Rusi zostali po rokoch bez medaily. Fínsko otočilo súboj o bronz

Fínsko oslavuje zisk bronzových medailí na MS hráčov do 20 rokov 2021. V zápase o 3. miesto zdolali Rusko.
Fínsko oslavuje zisk bronzových medailí na MS hráčov do 20 rokov 2021. V zápase o 3. miesto zdolali Rusko. (Autor: TASR/AP)
Športové prenosy SME|5. jan 2021 o 20:00

Rusi po prvej tretine vyhrávali.

MS v hokeji do 20 rokov 2021 - zápas o 3. miesto

Fínsko - Rusko 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)

Góly: 26. Lundell (Niemelä), 42. Petman (Viro, Helenius), 59. Lundell, 60. Pärssinen (Pyyhtiä) – 7. Safonov (Grošev)

Rozhodovali: Michael Campbell, Kyle Kowalski – Maxime Chaput, Ben O'Quinn (všetci Kanada)

Fínsko: Piiroinen – Hatakka (A), Heinola, Kokkonen (A), Puutio, Viro, Niemelä, Rajaniemi – Hirvonen, Lundell (C), Simontaival – Pyyhtiä, Pärssinen, Aku Räty – Mäntykivi, Nikkanen, Lambert – Korhonen, Helenius, Petman – Järventie

Rusko: Askarov – Čisťakov (A), Muchamadullin, Kňazev, Kirsanov, Byčkov, Čajka, Kuzněcov – Afanasjev, Chusnutdinov, Podkolzin (C) – Baškirov, Abramov, Amirov (A) – Spiridonov, Safonov, Grošev – Bardakov, Ponomarjov, Činachov – Firstov

EDMONTON. Fínska hokejová reprezentácia vyhrala zápas o bronz na MS v hokeji hráčov do 20 rokov 2021 v kanadskom Edmontone.

V predposlednom zápase turnaja zdolala Rusko 4:1, hoci po úvodnej tretine prehrávala 0:1 po presnom zásahu Ilju Safonova.

Hrdinom zápase bol fínsky útočník Anton Lundell, ktorý strelil dva góly a šampionát ukončil s bilanciou šesť gólov a štyri asistencie.

"Dobre sme sa vrátili do zápasu proti USA, bohužiaľ, tie dokázali zápas vyhrať. Samozrejme, bolo to veľké sklamanie, ale všetci sme dnes chceli vyhrať. Myslím si, že sme to ukázali v našej hre," cituje Lundella oficiálny web IIHF.

Rusi za nepriaznivého stavu 1:2 riskovali, ale v samotnom závere dvakrát inkasovali pri hre bez brankára.

Za posledných šestnásť rokov iba tretíkrát skončili na turnaji bez cenného kovu. Predtým sa im nedarilo v roku 2010 v Kanade a pred tromi rokmi USA.

Fínsko skončilo na turnaji tretie prvýkrát od roku 2006. Medzitým získalo tri zlaté medaily, postupne v rokoch 2014, 2016 a 2019.

ONLINE PRENOS: Fínsko - Rusko, zápas o bronz na MS v hokeji do 20 rokov 2021 dnes (hokej, ms u20, LIVE, stream, NAŽIVO, výsledok)

