Slovan získal bod, so Spartakom prehral po predĺžení

HC Slovan Bratislava opäť prehral po predĺžení.
HC Slovan Bratislava opäť prehral po predĺžení. (Autor: TASR)
Sportnet|1. okt 2017 o 00:00

Domáci si berú bod po remíze v riadnom hracom čase.

Hokej - Kontinentálna hokejová liga (KHL) - nedeľa:

HC Slovan Bratislava - Spartak Moskva 1:2 po predĺžení (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)

Góly: 36. Ebert - 16. Stoa (Aľajev, Lajunen), 63. Chochlačov

Vylúčení: 4:4 na 2 min, navyše: L. Kašpar (Slovan) DKZ za nešp. správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bondar, Ščeňov - Šalagin, Šišlo (všetci Rus.), 6993 divákov

Slovan: Mazanec - Meszároš, Després, Barker, Ebert, T. Voráček, Švarný, Bačik - Kašpar, Colby Genoway, Řepík - Buchtele, T. Hrnka, Smoleňák - A. Šťastný, J. Mikúš, Skalický - Michal Hlinka, Sádecký, Marek Hecl

Spartak: Bespalov - Lajunen, Aľajev, Kulik, D. Kalinin, Bondarev, Judin, V. Sorokin - Chochľačov, Stoa, Truňov - Radil, Maxwell, V. Komarov - J. Orlov, Voronin, Nikoncev - M. Cypľakov, A. Kuznecov, V. Bobrov

BRATISLAVA. Hráči Slovana Bratislava pred vlastnými fanúšikmi neuspeli v nedeľňajšom súboji jubilejného 10. ročníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), keď Spartaku Moskva podľahli 1:2 po predĺžení.

Zverenci trénera Miloša Říhu majú zo šestnástich duelov na svojom konte iba štyri víťazstvá.

Domáci v nedeľu prehrávali od 16. min, keď Mareka Mazanca prekonal v presilovke Ryan Stoa. Domáci sa dočkali v 36. min, vyrovnanie zariadil obranca Nick Ebert strelou spomedzi kruhov. Druhý bod pre Spartak zariadil Alexander Chochlačov.

Po nedeli má bratislavský klub na svojom konte 16 bodov a v tabuľke Západnej konferencie mu priebežne patrí 12. pozícia. Najbližšie sa Slovan predstaví opäť doma, v utorok 3. októbra o 19.00 h privíta Severstaľ Čerepovec slovenského brankára Júliusa Hudáčka.

Hlasy po zápase:

Miloš Říha (tréner Slovana): "Vstúpili sme do zápasu s tým, že chceme často strieľať, ale chýbala nám efektivita, jednoduchosť a priamočiarosť. Súper začal hrať trochu agresívnejšie a my sme sa toho akoby zľakli. Nedoťahovali sme veci do konca a to nás stálo body."

Vadim Jepančincev (tréner Spartaka): "Bol to veľmi dobrý zápas s kvalitným súperom. Ani jednému tímu sa nedarilo v koncovke. Hrali sme dobre v obrane a podržal nás aj brankár. V predĺžení sme dnes mali viac šťastia. Náš generálny manažér dnes má narodeniny a chlapci mu dali pekný darček v podobe víťazstva."

Ivan Švarný (obranca Slovana): "Zápas bol za našej strany dobrý. Ukázalo sa, že sa vieme dotiahnuť, aj keď prehrávame o gól. Škoda toho, že v predĺžení sme to neustáli, tam to je vabank. Chceli sme tri body, máme len jeden. Spartak je súper, s ktorým by sme doma mali brať viac bodov."

Marek Mazanec (brankár Slovana): "Niekedy v zápase padne do bránky všetko, inokedy vôbec nič. V predĺžení by nás bod navyše potešil, pre nás je každý bod cenný. Škoda, že sme v predĺžení nepridali ten druhý."

Priebeh zápasu:

I. tretina

Slovan začal aktívnejšie, no prvú vážnejšiu šancu mal Spartak, Barker však odstavil Radila od puku. Na opačnej strane to skúšal kapitán domácich Meszároš, ale Bespalov si udržal čisté konto.

