Premožiteľ Liverpoolu končí, PSG si v semifinále zahrá proti Lipsku

Hráči Lipska sa radujú z víťazstva.
Hráči Lipska sa radujú z víťazstva. (Autor: TASR/AP)
Športové prenosy SME, TASR|13. aug 2020 o 21:00

Nemecký klub rozhodol v závere.

Liga majstrov - štvrťfinále

RB Lipsko - Atlético Madrid 2:1 (0:0)

Góly: 50. Olmo, 88. Adams - 70. Felix (11 m)

RB Lipsko: Gulácsi - Halstenberg, Upamecano, Klostermann, Angelino - Sabitzer (90.+1 Mukiele), Kampl, Laimer (72. Adams) - Nkunku (83. Haidara), Poulsen, Olmo (83. Schick)

Atlético Madrid: Oblak - Trippier, Savič, Gimenez, Lodi - Carrasco, Saul, Herrera (58. Felix), Koke (90.+2 Felipe) - Costa (72. Morata), Llorente

/hralo sa bez divákov na jeden zápas/

LISABON. Futbalisti RB Lipsko sa stali druhými semifinalistami Ligy majstrov. Vo štvrtkovom štvrťfinále hranom na jeden zápas zdolali Atlético Madrid 2:1.

V ďalšej fáze finálového turnaja v Lisabone sa 18. augusta stretnú s Parížom St. Germain.

Atlético bolo pred súbojom miernym favoritom, v osemfinále ešte pred pandémiou koronavírusu vyradilo obhajcu trofeje Liverpool FC.

I. polčas

Svieži futbal ponúkol prvú gólovú šancu už po štyroch minútach. Lipsko získalo rohový kop a po centri a následnej odvrátenej lopte sa v dobre pozícii ocitol Marcel Halstenberg, no prestrelil.

V 13. minúte mali možnosť aj Madridčania, no prudkú strelu Yannicka Carrasca zlikvidoval brankár Péter Gulácsi.

TOP momentky zo zápasu Lipsko - Atlético Madrid: fotogaléria

14.8.2020

Hráči Lipska mali v prvom polčase loptu častejšie na kopačkách a v jeho závere mali ďalšiu dobrú šancu.

Po centri z rohového kopu hlavičkoval nebezpečne Dayot Upamecano, ale mieril iba do stredu bránky, kde stál pozorný Jan Oblak.

II. polčas

V druhom polčase išli hráči nemeckého tímu do vedenia po peknej akcii, keď center sprava zakončil gólovou hlavičkou Dani Olmo.

Tréner Atlética Diego Simeone reagoval striedaním, na ihrisko poslal Joaa Felixa.

Ten rozhýbal hru Španielov a v 70. minúte ho v čistej šanci fauloval v šestnástke Lukas Klostermann.

Felix vzal zodpovednosť na seba a z pokutového kopu vyrovnal na 1:1.

Zápas napokon rozhodla situácia z 88. minúty. Striedajúci Tyler Adams po prihrávke Angelina vystrelil spoza šestnástky a jeho strela aj vďaka teču Stefana Saviča zapadla do siete.

ONLINE PRENOS: RB Lipsko - Atlético Madrid (futbal, LIVE, NAŽIVO, stream, video, Liga majstrov, štvrťfinále, dnes, štvrtok)

