Neapol v šlágri remizoval s Juventusom, bod zariadil Hamšík

Neapol doma remizoval s Juventusom.
Neapol doma remizoval s Juventusom. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|2. apr 2017 o 20:45

Slovenský reprezentant vyrovnával po hodine hry na 1:1. Neapol stráca na Juventus naďalej desať bodov.

RÍM. Futbalisti SSC Neapol remizovali v šlágri nedeľňajšieho programu tridsiateho kola talianskej Serie A s lídrom súťaže Juventusom Turín 1:1.

Na vedúci gól Samiho Khediru zo siedmej minúty odpovedali domáci zásluhou Mareka Hamšíka. Slovenský reprezentant si nabehol na šikovnú prihrávku od Driesa Mertensa a po hodine hry vyrovnal na konečných 1:1.

Pre kapitána SSC to bol jedenásty presný zásah v aktuálnej sezóne Serie A. Juventus zostal na čele poradia, Neapol po nedeli naňho stráca desať bodov.

Neapol a Juventus sa v šlágri kola rozišli s remízou. Pozrite si, ako vyzeral ich zápas: fotogaléria

3.4.2017

Serie A - 30. kolo:

SSC Neapol - Juventus Turín 1:1 (0:1)

Góly: 60. HAMŠÍK - 7. Khedira

/Hamšík za domácich do 76. minúty plus gól/

Talianska Seria A  2016/2017
02.04.2017 o 20:45
Neapol
1:1
(0:1, 1:0)
90+3 minúta
Ukončený
Juventus
Prehľad
Góly: 60. Hamšík – 7. S. Khedira. ŽK: 37. L. Insigne (NEA).
Prenos
Juventus dnes neukázal veľa futbalového umenia, ale stačilo mu to na jeden bod. Hostia sa rýchlo dostali do vedenia po peknej akcii Khediru, no potom sa prevažne bránili. Neapolčania boli aktívnejší, tlačili súpera a podarilo sa im vyrovnať vďaka Hamšíkovi. Okrem toho však zo svojej prevahy vyťažili len ďalšie gólové šance. Turínčania zostali po remíze na prvom mieste so šesťbodovým náskokom pred AS Rím, Neapol je tretí, pričom na lídra stráca desať a na druhý tím z hlavného mesta štyri body.
90+3
Koniec zápasu.
90+3
Stephan Lichtsteiner zápasníckym chvatom podržal Driesa Mertensa v pokutovom území, no hlavný arbiter neodpískal penaltu, ktorá by bola prísna.
90+2
Leonardo Bonucci išiel ochotne na zem v súboji s Driesom Mertensom a získal pre Juventus loptu aj dôležitý čas.
90+1
Hlavný rozhodca domácim futbalistom ponúkol ešte tri minúty navyše, no sekundy rýchlo ubiehajú.
90
Piotr Zieliński výborne odcentroval zo stredu ihriska, José María Callejón sa ocitol voľný na zadnej žrdi, no bol v ostrom uhle a mohol len prihrávať do priestoru, kde nikto nestál.
88
Na hráčoch domáceho tímu je viditeľná snaha o rozhodnutie. Neapolčanom nechýba motivácia do záverečných minút, ale obrana Juventusu nerobí zbytočné chyby.
87
changeVideli sme posledné striedanie na strane Juventusu. Dnešný zápas nedohral Miralem Pjanić, ktorého nahradil Tomás Rincón.
86
Juventus pozorne bráni a zbytočne neotvára hru. Hosťom bude stačiť aj remíza a ich majstrovským ambíciám to príliš neuškodí.
84
Miralem Pjanić stratil loptu v strede ihriska a pustil domácich do rýchleho brejku. Chybu Bosniaka napravil výborným obranným zákrokom Leonardo Bonucci.
83
Domáci futbalisti zaváhali v pohybe do útoku. Piotr Zieliński hľadal na ľavej strane Faouziho Ghoulama, ale ten to nepochopil.
82
Neapolčania momentálne vysoko napádajú a robia problémy hosťom, ktorí majú minimum času na rozohrávku.
80
changeKouč hostí vytiahol žolíka z lavičky. Do hry prišiel argentínsky ofenzívny futbalista Paulo Dybala, ktorý nahradil Claudia Marchisia.
79
changeMaurizio Sarri vyčerpal všetky svoje striedania. Poslednú možnosť na zmenu využil tak, že z hry stiahol Ivana Strinića a na jeho pozíciu prišiel Faouzi Ghoulam.
78
