Futbalové prestupy ONLINE: Do bitky o Hancka sa prihlásil ďalší veľkoklub (utorok, 9. júl)

Dávid Hancko
Dávid Hancko (Autor: Feyenoord - Instagram)
Sportnet|9. júl 2024 o 10:15 (aktualizované 9. júl 2024 o 21:32)

Pozrite si prehľad zaujímavých futbalových prestupov v letnom prestupovom období 2024 na Slovensku aj v zahraničí v utorok, 9. júla. Sledujte minútu po minúte.

BRATISLAVA. Letné prestupové okno v roku 2024 je v plnom prúde. Prestupuje sa už vo všetkých top ligách na svete.

Vo väčšine krajín sa prestupové obdobie uzatvorí 1. septembra.

Pozrite si prehľad prestupov na jednom mieste za utorok, 9. júla.

Futbalové prestupy ONLINE (leto 2024)

Inter Miláno získal brankára od konkurencie

21:30 Španielsky futbalový brankár Josep Martinez prestúpil z Janova do Interu Miláno. S úradujúcim šampiónom Serie A podpísal päťročný kontrakt.

Dvadsaťšesťročný Martinez strávil v Janove uplynulé dve sezóny. V 68 zápasoch inkasoval 68 gólov, čisté konto vychytal 25-krát.

V Miláne bude sekundovať úradujúcej jednotke Yannovi Sommerovi, pripomenula agentúra Reuters.


Manchester United usiluje o stopéra

21:30 Manchester United rokuje s PSG v súvislosti s Manuelom Ugartem. O služby argentínskeho obrancu majú záujem aj iné kluby.

Parížsky klub je otvorený jeho predaju v lete a očakáva sa, že odíde.


Kean mení klub v rámci Talianska

18:30 Taliansky futbalový klub ACF Fiorentina angažoval Moisea Keana z Juventusu Turín. S 24-ročným útočníkom podpísal kontrakt do roku 2029.

Kean je odchovanec Juventusu a za A-tím odohral celkom 123 zápasov, v ktorých strelil 22 gólov. V uplynulých sezónach hral aj za anglický Everton či francúzsky Paríž St. Germain.

"Neviem sa dočkať, kedy začnem trénovať. Niektorých spoluhráčov už poznám a teším sa, keď spoznám každého.

Vybral som si Fiorentinu, pretože Florencia je ambiciózne mesto a to je to, čo práve hľadám," uviedol Talian pre klubový web Fiorentiny.


Nottingham získal brazílskeho brankára

17:15 Brazílsky futbalový brankár Carlos Miguel prestúpil z Corinthiansu do Nottinghamu Forest. S účastníkom Premier League podpísal štvorročný kontrakt.

Dvadsaťpäťročný gólman bude môcť prísť do Anglicka až po získaní pracovného povolenia. "Som naozaj šťastný a poctený, že môžem pôsobiť v Nottinghame.

Už len keď vidím štadión, nemôžem sa dočkať, kedy sa budem môcť naplno zapojiť do hry.

Mojim hlavným cieľom je stať sa dôležitým členom tohto mužstva," uviedol Miguel podľa agentúry DPA. Brazílčan si v 25 vystúpeniach za Corinthians udržal 14-krát čisté konto.


Podbrezová stále hľadá trénera

17:00 Po odchode Romana Skuhravého z FK Železiarne Podbrezová hľadá klub nového trénera.

Podľa informácií Sportnetu aktuálny asistent trénera Štefan Markulik ponuku na post hlavného kouča tímu odmietol.

Skuhravý viedol Podbrezovú v 109 súťažných zápasoch. Z toho bolo 65 v Niké lige, 30 počas pôsobenia v 2. lige a 14 v pohárovej súťaži.


Dortmund získal posilu do obrany

16:45 Neúspešný finalista ostatnej edície Ligy majstrov Borussia Dortmund získal do svojho kádra reprezentačného obrancu Waldemara Antona z konkurenčného tímu VfB Stuttgart.

Rodák z Uzbekistanu v novom pôsobisku podpísal zmluvu do leta 2028, vedenie Borussie za neho muselo zaplatiť odstupné približne 22,5 milióna eur.

"Pôvodne som neplánoval meniť pôsobisko, ale potom prišla Borussia Dortmund. Je to elitný klub, ktorý bol vo finále Ligy majstrov. To poukazuje na potenciál tejto organizácie," uviedol Waldemar Anton, ktorý by mal po odchode Mats Hummelsa hrať v strede defenzívnej línie s Nicom Schlotterbeckom.


14:35 Grécky futbalista Manolis Saliakas bude aj v novej sezóne obliekať dres FC St. Pauli. S nováčikom najvyššej nemeckej súťaže sa dohodol na predĺžení zmluvy. Informovala o tom agentúra DPA.