Majstrovstvá sveta do 20 rokov  2020/2021
05.01.2021 o 23:38
Fínsko
4:1
(0:1, 1:0, 3:0)
60' minúta
Ukončený
Rusko
Prehľad
Góly a asistencie: 26. Lundell (Niemelä), 42. Petman (Viro, Helenius), 59. Lundell, 60. Pärssinen (Pyyhtiä) – 7. Safonov (Grošev). Rozhodca: Michael Campbell, Kyle Kowalski – Maxime Chaput, Ben O'Quinn.
Prenos
Z mojej strany a nášho prenosu je to teda všetko. Ďakujem vám za pozornosť a želám dobrú noc. Kto má však záujem, tak pripomínam, že o 3:30 je na programe vyvrcholenie tohto šampionátu a to finálovým súbojom medzi Kanadou a USA. Určite to bude rovnako veľmi zaujímavé stretnutie a aj z neho vám ponúkame náš online prenos!
Tretia tretina napokon ponúkla tri presné zásahy. Fínsko vstúpilo do nej výborne a už v 42. minúte po góle Petmana otočilo stav na 2:1. Zrejme rozhodujúci moment tretej tretiny prišiel v 54. minúte, keď Fínsko získalo presilovku na 4 minúty a to vzalo Rusom veľmi veľa síl. Víťazstvo Fínska v tomto súboji o bronz potom už Lundell a Pärssinen potvrdili gólmi do prázdnej bránky.
importantObrovská radosť na fínskej strane! Táto reprezentácia do 20 rokov sa stáva držiteľom bronzovej medaile z tohto šampionátu, pretože zdolala Rusko 4:1! Gratulácia týmto mladým fínskym reprezentantom.
Koniec zápasu.
59:48
goalFínsko dalo gól!

Je definitívne rozhodnuté! Fínsko vysokým napádaním získalo puk v strednom pásme a z unikajúcej dvojice na prázdnu ruskú bránku tam puk napokon dopravil JUUSO PÄRSSINEN – 4:1!
Asistencie: Mikael Pyyhtiä.
59:01
A znova je ruská bránka prázdna! Už nie je čo stratiť, Rusko to ešte skúša ďalej.
58:32
goalFínsko dalo gól!

Fíni sa približujú k zisku bronzovej medaile! V strednom pásme sa dostal k puku kapitán tohto výberu ANTON LUNDELL, pretlačil sa k prázdnej ruskej bránke a puk posiela do siete po druhýkrát v tomto zápase – 3:1!
58:12
importantUž sa pokračovalo ďalej a ruská branká zostala prázdna! Pred tu fínskou sa strhol poriadny rozruch, videli sme hneď niekoľko dorážiek, ale puk končí v moci brankára Piiroinena!
58:05
importantPo zakázanom uvoľnení súpera si Rusko berie oddychový čas. Uvidíme, či brankár Askarov zostane na striedačke.
58:01
Boli ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny!
57:22
Nasleduje reklamná prestávka.
57:15
Fínsko napokon tú dlhú presilovku nevyužilo na strelenie tretieho gólu. Takto je to všetko ešte otvorené, ale Rusom už ubieha čas veľmi rýchlo.
57:05
Rusko v plnom počte.
56:22
Dlhá fínska presilovka sa pomaly blíži k svojmu koncu. Rusko ju zvláda veľmi dobre, ale vidno, že to stojí naozaj veľa fyzických síl.
55:10
Fíni postupne rozbiehajú svoju kombináciu v útočnom pásme, zatiaľ sa však teraz k strele nik neodhodlal.
54:52
Ďalšie vyhodenie puku cez všetky čiary do bezpečia. Fínsko sa moc v tejto presilovke nikam neponáhľa.
54:16
Rusku sa zatiaľ darí vyhadzovať puk do bezpečia. Hráčov tejto reprezentácie do 20 rokov to však stojí množstvo síl a tie môžu potom v závere tretej tretiny chýbať.
53:25
A toto môže byť rozhodujúci moment zápasu! Fínsko má k dispozícii 4-minútovú presilovku.
53:15
Vylúčenie v tíme Rusko (Vasilij Podkolzin – 2+2 min, nebezpečná hra vysokou hokejkou).
52:22
Rusko kombinovalo v útočnom pásme, žiadne ohrozenie pre fínsku bránku to neznamenalo.
51:24
Nasleduje reklamná prestávka.
50:54
Askarov pokryl ľahké nahodenie puku, ale Rusko ešte bude čeliť vhadzovanie vo svojom obranom pásme.
50:10
Dostávame sa do druhej polovice poslednej tretej tretiny. Fínsko stále vyhráva v súboji o bronz nad Ruskom 2:1!
49:54
Rusko teraz preberá iniciatívu hry a je tu ďalšie zakázané uvoľnenie Fínska.
49:37
Zakázané uvoľnenie Fínska.
48:52
Fíni však po útočnej stránke vedia stále pohroziť. Mäntykivi tečoval nebezpečne vyzerajúci puk, ale Askarov bol v ruskej bránke pozorný.
48:16
Je tu zakázané uvoľnenie Ruska. Presne toto Fínom vyhovuje.
47:35
Nasleduje reklamná prestávka.
46:38
Častejšie sa už teraz darí útočiť Rusom, ale Piiroinen si pripisuje v tomto prípade pohodlný zákrok.
46:10
Postupne sledujeme rýchle útočné výpady na oboch stranách. Tie však nič zaujímavého neprinášajú, čo Fínom určite nevadí.
45:36
Zakrátko sa do útočného pásma dostalo Rusko, ale k ohrozeniu fínskej bránky nedošlo.
44:34
Nebezpečnú teč sme videli z hokejky Nikkanana, ale brankár Askarov predviedol výborné reflexy a puk ihneď pokryl.
43:41
K puku sa dostal Hirvonen, jeho pokus dokázal Askarov pokryť. Fínsko ešte získava buly v útočnom pásme.
42:37
Rusi si musia dávať pozor na rýchle útočné výpady súpera. Fínsko určite nechce zvyšok tretej tretiny len brániť tento svoj tesný náskok.
42:20
Fínsko sa už musí brániť vo svojom obranom pásme. Rusi sa snažia o rýchlu odpoveď.
41:33
Rusko tak bude musieť doťahovať náskok svojho dnešného súpera. Času je k dispozícii ešte dosť, snáď z toho ešte bude poriadna dráma pre nezaujatého diváka.
41:13
goalFínsko dalo gól!

