Slovan ukončil zahraničný trip prehrou v Novosibirsku

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: SITA)
Sportnet|7. nov 2017 o 00:00

Slovan trikrát prehral a raz oslavoval triumf.

Hokej - Kontinentálna hokejová liga (KHL) - utorok:

Sibir Novosibirsk - HC Slovan Bratislava 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Góly: 7. Levickij (Jermakov, Enlund), 30. Zackrisson (Osnovin, Bergström), 47. Jermakov (Bergström) - 43. Viedenský (Z. Boychuk, J. Mikúš)

Vylúčení: 4:6 na 2 min, navyše: 38. K. Alexejev 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku - 16. T. Voráček 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: A. Vasiliev, A. Soin - Kučava, Šeľanin, 6220 divákov

Sibir Novosibirsk: Salák - Jermakov, Vereščagin, Demidov, K. Vorobiov, K. Alexejev, Lukin, Naumov - Bergström, Zackrisson, Sigariov - Enlund, Bodrov, Levickij - Sannikov, Šarov, Koňkov - Pervušin, Osnovin, Arťomov

Slovan Bratislava: Štěpánek - T. Voráček, Švarný, Ebert, Sersen, Bačik, Meszároš, C. Barker - Skalický, A. Šťastný, Ščerbatov - Colby Genoway, Z. Boychuk, L. Kašpar - J. Mikúš, Viedenský, Buchtele - Marek Sloboda, Sádecký, T. Hrnka

BRATISLAVA. Hráči Slovana Bratislava podľahli v Novosibirsku domácemu Sibiru 1:3 v utorkovom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).

Na záver štvorzápasového "tripu" na ľade súperov je to pre Slovan tretia prehra, triumfoval iba 3. 11. proti Jugre Chanty-Mansijsk (4:2), neuspeli ešte aj 1. novembra v kazašskej Astane s Barysom (2:5) i v nedeľu 5. 11. v Omsku s Avangardom (1:5).

Slovan Bratislava má v tejto sezóne na konte 8 víťazstiev a 23 prehier. V tabuľke Západnej konferencie mu patrí predposledné 12. miesto s 28 bodmi (skóre 61:105).

Na ôsmu pozíciu, ktorá zaručí účasť v play-off, má štrnásťbodové manko. Nasledujúci duel čaká zverencov Eduarda Zankovca v pondelok 13. novembra o 19.30 h na domácom ľade ZŠ Ondreja Nepelu proti Salavatu Julajev Ufa.

Hlas (zdroj: Championat.com):

Eduard Zankovec (tréner Slovana): "Myslím si, že obe družstvá dnes bojovali až do konca, vydali zo seba všetky sily. Žiaľ, naše presilovky v prvej tretine sme nepremenili, potom sme sami urobili fauly. Chlapcom nemám čo vyčítať."

Online prenos: Sibir Novosibirsk - HC Slovan Bratislava (KHL 2017/2018)