Marko Rog sa uviedol na trávniku ďalekonosnou strelou z vyše tridsiatich metrov. Chýbala jej však presnosť a Gianluigi Buffon nemusel zasahovať.
76
changeMarek Hamšík mal počas minulého týždňa zdravotné problémy a pravdepodobne to stále nie je na celozápasovú záťaž. Preto ho vymenil Marko Rog.
76
Dries Mertens mohol prihrávať cez celé pokutové územie na voľného Callejóna, ale nakoniec zvolil strelu, ktorú obrana hostí zblokovala.
75
Domácim sa otváral priestor na rýchly brejk po ľavom krídle. Dries Mertens však nedokázal vysunúť rozbehnutého Lorenza Insigneho.
73
Juventus mal výhodu štandardnej situáciu, ktorú rozohral Miralem Pjanić. Center bosnianskeho reprezentanta našiel rukavice Rafaela Cabrala.
72
Stará dáma sa nikam neponáhľa. Sami Khedira si vypýtal faul v strede ihriska, hostia získali čas a prerušením hry znervóznili súpera.
71
Rafael Cabral nemá dnes veľa práce. Z jedinej strely v siedmej minúte inkasoval gól a odvtedy márne čaká na úspešný zákrok.
70
Do konca riadneho hracieho času ostáva posledných desať minút. Juventus drží loptu na polovici súpera.
69
changeNeapol je pri chuti a chce zlomiť zápas na svoju stranu. Na lavičku odišiel Allan, ktorého nahradil. Piotr Zieliński.
68
Giorgio Chiellini išiel do sklzu proti Driesovi Mertensovi a ten ho v páde nechtiac trafil do tváre. Skúsený Talian sa hneval, no mal smolu.
66
Publikum dnes výrazne pomáha Neapolčanom a dostáva pod tlak hráčov Juventusu. Fanúšikovia domácich vytvárajú výbornú atmosféru.
64
importantHostia mali obrovské šťastie, že druhýkrát neinkasovali. Gianluigi Buffon váhal v rozohrávke, a tak to na neho skúsil sklzom Dries Mertens. Belgičan trafil loptu a tá smerovala iba tesne vedľa žrde. Napokon ju dobehol, ale z ostrého uhla mieril iba do konštrukcie.
63
Juventus Turín zvýšil svoju aktivitu a momentálne kontroluje loptu. Hosťom sa nevyplatila stávka na obranu a musia pridať aj vpredu.
61
changeTréner hostí ihneď reaguje a chce oživiť ofenzívu Juventusu. Z ihriska odišiel Mario Lemina, na jeho miesto prišiel Juan Cuadrado.
60
60
goalNeapol dal gól! Partenopei vyšla parádna kombinácia na jeden dotyk. V hlavnej úlohe bol MAREK HAMŠÍK, ktorý dostal ideálnu nahrávku do pokutového územia od Mertensa a Buffon nemal šancu zasiahnuť proti strele nášho reprezentanta.
59
Turínčania sú naopak v pohode. Stále platí, že skórovali z jedinej strely do priestoru brány, no výsledok hovorí v ich prospech.
58
Domáci futbalisti sú aktívnejší, majú väčšiu snahu niečo vymyslieť, ale narážajú na koncentrovanú defenzívu Juventusu.
56
importantNeapolčania sa tešili z gólu, ale márne. Prudkú strelu spoza šestnástky Buffon iba vyrazil pred seba, no José María Callejón dorážal do prázdnej siete z ofsajdu.
55
Po chybe Bonucciho domáci futbalisti dlho kombinovali a postupne dostávali súpera pod tlak. Napokon sa o loptu pripravili nepresnosťou.
54
Leonardo Bonucci stratil loptu v rozohrávke, ale Neapol nebol s dostatočným počtom hráčov na útočnej polovici a nedokázal na to reagovať.
53
Chorvátsky útočník výrazne kríval, ale je tu možnosť, že sa vráti do hry a tréner Juventusu nebude musieť striedať.
52
52
Mario Mandžukić ostal ležať na trávniku po jednom z osobných súbojov. Chorvát si drží koleno a pribiehajú k nemu lekári.
51
importantLorenzo Insigne dostal veľa priestoru v šestnástke, pripravil si streleckú pozíciu a jeho pokus pravačkou mieril iba tesne vedľa brány.
50
Elseid Hysaj sa nedokázal presadiť na pravej strany. Robustný Mario Mandžukić ho pohodlne odstavil v osobnom súboji.
