Šramková nestačila v boji o svetovú skupinu na Bertensovú

Rebecca Šramkvá prehrala s Kiki Bertensovou.
Rebecca Šramkvá prehrala s Kiki Bertensovou. (Autor: TASR)
Sportnet|22. apr 2017 o 15:15

V úvodnom zápase si Jana Čepelová poradila s Richel Hogenkampovou 6:3, 6:2.

FED CUP - baráž o svetovú skupinu:

SLOVENSKO - HOLANDSKO 1:1 po prvom dni

(NTC v Bratislave, antuka)

Jana Čepelová - Richel Hogenkampová 6:3, 6:2

Rebecca Šramková - Kiki Bertensová 1:6, 3:6

BRATISLAVA Slovenské tenistky hrajú po prvom dni baráže o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie s Holandskom nerozhodne 1:1.

O vyrovnávajúci bod pre holandské farby sa na antuke v bratislavskom NTC zaslúžila Kiki Bertensová, ktorá zdolala slovenskú dvojku Rebeccu Šramkovú 6:1, 6:3.

V úvodnom singli si slovenská jednotka Jana Čepelová poradila s Richel Hogenkampovou 6:3, 6:2.

Nedeľňajší program v Aegon aréne otvorí o 13. hodine súboj tímových jednotiek Čepelovej a Bertensovej.

Rebecca Šramková prehrala s Bertensovou, Slovenky remizujú s Holandskom: fotogaléria

22.4.2017

Domáca fedcupová premiéra

Šramková, pre ktorú to bol v sobotu domáci fedcupový debut, nestratila v úvodnom geme pri svojom podaní ani fiftín. V ďalších minútach však dianie na centri úplne ovládla Bertensová.

Je mi veľmi ľúto, že som nedokázala nadviazať na víťazstvá zo zápasov v Taliansku. Dúfam, že v nedeľu mi dá Maťo Lipták opäť šancu.


Rebecca Šramková, slovenská tenistka

Holanďanka získala šesť gemov v rade. Kvalitne servovala, umne menila rytmus hry, účinne využívala slajz. Šramková sa snažila byť agresívna, no robila priveľa nevynútených chýb.

Na začiatku druhého dejstva začala Šramková predvádzať odvážnu hru, ktorou očarila fanúšikov pri víťaznej fedcupovej premiére v talianskom Forli. Po dvoch brejkoch viedla 3:0 a 30:0.

Holanďanka však v ďalšom priebehu setu potvrdila, prečo bola vlani v semifinále Roland Garros. Rovnako ako v prvom sete získala šesť hier za sebou a za stavu 5:3 premenila vďaka esu hneď prvý mečbal.

Kvalitná súperka

Šramková bola po prehre sklamaná.

"Je mi veľmi ľúto, že som nedokázala nadviazať na víťazstvá zo zápasov v Taliansku. Dúfam, že v nedeľu mi dá Maťo Lipták opäť šancu. Kiki Bertensová dnes ukázala, prečo je v elitnej svetovej dvadsiatke."

"Nerobila takmer žiadne nevynútené chyby, nútila ma veľa behať a tlačila ma ďaleko zo základňu čiaru. Škoda, že som v druhom sete nevyužila vedenie 3:0 a 30:0. Snažila som sa ísť loptičku za loptičku, na kvalitnú súperku to dnes nestačilo," povedala v prvej reakcii pre RTVS.

Vo fedcupovej histórii ide o štvrtý vzájomný zápas, "Oranjes" vedú vo vzájomnej bilancii 2:1. Slovenky majú Holanďankám čo odplácať, v roku 2015 s nimi prehrali na antuke v Apeldoorne 1:4.

Liptákove zverenky sa prebojovali do baráže vďaka februárovému víťazstvu 3:2 na pôde Talianska. Hrdinkou vo Forli sa stala fedcupová debutantka Šramková, ktorá uspela v oboch dvojhrách, tretí bod pridala skúsená Daniela Hantuchová.