Výborný vstup fínskej reprezentácie do 20 rokov do tretej tretiny! Fíni otáčajú vývoj stretnutia vo svoj prospech, keď sa výborne rozostavili v útočnom pásme a nahodenie od modrej tečoval do bránky MIKKO PETMAN – 2:1!
Asistencia: Eemil Viro, Samuel Helenius.
40:30
Hra sa musela na malý moment prerušiť. Po zrážke dvoch hráčov padol na ľad dokonca aj jeden z rozhodcov. Všetci sú však v poriadku a môžme pokračovať ďalej.
40:10
Posledná tretia tretina je už v plnom prúde. Spoznáme po nej držiteľa bronzovej medaile?
40:01
Začala sa tretia tretina.
Obe mužtsvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, posledná tretia tretina sa tak čoskoro začne!
Prostredná tretina tohto stretnutia o bronz je už minulosťou. Aj v nej napokon padol jeden presný zásah, v 26. minúte vyrovnal za Fínsko kapitán Lundell. Po dvoch tretinách tak platí nerozhodný stav 1:1 a o bronze sa bude rozhodovať v tretej tretine a možno ešte uvidíme predĺženie či samostatné nájazdy.

Posledná tretia tretina sa začne približne o 01:20.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:32
Obe mužstvá hrajú v plnom počte.
39:01
Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
38:25
Videli sme rýchle útočné výpady na oboch stranách. Obaja brankári však boli pozorní a puk vyrazili do bezpečia.
37:58
Hra sa teraz musela prerušiť. Viro neštastne narazil tvrdo do mantinelu a pomaly sa za pomoci lekárov dostával na striedačku. No uvidíme, či dnes ešte do hry zaisahne.
37:42
Bolo tu vylúčenie na oboch stranách a tak momentálne sledujeme hru 4 na 4. To ponúkne viacej priestoru na ľade obom celkom.
37:32
Vylúčenie v tíme Rusko (Artěmij Kňazev – 2 min., hrubosť).
37:32
Vylúčenie v tíme Fínsko (Santeri Hatakka – 2 min., hrubosť).
37:10
importantVeľký závar pred ruskou bránkou! Hneď niekoľko pukov sa odrazilo k fínskym hokejistom, Hatakka sa potom dostal do zaujímavej streleckej pozície, ale Askarov sa stihol zdvihnúť z ľadu a včas zasiahnúť svojim betónom!
36:31
Ani rýchly fínsky útočný výpad zmenu skóre nepriniesol, Askarov schoval puk vo svojej lapačke.
35:19
Po veľkej chybe fínskeho výberu sa dostalo Rusko do prečíslenia. Bardakov posielal puk na Činachova, jeho následný strelecký pokus obranca Viro tečoval nad bránku.
34:32
Nasleduje reklamná prestávka.
34:03
Stále tak už naozaj dlhšiu dobu sledujeme len súboje o puk po rohoch mantinelu. Dúfajme, že sa to čoskoro zmení.
33:16
Dlhšiu dobu sú teda obaja brankári bez práce. Uvidíme, čo nám ešte ponúkne zvyšok druhej tretiny a či sa v nej dočkáme prípadného ďalšieho presného zásahu.
32:42
Nepresné zakončenia na oboch stranách zmenu skóre neprinesú. Momentálne sa nič zaujímavého na ľadovej ploche nedeje.
31:28
V krátkom slede musel fínsky brankár zasahovať znova, poradil si však úspešne. Rusko zostáva pri puku a momentálne si vytvára tlak.
30:49
Afanasjev si pekne prešiel z modrej čiare do veľmi dobrej streleckej pozície, ale jeho pokus dokázal Piiroinen udržať vo svojej výstroji.
30:10
Sme v druhej polovici prostrednej tretiny. Fínsku sa podarilo vyrovnať na 1:1, dráma v boji o bronz pokračuje ďalej!
29:33
Na pozore sa už musel mať ruský brankár, ale tentokrát ho autor vyrovnávajúceho gólu Lundell neprekonal, Askarov včas vytasil svoj betón.
28:44
Už naozaj dlhšiu dobu je to bez streleckého pokusu na jednú či druhú bránku. Snáď sa to čoskoro zmení.
28:01
Je tu zakázané uvoľnenie Fínska. Hra sa tak ešte dostane späť pred brankára Piiroinena, ktorý v druhej tretine ničomu vážnemu zatiaľ nečelil.
27:33
Fínsko sa usadilo v útočnom pásme, ale zatiaľ sa k strele nedostalo. Rusko musí však byť v neustálom pozore.
26:42
Momentálne sa hra rýchlo prelieva z jednej strany na druhú, ale je to bez zakončenia na bránku.
25:35
Gólové hody to zatiaľ nie sú, ale čo nie je to môže byť. Oba celky sa budú určite snažiť hrať aktívne, ide predsa o veľa.
25:05
25:05
goalFínsko dalo gól!