KHL  2017/2018
07.11.2017 o 13:30
Novosibirsk
3:1
(1:0, 1:0, 1:1)
60' minúta
Ukončený
Slovan
Prehľad
Góly a asistencie: 7. Levickij (Jermakov, Enlund), 30. Zackrisson (Osnovin, Bergström), 47. Jermakov (Bergström) – 43. Viedenský (J. Mikúš, Boychuk). Rozhodca: Vasiliev, Soin – Kučava, Šeľanin. Diváci: 6.220.
Prenos
Domáci sa radujú zo zisku troch bodov a aj diváci boli dnes na výbornú, ako nikdy predtým v tejto aréne. V tretej tretine sa Slovan pri svojej dlhej presilovke kontaktným gólom vrátil späť do hry, no zakrátko domáci odskočili opäť na dva góly po nešťastnom teči Švarného. V druhej polovici tretiny Sibir už hral na zabezpečenú obranu a svoje vedenie udržal až do konca. Salákovi patrí za dnešný výkon uznanie a aj soška Oskara, pomer striel medzi žrde v tretej tretine 5:15, celkom 33:28. Slovan zo svojho tripu privezie k Dunaju len tri body a play-off je na míle vzdialené. Pekný podvečer priaznivcom hokeja želá Vladimír Korduliak.
Koniec zápasu.
59:22
Slovan svojho súpera pod tlak nedostáva, Sibir výborne bráni svoje obranné pásmo.
58:15
importantŠtepánek na striedačke, Slovan hrá power play a má puk na hokejkách ešte len v strednom pásme.
57:47
Prečíslenie domácich dva na jeden, Osnovin z ľavej strany našiel na pravej Zackrissona, ktorý puk dobre netrafil a poslal ho za bránku Štepánka.
57:10
Voráček spoza bránky nahadzoval puk do bránkoviska domácich, Salák dobre čítal hru a puk schoval pod svoju rukavicu. Žiadne prekvapenie sa nekonalo, domáci fans sa bavia mexickou vlnou.
56:19
Sibir poslal puk von z pásma a nedovoľuje teraz belasým sa dostať do útočného pásma.
55:21
Sigariov pôjde do šatne na ošetrenie, Ebert pálil príklepom od modrej a puk dostal do nohy padajúci na ľad Sigariov.
55:12
importantGenoway vystrelil od modrej, Salák v pokľaku puk schoval niekde medzi svojimi betónmi, ktorý zrejme nevidel cez klbko hráčov, ktoré mu clonilo pred bránkoviskom.
54:09
Sádecký na výbornú v obrannom zákroku, pred chvíľou sme videli Švarného pokus z ľavej strany od modrej, Salák puk poslal do rohu klziska cez svoje rameno, Slovan hral chvíľu s pukom v pásme domácich, Sibir rozhodne nebráni svoje pohodlné vedenie.
53:18
Švarný vystrelil od modrej, puk skončil na ochrannej sieti, arbitri nariadili vhadzovanie po pravici Saláka.
52:43
Genoway nabil na hokejku Kašparovi, ktorý z vrcholu pravého kruhu puk poslal za bránku Saláka, škoda tejto peknej strely.
51:02
Puk skončil mimo hracej plochy, vhadzovať sa bude v strednom pásme a rozhodcovia v tejto tretine púšťajú hráčom zákroky na hranici pravidiel, pritvrdilo sa v oboch táboroch.
50:45
Sannikov pálil príklepom z ľavej strany od kruhu, Švarný puk poslal na ochrannú sieť, vhadzovať budeme po pravej ruke Štepánka.
49:47
Sersen vystrelil z otočky spoza kruhov, Salák puk vyrazil späť do hry, ako pred chvíľou Sersenov puk spoza ľavého kruhu, ktorý poslal za svoju bránku.
48:48
Sersen nahadzoval puk do pásma domácich, Slovan vyrobil zakázané uvoľnenie, hra sa vráti pred Štepánka.
46:26
46:26
goalNovosibirsk dal gól!