Online prenos:

Fed Cup Play-off 2017
22.04.2017 o 15:15
Šramková
0:2
(1:6, 3:6)
Ukončený
Bertensová
Prenos
Rebecca Šramková nedokázala nadviazať na senzačné výhry z talianskeho Forli. Mladá slovenská tenistka prehrala s Kiki Bertensovou jasne 1:6, 3:6. Mrzieť ju môže najmä pokazený druhý set, v ktorom získala úvodné tri gemy a pri vlastnom podaní viedla 30:0. Zdalo sa, že zápas pôjde do tretieho setu, no opak bol pravdou. Nasadené jednotky oboch krajín tak dnes uspeli a my sa už teraz tešíme na ďalšie pokračovanie súboja medzi Slovenskom a Holandskom. S konštatovaním, že po úvodných dvojhrách je stav vyrovnaný 1:1 sa s vami lúčim a prajem pekný deň.
Koniec zápasu
3:6
importantPodobne ako Jana Čepelová aj Kiki Bertensová ukončuje zápas esom! Holandská tenistka potvrdzuje úlohu jasnej favoritky zápasu a vyrovnáva skóre celého stretnutia na 1:1 na zápasy.
15-40
Rebecca Šramková nasmerovala loptičku niekoľko centimetrov za základnú čiaru. Po nevydarenom bekhendovom údere, tak bude čeliť hrozbe ukončenia zápasu.
15-30
Kiki Bertensová je dve loptičky od cenného víťazstva. Tentokrát forhendovými údermi nedala našej tenistke šancu a pripisuje si na konto víťazný úder.
15-15
To je škoda. Rebecca Šramková sa dostala do výmeny, no zakončila ju úderom ďaleko za základnú čiaru. Stav deviateho gemu je tak opäť vyrovnaný.
15-0
Kiki Bertensová podáva na víťazstvo v dnešnom zápase, no podobne ako v predošlých gemoch začína dvojchybou. Snáď takáto chyba ešte nakopne našu Rebeccu Šramkovú.
3:5
importantBohužiaľ, Kiki Bertensová získava piatu hru v rade. Holandská tenistka si vytvorila prevahu, Rebecca Šramková síce sympaticky bojovala, no napokon nedokázala zachytiť forhendový úder súperky.
15-40
Rebecca Šramková posiela loptičku len do siete, a tak čelí priam kritickej situácií. Kiki Bertensová má dve šance na zisk možno rozhodujúceho brejku dnešného duelu.
15-30
Rebecca Šramková sa teraz vydala na sieť, no výmenu nedokázala ukončiť ziskom bodu. Kiki Bertensová dobehla jej kratší volej a donútila ju aj chybovať.
15-15
Po dlhšom čase pomáha našej tenistke aj chyba holandskej súperky. Kiki Bertensová poslala z dobrej pozície loptičku len do polovice siete.
0-15
Rebecca Šramková musela ísť na úvod ôsmeho gemu do výmeny len cez svoje druhé podanie. Snažila sa dostať do prevahy, no jej forhendový úder končí v aute.
3:4
Kiki Bertensová bez najmenších problémov dokázala získať svoje podanie. Dokonale tak otáča priebeh druhého setu a mladú slovenská tenistku dostáva pod veľký tlak.
0-40
Kiki Bertensová môže získať štvrtý gem za sebou. Tretím esom v zápase si získava loptičku na svoju stranu a gem môže ukončiť bez straty bodu.
0-30
Rebecca Šramková sa ani teraz do výmeny nedostala. Loptička z jej rakety totiž skončila opäť len za základnou čiarou. Momentum zápasu sa otáča v prospech Holandska.
0-15
Kiki Bertensová otáča priebeh druhého setu, teda aspoň zatiaľ. Po dobrom servise sa teší zo zisku loptičku, pretože úder našej tenistky zastavila páska.
3:3
importantTak toto je veľká škoda. Rebecca Šramková mala výmenu veľmi dobre rozohranú, agresívnymi údermi sa dostala do prevahy, ale forhendový úder posiela niekoľko decimetrov za základnú čiaru.
15-40
Úder slovenskej tenistky skončil tesne v aute, čo potvrdila aj rozhodkyňa Alison Hughesová. To znamená, že holandská favoritka zápasu má dve šance na zisk brejku.
15-30
Kiki Bertensová teraz zostala akoby zaskočená po nie príliš vydarenom údere našej tenistky. Následne holandská hráčka poslala loptičku do siete.
0-30
Videli sme veľmi peknú výmenu z oboch strán. Obe hráčky zahrali niekoľko kvalitných a razantných úderov, ale na našu smolu bod získava Kiki Bertensová.
