Svetový pohár v biatlone: Paulína Fialková sa dostala na pódium

ONLINE prenos: Paulína Fialková dnes ide stíhacie preteky v stredisku Holmenkollen.
ONLINE prenos: Paulína Fialková dnes ide stíhacie preteky v stredisku Holmenkollen. (Autor: TASR/DPA)
Sportnet|19. mar 2022 o 09:30 (aktualizované 19. mar 2022 o 13:35)

Sledovali ste s nami ONLINE prenos zo Svetového pohára v biatlone.

HOLMENKOLLEN. Slovenská biatlonistka Paulína Fialková dnes išla stíhacie preteky v rámci Svetového pohára v známom nórskom stredisku Holmenkollen.

Vďaka čistej streľbe, keď trafila všetkých 20 terčov, obsadila senzačné 3. miesto. Ide o jej najlepší výsledok v končiacej sa sezóne.

Darilo sa aj Ivone Fialkovej, ktorý minula dva terče až v záverečnej streľbe. Napriek tomu si polepšila a skončila na 18. priečke.

Biatlon ste sledovali s nami naživo.

ONLINE PRENOS: Stíhacie preteky žien dnes (SP v biatlone, Paulína Fialková, Holmenkollen 2022, sobota, výsledky)

Biatlon
19.03.2022 o 12:50
SP - Stíhačka žien, 10 km, Oslo
Eckhoffová
Ukončený
Prenos
1. Marte Olsbu Röiselandová 29:55,71
2. Tiril Eckhoffová +24.9
3. Paulína Fialková +50,5
4. Anaïs Chevalierová-Bouchetová +59
5. Denise Herrmannová +1:05,2
6. Lisa Theresa Hauserová +1:11
7. Markéta Davidová +1:19
8. Elvira Öbergová +1:29
9. Franziska Hildebrandová +1:34
10. Franziska Preussová +1:37
Stíhacie preteky žien v Osle nakoniec patria domácim Nórkam. Prvá skončila Eckhoffová a druhá Roiselandová. Prekvapivo na treťom mieste dorazila Paulína Fialková, čím si takmer na poslednú chvíľu pripísala prvé pódium v tohtoročnej sezóne.
Oproti začiatku si kvôli trochu horšej streľbe pohoršili Markéta Davidová a Jessica Jislová, no Ivona Fialková zaznamenala posun o sedem miest na 18. priečku.
24. skončila Voborníková, ale Charovátovej zas preteky nevyšli. Kvôli nevydarenej úvodnej streľbe ich nakoniec nedokončila.
Cieľ
Piata doráža Herrmannová, šiesta Hauserová a siedma je nakoniec Davidová.
Na dvanástom mieste dorazila Jessica Jislová a osemnásta priečka patrí Ivone Fialkovej.
Cieľ
Na treťom mieste doráža Paulina Fialková, ktorá si pred štvrtou Chevalierovou-Bouchetovou vytvorila takmer desaťsekundový náskok. Slovenka tak získava prvé pódium v sezóne.
Cieľ
Tiril Eckhoffová nakoniec doráža do cieľa s pomerne veľkým náskokom pred svojou krajankou Roiselandovou a Eckhoffová si tak môže užiť triumf pred domácim publikom.
9,3 km
Náskok Fialkovej sa naďalej nemení a slovenská pretekárka by tak mala doraziť do cieľa ako tretia.
8,6 km
importantPaulína Fialková je približne kilometer a pol pred cieľom rýchlejšia než jej francúzska súperka, keďže má už šesťsekundový náskok.
4. str
Markéta Davidová zastrieľala bez chyby a je siedma. Jislová je po chybe jedenásta, no Ivona FIalková urobila dve chyby a klesla na dvadsiate miesto.
4. str
importantPaulina Fialková zvládla aj štvrtú streľbu bez chyby, čo sa nepodarilo tretej Chevalierovej-Bouchetovej. Obe pretekárky boli na medzičase v tesnom závese a o treťom mieste sa tak rozhodne v samom závere.
4. str
importantTiril Eckhoffová zvláda streľbu bez jedinej chyby na rozdiel od Marte Olsbu Röiselandovej a na čele tak máme možno rozhodujúcu zmenu.