Obaja súperi potom nevyužili po jednej presilovke. Prvý gól stretnutia dosiahli hostia v početnej výhode, keď vylúčenie Smoleňáka využil Stoa, ktorý za Mazanca doklepol odrazenú strelu Lajunena.

II. tretina

V úvode druhej časti prišiel Slovan o L. Kašpara, ktorý dostal trest do konca duelu za nešportové správanie. Slovanisti si potom vypracovali niekoľko dobrých príležitostí, ale dlho nevedeli nájsť recept na Bespalova. Podarilo sa to až v 36. min obrancovi Ebertovi, ktorý spomedzi kruhov prestrelil spleť tiel medzi ním a bránkou súpera - 1:1.

III. tretina

Na začiatku tretej tretiny Truňov nevyužil zaváhanie Mazanca, ktorý pri rozohrávke za bránkou stratil puk. Vzápätí mal Ebert šancu na svoj druhý gól v nedeľňajšom zápase, ale jeho pokus po ľade zneškodnil Bespalov. Hralo sa obojstranne opatrne, ani jeden z tímov nechcel urobiť rozhodujúcu chybu.

Predĺženie

Duel napokon dospel až do predĺženia, v ktorom druhý bod pre Spartak zariadil Chochlačov.

Online prenos: HC Slovan Bratislava - Spartak Moskva (KHL 2017/2018)