Liga majstrov Štvrťfinále 2019/2020
13.08.2020 o 21:00
Lipsko
2:1
(0:0, 2:1)
90+8 minúta
Ukončený
Atlético Madrid
Prehľad
Góly: 50. Olmo, 88. Adams – 71. Félix. ŽK: 70. Klostermann (RBL), 82. Kampl (RBL), 87. Haidara (RBL) – 62. Lodi (ATM), 90+6. J. Giménez (ATM). Rozhodca: Marciniak (POL).
Prenos
Diego Simeone prvýkrát v kariére končí v Lige majstrov proti tímu, ktorý nemá v mužstve Cristiana Ronalda. RB Lipsko píše históriu, pretože prvýkrát sa stalo, aby tento klub postúpil do semifinále Ligy majstrov a zatiaľ je určite najväčším prekvapením sezóny. Šokuje aj PSG? To sa dozvieme o niekoľko dní. Ja vám prajem pekný večer a ďakujem za pozornosť.
90+8
Koniec zápasu.
90+8
Stále sa hrá. Angeliño skončil po pristrčení mimo ihriska a zrodila sa menšia šarvátka, ale všetko je zažehnané. Atlético ešte prešlo dopredu a Álvaro Morata mohol vyrovnať. Ako prvý bol pri lopte Péter Gulácsi.
90+6
yellowCardŽltú kartu dostáva José Giménez (Atlético Madrid).
90+5
Ďalší nákop do pokutového územia Lipska a znova loptu berie Péter Gulácsi. Zdá sa, že všetky nádeje Atlética sú na konci.
90+4
Do pokutového územia sa presunul už aj Jan Oblak, no ani on a ani jeho spoluhráči sa k hlavičke nedostali. Atlético všetko posiela pred Gulácsiho, tam dominujú futbalisti v bielom-červenom.
90+3
Atlético získalo priamy kop. Renan Lodi centroval prudko a defenzíva Lipska sa nedohodla s Gulácsim, avšak lopta sa dostala preč. Vzápätí pálil z diaľky Marcos Llorente a za pomoci teču získal roh.
90+2
changeStriedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Marcel Sabitzer, prichádza Nordi Mukiele.
Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Koke, prichádza Felipe.
90+1
Nadstavuje sa 5 minút.
90
Marcel Sabitzer po hlavičkovom súboji tvrdo dopadol na trávnik a potrebuje ošetrenie. Nevyzerá to iba na naťahovanie času.
89
Lipsko je na prahu senzácie a postupu medzi štyri najlepšie tímy v Európe. To od tohto nemeckého klubu nečakal takmer nik. Atlético má ešte niekoľko minút.
88
88
goalTím RB Lipsko práve strelil gól!
Včera to Atalante proti favoritovi nevyšlo, ale nemecký tím sa môže postarať o prvé prekvapenie štvrťfinále Ligy majstrov. Angeliño potiahol loptu po ľavom krídle, prihral po zemi do druhej vlny, kde bol absolútne osamotený TYLER ADAMS a ten prudkou ranou za pomoci teču prestrelil Oblaka. Ten teč bol rozhodujúci, nakoľko Slovinec po ňom ostal bez šance.
87
yellowCardŽltú kartu dostáva Amadou Haidara (RB Lipsko).
85
Dayot Upamecano dnes hrá skvele a potvrdzuje, prečo ho chcú takmer všetky svetové veľkokluby. Teraz okolo neho neprešiel Yannick Carrasco.
84
Atlético Madrid získalo na pravom krídle priamy kop. Centroval Kieran Trippier, ale defenzíva Lipska si s touto situáciou poradila.
83
changeStriedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Christopher Nkunku, prichádza Patrik Schick.
Striedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Dani Olmo, prichádza Amadou Haidara.
82
yellowCardŽltú kartu dostáva Kevin Kampl (RB Lipsko).
81
Yannick Carrasco vystrelil prudko z hranice šestnástky, zrazenou strelou získal rohový kop. Álvaro Morata sa k hlavičke nedostal a práve Carrasco potom z dorážky neuspel.
80
Desať minút do konca riadneho hracieho času. Uvidíme dnes predĺženie alebo rozhodnutie v úplnom závere riadneho hracieho času?
79
João Félix poslal loptu do pokutového územia, kde si ju telom pokryl Álvaro Morata a prihral pod seba. Tam ale Portugalčan nestihol nabehnúť.
78
Christopher Nkunku na hranici šestnástky neodcentroval a ani neprihral napriek tomu, že sa mu dobre do otvoreného priestoru rozbehol Angeliño.
77
Lipsko sa usadilo s loptou na útočnej polovici ihriska, zatiaľ sa ale k bránke Oblaka nevie priblížiť. Že by sme dnes videli predĺženie?
75
Christopher Nkunku z priameho kopu centroval, jeho loptu poslal poľahky do bezpečia obranca José Giménez.
74
Dani Olmo faulovaný na útočnej polovici ihriska, na zem ho poslal Stefan Savić a RB Lipsko vybojovalo priamy kop z dobrej pozície.
73
Yussuf Poulsen dostal veľmi ťažkú a nepresnú loptu do pokutového územia súpera, ako prvý bol pri nej Oblak.
72
changeStriedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Diego Costa, prichádza Álvaro Morata.
Striedanie v tíme RB Lipsko: z ihriska odchádza Konrad Laimer, prichádza Tyler Adams.
71
71
goalAtlético dalo gól!
Sám faulovaný JOÃO FÉLIX si s pokutovým kopom poradil na jednotku. Loptu nasmeroval prudko k žrdi, kde Péter Gulácsi nedočiahol. Skóre je teda znova vyrovnané.
70