Dvadsaťsedemročný obranca pôsobí v St. Pauli od roku 2022.

"Počas uplynulých dvoch rokov Manolis absolútne splnil očakávania, ktoré sme od neho mali. Preto sme sa s ním dohodli na predĺžení spolupráce," uviedol podľa DPA športový riaditeľ klubu Andreas Bornemann. FC St. Pauli sa prebojoval do I. Bundesligy prvýkrát od roku 2011.


Morata mieri do Talianska

13:20 Španielsky futbalový reprezentant Alvaro Morata je údajne blízko prestupu z Atletica Madrid do AC Miláno. Podľa denníka Gazzetta dello Sport má s talianskym klubom čoskoro podpísať trojročný kontrakt.

Tridsaťjedenročný útočník hrával v minulosti v Serii A za Juventus Turín. Počas svojej kariéry obliekal aj dresy FC Chelsea a Realu Madrid. V uplynulej sezóne odohral 32 ligových duelov s bilanciou 15 gólov. Ďalších 10 štartov pridal v Lige majstrov, v ktorých sa päťkrát strelecky presadil.

V súčasnosti bojuje na ME v Nemecku so španielskou reprezentáciou, ktorú v utorok čakal semifinálový súboj s Francúzskom.

Morata má s Atleticom ešte dva roky platnú zmluvu, klauzula o predčasnom uvoľnení hráča je stanovená vo výške 13 miliónov eur, informovala agentúra DPA.


Košice získali nového brankára

12:10 Slovenský futbalový brankár Marek Teplan zamieril z MŠK Žilina na ročné hosťovanie do FC Košice. V uplynulej sezóne hosťoval v druholigovej Považskej Bystrici.

Teplan už má za sebou štyri štarty v príprave v košickom drese. "Marek prišiel zo Žiliny, ale naposledy chytal v druhej lige za Považskú Bystricu. Takže podľa nás má dostatok skúseností na to, aby bol členom nášho kádra.

Má 22 rokov, takže táto príležitosť je pre neho šancou ukázať svoje schopnosti. Počas zápasov v letnej príprave dostane šancu v bráne, bude mať dostatok príležitostí, takže všetko je na ňom," uviedol športový riaditeľ FC Košice Balázs Farkas pre oficiálny klubový web.


Záujem o Hancka neutícha

11:00 Dávid Hancko sa ocitol v hľádáčiku Manchestru United. Informáciu priniesol portál The Athletic.

Anglický klub hľadá do defenzívy hráča, ktorý by mohol byť alternatívou za ľavonohého stopéra Lisandra Martineza či ľavého krajného obrancu Lukea Shawa. Oboch trápili v minulej sezóne zranenia a vynechali viacero zápasov.

Podľa The Athletic by Hancko mohol posilniť "červených diablov", ak by im nevyšiel príchod mladíka Jarrada Branthwaitea. Dvadsaťdvaročný obranca pôsobí v Evertone, ManUtd za neho údajne ponúka 45 miliónov libier plus bonusy.

Britský novinár Laurie Whitwell dodal, že Hancko môže byť pre United pridrahý, ako hráč, ktorý by nemal isté miesto v základnej zostave.

Slovenský reprezentačný obranca sa posledné týždne spája najmä s prestupom do Atletica Madrid. Španielsky klub údajne usilovne rokuje o dohode s Feyenoordom, ktorý si pýta prestupovú čiastku v hodnote 35 miliónov eur.


Komárno získalo českého stopéra

10:30 Nováčik najvyššej slovenskej futbalovej súťaže KFC Komárno posilnil svoju defenzívu o českého obrancu Ondřeja Rudzana.

Dvadsaťpäťročný stopér sa upísal tímu do leta 2025. Klub o tom informoval na svojej facebookovej stránke.

Ondřej Rudzan
Ondřej Rudzan (Autor: KFC Komárno)

Inzaghi predĺžil zmluvu s Interom

10:20 Taliansky tréner Simone Inzaghi sa dohodol na novej zmluve v Interi Miláno platnej do júna 2026. Zarobiť by mal 6,5 milióna eur v čistom za sezónu.

V prípade, že s Interom opäť získa titul v Serie A, zinkasuje prémiu 2 milióny eur.


Real sa zaujíma o obrancu Lille

10:15 Francúzsky obranca Leny Yoro je v centre záujmu Realu Madrid. Prednosť prestupu do španielskeho veľkoklubu dáva aj samotný hráč.

Osemnásťročný Yoro je hráčom Lille OSC, s ktorým v minulej sezóne nastúpil v Konferenčnej lige proti Slovanu Bratislava.

Portál transfermarkt odhaduje jeho prestupovú hodnotu na 50 miliónov eur.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Futbalové prestupy ONLINE: Do bitky o Hancka sa prihlásil ďalší veľkoklub (utorok, 9. júl)