0-15
Rebecca Šramková nezačína šiesty gem tohto setu vôbec dobre. Jej bekhendový úder končí len v polovici siete, čo neteší domácich divákov v Národnom tenisovom centre.
3:2
Kiki Bertensová získava druhú hru v rade a dostáva sa späť do hry o druhé dejstvo. Po ďalšom dobrom podaní zatlačila svoju súperku do defenzívy a donútila ju poslať loptičku do autu.
15-40
Kiki Bertensová si dokázala pomôcť kvalitným prvým servisom. Rebecca Šramková nevrátila loptičku na druhú stranu, a tak bude čeliť dvom gembalom.
15-30
Rebecca Šramková nemala teraz potrebné šťastie. Loptičku z rakety slovenskej tenistky tečovala páska a odrazila ju na jej polovicu dvorca.
15-15
Tentokrát holandská tenistka vytiahla z rukávu výborné podanie na podávacie T-čko. Rebecca Šramková loptičku dokázala už len tečovať.
15-0
Kiki Bertensová pomáha našej tenistke ďalšou dvojchybou. Rebecca Šramková sa tak dostáva do vedenia a môže zabojovať o ďalší brejk.
3:1
importantTak toto je obrovská škoda! Rebecca Šramková mala tento gem výborne rozohraný, no napriek tomu ho nedokázala získať na svoju stranu. Loptička z jej rakety končí len v sieti, a tak sme svedkami brejku.
30-40
Kiki Bertensová trafila loptičku priamo z returnu presne do rohu kurtu. Rebecca Šramková už nedokázala dostatočne reagovať, a tak bude musieť odvracať brejkbal.
30-30
Naša tenistka sa teraz sama dostáva pod tlak. Z bekhendovej strany trafila loptičku opäť zle, skončila za základnou čiarou a stav je tak vyrovnaný.
30-15
Po dlhej dobe putuje bod na holandské konto. Rebecca Šramková tento raz netrafila loptičku ideálne, a preto skončila za základnou čiarou.
30-0
Rebecca Šramková opäť šikovne skrátila výmenu. Kiki Bertensová sa teraz síce k loptičke dostala, no následne ju poslala len do siete.
15-0
Rebecca Šramková si na úvod štvrtej hry pomáha priamym bodom z podania. Kiki Bertensová bola síce pri loptičke včas, no poslala ju len do siete.
3:0
importantTak to je paráda! Rebecca Šramková je v druhom sete jasne lepšou hráčkou a získava tretiu hru za sebou. Po dvanástich minútach vedie o tri gemy a dúfame, že v nastolenom trende bude pokračovať.
40-0
Slovenská tenistka teraz šikovne skrátila hru. Kiki Bertensová bola príliš ďaleko za základnú čiaru, a tak nedokázala dobehnúť kratšiu loptičku z rakety našej hráčky.
30-0
Rebecca Šramková aktívnou hrou donútila holandskú hráčku chybovať. Kiki Bertensová posiela loptičku ďaleko za základnú čiaru a dostáva sa pod tlak.
15-0
Tretia dvojchyba v zápase v podaní holandskej tenistky. Kiki Bertensová nezvláda vstup do druhého setu a zbytočnými chybami daruje body súperke.
2:0
Priamym bodom zo servisu ukončuje Rebecca Šramková druhý gem tohto setu. Potvrdzuje tak brejk z predošlej hry a dostáva sa do nádejného vedenia.
40-15
Rebecca Šramková teraz trošku zariskovala. Jej druhé podanie bolo až príliš razantné a aj preto skončilo tesne vedľa vymedzeného priestoru.
40-0
Kiki Bertensová posiela loptičku z bekhendovej strany opäť len do siete. Slovenská tenistka má šancu potvrdiť brejk čistou hrou.
30-0
Rebecca Šramková sa dostala na sieť. Najskôr síce trošku zbytočne dostala súperku späť do hry, no výmenu ukončila presným volejom z bekhendu.
15-0
Rebecca Šramková zlepšuje svoj výkon. Na druhej strane trošku viac začína chybovať Kiki Bertensová, ktorá ani teraz netrafila loptičku ideálne.
1:0
importantPodarilo sa! Rebecca Šramková získava podanie svojej súperky. Dokázala vrátiť na druhú stranu dvorca ťažký servis súperky a následne výmenu ukončila presným forhendom do rohu ihriska.
A-40
Kiki Bertensová teraz nezvládla svoj forhendový úder. Ten skončil mimo priestoru dvorca, a tak má Rebecca Šramková k dispozícii brejkbal.