70
yellowCardŽltú kartu dostáva Lukas Klostermann (RB Lipsko).
70
importantJoão Félix si to rovno-kolmo nasmeroval do pokutového územia. Narazil si loptu, ušiel obrancom a bol takmer sám pred Gulácsim. V poslednej chvíli ho fauloval Lukas Klostermann, takže uvidíme penaltu pre Atlético.
69
Marcel Sabitzer sa síce dostal k centru, ale jeho nepresnú loptu pre spoluhráčov si našiel Jan Oblak a rýchlo otáča hru na opačnú stranu.
68
João Félix sa zľava dostal k prihrávke pred bránku a Yannick Carrasco mohol mať šancu, no výborne ho dostúpil obranca Dayot Upamecano.
66
Dayot Upamecano rozohrával v strede poľa, fauloval ho Diego Costa. Francúzsky obranca síce ostal otrasený, ale bude v poriadku.
65
Christopher Nkunku to tentoraz skúšal individuálne na opačnej strane ihriska, jeho prienik nemal úspešný koniec.
64
Následný pas z rohu sa tiež neujal. Lopta spadla v šestnástke, dobre ju pokryl Christopher Nkunku a navyše bol faulovaný.
63
Atlético Madrid získalo priamy kop. Centrovaná lopta síce zakončená bola, ale za pomoci teču išla nad brvno bránky Gulácsiho.
62
yellowCardŽltú kartu dostáva Renan Lodi (Atlético Madrid).
61
Atlético Madrid sa nevie dostať do rytmu. Lipsko dnes pracuje veľmi dobre a to nielen v defenzíve, ale už v záložnej rade, ktorej členovia vyhrávajú súboje veľmi často.
60
Dani Olmo sa z hranice pokutového územia pokúsil o technickú strelu, mieril však veľmi nepresne nad bránku Oblaka.
58
changeStriedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Héctor Herrera, prichádza João Félix.
57
Z nejakých 25 metrov vyslal strelecký pokus obranca Dayot Upamecano. Nemieril prudko ani presne, brankár Jan Oblak nemal problém so zákrokom.
56
Lipsko sa po pár minútach dostalo s loptou na útočnú polovicu ihriska, kde sa snaží kombinovať na pravom krídle, kde je prehustený priestor.
55
Marcel Halstenberg zastavil rodiacu sa akciu Atlética na krídle. Vzápätí bol faulovaný Saúl Ñíguez a španielsky tím naďalej pokračuje v kombinácii.
54
Atlético od inkasovaného gólu drží loptu na útočnej polovici ihriska, snaží sa kombinovať a hľadať cestičky k strele na bránku Gulácsiho.
53
Marcos Llorente sa tlačil k prihrávke do pokutového územia súpera, kde ako prvý zasiahol Péter Gulácsi.
51
Lipsko sa dostáva zaslúžene do vedenia, takže Atlético Madrid teraz musí kontrovať. Dokáže aspoň vyrovnať?
50
50
goalTím RB Lipsko práve strelil gól!
Lipsko presunulo hru zľava doprava, odkiaľ centroval Marcel Sabitzer a na malom vápne sa dostal k hlavičke DANI OLMO, ktorý nasmeroval loptu do siete.
48
Začiatok druhého polčasu je dosť pokojný, ani jeden tím sa zatiaľ nevie dostať na dostrel druhej bránky.
47
Angeliño centrom zľava nenašiel spoluhráčov v šestnástke, vzápätí bo faulovaný Saúl Ñíguez v snahe vyviesť loptu dopredu.
46
Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú tak ako duel aj začali.
46
Začal sa druhý polčas.
RB Lipsko malo v prvom polčase viac z hry, ale na stopercentnú šancu zatiaľ čakáme, aj keď niekoľko zaujímavých pozícií nemecký klub mal. Raz musel zasiahnuť aj Péter Gulácsi. Pred druhým dejstvom je všetko otvorené.
45+4
Prvý polčas sa skončil.
45+3
Lukas Klostermann fauluje na svojej polovici ihriska, kde na trávniku skončil Yannick Carrasco. Atlético získalo priamy kop.
45+2
45+2
importantChristopher Nkunku sa síce nedostal k prihrávke do pokutového územia, ale získal roh, kde loptu odkopol Kieran Trippier. Po centri z rohu hlavičkoval Dayot Upamecano do stredu bránky, kde zakročil Jan Oblak.
45+1
Nadstavujú sa 4 minúty.
45
Konrad Laimer centroval z pravého krídla do pokutového územia, tam neboli jeho spoluhráči a loptu si našiel iba brankár Jan Oblak.
43
Diego Costa odkopol center z rohového kopu preč od pokutového územia Atlética. K lopte sa však dostalo Lipsko a znova kombinuje.
42
Konrad Laimer sa sprava cez dvojicu obrancov prepracoval do pokutového územia, potom nedokázal prihrať na spoluhráčov pred bránkou Oblaka.
41
Yussuf Poulsen sa dostal k lopte v malom vápne, posunul ju za seba a Konrad Laimer ešte prihrával. Spoluhráčov už nenašiel.
40
Nízky center z rohového kopu defenzíva Lipska zvládla. Odkop sa dostal až k brankárovi Janovi Oblakovi.
39
Marcos Llorente prenikal po ľavom krídle, kde ho sklzom zastavil a loptu mu na roh odkopol obranca Dayot Upamecano.
38
Marcel Halstenberg už je pripravený vrátiť sa do hry, takisto Stefan Savić, ale ten bude mať obväz na hlave.
37
Stále sa nehrá. Stefan Savić krváca z obočia, ale bude v poriadku. Podobne je na tom i Marcel Halstenberg. Táto pauza sa určite prenesie aj do nadstavenia.