49
Marek Hamšík hľadal v šestnástke Callejóna, ale španielsky krídelník jeho úmysel nepochopil a nešiel do spomínaného priestoru.
48
Mario Lemina ostal voľný na hranici pokutového územia, ale jeho strela z pravej strany bola veľmi nepresná.
47
Gonzalo Higuaín za veľkého piskotu domácich fanúšikov vystrelil z diaľky. Trafil iba pred sebou stojacich brániacich hráčov Neapola.
46
Ešte pred štartom druhej polovice sa domáci futbalisti dostali do slovnej výmeny s hlavným rozhodcom Orsatom. Po chvíli sa všetko upokojilo a môžeme pokračovať.
46
Začal sa druhý polčas.
Juventus výborne vstúpil do zápasu a hneď z prvej strely do priestoru brány otvoril skóre Sami Khedira. Turínčania od tohto momentu prepli na defenzívny režim a vsadili na obranu. Snaha domácich o vyrovnanie bola veľká, no priniesla iba nepremenené šance Hamšíka a Insigneho.
45+1
Prvý polčas sa skončil.
45
Gianluigi Buffon kraľuje vo vzduchu pri rohových kopoch. Kapitán Turínčanov predvádza zatiaľ bezchybný výkon a veľa situácií rieši bez pomoci svojich kolegov.
44
Dries Mertens zakrútil loptu nebezpečne do pokutového územia. Mario Lemina ju pre istotu poslal na rohový kop.
43
Juventus Turín je momentálne vypojený z hry. Hostia boli v posledných minútach iba na vlastnej polovici a bránili sa.
42
Insigne centroval z ľavej strany do šestnástky, kde videl nabiehajúceho Callejóna. Lopta na Španiela nemala potrebnú presnosť.
41
41
importantLorenzo Insigne predviedol krásny prienik medzi štvoricu hráčov Juventusu, dostal sa do pokutového územia, ale technickou strelou tesne minul bránu.
40
Gianluigi Buffon sa nenechal prekvapiť nepríjemným rohovým kopom, ktorý sa krútil priamo do brány. Skúsený Talian loptu vyboxoval do bezpečia.
39
José María Callejón výborne našiel v šestnástke Elseida Hysaja, ktorý potom prihrával na opačnú stranu pokutového územia, kde nemal spoluhráčov.
38
Lorenzo Insigne chcel napraviť svoje zaváhanie spred pár sekúnd strelou z diaľky. Jeho pokusu však chýbalo niekoľko metrov.
37
yellowCardLorenzo Insigne (Neapol) sa zbytočne sťažoval na verdikt hlavného rozhodcu a ten mu vyjadril svoj názor žltou kartou.
35
Slovenský kapitán domáceho tímu je teraz mimoriadne aktívny. V tomto prípade skúsil ďalekonosnú strelu, ktorú defenzíva hostí zablokovala.
34
34
importantHamšík výborne našiel pred šestnástkou voľného Driesa Mertensa. Belgičan sa kľučkou zbavil brániacich futbalistov, no jeho zakončenie smerovala priamo do rukavíc Buffona.
33
Marek Hamšík sa presunul na ľavé krídla a z tohto priestoru centroval do šestnástky. Lopta putovala priamo na nohu Giorgia Chielliniho.
31
Neapolčania dostali loptu do šestnástky a dvakrát vystrelili. Lorenzo Insigne trafil iba brániaceho hráča a Marek Hamšík opäť minul bránu.
30
Úvodná polhodina priniesla kvalitný futbal vo vysokom nasadení. Proti sebe stoja dva kvalitné tímy, ktoré sa navzájom dobre strážia.
29
Juventusu sa otvoril priestor na rýchly protiútok, ktorý ťahal na ľavom krídle netradične Sami Khedira. Potom však prihral spoluhráčom a tí to prekombinovali.
28
Kwadwo Asamoah prudko odcentroval z ľavej strany do šestnástky. Mario Lemina padal na trávnik a nedokázal zakončiť.
27
Lorenzo Insigne si prebral loptu v blízkosti pokutového územia, ale neudržal na svojom chrbte trojicu hráčov v modrých dresoch.
25
Raúl Albiol išiel divoko do vzdušnej konfrontácie s Mariom Mandžukićom a cez vysokého Chorváta prepadol na trávnik. Udrel si tvár a musí byť ošetrovaný.
24