Spoza bránkovej čiary puk smeroval za kruhy, tam sa doň oprel ANDREJ JERMAKOV, ktorý vystrelil, no puk zrejme do siete hostí dostal jeden z hráčov v bielom drese po nešťastnom teči. Asistencia: Alexander Bergström.
45:58
Barker dve minúty za hákovanie a presilovku si teraz zahrá Sibir.
45:26
Z ľavej strany od mantinelu pohotovo vystrelil jeden z hráčov v modrom drese, Štepánek puk v pokľaku pri pravej žrdi schoval vo svojom náručí.
44:09
Šarov sa takmer dostal na ľavej strane pri bránkovisku k zakončeniu, Bačík puk domácim vypichol a tak aj Štepánek si mohol vydýchnuť v tejto chvíli.
42:55
Domáci v plnom počte, pri dlhom oslabení Sibir inkasoval len jeden raz.
42:10
42:10
goalSlovan Bratislava dal gól!
Slovan zakombinoval s pukom v pásme domácich, Boychuk poslal z rohu klziska poza bránku puk na druhú stranu, odtiaľ Mikúš poslal puk pred bránkovisko a MAREK VIEDENSKÝ puk poslal za chrbát Saláka. Asistencie: Juraj Mikúš a Zach Boychuk.
41:35
Meszároš pálil od modrej, minul bránku domácich, Salák bol v tejto chvíli bez práce.
41:00
Sibir poslal puk von cez všetky čiary, Slovan opäť stráca cenné sekundy zo svojej presilovky.
40:24
Ebert nezachytil puk na modrej, ten mu preskočil hokejku a Slovan stráca útočné pásmo pri svojej päťminútovej presilovke.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 15:30.
V druhej tretine v úvode začali domáci presilovkou, ktorú Slovan ubránil, no vzápätí domáci dostali k dispozícii ďalšiu početnú výhodu a puk skončil v sieti Štepánka. Nervozita na hokejkách hráčov Slovana robila svoje a belasí sa nevedeli dostať do tempa. Dokonca pri vlastnej presilovke mohli inkasovať, Štepánek to však ustál. V závere tretiny dostal Slovan päťminútovú presilovku a v nej bude pokračovať aj na začiatku tretej tretiny, pomer striel medzi žrde v tej druhej 14:5.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:50
Barker z ľavej strany našiel pred bránkoviskom Viedenského, Marek puk poslal na Saláka, ten ho vyrazil späť do hry a gól do šatne sa nekoná.
39:09
Slovan vyhral buly a puk okamžite smeroval na bránku domácich, Salák ho zlikvidoval a drží naďalej sebe čisté konto.
39:05
Kašpar preveril pozornosť svojho krajana v bránke domácich, Salák Lukášov puk schoval v pokľaku do svojej lapačky.
38:34
Kašpar stratil v útočnom pásme puk, domáci sa dostávali do prečíslenia dva na jedna, Ebert zatiahol za ručnú brzdu a Slovan pôjde do akcie.
37:55
Šerbatov leží na ľadovej ploche, Alexejev vystrojil Eliezerovi strom a ten zrejme dnes dohral. Alexejev putuje do šatne, Šerbatov opustil hraciu plochu po svojich. Trest pre Alexejeva päť minút za faul na hlavu a krk + do konca zápasu a presilovka pre belasých.
37:18
Šerbatov hľadal pred bránkou Voráčka, bolo to tam prehustené a puk sa odrazil k modrej čiare, kde pochopiteľne teraz Voráček chýbal.
36:38
Sannikov vystrelil z vrcholu pravého kruhu, Štepánek puk vyrazil vľavo od seba, Šarov v dorážke puk poslal na vonkajšiu sieť oblúka hosťujúcej bránky.
35:58
Hostia sa dostávali do prečíslenia dva na jedna, Šerbatov sa rozhodol pre strelu, keďže bol Boychuk pokrytý, k Salákovi sa puk odrazil od korčule spoluhráča a poľahky puk schoval pod svoju rukavicu.
