Futbalové prestupy ONLINE: Gyömbér sa sťahuje do Saudskej Arábie (utorok, 23. júl)

Norbert Gyömbér.
Norbert Gyömbér. (Autor: ATSR)
Sportnet|23. júl 2024 o 07:30 (aktualizované 23. júl 2024 o 08:56)

Pozrite si prehľad zaujímavých futbalových prestupov v letnom prestupovom období 2024 na Slovensku aj v zahraničí v utorok 23. júla. Sledujte minútu po minúte.

BRATISLAVA. Letné prestupové okno v roku 2024 je v plnom prúde. Prestupuje sa už vo všetkých top ligách na svete.

Vo väčšine krajín sa prestupové obdobie uzatvorí 1. septembra.

Pozrite si prehľad prestupov na jednom mieste v utorok, 23. júla.

Futbalové prestupy ONLINE (leto 2024)


Gyömbér do Saudskej Arábie

8:55 Slovenský reprezentačný obranca Norbert Gyömbér by mal posilniť nováčika v saudskej najvyššej lige klub Al-Kholood.

Bývalý obranca Salernitani tak bude čeliť futbalistom ako Cristiano Ronaldo, Karim Benzema či Aleksandar Mitrovič.

Správu priniesol saudskoarabský novinár Mohamed Alkaoud.


Mladý obranca posilnil Barcelonu

7:40 Los Angeles FC skompletizoval prestup obrancu Mamadoua Fala do španielskeho klubu FC Barcelona za približne 4 milióny dolárov, ako uvádza portál GiveMeSport.

Dvadsaťjedenročný Fall podpísal s LAFC zmluvu v roku 2021 a za klub odohral 36 zápasov, v ktorých strelil päť gólov vrátane dvoch v zápase proti Sportingu Kansas City. Rodák zo Senegalu Fall bol v septembri poslaný do FC Barcelona na hosťovanie a v klubovom „B“ tíme absolvoval 22 vystúpení.

Pred príchodom do Barcelony strávil Fall jednu sezónu na hosťovaní aj v španielskom klube Villareal CF v sezóne 2022/23.


Mexiko so staronovým trénerom

7:30 Javier Aguirre bol v pondelok vymenovaný za hlavného trénera mexickej futbalovej reprezentácie a nahradil Jaimeho Lozana, ktorý bol tento mesiac prepustený po neúspešnom vypadnutí v skupinovej fáze Copa America, uviedla futbalová federácia krajiny.

Tento krok prichádza v čase, keď sa Mexiko spolu s Kanadou a Spojenými štátmi pripravuje na usporiadanie majstrovstiev sveta v roku 2026.

Bude to už tretie pôsobenie 65-ročného trénera na reprezentačnej lavičke. Tím doviedol do vyraďovacej fázy majstrovstiev sveta 2002 a 2010 a v roku 2009 vyhral Zlatý pohár CONCACAF.

Manažér rezervného tímu Barcelony Rafael Marquez bol vymenovaný za Aguirreho hlavného asistenta.


Guardiola: Kevin neodchádza

7:25 Manažér Manchestru City Pep Guardiola vyvrátil správy o odchode Kevina de Bruyneho z klubu, keďže sa špekuluje, že belgický záložník by mohol odísť do Saudskej Arábie.

De Bruyne, ktorého zmluva vyprší v roku 2025, minulý mesiac povedal, že nevylučuje odchod, ale Guardiola verí, že do konca prestupového obdobia, ktoré sa končí 30. augusta, nedôjde k žiadnym väčším zmenám v tíme.

„Kevin neodchádza,“ povedal Guardiola na pondelkovej tlačovej konferencii na univerzite v Severnej Karolíne pred úvodným zápasom amerického turné proti Celticu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Futbalové prestupy ONLINE: Gyömbér sa sťahuje do Saudskej Arábie (utorok, 23. júl)