Juventus Turín nevyužil štandardnú situáciu na ohrozenie brány, ale stále ostáva pri lopte a kombinuje na polovici súpera.
23
Raúl Albiol síce odstavil na ľavom krídle Maria Mandžukića, ale v osobnom súboji usmernil loptu na rohový kop.
22
Po rohovom kope sa dostal k dobrej hlavičke Kalidou Koulibaly. Jeho pokus ešte usmerňoval na bránu rukou Dries Mertens a môže byť rád, že nedostal žltú kartu.
21
Giorgio Chiellini zase podkúril svojho brankárskemu kolegovi. Skúsený stopér hlavičkou chrbtom k hre a poslal loptu na roh.
20
importantGiorgio Chiellini zaváhal v rozohrávke a ponúkol domácim šancu na vyrovnanie. Mertens hruďou sklepol loptu na voľného Mareka Hamšíka, ktorého volej putoval mimo brány.
19
Juventus výborne prepína medzi defenzívnou a ofenzívnou fázou. V priebehu niekoľkých sekúnd sa dokáže sformovať na vlastnej polovici a rovnako rýchlo prechádza aj do útoku.
18
Rafael Cabral dlhým výkopom vysunul na pravej strane Elseida Hysaja, ale albánsky krajný bek potom prihral loptu spoluhráčom, ktorý všetko spomalili.
17
Stará dáma rozohrala z rohu nacvičený signál. Odrazená lopta napokon doputovala na nohu Giorgia Chielliniho, ktorého strela minula bránu.
16
Domáci stratili loptu a Juventus ihneď zamieril do protiútoku. Gonzalo Higuaín sa presadil do šestnástky a jeho prihrávku pred bránu zrazil Kalidou Koulibaly na roh.
15
José María Callejón kvalitne odcentroval na vzdialenejšiu žrď, no Gianluigi Buffon zvládol vzdušný duel proti urastenému Koulibalymu.
14
Ivan Strinić pokračuje vo svojej aktivite na ľavom krídle. Tentoraz v rýchlostnom súboji s Leminom získal rohový kop.
13
Juventus sa po strelenom góle stiahol do defenzívy. Hlboko na vlastnej polovici bráni aj hrotový útočník Gonzalo Higuaín.
12
Ivan Strinić vymyslel ďalší center z ľavej strany. V tomto prípade poslal loptu priamo do rukavíc Buffona.
11
Lopta sa točila od rohovej zástavky na bližšiu žrď, kde bol pripravený Gianluigi Buffon. Brankár hostí vyriešil situáciu vyboxovaním.
10
Tentoraz centroval z ľavej strany Ivan Strinić. Giorgio Chiellini odvrátil loptu na prvý rohový kop pre Neapol.
9
Elseid Hysaj zakrútil loptu z pravého krídla do šestnástky, kde bol pripravený iba Dries Mertens. Malý Belgičan nemal šancu zakončiť zo vzduchu.
8
Neapolčania si takýto začiatok zápasu nepredstavovali. Domáci futbalisti ihneď zamierili do útoku a Lorenzo Insigne preveril Buffona.
7
7
goalJuventus Turín dal gól! SAMI KHEDIRA predviedol krásny prienik stredom ihriska, na hranici šestnástky si narazil loptu s Pjanićom a potom zblízka prekonal brankára domáceho tímu.
6
Hosťujúci kouč nechal dnes len na lavičke dvoch nebezpečných ofenzívnych hráčov. Do zápasu sú pripravení zasiahnuť Paulo Dybala a Juan Cuadrado.
5
Domáci tím sa dnes nemôže spoľahnúť na služby svojej brankárskej jednotky. Pepe Reina dorazil z reprezentačného zrazu so zdravotnými problémami a nahradil ho Rafael Cabral.
4
Juventus dlhšie kontroval loptu, ale zbavil sa jej zbytočnou chybou. Giorgio Chiellini nepresne rozohral na Leminu.
3
Gonzalo Higuaín spadol v strede ihriska a hlavný rozhodca nechal pokračovať v hre. Domáce publikum nebezpečného kanoniera vypískalo.
2
Giorgio Chiellini si zjednal rešpekt hneď v úvodnom súboji. Skúsený stopér tvrdo zasiahol Callejóna, ktorý sa ťažko zdvíhal z trávnika.
1
Máme za sebou úvodný výkop. Postarali sa oň futbalisti Juventusu, ktorí nastúpili v modrých dresoch. Neapolčania zvolili biele oblečenie.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