KHL  2017/2018
01.10.2017 o 17:30
Slovan
1:2
(0:1, 1:0, 0:0, 0:1)
63' minúta
Ukončený
S.Moskva
Prehľad
Góly a asistencie: 36. Ebert – 16. Stoa (V. Lajunen, Aliajev), 63. Chochlačov. Rozhodca: Bondar, Ščeňov – Šalagin, Šišlo. Diváci: 6.993.
Prenos
Zápas v Bratislave došiel konca, dva body si z letiska Milana Rastislava Štefánika do Moskvy odvezie Spartak. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: v tíme hostí Ryan Stoa, v tíme domácich Nick Ebert. Slovan si do tabuľky zapíše len jeden bod a v utorok večer bude hostiť hráčov Severstaľu Čerepovec na čele s Júliusom Hudáčkom. Pomer striel medzi žrde v dnešnom zápase celkom 34:29, dobrú noc z Bratislavy priaznivcom hokeja želá Vladimír Korduliak.
Koniec zápasu.
62:12
62:12
goalSpartak Moskva dal gól!
Spartak vyrobil akciu, s pukom na hokejke ALEXANDER CHOCHLAČOV z pravého kruhu nakorčuľoval za kruhy a strelou švihom poslal puk do vrchných partií domácej bránky.
61:41
Chochlačov poslal puk na bránku domácich, puk letiaci tesne nad ľadom Mazanec schoval vo svojej lapačke.
61:21
Až teraz Spartak vytiahol puk von zo svojho pásma, Slovan začal predĺženie veľmi aktívne.
60:22
Genoway potiahol puk do zóny hostí, Meszároš vystrelil z ľavého kruhu, minul svojou včielkou cieľ.
60:01
Začalo sa predĺženie.
Slovan odohral so Spartakom najkvalitnejší hokej v aktuálnej sezóne na domácom ľade a keďže riadny hrací čas o majiteľovi troch bodov nerozhodol, pozrieme si minimálne predĺženie tohto pekného hokeja. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 14:7.
60:00
Tretia tretina sa skončila.
59:56
Slovan si nerozumel pri prechode do útoku a vyrobil ešte zakázané uvoľnenie.
59:43
Mazanec volal Voráčka po puk, chlapci si nerozumeli, Marek puk napokon kryje pod rukavicou, pásmo pre Spartak.
59:32
Ofsajd domácich, čiarový akciu belasým zastavil a blíži sa klaksón, ktorý nám ukončí tretiu časť hry.
58:37
Genoway z ľavej strany potiahol puk k bránkovisku hostí, v zakončení bol však nepresný.
58:12
Buchtele po prechode modrou puk potiahol klasicky na pravý kruh, švihom pekne vystrelil, Bespalov v pokľaku puk likviduje vo svojom výstroji.
57:43
Posledný, kto sa dotkol puku bol Hrnka, puk skončil na striedačke belasých, vhadzujeme po pravici Mazanca.
56:38
Od modrej tvrdý príklep poslal na bránku domácich Judin, Mazanec puk vyrazil pred seba a domáci ho poslali von z obranného pásma.
56:36
Puk sa pri mantineli stratil z dohľadu rozhodcov, hra je prerušená, vhadzujeme po pravici Mazanca.
55:39
Lajunen vystrelil z ostrého uhla z pravej strany, Mazanec puk letiaci cez jeho bránkovisko jemne vyrážačkou usmernil na ochranné sklo.
55:07
Pokazená akcia hostí vygenerovala zakázané uvoľnenie, hra sa opäť prenesie pred Bespalova.
54:16
Skrumáž pred bránkou hostí je zažehnaná, defenzíva Spartaka na čele s Bespalovom to zvládla, arbitri hru posielajú do stredného pásma.
54:07
Puk belasých spoza ľavého kruhu defenzíva hostí upratala na ochrannú sieťku.
53:59
Puk nikomu von cez všetky čiary, hra sa sťahuje späť pred Bespalova po zakázanom uvoľnení Spartaka.
53:20
Voráček zo stredného pásma nahodil skáckajúci puk na bránku hostí, Bespalov puk cez hokejku poslal na ochrannú sieť.
52:36
Hostia v plnom počte, Slovan veľkorysú ponuku na brejk nevyužil.
51:58
Slovan sa sám pripravil o pásmo, keď puk smerujúci spoza bránky pred bránkovisko správneho adresáta nenašiel.
51:36
Minúta presilovky preč, až teraz Slovan kombinuje s pukom na paliciach v pásme súpera.
50:36
Slovan si zahrá presilovku, na dve minúty odchádza von Chochlačov za hrubosť, ten pobyt tam by mu patrilo skrátiť.
50:09
importantDesprés vyrobil parádičku na ľavej strane v pásme súpera, po otočke vystrelil, Bespalov puk vyrazil pred seba, k dorážke sa nikto v modrom drese nedostal.
49:11
Kalinin vystrelil od modrej, Mazanec puk vyrazil, aby vzápätí zlikvidoval poslaním puku späť do hry aj Maxwella.
48:41
Mazanec v pokľaku likviduje puk súpera, v hre pokračujeme po reklamnej prestávke.
48:03