7,3 km
Niečo vyše 2,5 km do konca stráca Eckhoffová na líderku necelých 15 sekúd. Tretia Chevalierová-Bouchetová je o 25 sekúnd za Eckhoffovou a Fialková na čelo stráca približne minútu.
3. str
Ivona Fialková strieľa rovnako ako jej sestra bez jedinej chyby a polepšila si už celkovo o dvanásť miest, čo znamená, že je trinásta.
3. str
Markéta Davidová naďalej strieľa jednu chybu na každej položke a patrí jej tak siedma priečka. Naopak po ďalšej nule sa na deviatu priečku posúva Jislová.
3. str
importantSkvelý výkon predvádza Anaïs Chevalierová-Bouchetová, ktorá po ďalšej nule sa začína približovať k Eckhoffovej.
Bezchybnú streľbu predvádza aj Paulína Fialková, ktorá je štvrtá.
3. str
importantS pomerne slušným náskokom prišla na prvú streľbu v stoji Marte Olsbu Röiselandová . Ta však urobila chybu, no rovnako si počínala aj Tiril Eckhoffová a náskok Roiselandovej tak ostane nezmenený.
2. str
Bezchybne sa podarilo druhú položku zastrieľať aj Jessice Jislovej a Ivone Fialkovej. Česká pretekárka poskočila na desiate miesto, zatiaľ čo Slovenka je šestnásta.
2. str
S nulou zvládli druhú streľbu Anaïs Chevalierová-Bouchetová aj Paulína Fialková. Francúzka so Slovenkou sa tak zaraďuje na priebežné tretie a štvrté miesto.
Markéta Davidová bohužiaľ spravila ďalšiu chybu a je tak šiesta v tesnom závese za Hauserovou.
2. str
importantEckhoffová robí prvú chybu, zatiaľ čo Roiselandová bola presná a bude tak mať na čele slušný náskok.
2. str
Na čele jazdí dvojica Nórok, Eckhoffová a Roiselandová a spoločne prichádzajú na streľbu.
1. str
Zaváhaniu sa nevyhla ani Jessica Jislová, ktorá sa mierne prepadla na dvanáste miesto. Ivona Fialková zas zvládla svoju streľbu bez chyby a je sedemnásta.
1. str
importantChybám sa nevyhli Hauserová a Davidová. Na treťom mieste je tak Anaïs Chevalierová-Bouchetová, štvrtá je Davidová a piata Herrmannová.
Hauserová sa kvôli dvom chybám prepadla až na šieste miesto a za ňou už je Paulína Fialková, ktorá zastrieľala bez chyby.
1. str
Tiril Eckhoffová zvládla prvú streleckú položku bez jediného zaváhania. V pätách však má svoju krajanku Roiselandovú, ktorá stratu znížila na 2,5 sekundy.
Štart
S menším odstupom už odštartovali Jislová, Davidová a Paulína Fialková.
Štart
Počas prvých desiatich sekúnd vybehli na trať Eckhoffová, Hauserová a Roiselandová.
Všetkým priaznivcom zimných športov a hlavne biatlonu prajem pekný deň a vítam Vás pri našom online prenose zo stíhačky žien v Osle.

Najvýhodnejšiu pozíciu na štarte bude mať Tiril Eckhoffová, ktorá ovládla včerajší šprint s náskokom siedmich sekúnd pred Hauserovou. Tretia bola Nórka Roiselandová, ktorá stratila deväť sekúnd.
Darilo sa aj československým pretekárkam, keď na štvrtom mieste prišla do cieľa Markéta Davidová, šiesta bola Jessica Jislová a ôsma Paulína Fialková. Dobrý výkon predviedla aj sestra poslednej menovanej Ivona, ktorá skončila 25. a všetkým tak budeme držať palce, aby svoje pozície ešte vylepšili
Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 12:50.
Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Svetový pohár v biatlone: Paulína Fialková sa dostala na pódium