Hrnka, Skalický, J. Mikúš – Šťastný, M. Hlinka, Ramstedt

Rozhodca:

Lavrentev, Fatejev – Palej, Ponamarenko.

#pripravenibojovat @khl #vernislovanu

Príspevok, ktorý zdieľa HC SLOVAN Bratislava (@hcslovan),


Hokejisti HC Slovan začínajú v novom jubilejnom ročníku KHL na ľade obhajcu Gagarinovho pohára a favorita súťaže v Petrohrade.

Petrohrad – druhé najväčšie mesto v Ruskej federácii hneď za Moskvou. Petrohrad eviduje toľko hláv, ako samotné Slovensko, cez 5.000.000 obyvateľov. Mesto nesie názov po svätom apoštolovi Petrovi, preto Sankt Peterburg, čiže Svätý Peter, dnes len Petrohrad. Predtým, za éry Sovietskeho zväzu, nieslo mesto názov Leningrad. SKA Petrohrad hráva svoje zápasy v Športovo-koncertnom komplexe, Aréne Ľadový palác, ktorá má kapacitu 12.300 divákov.

SKA Sankt Peterburg, hokejový klub na severe Ruska datuje vznik v roku 1946. Počas svojej histórie 5 krát menil svoj názov. SKA – alebo Športový Klub Armády nesie od roku 1953. V ruských hokejových súťažiach zaznamenal dvakrát tretie miesto, v rokoch 1971 a 1987.

Petrohradje účastníkom KHL od jej vzniku. Vo všetkých jej ôsmich ročníkoch sa prebojoval do play-off súťaže, z roka na rok sa zlepšoval, postupne zaznamenal celkovo 10. , 9. , 7. a 4. miesto, keď v konferenčnom finále podľahol neskoršiemu víťazovi Gagarinovho pohára, Dinamu Moskva. V piatej sezóne to bola už „bronzová medaila“, opäť vo finále Západnej konferencie skončil na hokejkách neskoršieho víťaza Gagarinovho pohára, Dinamo Moskva zvíťazilo v sérii 4:2 na zápasy. V šiestej sezóne to bolo po vyradení s Lokomotiv Jaroslavľ po sérii 2:4 na zápasy celkom 5. miesto.

V siedmej sezóne to už bola ale celkom iná káva. SKA začal svoju spanilú jazdu play-off v osemfinále Západnej konferencie, keď v predkrme vyradil zo súťaže Torpedo Nižný Novgorod po sérii 4:1 na zápasy. Potom už prišlo hlavné menu a v semifinále konferencie si to odnieslo slávne Dinamo Moskva, rezultát? 4:1 na zápasy. V konferenčnom finále SKA zvíťazil po sérii 4:3 na zápasy nad ďalším slávnym moskovským klubom – CSKA. A na rad prišla séria zápasov s víťazom Východnej konferencie. SKA v súboji o Gagarinov pohár vyškolil AK Bars Kazaň a po sérii 4:1 na zápasy sa mohol tešiť zo svojho triumfu. No a v ôsmej sezóne SKA v prvom kole play-off vyradil Lokomotiv Jaroslavľ po sérii 4:1 na zápasy. V konferenčnom semifinále prišiel na rad Dinamo Moskva, vojaci zo severu Ruskej federácie zvíťazili v sérii 4:2 na zápasy. Cesta za úspechom sa však skončila vo finále Východnej konferencie, vyradenie mestského rivala Dinama Moskva pomstil CSKA Moskva, ktorý chlapcom z Petrohradu nedovolil zvíťaziť ani v jednom z duelov a SKA tak v konečnom účtovaní obsadil krásnu 4. priečku.

V uplynulom ročníku sa SKA opäť radoval z trofeje, keď v osemfinále play-off vyradil vcelku hladko klub Viťaz Podoľsk a konečný rezultát bol 4:0 na zápasy. V semifinále konferencie na SKA čakalo Dinamo Moskva. To však dokázalo zvíťaziť len v úvodnom meraní síl a to gólom v predĺžení na ľade v Petrohrade. SKA následne zvíťazil vo všetkých štyroch ďalších zápasoch a tešil sa z postupu do konferenčného finále. Vo finále Západnej konferencie si to odniesol Lokomotiv Jaroslavľ, ktorý nezvíťazil ani v jednom meraní síl, aj keď dva zo štyroch duelov prehral až gólom v predĺžení. Vo finále KHL SKA narazil na Metallurg Magnitogorsk, a keď aj vo finále prehral len v jednom dueli, po sérii 4:1 na zápasy Kovaľčuk a spol. zdvihli nad hlavy Gagarinov pohár.

Bielo-modro-červený dres SKA obliekajú hráči z Ruskej federácie, káder dopĺňajú dvaja hráči z Fínska a rovnako dvaja zo Švédska. Hlavným trénerom klubu je Oleg Valerievič Znarok.

Srdečne Vás pozývam k sledovaniu úvodného vystúpenia belasých, Ľadový palác v Petrohrade privíta klub od Dunaja a my vám z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na ľadovej ploche.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovanu vstup do novej sezóny KHL nevyšiel, dostal debakel u obhajcu titulu