Je vyrovnané! Fínsko vstúpilo do druhej tretiny ubránenou oslabovkou a po nej bolo jednoznačne aktívnejšie, čoho odmena je prvý strelený gól v tomto súboji o bronz! ANTON LUNDELL ako správny kapitán nakopol svoj tím vyrovnávajúcim gólom, keď dokázal šikovne tečovať Niemeläove nahodenie od modrej čiary do siete – 1:1!
Asistencie Topi Niemelä.
24:31
Po rýchlm prechode do útočného pásma sa o strelu pokúsil Afanasjev, ale tá na bránku súpera po dobrom zásahu obrany neprešla.
23:46
Na prvý zaujímavejší strelecký pokus v druhej tretine zatiaľ čakáme. Fínsko sa snaží hrať aktívne smerom dopredu a docieliť tak vyrovnanie skóre.
23:15
Po ubránenej oslabovke sa Fínsko snaží hrať veľmi aktívne, ale tvrdý boj v útočnom pásme zvláda lepšie súper.
22:35
Veľmi dôležité chvíle hneď v úvode druhej tretiny Fínsko zvládlo. Rusi zahrali presilovky veľmi zle, Piiroinena výraznejšie neohrozili.
22:15
Fínsko v plnom počte.
22:10
Ruská presilovka sa už čoskoro skončí. Fínsko sa bránilo úspešne a napokon by už gól v početnej výhode nemalo inkasovať.
21:26
Neúspešné zakončenie od Ruska a puk sa dostáva do stredného pásma.
21:10
Zatiaľ sa však Fínsko bráni úpsešne, Rusko sa ešte poriadne nedostalo pred súperovu bránku.
20:25
Je tu prvá presilova v tomto zápase a tá patrí Rusku. Ideálna príležitosť na navýšenie vedenia, Fínov tak čakajú ťažké chvíle.
20:15
Vylúčenie v tíme Fínsko (Ville Heinola – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
20:10
Prostredná tretina tohto súboja o bronz je už v plnom prúde. Do útočného pásma po buly ihneď vyrazilo Fínsko.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Obe mužtsvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, druhá tretina sa tak čoskoro začne!
Úvodná tretina súboja o bronz je minulosťou. Napokon sme v nej videli jeden presný zásah, v 7. minúte otvoril skóre stretnutia Safonov a Rusko tak vyhráva nad Ruskom po prvej tretine 1:0! Práve Rusko začalo zápas veľmi dobre, bolo útočnejšie a po veľkom tlaku aj zaslúžene skórovalo. Následne v druhej polovici prvej tretiny už bolo aktívnejšie Fínsko, ale skórovať sa mu nepodarilo.

Určite je tak všetko stále otvorené, druhá tretina sa začne približne o 00:29.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:01
Prebieha posledná minúta prvej tretiny tohto súboja o bronz.
18:10
Krátko pred koncom prvej tretiny sa Rusi snažia ešte zaútočiť, ale stred pásma obsadilo Fínsko a už skúša napádať túto rozohrávku súpera.
17:26
17:26
importantRusko zachránil brankár a následne aj konštrukcia bránky! Po rýchlom útočnom výpade sa dostal do zakončenia Mäntykiviho, jeho pokus brankár Askarov tečoval lapačkou do tyčky!
17:15
Fínsko by určite rado do prestávky vyrovnalo. Rusi sa po zisku puku nikam neponáľajú.
16:53
Už dlhšiu dobu sme však žiadny zaujímavejší moment nevideli, Rusko si tak stále drží najtesnejšie možné vedenie o jeden gól.