40-40
Prvý gem druhého setu nekončí. Našej tenistke teraz vôbec nepomohla páska, ktorá spomalila jej úder. Kiki Bertensová sa dostala do hry a výmenu ukončila víťazným úderom.
40-30
Tentokrát to Slovenka zahrala oveľa lepšie. Forhendovými údermi dostala súperku pod tlak, a tak bude Holanďanka odvracať prvý brejkbal.
30-30
Holandská tenistka našu tenistku k dvom brejkbalom nepúšťa. Pomohla si kvalitným prvým servisom, na ktorý naša hráčka nedokázala dobre reagovať.
30-15
Rebecca Šramková sa teraz oprela do svojho bekhendového úderu. Loptička smerovala po čiare a Kiki Bertensová sa na ňu len bezmocne prizerala.
15-15
Teraz sme boli svedkami peknej dlhej výmeny. Rebecca Šramková si vytvorila miernu prevahu, následne si prešla na sieť, no Kiki Bertensová ju dokázala obhodiť.
15-0
Druhý set začala na servise Kiki Bertensová. Vstup do tohto dejstva jej ale vôbec nevyšiel, keďže si na konto pripisuje svoju druhú dvojchybu.
1:6
importantRebecca Šramková vstúpila do prvého setu čistou hrou, no odvtedy prehrala poltucet gemov za sebou. Kiki Bertensová bez väčších problémov získava úvodné dejstvo, hoci zahrala len tri víťazné údery. Holanďanka dominuje na servise, po tom prvom vyhrala 90% výmien.
15-40
Rebecca Šramková opäť chcela zakončiť výmenu víťazným úderom z forhendovej strany. Loptička ale končí v aute, a tak má Kiki Bertensová dva setbaly.
15-30
Rebecca Šramková posiela loptičku ďaleko do autu. Na jej hre sa prejavuje nervozita, väčšia zodpovednosť, ale postupom času aj frustrácia z aktuálneho stavu.
15-15
Bohužiaľ, tento úder našej mladej hráčky skončil tesne v aute. Alison Hughesová ani nemusela zísť zo svojej stoličky, keďže otlačok loptičky bolo dobre vidieť.
15-0
Rebecca Šramková podáva na udržanie v prvom sete. Začína ale dobre, keď kratším krížnym úderom zaskočila svoju skúsenejšiu konkurentkou.
1:5
Kiki Bertensová získava piaty gem po sebe. Opäť si pomohla kvalitným servisom. Rebecca Šramková sa dostala pod tlak a následne už nedokázala zachytiť forhendový úder súperky.
30-40
Kiki Bertensová krásne rozbehala našu tenistku. Tá sa síce snažila, no nedokázala reagovať na agresívnu a najmä presnú hru svojej súperky.
30-30
Holandská tenistka napravila predošlé zaváhanie. Priamym bodom z podania vyrovnáva skóre tohto gemu a smeruje za ziskom ďalšej hry.
30-15
Kiki Bertensová teraz daruje bod svojej súperke. Ani na dvakrát nedokázala prehodiť loptičku cez sieť a pripisuje si na svoje konto dvojchybu.
15-15
To je škoda. Rebecca Šramková sa snažila ukončiť výmenu razantným úderom po čiare. Z forhendovej strany ale trafila len sieť, čo neteší divákov v AEGON Aréne.
15-0
Rebecca Šramková predviedla veľmi pekný úder priamo po servise holandskej hráčky. Tá už bola pri loptičke neskoro a trafila len priestor siete.
1:4
importantKiki Bertensová získava podanie svojej súperky. Efektným spôsobom skrátila hru a nedala šancu našej tenistke. Získava štvrtý gem v rade a vypracovala si komfortné vedenie.
40-A
Tak toto je veľká škoda. Rebecca Šramková si kratším úderom pritiahla súperku k sieti, tá len s námahou dostihla loptičku, no následne úder Slovenky končí v sieti.
40-40
Rebecca Šramková sa drží v piatom geme zápasu. Druhý brejkbal súperky odvrátila tým najlepším možným spôsobom, teda svojim prvým esom.
30-40
Prvú hrozbu straty podania dokázala slovenská tenistka odvrátiť. Pomohla jej k tomu jej súperka, ktorá nasmerovala loptičku len do siete.
15-40
Kiki Bertensová má ďalšie dve šance na zisk brejku. Rebecca Šramková nezvládla bekhendový úder, ktorý nasmerovala len do polovice siete.
15-30
