Futbalové prestupy ONLINE: Kam zamieri Osimhen? Chcú ho dva kluby (streda, 28. august)

Victor Osimhen.
Victor Osimhen. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|28. aug 2024 o 09:25 (aktualizované 28. aug 2024 o 11:55)

Pozrite si prehľad zaujímavých futbalových prestupov v letnom prestupovom období 2024 na Slovensku aj v zahraničí v stredu 28. augusta. Sledujte minútu po minúte.

BRATISLAVA. Letné prestupové okno v roku 2024 je v plnom prúde. Prestupuje sa už vo všetkých top ligách na svete.

Vo väčšine krajín sa prestupové obdobie uzatvorí 1. septembra. Pozrite si prehľad prestupov na jednom mieste v stredu 28. augusta.

Futbalové prestupy ONLINE (leto 2024)

Liverpool sa dohodol s gruzínskym brankárom

11:55 Anglický futbalový klub FC Liverpool sa dohodol na zmluve s gruzínskym brankárom Giorgiom Mamardašvilim. Dvadsaťtriročný reprezentant však posilní účastníka Premier League až od budúcej sezóny, v tejto zostane súčasťou španielskej Valencie, v ktorej bude hosťovať.

Mamardašvili pomohol Gruzínsku k historickému postupu na tohtoročný kontinentálny šampionát v Nemecku. Svojím výkonom zažiaril aj počas turnaja a aj vďaka nemu sa tím prebojoval do osemfinále. V ňom nováčik ME prehral s neskorším víťazom Španielskom 1:4.

Liverpool mal zaplatiť za prestup 30 miliónov eur. Klubová jednotka tímu Alisson Becker tento týždeň informoval, že odmietol lukratívne ponuky zo Saudskej Arábie. Na Anfielde má ešte dva roky platnú zmluvu. Aj on podporil prestup Mamardašviliho.

"Myslím si, že klub sa musí pripraviť na budúcnosť. Nevydržíme tu večne. Bol to dobrý nápad, vedel som o tomto prestupe skôr, ako sa to objavilo na sociálnych sieťach a je to pre mňa dobrá správa, pretože klubu záleží na tom, čo si myslím," uviedol Brazílčan podľa agentúry AFP.


Atletico získalo brankára z Atalanty

10:00 Argentínsky futbalový brankár Juan Musso bude do konca prebiehajúcej sezóny pôsobiť v rámci hosťovania v Atleticu Madrid. Do španielskeho klubu zamieril z Atalanty Bergamo, ktorá o tom informovala na svojom webe.

Tridsaťročný Musso odchytal za tím zo Serie A 99 duelov vo všetkých súťažiach. V minulej sezóne pomohol Atalante k triumfu v Európskej lige, keď vo finále dosiahol proti nemeckému Bayeru Leverkusen čisté konto (3:0).

Skúseny brankár odštartoval svoju kariéru v najvyššej domácej súťaži, keď obliekal dres tímu Racing Club de Avellaneda. Do Európy zamieril v roku 2018, keď prestúpil do Udinese, kde bol tri sezóny a odtiaľ smeroval do Atalanty.

Má na konte aj dva zápasy za argentínsku reprezentáciu. S národným tímom vyhral v roku 2021 kontinentálny šampionát Copa America a o rok na to získal trofej Finalissima.


Osimhena by chcela Chelsea

9:25 Nigérijský útočník Victor Osimhen by mohol opustiť taliansky Neapol. Kanoniera sa snaží získať najmä londýnska Chelsea.

Anglický klub pokračuje v rozsiahlych rokovaniach. Prvotný záujem prejavil francúzsky Paríž St. Germain, no ten napokon zo snahy upustil pre vysoké výkupné.

V prípade neúspechu Chelsea na bude hlásiť o slovo saudskoarabský Al Ahli.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Futbalové prestupy ONLINE: Kam zamieri Osimhen? Chcú ho dva kluby (streda, 28. august)