16:17
Svoju robotu v defenzíve zvládol Čajka a snaží sa už rozohrať puk na svojich spoluhráčov v útoku.
15:34
Rusko teraz veľmi dobre napáda rozohrávku svojho dnešného súpera. Dá sa však povedať, že momentálne sledujeme veľkú aktivitu Fínska.
15:15
Ofsajd fínskeho výberu do 20 rokov. Vhadzovať sa bude v strednom pásme, čo Rusom vyhovuje.
14:53
Fínsko už teraz dokonca prestrielalo svojho súpera, ale podstatný moment zo strany tohto tímu stále chýba a to je strelený gól.
14:25
Postupne Fínsko výrazne ožíva a začína robiť súperovi problémy. Dostávame sa do záverečnej časti prvej tretiny, padne do prestávky ďalší gól?
13:52
importantZ tohto mohol padnúť gól do ruskej bránky, ale nestalo sa tak! Fíni sa dostali do prečíslenia, po nahodení puku na bránku sa snažil reagovať Mäntykivi, ale Askarov včas zasiahol a puku nedovolil sa dostať cez bránkovú čiaru až do siete!
13:38
Čoraz viac sa však na pozore musí mať aj Askarov. Proti strele od Kokkonena však dokázal zasiahnúť a stále si tak drží čisté konto.
13:10
importantGól mal teraz na hokejke Amirov! Ten zostal sám pred brankárom Piiroinenom a snažil sa tečovať puk pomedzi jeho betóny, ale ten napokon len tesne preletel okolo tyčky fínskej bránky!
12:22
Rusko bolo vytlačeného do vlastného pásma, puk však stále drží tento celok na svojich hokejkách.
11:43
Opäť sme mohli sledovať menší nápor ruského výberu, ale to neviedlo ani k zakončeniu na Piiroinena.
11:01
importantVôbec prvýkrát v tomto zápase musel výraznejšie zasahovať brankár Askarov! Pärssinen sa nadvakrát dostal do zakončenia, ale lapačka ruského brankára bola pripravená.
10:53
Po strelenom ruskom góle čakáme na ďalšie zaujímavé momenty. Tie však nepruchádzajú, hra sa často prerušuje. Verme, že prvá tretina ešte niečo pekné ponúkne.
10:18
Fínsko sa po dlhšej pazue pokúsilo o útočný výpad, ale ten zastavuje ofsajd. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
10:01
Dostávame sa do druhej polovice prvej tretiny. Rusko malo tú prvú polovicu jasne vo svojej réžii.
09:48
importantStrely na bránku 0:8! Aj tento ukazovateľ tak jasne deklaruje to, kto v úvode zápasu dominuje.
09:22
Konečne sa poriadne do útočného pásma dostalo aj Fínsko, ale ruská obrana je pozorná a súpera ešte do priamho zakončenia na bránku nepustila.
08:55
Fínsko pod tlakom posiela puk len na zakázané uvoľnenie. Askarov v ruskej bránke sa zatiaľ poriadne nudí, čo mu určite nijak neprekáža.
08:11
Znova sa však k puku dostáva Rusko a v obranom pásme Fínska roztáča kolotoč. No uvidíme, ako sa toto stretnutie o bronz bude ďalej vyvíjať.
07:45
Prvá tretina po krátkej pauze pokračuje ďalej. Na rade je teraz Fínsko, ktoré musí doťahovať náskok svojho dnešného súpera.
07:10
Nasleduje reklamná prestávka.
06:03
06:03
06:03
goalRusko dalo gól!