35:46
Prečíslenie domácich tri na dva, Enlund však prihrávku na ľavú stranu pokazil.
35:28
Zakázané uvoľnenie domácich, ktorí chybovali pri prechode do útočného pásma, vhadzovať budeme po ľavej ruke Saláka.
34:19
Šerbatov vyviezol puk von z pásma, no len ho nahodil do pásma domácich a borci v bielych dresoch odišli striedať.
33:23
Domáci v plnom počte, Slovan až v závere svojej presilovky hral s pukom na hokejkách a len vďaka Štepánkovi sa skóre nemenilo.
32:38
importantEnlund zakončil pri bránkovisku z pravej strany, Štepánek ho vychytal a pred chvíľou Jakub čelil strele Sannikova, ktorý bol rovnako sám na pravej strane, puk však poslal len do ochranného skla. Pripomínam, Slovan hrá presilovku!
32:08
importantBodrov sa dostal v oslabení do brejku a zoči-voči Štepánkovi vystrelil švihom, Jakub puk vyrazil späť do hry a opäť podržal tím belasých.
31:39
Ebert pálil príklepom od modrej, puk zblokoval Bodrov a ten skončil v tvári Kašpara, ktorý bol pri bránkovisku. Odniesli si to zuby a musíme počkať, kým domáci technici odstránia z ľadu kvapky krvi.
31:23
Podrazenie v podaní Vorobiova, Slovan dostal možnosť na vrátenie sa späť do hry kontaktným gólom.
30:21
Štepánek má plno práce, stráži klietku hostí a späť do hry poslal v krátkej chvíli tri puky z hokejok domácich, ktorých diváci ženú vpred mohutným Sibir, Sibir...
29:23
29:23
goalNovosibirsk dal gól!
Sibir využíva presilovú hru, Bergström spoza pravého kruhu poslal puk k bránkovisku, Osnovin ho posunul popred bránku na druhú stranu klziska a PATRIK ZACKRISSON už vedel, kam puk poslať. Asistencie: Viačeslav Osnovin a Alexander Bergström.
28:27
Kašpar dostal puk do pásma a bol evidentne seknutý, to videli aj diváci otočení chrbtom k ľadovej ploche, škoda, že nie rozhodcovia dnešného duelu.
27:41
Nedovolené bránenie v podaní Genowaya, dve minúty trestu pre Colbyho a presilovka pre domácich.
26:33
Zakázané uvoľnenie domácich, hra sa presťahuje pred Saláka, budeme vhadzovať po jeho ľavej ruke.
25:33
importantDomáci sa dostali do brejkovej akcie a mohlo byť z toho prečíslenie tri na jedna, Buchtele vo výbornom obrannom zákroku trojku domácich vygumoval z akcie.
24:43
Nervozita na hokejkách hráčov v bielych dresoch, ktorým puk odskakuje od hokejok a vyrábajú plno nepresností.
23:33
Štepánek má puk pod rukavicou, domáci sa snažili v závere presilovky ešte rozhodnúť svojou akciou v pásme belasých.
23:24
Hostia v plnom počte, Sibir svoju zadarmo darovanú presilovku správne nevyužil.
23:13
importantLevickij vystrelil z pravého kruhu, Štepánek puk poslal na ochrannú sieť a opäť tak podržal tím od Dunaja.
22:49
Slovan dostal ďalší puk do stredného pásma a získal sekundy zo svojho oslabenia.
22:38
Vereščagin vystrelil od modrej, trafil jedného z hráčov v bielom drese, puk letel oblúčikom k bránke hostí, arbitri hru prerušili.
22:03
Hrnka poslal puk až k filmárovi menom Salák, ktorý rozohrá akciu svojho klubu.
21:24
Nech sa na mňa Salák nehnevá, rozhodcovia mu to jedia a teraz dve minúty za nedovolené bránenie pre Mikúša, nech sa páči.