SSC Neapol: Rafael Cabral – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Strinić – Allan, Jorginho, Hamšík (C) – Callejón, D. Mertens, L. Insigne.
Náhradníci: Sepe, Reina – Giaccherini, Ch. Maggio, Nikola Maksimović, P. Zieliński, Chiricheş, Rog, Ghoulam, Pavoletti, Diawara, Milik.

Juventus Turín: Buffon (C) – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Asamoah – S. Khedira, Marchisio – Lemina, Pjanić, Mandžukić – Higuaín.
Náhradníci: Neto, Audero Mulyadi – Benatia, Cuadrado, Sandro, Barzagli, Dybala, Dani Alves, Rugani, Sturaro, Rincón, Mandragora.
Vrcholom víkendového programu v talianskej najvyššej súťaži bude šláger prvého s tretím. SSC Neapol privíta na svojom trávniku lídra tabuľky a obhajcu titulu Juventus Turín. Partenopei majú ideálnu príležitosť ukončiť sériu prehier s veľkým rivalom.

SSC Neapol figuruje momentálne na tretej priečke, pričom má pred sebou AS Rím a Juventus, na ktorý stráca už priepastných desať bodov. V priamom súboji si však môže vylepšiť svoju pozíciu. Zverenci Maurizia Sarriho majú v lige výbornú formu a pred reprezentačnou prestávkou vyhrali tri duely za sebou. Najprv si poradili s AS Rím na jeho pôde a následne zvládli súboje proti Crotone a Empoli. Nebyť prekvapujúcej februárovej prehry s Atalantou, môžu sa pochváliť šnúrou viac ako pätnástich zápasov bez porážky v Serii A. Neapolčania sa teraz plne sústredia na ligové boje, pretože v Champions League skončili na štíte Realu Madrid a v Coppa Italia im vystavil stopku Juventus.

Juventus Turín potvrdzuje post talianskej jednotky. Stará dáma kraľuje tabuľke a ak nepovolí v nastolenom tempe, určite jej neunikne ďalší majstrovský titul. V roku 2017 má obdivuhodnú bilanciu, pretože v sedemnástich vystúpeniach zaznamenala pätnásť víťazstiev, jednu remízu a jednu ligovú prehru na ihrisku Fiorentiny. V rámci Serie A neprehrala v posledných deviatich dueloch a naposledy zaváhala začiatkom marca, keď získala iba bod proti Udinese. Turínčanom sa darí nielen doma, ale aj v medzinárodnej konfrontácii. V Lige majstrov postúpili do štvrťfinále cez portugalské Porto, ktoré zdolali v súčte dvoch duelov 3:0.

V aktuálnej sezóne došlo k dvom vzájomným súbojom talianskych veľkoklubov. V oboch prípadoch sa hralo v Turíne a v oboch triumfoval domáci Juventus. Najprv vyhral v lige 2:1 a potom v pohári 3:1.
Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Neapol v šlágri remizoval s Juventusom, bod zariadil Hamšík