Sádecký hľadal na modrej Buchteleho, nepodarilo sa to chlapcom, na ľade sa nám poriadne pritvrdilo a vidíme pekné osobné súboje na hranici pravidiel.
47:23
Domáci v plnom počte, Slovan vyráža do útoku a snaží sa dostať súpera pod tlak.
46:53
47:02
Spartak chyboval v pásme domácich prihrávkou rukou, hlavný hru prerušil a vhadzovať budeme v strednom pásme.
46:53
importantSpartak dostal Slovan pod tlak, Kalinin poslal puk na pravý kruh a príklepom vystrelil Truňov, Mazanec vytiahol fantastický zákrok a puk zatočil po semafore do lapačky.
45:56
Bespalov likviduje ďalší puk belasých, ani sám Nikita teraz netušil, že puk schoval medzi svojim betónmi. Spartak hrá presilovku, no Slovan drží súpera v pásme.
45:35
Belasí vyrobili útok a k zakončeniu sa dostal Després, Genoway mu však puk poslal na korčuľu, každopádne Bespalov v pokľaku puk likviduje na svojej hrudi.
45:23
Za filmovanie odchádza na trestnú Šťastný a treba podotknúť, že tento výrok hlavného bol maximálne správnym verdiktom.
43:55
Spartakovcom puk opäť ušiel do stredného pásma a pozorný čiarový píska ofsajd, vhadzujeme v strednom pásme.
43:01
43:01
importantBrejk domácich dva na jeden, Sádecký poslal z pravej strany puk vľavo Heclovi, ktorý zakončil, skóre na svetelnej kocke sa meniť nebude.
42:17
Stoa sa do šance nedostane, čiarový videl puk už za modrou a prerušil akciu hosťom pre ofsajd.
41:39
Voronin sa dostal k zakončeniu pred bránkoviskom domácich, mal to na dlhú hokejku a Mazanec puk poslal pohotovo späť do hry.
41:08
importantSádecký s Hrnkom potiahli puk vpred, potom ho poslal od kruhu na modrú Sádecký a odtiaľ pálil po ľade Ebert, Bespalov puk zneškodnil pod svojim telom vo svojom bránkovisku.
40:19
importantMazanec stratil puk za svojou bránkou, Chochlačov ho poslal pred bránkovisko a našiel Truňova, ktorého Mazanec vychytal a svoj omyl ihneď napravil.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 19:26.
Slovan si vypracoval rad pekných šancí a po jednej z nich sa postaral aj o vyrovnanie. Rovnako tak hral dobre aj Spartak a Mazanec mal v bránke domácich plné ruky práce. Dnes vidí Bratislava kvalitný hokej a my si počkáme na scenár tretej časti hry. Pomer striel medzi žrde v tej druhej 14:12.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:48
Buchtele si nachystal puk na zakončenie za pravým kruhom, aj pekne švihom vystrelil, Bespalov puk letiaci tesne nad ľadom poslal za svoju bránku.
39:24
Hostia chybovali v strednom pásme, zle poskakujúci puk ale teraz Smoleňák nedokázal spracovať a vystavil sám seba do ofsajdu, škoda toho puku, ktorý je tu dnes jak na trampolíne.
38:38
Z pravého kruhu vystrelil švihom Chochlačov, Mazanec šiel do pokľaku a aj tento puk z hokejky súpera zneškodnil.
38:28
Sádecký sa prezentoval strelou z ľavého kruhu, Bespalov vytiahol lapačku a puk letiaci vzduchom lapil do svojej rukavice.
38:15
Truňov pálil z ľavej strany od kruhu, Mazanec dobre čítal hru a puk zneškodnil, Spartak opäť hryzie.
37:40
importantOrlov mal tutovku na palici, vystrelil spred bránkoviska, Mazanec puk zneškodnil v páde na ľad za seba, Orlov sa ešte natlačil na domáceho brankára, hlavný hru prerušil.
36:38
Meszároš vystrelil od modrej, Bespalov puk vyrazil vpravo a v dorážke neuspel Smoleňák. Hlavný však hru prerušil pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku a hru vykázal do stredného pásma.
36:32
Spartak poslal ďalší puk von cez všetky čiary len za cenu zakázaného uvoľnenia, hra sa sťahuje pred Bespalova.
36:24
Rovnako dobrá príležitosť domácich, od pravého kruhu poslal hráč v modrom drese puk medzi tri žrde hostí, Bespalov puk vyrazil späť do hry a Spartak ho vyhodil von z pásma za cenu zakázaného uvoľnenia.
35:39
Cyplakov sa natlačil s pukom na hokejke z ľavej strany až pred bránku, Mazanec puk poslal za svoju bránku, k puku sa však za pravým kruhom dostal Lajunen, jeho puk Mazanec poslal späť do hry.
35:02
35:02
goalSlovan Bratislava dal gól!
Opäť ten puk poskakoval ako sa mu chcelo, no na medzikruží si ho vychutnal NICK EBERT a poslal ho pod brvno bránky Spartaka.