Ale asi minútu na to sa predsa len zrodil otvárací gól tohto súboja o bronz! Zaslúžene ide do vedenia Rusko, ktoré tak zúročilo svoj veľký tlak a momentálne je v lepšej pozícii. Fínska obrana nezvládla situáciu pred svojou bránkou, Groševov pokus vyrazil brankár len pred seba a nepokrytý ILJA SAFONOV dotlačil puk za Piiroinenov chrbát – 0:1!
Asistencie: Maxim Grošev.
05:03
importantVeľká šanca pre Rusko! Afanasjev nahadzoval puk pred fínsku bránku, obranca Viro sa snažil puk tečovať do bezpeča a ten následne trafil tyčku! Účel to teda splnilo, ale veľa nechýbalo a Fínsko mohlo prehrávať.
04:38
Toto je už naozaj drvivý tlak ruského výberu. Fínsko sa však bráni úspešne, ale na takto pasívnu hru môže čoskoro doplatiť.
04:15
Verme, že podobne zaujímavé momenty budú len pribúdať. Rusko je teda stále v úvode zápasu aktívnejšie, chce nechať zabudnúť na tú vysokú semifinálovú prehru s Kanadou.
03:30
03:30
importantJe tu prvý zaujímavý moment tohto stretnutia! Po výbornej kombinácii sa k puku dostal Činachov a následne sa dostal a do zakončenia, ale Piiroinen bol pozorný a v nádejnej pozícii súpera vychytal!
03:16
Pokus o rýchly prechod späť do útočného pásma Rusku nevyšiel, po zakázanom uvoľnení sa hra presťahuje pred brankára Askarova, ktorý zatiaľ čaká na svoj prvý zákrok.
02:43
Aj naďalej sledujeme tlak ruskej reprezentácie do 20 rokov. Fínsko sa teda v úvodných minútach tohto súboja o bronz musí len brániť.
02:05
O ďalší strelecký pokus smerom na fínsku bránku sa postaral Čajka. Jeho tvrdá strela od modrej zamestnala Piiroinena, ale ten puk za svoj chrbát nepustil.
01:35
Rusko sa teraz usadilo v útočnom pásme a pokúša sa vyslať ďalší pokus na súperovho brankára. Zatiaľ všetko fínska defenzíva zvláda s prehľadom.
00:52
Od modrej čiary nahadzoval puk na fínskeho brankára Kirsanov, ale nebola to žiadna nebezpečná situácia.
00:10
Prvá tretina súboja o bronz je v plnom prúde. Fínsko hrá v modrých dresoch a Rusko v bielych. Verme, že to bude ten pravý hokejový súboj!
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Obe mužtsvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche, prvá tretina sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
Prajem príjemný neskorý športový večer! Tohtoročný svetový šampionát hráčov do 20 rokov práve v nasledujúcich hodinách dopíše svoje dve posledné kapitoly. Tou prvou je súboj o tretie miesto a následne tou druhou bude samotné finále.