Bohužiaľ, slovenská tenistka po predošlom kvalitnom údere opäť chybuje. Z forhendovej strany poslala loptičku ďaleko za základnú čiaru.
15-15
Teraz sme videli najdlhšiu výmenu v doterajšom priebehu zápasu. Rebecca Šramková šikovne zaútočila bekhendovým úderom a zaznamenala víťazný úder.
0-15
Kiki Bertensová pekne rozbehala svoju súperku. Rebecca Šramková z náročnej pozície chcela zahrať víťazný úder, ale loptičku poslala len do autu.
1:3
Holandská tenistka sa po dvanástich minútach zápasu dostáva do vedenia o dva gemy. Opäť bola vo výmene dominantnou hráčkou a počkala si na chybu súperky.
15-40
Kiki Bertensová si na svoje konto pripisuje druhé eso. Podaním presne na T-čko nedala našej tenistke šancu, a tak má dve možnosti na potvrdenie brejku.
15-30
Tentokrát sa k slovu dostala slovenská tenistka. Forhendovým úderom po čiare zaskočila súperku a získava prvý bod pri jej podaní.
0-30
Holandská tenistka bola vo výmene jasne aktívnejšia a forhendovými údermi donútila našu tenistku chybovať. Zvyšuje tak svoj náskok v tomto geme.
0-15
Kiki Bertensová podáva na potvrdenie brejku z predošlej hry a začína výborne. Na svoje konto si pripisuje prvé eso dnešného duelu.
1:2
importantBohužiaľ, Rebecca Šramková prichádza o svoje druhé podanie. Forhendovým úderom nenašla priestor dvorca, a tak daruje celý gem svojej holandskej súperke. Tá je očividne v dobrej nálade.
30-40
Kiki Bertensová dostala slovenskú tenistu pod tlak. Tá z náročnej pozície posiela loptičku tesne do autu, a tak má Holanďanka k dispozícii brejkbal.
30-30
Rebecca Šramková teraz chybuje, čo určite nie je dobré. Loptička z jej rakety skončila tesne za základnou čiarou, a tak je stav tretieho gemu vyrovnaný.
30-15
Aj teraz si slovenská tenistka pomohla dobrým servisom. Holandská súperka sa síce natiahla za loptičkou, no následne ju poslala do siete.
15-15
Tentokrát už slovenská tenistka prerušila sériu získaných bodov svojej súperky. Pomohla si dobrým servisom a donútila Kiki Bertensovú poslať loptičku len do siete.
0-15
Rebecca Šramková nevstupuje dobre do tretieho gemu. Naša tenistka si totiž na svoje konto pripisuje prvú dvojchybu v dnešnom zápase.
1:1
Aj Kiki Bertensová získava úvodný gem na podaní vďaka čistej hre. Rebecca Šramková sa pri jej servise do hry príliš nedostala a nepotrápila súperku.
0-40
Holandská tenistka získava aj tretiu loptičku pri svojom podaní. Rebecca Šramková sa síce dostala do výmeny, ale loptičku poslala za základnú čiaru.
0-30
Rebecca Šramková len s problémami dostala loptičku na druhú stranu dvorca. Kiki Bertensová bola v komfortnej pozícii a výmenu ukončila úderom do stredu dvorca.
0-15
Prvý bod v dnešnom dueli získava aj holandská jednotka. Kiki Bertensová si pomáha priamym bodom z podania a dostáva sa do vedenia.
1:0
Rebecca Šramková zahrala skvelý úvodný gem. Čistou hrou ho získava na svoju stranu. V jeho závere si pomohla kvalitným podaním, na ktoré Kiki Bertensová nedokázala dobre reagovať.
40-0
Slovenská tenistka vstupuje do zápasu výborne. Aj tretiu loptičku získava vďaka víťaznému úderu, a tak má tri šance na zisk úvodného gemu.
30-0
Výborne. Po víťaznom údery z forhendu posiela Rebecca Šramková na druhú stranu dvorca aj nechytateľný úder z bekhendovej strany.
15-0
Dnešné stretnutie odštartovala na podaní slovenská tenistka Rebecca Šramková. V prvej výmene bola aktívnejšia a výmenu ukončila forhendovým víťazným úderom.
0:0
Stretnutie sa práve začalo.
Slovensko má prvý bod v súboji s Holandskom. Pred malou chvíľou Jana Čepelová potvrdila rolu favoritky a zdolala Richel Hogenkampovú po setoch 6:3 a 6:2. O druhý bod zabojuje už o pár minút Rebecca Šramková, ktorej zápas vám priblížime v našom textovom prenose.