35
Nepríjemná zrážka v strede poľa prerušila hru. Dosť tvrdo sa zrazili Marcel Halstenberg a Stefan Savić. Obaja majú krvavý fľak a potrebujú ošetrenie.
34
Lopta sa drží v strede ihriska, ani jeden tím sa teraz nevie dostať bližšie k pokutovému územiu toho druhého.
32
Konrad Laimer si v snahe získať loptu pomohol faulom na Lodiho. Atlético bude rozohrávať z vlastnej polovice ihriska.
31
Saúl Ñíguez si dosť zle naskočil do hlavičkového súboja, zásah kolenom do chrbta schytal Marcel Sabitzer, ale bude v poriadku.
30
Polhodina stretnutia je za nami. Na gól zatiaľ čakáme, ale sledujeme celkom dobrý futbal z oboch strán.
29
Dani Olmo sa nedostal k prihrávke pred šestnástku súpera, ako prvý bol pri lopte Stefan Savić a všetko vyriešil prihrávkou na Oblaka.
28
Držanie lopty: 63% – 37%
27
Renan Lodi poslal zľava center do druhej vlny, ten poslal do bezpečia odkopom obranca Dayot Upamecano.
26
Christopher Nkunku poslal dobrú loptu, na ktorú sa tlačil Lukas Klostermann, avšak cez Diega Costu sa k hlavičke nedostal.
25
Konrad Laimer končí na trávniku, kde mu pomohol Renan Lodi. Lipsko teda získalo priamy kop vhodný na center.
24
Lipsko sa po pravom krídle dostalo do pokutového územia. Yussuf Poulsen našiel Klostermanna a Dani Olmo pätičkou prihrával do päťky, kde spoluhráčov nemal.
23
Angeliño tentoraz už centroval a v malom vápne sa tlačil do hlavičky Yussuf Poulsen, ktorého do toho išiel naplno, takže si pomohol faulom.
22
Christopher Nkunku naznačil strelu a prihral do pokutového územia. Angeliño mohol mať výbornú pozíciu, avšak prihrávku si našiel iba Kieran Trippier.
21
Atlético veľmi dobre vyvinulo presing a Marcos Llorente s Kokem loptu získali. Druhý menovaný si ju vzápätí ale posunul mimo ihriska.
20
Renan Lodi nedostal ideálnu prihrávku na ľavom krídle, lopta mu ušla za čiaru. Vhadzuje teda Marcel Halstenberg.
19
Yannick Carrasco poslal výborný center na zadnú žrď, kde si nabiehal voľný Koke. V poslednej chvíli loptu odvrátil Marcel Halstenberg.
18
Héctor Herrera končí na trávniku po faule od Kampla. Atlético Madrid získalo priamy kop vhodný na center pred bránku.
17
Kevin Kampl vyskúšal strelu z nejakých 20 metrov, lenže jeho pokus smeroval veľmi vysoko nad brvno bránky Oblaka.
16
Yannick Carrasco si na ľavom krídle hodil loptu veľmi ďaleko od nohy, ušla mu za bránkovú čiaru a rozohrávať tak môže Péter Gulácsi.
15
Konrad Laimer sa síce dostal k lopte na pravom krídle, tam mu ju okamžite čistým sklzom zobral Renan Lodi.
14
Atlético Madrid sa dožadovalo penalty po tom ako sa k odrazenej lopte vo vápne tlačil Koke a dostal sa k miernemu dotyku s Gulácsim. Nepískalo sa. Nakoniec tam Španiel zakopol o svoju nohu.
13
13
importantYannick Carrasco obdržal zľava dobrú prihrávku do veľkého vápna, kde mal trochu priestoru a z prvej mieril k žrdi. Výborne zasiahol Péter Gulácsi.
12
Angeliño obdržal prihrávku pred pokutové územie, jeho prudký pas pred bránku neprešiel. Dobre postavený José Giménez loptu odvrátil.
11
Lipsko sa snažilo kombinovať na hranici pokutového územia, tam bol priestor prehustený a Atlético loptu odkoplo.
10
Brazílčan Renan Lodi dostal druhú šancu z priameho kopu. Jeho center tentoraz zakončil hlavou Stefan Savić, brankár Péter Gulácsi predviedol prvý zákrok.
9
Lodi poslal nízky center, defenzíva Lipska loptu dostala preč. Pokus o kontru nevyšiel, Yussuf Poulsen mal na pas ďaleko.
8
Španielsky tím získal priamy kop na ľavom krídle, centrovať pred bránku bude obranca Renan Lodi.
7
Renan Lodi vhadzoval na ľavom krídle, vzápätí získal aj druhý aut v krátkom slede. Atléticu sa smerom dopredu nevie dostať.
6
Jan Oblak bude rozohrávať päťku po ďalšej neúspešnej akcii Lipska. Atlético sa dnes ešte na dostrel Gulácsiho nedostalo.
5
Konrad Laimer si našiel loptu v pokutovom území súpera, hlavou ju posúval pred bránku, kde už ale spoluhráčov nenašiel.
4
Lipsko získalo rohový kop. Center pred päťku odvrátil José Giménez. Vzápätí sa ale k lopte dostal Marcel Halstenberg a v dobrej pozícii prestrelil.
3
Konrad Laimer poslal center z pravého krídla, odrazenú loptu si našiel Marcel Sabitzer a hľadal spoluhráčov vo vápne. To sa mu nepodarilo.
2
Nemecký tím drží loptu v strede ihriska a snaží sa kombinovať, aby sa postupne posúval k bránke Oblaka.
1
Lipsko nastupuje v bielych dresoch, hostia sú v čiernom. Určite nás čaká zaujímavý zápas o postup do semifinále Ligy majstrov.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