34:35
K odrazenému puk sa pred bránkoviskom dostal Radil, Lukáš vystrelil z otočky, minul ale bránku domácich.
33:50
Rovnako tak sa zachoval Slovan, Bespalov puk schoval v rukavici, pásmo pre belasých.
33:27
Maxwell nahodil z pravej strany od modrej puk od mantinelu na Mazanca, Spartak má pásmo na vhadzovanie po dlhom držaní puku v pásme belasých.
32:04
Slovan kombinoval s pukom v zóne hostí, Spartak mu však palebný priestor neposkytol a Bespalov, aj keď bol v strehu, bol aj bez práce.
30:02
Kulik spoza kruhov poslal puk na Mazanca, klbko hráčov pred bránkoviskom puk zblokovalo a Slovan ho potom poslal von z pásma.
28:45
importantSkalický vystrelil z ľavého kruhu spoza obrancu, Bespalov puk vyrazil pred seba a Pavol v dorážke pomedzi betóny puk poslal cez bránkovisko k mantinelu na druhú stranu klziska, nuž kedy chce Slovan skórovať? Ach, to české štěstíčko...
28:21
Nahodený puk na bránku hostí Bespalov radšej schoval pod rukavice a upokojil hru na ľadovej ploche.
27:53
Spartak chyboval na modrej ofsajdom, arbitri hru prerušili a vhadzujeme v strednom pásme.
27:20
importantPrečíslenie domácich dva na jeden, Řepík z ľavej strany našiel na tej pravej hokejku Genowaya, Colby prestrelil bránku hostí!
27:11
Od ľavého kruhu efektne vystrelil Radil, Mazanec v pokľaku pri pravej žrdi puk schoval v náručí.
26:15
importantSlovan vyrobil malú skrumáž pred bránkou súpera, Buchtele sa dostal k zakončeniu, ten puk poskakoval nejako v bránkovisku a hostia ho napokon stihli upratať do bezpečia.
26:03
26:03
importantMeszároš poslal diagonálnu prihrávku z pravého kruhu na ľavú stranu, kým sa stihol Bespalov presunúť, Řepík mal tutovku na palici, no ako to spieva Zdenka Predná? Keď to nejde, tak to nejde.
25:22
Štvrtý útok belasých narobil vetry v pásme hostí, Spartak sa oslobodil len za cenu zakázaného uvoľnenia.
24:31
Hostia v plnom počte, Šťastný so Skalickým sa do brejku nedostali a Slovan odohral svoju možnosť na vyrovnanie veľmi, ale veľmi zle, dokonca mali výbornú šancu hráči z Moskvy.
23:38
importantPrečíslenie hostí dva na jeden, Voronin poslal puk z pravej strany na ľavú a zakončiť dokázal Kulik, Mazanec puk zblokoval na ľad a ten minul ľavú žrď jeho bránky.
23:18
Genoway poslal puk k bránkovisku Řepíkovi, Michal nakorčuľoval pred bránkovisko, Bespalov puk poslal na druhú stranu do rohu klziska.
22:52
Spartak sa zmocnil puku a hneď ho poslal von cez všetky čiary.
22:40
Ofsajd videl čiarový, Slovan dokázal puk poslať na Bespalova, arbitri hru vykázali do stredného pásma, čo sa nepáčilo domácemu publiku.
22:31
Hákovanie v podaní Bobrova a presilovka pre belasých.
22:31
Hecl po prechode modrou bol hákovaný a dokázal vystreliť, Bespalov puk schoval vo svojej lapačke.
21:33
Kašpar inkasuje za nešportové správanie trest do konca zápasu, hráme však s plným počtom hráčov na oboch stranách.
21:24
Domáci v plnom počte, Kašpar už tiež naskočil na ľad pomôcť svojim spoluhráčom.
21:13
Slovan vyšmaril puk von z pásma cez všetky čiary a toto už ubráni.
20:52
Hostia v plnom počte a budú pokračovať v hre svojou krátkou presilovkou.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 18:28.
Prvá tretina duelu je za nami a diváci v nej videli jeden gól, keď Stoa umne poslal puk za chrbát Mazanca. Slovan mohol v závere tretiny hrať presilovku, chyboval a tak v tej druhej budeme v úvode pokračovať v hre štyria proti štyrom. Pomer striel medzi žrde v tej prvej 6:10.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:55
Chochlačov s Kulikom vyrobili malú skrumáž povedľa bránkoviska domácich, našťastie ten puk odskočil do voľného priestoru a s belasými hrala teraz aj šťastena.
19:30
Hostia vyhrali buly a puk smeroval medzi tri domáce žrde, Mazanec šiel do pokľaku a puk zlikvidoval.
19:24
Kašpar sa posadil na druhú stranu trestnej lavice, dve minúty za podrazenie, hráme štyria proti štyrom.
19:05
Signalizované vylúčenie domácich, Bespalov na striedačke, je po presilovke.
18:52