Fedcup time ????

Príspevok, ktorý zdieľa Jana Cepelova (@cepi93),


Slovenské tenistky majú veľkú šancu prebojovať sa do svetovej skupiny Fed Cupu. V domácom prostredí hostia Holandsko, ktoré ma kvalitatívne podobné družstvo. Pri neúčasti Dominiky Cibulkovej sa v druhej dvojhre predstaví Rebecca Šramková, ktorej súperkou bude Kiki Bertensová.

REBECCA ŠRAMKOVÁ

Rebecca Šramková má pred sebou druhé vystúpenie v slovenských reprezentačných farbách. Pri svojej premiére zažiarila dvoma cennými víťazstvami, keď zdolala Saru Erraniovú a tiež skúsenú Francescu Schiavoneovú. Mladá rodáčka z Bratislavy okamžite zaplnila stránky športových médií, no rastúca popularita jej výsledkovo uškodila. Aj kvôli problémom so svojim otcom od polovice februára nevyhrala ani jeden zápas. V štyroch stretnutiach získala len jeden set, čo je veľmi málo. Aj preto je v rebríčku na 126. mieste, a teda len slovenskou štvorkou. Dnes jej ale tréner Matej Lipták dáva šancu a verí, že sa jej podarí napodobiť výkon z talianskeho Forli. V spomínaných zápasoch sa prezentovala agresívnou hrou, ktorou ničila favorizované súperky. Vďaka svojej výške si dokáže pomôcť kvalitným servisom, ktorý však na antuke nehrá takú kľúčovú rolu ako na tráve či tvrdom povrchu.

KIKI BERTENSOVÁ

Kiki Bertensová je jasnou holandskou jednotkou. Oranjes od nej očakávajú zisk dvoch bodov, čo je pri neúčasti Dominiky Cibulkovej pomerne reálne. Aktuálna svetová dvadsiatka má za sebou skvelú minuloročnú antukovú sezónu. Odohrala v nej 28 zápasov, pričom prehrala len päť. Triumfovala v Norimbergu, finále si zahrala v Gstaade a na parížskom Roland Garros ju až v semifinále zastavila Serena Williamsová. Na rozdiel od svojej dnešnej súperky odohrala v tomto roku päť antukových zápasov na turnajoch WTA. Naposledy ukázala svoje tenisové kvality v kolumbijskej Bogote, kde skončila až vo štvrťfinále na rakete Francescy Schiavoneovej. Kiki Bertensová je komplexnou hráčkou a dnes bude jasnou favoritkou. Včerajší deň si spestrila hokejovým zápasom Slovensko – Fínsko, čo bola jej vôbec prvá skúsenosť s týmto športom. Celkovo vo Fed Cupe odohrala 18 zápasov, v ktorých dosiahla bilanciu 16-2.

Fed cup time #nedfcteam #bestteam

Príspevok, ktorý zdieľa Kiki Bertens (@kikibertens),


Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Šramková nestačila v boji o svetovú skupinu na Bertensovú