Kto získa bronzové medaile? Rusko minulý tok po prehratom finále získalo striebro a Fínsko v boji o bronz podľahlo Švédsku. Uvidíme, ako to teda dopadne, zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov a tesne pred úvodným buly sa znova prihlásime.
Úvodné zostavy:

Fínsko: Piiroinen (Blomqvist) – Hatakka (A), Heinola, Kokkonen (A), Puutio, Viro, Niemelä, Rajaniemi – Hirvonen, Lundell (C), Simontaival – Pyyhtiä, Pärssinen, Aku Räty – Mäntykivi, Nikkanen, Lambert – Korhonen, Helenius, Petman – Järventie

Rusko: Askarov (Achťamov) – Čisťakov (A), Muchamadullin, Kňazev, Kirsanov, Byčkov, Čajka, Kuzněcov – Afanasjev, Chusnutdinov, Podkolzin (C) – Baškirov, Abramov, Amirov (A) – Spiridonov, Safonov, Grošev – Bardakov, Ponomarjov, Činachov – Firstov

Rozhodca: Michael Campbell, Kyle Kowalski – Maxime Chaput, Ben O'Quinn
Vítam všetkých priaznivcov hokeja pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia reprezentačné mužstvá do 20 rokov a to Fínska a Ruska. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 23:30.

Hokejový šampionát hráčov do 20 rokov už vrcholí. Po semifinálových zápasoch sme spoznali dvojice, ktoré zabojujú o titul a tretie miesto. Súboj o bronz medzi sebou zvedú Fínsko a Rusko.

Fínsko zvládlo základnú skupinu výborne, keď získalo 9 bodov a prehralo len v poslednom zápase s Kanadou a to pomerne vysoko 4:1. Následne sa Fínsko stretlo vo štvrťfinále so Švédskom a toto derby prinieslo veľmi napínavý zápas. Švédi vyhrávali 2:0, ale Fínsko sa nezvdalo, bojovalo ďalej a napokon zvíťazilo 3:2, keď tretí gól padol len menej ako 30 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Semifinálové stretnutie proti USA bolo rovnako divoké. Fínsko znova prehrávalo o dva góly (1:3), ale dokázalo vyrovnať. Rozhodujúci moment prišiel znova krátko pred koncom tretej tretiny, ale to už skórovalo USA a tak si Fínsko zahrá o bronz.

Rusko ako minuloročný finalista a držiteľ striebornej medaile až na jedno zaváhanie rovnako zvládol základnú skupinu úspešne. Rusko získalo 8 bodov, prehralo len prekvapivo s Českom a Švédov zdolalo po predĺžení. Vo štvrťfinále sa Rusku do cesty postavilo Nemecko a favorit bol jasný. Napokon to však bolo veľké trápenie a Rusko zvíťazilo len 2:1. Na semifnálové stretnutie s Kanadou muselo Rusko veľmi rýchlo zabudnúť. Kanada zničila Rusko vysoko 5:0 a to určite na nálade pred týmto zápasom nijak nepridalo.

Takéto zápasy nemajú favoritov. Kto sa bude radovať z bronzu? Sledujte náš online prenos!
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 23:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Rusi zostali po rokoch bez medaily. Fínsko otočilo súboj o bronz