20:33
Skalický a jeho strelecký pokus spoza ľavého kruhu, Salák poľahky puk poslal do rohu klziska.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 14:32.
Domáci fans vytvorili svojim hráčom výbornú atmosféru a Sibir bol od úvodu aktívnejším tímom, čo dokázal otvorením účtu dnešného duelu. Slovan potom dostal ponuku na vyrovnanie v podobe viacnásobných vylúčení domácich hráčov, no nevyužil ju a sám sa o výhodu presilovky päť na tri pripravil faulom, v ktorom mal prsty Salák. Potom si presilovku päť na tri zahrali aj domáci chlapci, Slovan vzdoroval úspešne a skóre sa nemenilo aj vďaka Štepánkovi, ktorý gumoval akcie domácich jednu po druhej. Pomer striel medzi žrde v prvej tretine 14:8.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:36
Sibir hral s pukom na hokejkách v pásme súpera, Levickij sa na ľavej strane snažil poslať puk do bránky hostí, Štepánek ho schoval pod rukavicu a Levickij neuspel ani vo svojom vysekávaní puku spod rukavice.
19:06
Bodrov nakorčuľoval za vyhodeným pukom, vystrelil z ľavej strany z ostrého uhla, Štepánek puk poslal na druhú stranu k mantinelu.
18:56
Domáci poslali puk na striedačku, hra prerušená, čiarový správne nariadil vhadzovanie po pravej ruke Saláka.
18:30
Ebert našiel na ľavej strane v pásme domácich Hrnku, ten sa chystal na zakončenie, čiarový akciu belasým však stopol pre ofsajd.
17:45
Hostia v plnom počte, Voráček síce ešte zostal sedieť na trestnej, kde si odpyká druhú časť trestu, Šerbatov však už naskočil na ľadovú plochu.
16:35
17:10
Slovan so štyrmi hráčmi, ani Sibir početnú výhodu o dvoch mužov v poli nevyužil.
16:58
Puk od modrej smeroval do priestoru bránky Slovana, Štepánek šiel do pokľaku a aj tento puk likviduje vo svojom výstroji.
16:35
importantSalák rozohral akciu domácich, Sigariov vystrelil z medzikružia a zoči-voči Štepánkovi neuspel, Jakub ho vychytal v pokľaku pukom do lapačky.
16:24
Sibir drží hostí v pásme, Sigariov vystrelil spoza kruhov, puk poslal na ochranné sklo a hostia von z pásma.
15:45
Levickij bol faulovaný a leží na ľadovej ploche, Slovan pôjde do trojky, Voráček inkasuje dve minúty + desať za útok zozadu.
15:10
Šest hráčov na ľade, teraz však Slovan, Sibir si zahrá presilovú hru.
14:05
Hostia v plnom počte, Viedenský už naskočil späť na ľadovú plochu.
13:58
importantEnlund opečiatkoval svojim pukom spojnicu Štepánkovej bránky, po prvom prerušení hry zrejme budeme telefonovať.
13:29
Domáci v plnom počte a bude to Sibir, kto si teraz zahrá krátku presilovú hru.
13:16
Salák má reklamný puk z hokejky súpera pod kontrolou, schoval ho pod svoje rukavice a upokojil hru na ľadovej ploche.
12:37
Domáci so štyrmi hráčmi a presilovka belasých zostala nevyužitá.
12:25
Sibir poslal puk až k Štepánkovi a získal ďalšie sekundy zo svojho oslabenia, aj keď teraz už len traja proti štyrom.
12:05
Salák hral bez hokejky, bránil svoju pravú žrď, bol však faulovaný a Viedenský dostal dve minúty za nedovolené bránenie, aj keď je nutno napísať, že gólman domácich tomu pekne napomohol.
11:40
