Futbalové prestupy ONLINE: Vráti sa domov? Pekaríka lanári klub z Niké ligy (utorok, 2. júl)

Peter Pekarík
Peter Pekarík (Autor: SITA/AP)
Sportnet|2. júl 2024 o 08:20 (aktualizované 2. júl 2024 o 15:40)

Pozrite si prehľad zaujímavých futbalových prestupov v letnom prestupovom období 2024 na Slovensku aj v zahraničí v utorok, 2. júla. Sledujte minútu po minúte.

BRATISLAVA. Letné prestupové okno v roku 2024 je v plnom prúde. Prestupuje sa už vo všetkých top ligách na svete.

Vo väčšine krajín sa prestupové obdobie uzatvorí 1. septembra.

Pozrite si prehľad prestupov na jednom mieste za utorok, 2. júla.

Futbalové prestupy ONLINE (leto 2024)

Krídelník Petržalky odmietol Košice

15:40 FC Košice chceli získať krídelníka Petržalky Patrika Daneka, ale hráč odmietol prestúpiť do Košíc.


Gyömbér skončil v Salernitane

15:00 Norbert Gyömbér po vzájomnej dohode končí v talianskom klube US Salernitana, ktorý vypadol z najvyššej súťaže.

Slovenský obranca Norbert Gyömbér v drese US Salernitana.
Slovenský obranca Norbert Gyömbér v drese US Salernitana. (Autor: REUTERS)

Tridsaťjedenročný Gyömbér prišiel do Salernitany v septembri 2020 z Perugie, predtým hral v Serii A aj za Cataniu, AS Rím a Pescaru.

Podľa portálu Transfermarkt je jeho trhová hodnota na úrovni 1,3 milióna eur.


Paur a Štetina pokračujú v Trnave

14:30 Jakub Paur a Lukáš Štetina by podľa informácii Sportnetu mali pokračovať v drese Spartaka Trnava.

Obaja prišli do Trnavy v lete 2022, zmluvu by mali predĺžiť o jeden rok.


Barcelona má záujem o Williamsa

14:25 Vedenie FC Barcelona prejavilo eminentný záujem o angažovanie španielskeho reprezentanta Nica Williamsa. Ten však iba v decembri predĺžil zmluvu s Athleticom Bilbao do roku 2027 a v baskickom pôsobisku je podľa vlastných slov spokojný.

"Cítim sa tam veľmi dobre. Iba nedávno som podpísal nový kontrakt a som šťastný. Je veľmi zvláštne, že sa ma pýtate na moju budúcnosť," uviedol 21-ročný krídelník pre španielsku televíznu stanicu TVE.

Tamojšie médiá v tejto súvislosti pripomínajú, že Barcelona je naďalej vo finančných ťažkostiach a Williams má v zmluve výstupnú klauzulu vo výške 60 miliónov eur.

O Williamsa, ktorý patrí k najlepším hráčom Španielska na prebiehajúcich ME, má podľa agentúry DPA interes aj londýnska Chelsea. Španieli vyhrali na šampionáte zatiaľ všetky štyri svoje zápasy a vo štvrťfinále sa stretnú v piatok s domácim Nemeckom.


Empoli povedie D'Aversa

14:00 Roberto D'Aversa sa stal novým trénerom futbalistov FC Empoli. Vo funkcii nahradil Davideho Nicolu a s talianskym klubom podpísal kontrakt do 30. júna 2026.

Empoli sa v minulej sezóne zachránilo medzi elitou, keď v Serii A obsadilo 17. miesto. Štyridsaťosemročný D´Aversa v marci predčasne skončil na lavičke Lecce, keď doplatil na skrat v dueli najvyššej súťaže.

Hlavou totiž udrel do tváre francúzskeho útočníka Thomasa Henryho z Hellasu Verona a Lecce s ním okamžite rozviazalo kontrakt. V minulosti viedol aj Parmu a Sampdoriu Janov, pripomenula agentúra AFP.


O Pekaríka je záujem na Slovensku

13:30 Slovenský reprezentant Peter Pekarík by sa mohol vrátiť na Slovensko, záujem oňho podľa infromácii Sportnetu prejavil MŠK Žilina. Tridsaťsedemročný obranca je odchovanec žilinského klubu, jeho návrat by sa konal po 20 rokoch.

Pekarík strávil posledných 12 sezón v nemeckej Herthe Berlín, no uplynulý ročník dostal minimum priestoru. na prebiehajúcom EURO 2024 patril k najlepším hráčom Slovenska.

Králik v Česku mení klub

11:05 Slovenský futbalový obranca Martin Králik bude vo svojej kariére pokračovať v klube FK Mladá Boleslav. V rámci českej najvyššej súťaže tam prestúpil z Českých Budějovíc, kde pôsobil od roku 2020.

Dvadsaťdeväťročný Králik je odchovanec Prievidzy, odkiaľ ešte v dorasteneckom veku prestúpil do Žiliny a v jej drese pôsobil desať rokov až do leta 2020. Má na konte aj jeden štart za slovenskú reprezentáciu.


V milánskom Interi končia traja hráči

9:55 Alexis Sanchez, Juan Cuadrado a Davy Klaassen skončili svoje pôsobenie v tíme futbalistov Interu Miláno. Taliansky šampión s nimi po skončení platných kontraktov ukončil spoluprácu.

Tridsaťpäťročný Sanchez hral za Inter v rokoch 2019-2022 a 2023–2024, čilský útočník odohral za milánsky klub spolu 142 zápasov a získal s ním dva ligové tituly, dva triumfy v domácom superpohári a jeden v domácom pohári.

O rok starší Kolumbijčan Cuadrado pôsobil v Interi iba v uplynulom ročníku a na konto si pripísal 12 štartov. Rovnako iba jednu sezónu odohral za klub aj holandský reprezentant Klaasen, pripomenula agentúra Reuters.


Juventus si vyhliadol Francúza

9:50 Juventus Turín by mal posilniť francúzsky stredopoliar Khephren Thuram. OGC Nice dostal od talianskeho klubu konečnú ponuku v hodnote 20 miliónov eur fixného poplatku.

Osobné podmienky medzi Juventusom a samotným Thuramom sú už dohodnuté.


Tottenham získal nádejného mladíka

8:20 Novou posilou Tottenhamu Hotspur sa stal stredopoliar Archie Gray. Osemnásťročný Angličan prestúpil z druholigového Leedsu United za 40 miliónov libier.

Gray má za sebou prvú sezónu medzi seniormi, v ktorej odohral za Leeds 44 zápasov. Očakáva sa, že s Tottenhamom podpíše dlhodobý kontrakt.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Futbalové prestupy ONLINE: Vráti sa domov? Pekaríka lanári klub z Niké ligy (utorok, 2. júl)