Za seknutie išiel lavicu hanby pozohrievať Orlov, dnes už druhý krát, podarí sa belasým jeho priestupok potrestať?
18:19
importantBarker priklincoval na mantinel Kulika, hostia však hrali s pukom a center z pravej strany pred bránkovisko na Mazanca usmernil Komarov, Mazanec puk schoval vo svojom náručí.
17:37
Puk skončil na tribúne, poslal ho tam hráč hostí cez ochranné sklo, vhadzujeme po pravej ruke Bespalova.
17:01
Meszároš v strednom pásme puk poslal na ľad rukou, hral s ním jeho spoluhráč a tak tu máme opäť prerušenie hry a vhadzujeme pri obrannej modrej domácich.
15:04
15:04
goalSpartak Moskva dal gól!
Strelou od modrej sa prezentoval Lajunen, netrafil bránku, puk sa odrazil od zadného mantinelu k bránkovisku a RYAN STOA ho pohotovo prekvapenému Mazancovi zasunul za chrbát. Asistencie: Ville Lajunen a Arťom Aľajev.
14:50
Puk v moci Mazanca, ktorý zlikvidoval streleckú príležitosť hostí, skóre sa meniť nebude.
14:38
Spartak zamkol Slovan v pásme, strela Lajunena z ľavého kruhu bola zblokovaná Hrnkom, hostia pri puku.
14:06
Smoleňák oslabuje svoj klub, dve minúty za podrazenie a Slovan sa bude musieť brániť.
13:57
Hostia zahrali v pásme belasých s vysokou hokejkou, hlavný hru prerušil a nariadil vhadzovanie v strednom pásme.
12:58
Spartak pri zakladaní svojej útočnej akcie chyboval a vyrobil zakázané uvoľnenie, hra sa sťahuje pred Bespalova.
10:55
12:26
Skalický potiahol puk do rohu klziska, bol tiesnený, správny puk Šťastnému pred bránkovisko adresovať nedokázal.
10:55
Řepík vystrelil švihom spoza hráča z pravého kruhu, Bespalov puk poslal do rohu klziska, belasí pri puku v zóne Spartaka. Následne smeroval center spoza bránkovej čiary na Kašpara, ktorý pálil, Lajunen puk poslal na ochrannú sieť.
09:43
Rovnaké previnenie na strane súpera, opäť budeme vhadzovať v strednom pásme.
09:31
Puk na chvíľku opustil útočné pásmo belasých a tak hlavný hru prerušil pre ofsajd.
08:47
Domáci v plnom počte, Mazanec sa počas oslabenia v bránke nudil.
08:08
Genoway poslal ďalší pozdrav pre Bespalova, Slovan na výbornú vzdoruje presilovej hre Spartaka.
07:26
Ďalší puk až za bránkovou čiarou Bespalova, Spartak stráca sekundy z početnej výhody.
06:56
Slovan poslal puk von z pásma cez všetky čiary, čaká hráčov súpera v strednom pásme.
06:47
Nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou, dve minúty pre Eberta a presilovku si teraz zahrá Spartak.
06:27
Hostia v plnom počte, Spartak poľahky svoje oslabenie ubránil.
06:24
Barker od modrej z jej stredu, Bespalov puk poslal do rohu klziska, alebo ho zblokovali hráči pred ním.
05:55
Slovan hral prvú časť presilovky vo vlastnom pásme, hostia mu dlhú chvíľu nechceli puk odovzdať, reklamnou strelou od mantinelu spoza pravého kruhu sa teraz prezentoval Ebert.
04:27
Orlov za atak na Švarného dve minúty za krosček, Slovan si zahrá ako prvý v dueli presilovú hru.
04:13
Radil sa dostal s pukom až na vnútornú stranu pravého kruhu, vystrelil švihom, Mazanec puk cez vyrážačku usmernil na ochrannú sieť.
03:38
importantEfektná strela v podaní Meszároša, Bespalov puk smerujúci na jeho bránku oblúčikom schoval vo svojej lapačke.
03:17
Spartak prechod do útoku pokazil a na modrej vyrobil ofsajd, hra musela byť prerušená.
03:04
Bespalov v pokľaku kryje puk pod rukavice a Slovan bude mať výhodu pásma na vhadzovanie, vhadzujeme po pravici Nikitu.
01:15
importantBuchtele neuspel strelou z ľavej strany, Bespalov puk poslal späť do hry, do brejku sa dostali hostia, pred Mazancom zasiahol Barker a čisto puk Radilovi z hokejky vypichol.
00:46
Hrnka potiahol puk do pásma, skúšal vystreliť spoza hráča, puk bol zblokvovaný mimo priestor bránky.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Príjemný podvečer vám želám z Bratislavy, skončilo nám rozkorčuľovanie oboch tímov a po úprave ľadu vykorčuľujú na ľad aktéri dnešného duelu. Spartak nastúpi na zápas v červeno-bielych dresoch, domáci Slovan v modrých farbách. V bránke hostí sa predstaví Nikita Bespalov, v bránke domácich Marek Mazanec.
Úvodné zostavy:

HC Slovan Bratislava:

Mazanec (Kožiak) – Després, Meszároš (C), Barker, Ebert, Švarný (A), Voráček, Bačík – Kašpar (A), Co. Genoway, Řepík – Smoleňák, Hrnka, Buchtele – Skalický, J. Mikúš, Šťastný – Hlinka, Sádecký, Hecl

Spartak Moskva:

Bespalov (Svensson) – Aľajev, Lajunen, Kalinin (C), Kulik, Judin, Bondarev (A), Sorokin – Truňov, Stoa, Chochlačov – Komarov, Maxwell, Radil – Nikoncev, Voronin (A), Orlov – Bobrov, Kuznecov, Cyplakov – Žolobov

Rozhodca:

Bondar, Ščeňov – Šalagin, Šišlo.
HC Slovan zo série šiestich domácich šesťbodových zápasov ukrojil prvý, splnil cieľ a do tabuľky Západnej konferencie si pripísal tri body. Na rad prichádza druhý z dôležitých zápasov, belasí privítajú červeno-biely Spartak Moskva.

Hokejový klub Spartak Moskva vznikol v roku 1946. V histórii ruských najvyšších súťaží klub zaknihoval 4 majstrovské tituly, 11 krát obsadil druhé miesto a 9 krát sa mu ušla „bronzová“ medaila. Dvakrát vyhrali hráči Spartaka ruský hokejový pohár. Na medzinárodnej scéne zaznamenali úspechy v podobe piatich víťazstiev Spenglerovho pohára. Klub účinkuje v KHL od jej vzniku, hneď v prvom ročníku hráči v play-off obsadili konečné pekné 7. miesto, ktoré potvrdili aj o rok neskôr. V ďalších štyroch ročníkoch obsadili postupne 13., 19. a dvakrát 23. miesto. V siedmej sezóne Spartak Moskva v KHL neúčinkoval a v ôsmej sezóne to bolo v konečnom účtovní 21. miesto. Nuž a v tej uplynulej to bolo opäť bez miestenky v play-off a v záverečnom hodnotení klubov finálna 26. priečka.

V súčasnosti červeno-biely dres klubu obliekajú výlučne hráči z Ruskej federácie, káder dopĺňajú piati legionári, každý z inej krajiny. Zastúpenie v klube tak majú aj USA, Švédsko, Fínsko, Kanada a Česká republika – Lukáš Radil. Hlavným trénerom mužstva je Vadim Sergejevič Epančincev. Domáce zápasy Spartak hráva v Malej športovej aréne Lužniki, ktorá pojme 8.500 divákov.

V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenal Spartak z 15 zápasov 18 bodov, Slovan odohral rovnaký počet zápasov a do tabuľky zapísal 15 bodov.

Najproduktívnejším hráčom v tíme hostí je Alexander Chochlačov s 12 kanadskými bodmi (3+9), na druhej priečke Ryan Stoa s 10 kanadskými bodmi (4+6). V tíme domácich je na čele kanadského bodovania 13 bodový Radek Smoleňák (2+11), na druhej priečke 9 bodový Marek Viedenský (5+4). Gólman hostí Nikita Bespalov disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne 91,1% úspešnosťou zásahov s priemerom 2,73 gólov na zápas, Markus Svensson s 90,3% úspešnosťou drží priemer 3,12 gólov na zápas. Na strane domácich Jakub Štepánek s 91,8% úspešnosťou zásahov pri priemere 2,95 gólov na zápas, Marek Mazanec89,8% úspešnosť zásahov s priemerom 3,49 gólov na zápas.

Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Aréna Ondreja Nepelu privíta klub Spartak Moskva a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan získal bod, so Spartakom prehral po predĺžení