RB Lipsko: Gulácsi – Halstenberg, Upamecano, Klostermann, Angeliño – Sabitzer, Kampl, Laimer – Nkunku, Y. Poulsen (C), Olmo.
Náhradníci: Mvogo, Tschauner – Orban, Haidara, Adams, Forsberg, Lookman, Schick, Mukiele, Wosz, Borkowski, Novoa.

Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, J. Giménez, Lodi – Carrasco, Saúl Ñíguez, H. Herrera, Koke (C) – D. Costa, M. Llorente.
Náhradníci: Adán – Arias, Partey, Félix, Morata, Lemar, Šaponjić, Felipe, Vitolo, Hermoso, Moya, M. Sánchez..
RB Lipsko

Lipsko skončilo v sezóne 2019/20 v Bundeslige na treťom mieste, znova teda získalo miestenku do Ligy majstrov, kde sa bude snažiť teraz prekvapiť. Proti Atléticu nebude favoritom, ale ak vyhrá, je v semifinále. RB vyhralo skupinu G pred Lyonom, Benficou a Zenitom. V osemifinále porazilo až prekvapivo ľahko Tottenham 1:0 a 3:0. V klube už ale nie sú Angeliňo a hlavne Timo Werner, ktorý počas sezóny 2019/20 strelil vo všetkých súťažiach 34 gólov. Prišiel napríklad Hee-chan Hwang.

Atlético Madrid

Španielsky veľkoklub cestoval do Lisabonu, kde sa sezóna Ligy majstrov dohrá, bez dua Ángel Correa – Šime Vrsaljko, ktorí mali pozitívne testy na koronavírus. Zverenci Diega Simeoneho určite veria, že môžu zdvihnúť nad hlavu "ušatú trofej", ktorá im už niekoľkokrát vo finále ušla. Atlético ešte pred koronavírusovou pauzou porazilo v osemfinále Liverpool po výhre 1:0 a prehre 2:3 v predĺžení, ale to na vypadnutie úradujúceho šampióna LM aj Premier League stačilo. "Atleti" budú favoritom i proti Lipsku.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Premožiteľ Liverpoolu končí, PSG si v semifinále zahrá proti Lipsku