Salák na konci útočného snaženia domácich, Slovan drží súpera pod tlakom, Viedenského odrazený puk z medzikružia bol ľahkým sústom pre Saláka.
11:29
Nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou, na trestnú putuje Jermakov a Slovan bude hrať dlho svoju presilovku.
11:15
Domáce tribúny burácajú a to preto, že Enlund poslal puk do stredného pásma.
11:01
Slovan to rozbalil v pásme domácich, puk dostal medzi kruhy Kašpar, vystrelil, Salák puk poslal vľavo od seba a vzápätí zlikvidoval dorážku Boychuka.
10:37
Hákovanie v podaní Lukina a Sibir ide do trojky, Slovan má výbornú možnosť na vyrovnanie.
10:25
Šesť hráčov na ľadovej ploche a trest pre hráčsku lavičku domácich, Slovan dostal ponuku na vyrovnanie.
09:47
Puk už opustil zónu domácich, na chvíľku sa ocitol v strednom pásme, nuž a belasí nestihli opustiť útočné pásmo, čiarový hru prerušil pre úmyselný ofsajd a vhadzujeme pred Štepánkom.
09:16
Sibir vyhral buly, založil akciu nahodeným pukom do pásma hostí, puk sa odrazil od zadného mantinelu k bránkovisku, Štepánek dobre čítal hru a puk schoval pod svoju rukavicu.
09:08
Nahodený puk na Saláka gólman domácich schoval pod svoju rukavicu, Slovan bude mať pásmo na vhadzovanie.
08:20
Boychuk pálil z ľavého kruhu, puk zblokoval obranca domácich a Slovan tak bojuje o puk pred Salákom.
07:04
Meszároš vystrelil z pravého kruhu, puk bol nepresný a skončil v rohu klziska, Salák v bránke domácich veľa práce veru nemá.
06:08
06:08
goalNovosibirsk dal gól!
Domáci vytvorili v pásme hostí obrovský tlak, Jermakov na konci akcie vystrelil z ľavej strany od kruhu, Štepánek puk vyrazil pred seba a IGOR LEVICKIJ v dorážke poslal puk do siete hostí. Asistencie: Andrej Jermakov a Jonas Enlund.
03:47
05:22
Šťastný vystrelil spoza kruhov, puk bol zblokovaný do rohu klziska, tam oň bojuje belasá armáda na čele so Šerbatovom.
03:47
importantObrovská skrumáž pred bránkou belasých, Levickij neuspel na ľavej strane pri bránkovisku, Štepánek puk vyrazil a Levickij ani v dorážke spoza bránky puk do siete neposlal a ten len preletel bránkoviskom Slovana, keď Bodrov puk v bránkovisku minul.
02:40
Barker za bránkou belasých počká, kým tímy pošlú na ľad čerstvé sily a rozohrá akciu hostí, domáci fans vytvorili na tribúnach búrlivú atmosféru.
01:58
Viedenský z pravého kruhu preveril pozornosť Saláka, Alexander šiel do kolien a puk poľahky zlikvidoval.
01:16
Demidov od vlastnej bránky nakorčuľoval s pukom až za kruhy, vystrelil švihom, Štepánek zasahovať nemusel, puk minul jeho bránku.
00:42
Puk už bol pri oboch bránkach, muži v maskách zatiaľ bez práce, Sibir sa previnil teraz proti pravidlám ofsajdom na modrej.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Na ľadovej ploche už máme oba tímy, Slovan v bielych dresoch, Sibir v modrých farbách, vypočujeme si hymny oboch krajín a všetko bude pripravené k úvodnému buly dnešného duelu.
Príjemné popoludnie vám želám, o pár minút vykorčuľujú na ľad hráči oboch mužstiev a pred reprezentačnou prestávkou je dnešný duel posledným z edície KHL pre aktuálnu sezónu.
Úvodné zostavy:

HK Sibir Novosibirsk:

Salák (Krasikov) – Vereščagin, Jermakov, Vorobiov, Demidov, Lukin, Alexejev (A), Naumov – Sigariov, Zackrisson (A), Bergström – Levickij, Enlund, Bodrov – Sannikov, Šarov, Konkov (C) – Arťomov, Pervušin, Osnovin

HC Slovan Bratislava:

Štepánek (Kožiak) – Voráček, Švarný (A), Ebert, Sersen, Meszároš (C), Bačík, Barker – Skalický, Šťastný, Šerbatov – Genoway, Boychuk, Kašpar (A) – Mikúš, Viedenský, Buchtele – Hrnka, Sádecký, Sloboda

Rozhodca:

Vasiliev, Soin – Kučava, Šeľanin.
Slovanistov čaká pred reprezentačnou prestávkou posledný zápas na tripe, v utorok sa predstavia na ľade Sibiru Novosibirsk, s ktorým v septembri v Bratislave zvíťazili po výsledku 2:1. Góly domácich vsietili Meszároš a Genoway.

Novosibirsk – mesto s 1.498.900 obyvateľmi je po Moskve a Petrohrade tretím najväčším mestom v Ruskej federácii, leží v západosibírskej nížine v ázijskej časti Ruska. Hokejový klub Sibir bol založený v roku 1962. Novosibirsk zatiaľ moc vody v hokejovom svete nenamútil, vo svojej histórii nezaznamenal žiadny výraznejší úspech. V roku 2008 sa stal členom plejády KHL, v prvých dvoch ročníkoch sa nedostal do záverečného play-off a obsadil postupne 19. a 20. miesto. V treťom ročníku KHL sa Sibir prebojoval do play-off, no hneď v prvom kole dostal náklad od neskoršieho víťaza Gagarinovho pohára, Salavat Julajev Ufa, 4:0 na zápasy. Novosibirsk tak v celkovom účtovaní obsadil 12. miesto. Vo štvrtom ročníku klub obsadil bez účastí v play-off súťaže celkovo opäť 20. miesto. V piatej sezóne sa Sibír prebojoval do play – off, v prvom kole bol však nad jeho sily Avangard Omsk, ktorý zvíťazil v sérii 4:3 na zápasy. V šiestej sezóne sa Sibir prebojoval do play-off, vyradil v prvom kole AK Bars Kazaň po sérii 4:2 na zápasy, v tom ďalšom nestačil na celkového víťaza, séria s Magnitogorskom skončila napokon pomerom 0:4. Sibir tak obsadil v konečnom účtovaní 8. priečku. V siedmom svojom účinkovaní v KHL sa Sibir prebojoval do konferenčného finále. Najskôr v konferenčnom štvrťfinále zdolal Traktor Čeljabinsk, keď sériu ukončil pomerom 4:2 na zápasy. V semifinále konferencie si to odniesol Magnitogorsk, Sibir dominoval a sériu ukončil po výsledku 4:1 na zápasy. Vo finále konferencie však už nestačil na hráčov AK Bars Kazaň a po sérii 1:4 na zápasy ukončil svoje účinkovanie celkovým krásnym 4. miestom, čo je doposiaľ najväčší úspech klubu v jeho histórii. V ôsmom ročníku to bola opäť účasť vo vyraďovacích bojoch, najskôr dominoval v súboji s Vladivostokom po sérii 4:1 na zápasy, no smolu mal hneď v konferenčnom semifinále, keď mu stopku vystavil opäť neskorší majiteľ Gagarinovho pohára, Magnitogorsk ukončil sériu 4:1 na zápasy. V poslednej sezóne Sibir zostal za bránami play-off veľmi tesne, pri rovnosti bodov s Kunlunom len vďaka kritériám o počte víťazstiev, v konečnom účtovaní z toho bola 19. priečka.

Bielo-modro-červený dres Sibiru obliekajú hlavne hráči z Ruskej federácie, doplnení hráčom z Českej republiky – Alexander Salák, tromi hráčmi zo Švédska a dres Sibiru oblieka aj jeden hráč z Fínska. Hlavným trénerom mužstva je Pavel Vladimirovič Zubov. Novosibirsk hráva svoje domáce zápasy v Ľadovom paláci Športu Sibir s kapacitou 7.400 divákov.

V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenal Sibir z 28 zápasov 39 bodov, Slovan odohral o dva zápasy viac a do tabuľky zapísal zatiaľ 28 bodov. Na rad prichádza odveta a domáci tím je veru vo forme.

Najproduktívnejším hráčom v tíme hostí je 19 bodový Radek Smoleňák (5+14), na druhej priečke 18 bodový Colby Genoway (5+13). V tíme domácich je na čele kanadského bodovania Patrik Zackrisson so 17 kanadskými bodmi (7+10), na druhej priečke 15 bodový Alexander Bergström (8+7). Gólman hostí Jakub Štepánek s 91,7% úspešnosťou zásahov s priemerom 2,93 gólov na zápas, Marek Mazanec89,9% úspešnosť zásahov s priemerom 3,40 gólov na zápas. Na druhej strane Alexej Krasikov s 94,6% úspešnosťou zásahov pri priemere 1,77 gólov na zápas, Alexander Salák92,0% úspešnosť zásahov s priemerom 2,41 gólov na zápas.

Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, v Ľadový palác Športu Sibir bude hostiť klub zo Slovenska a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na ľadovej ploche.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan ukončil zahraničný trip prehrou v Novosibirsku