Newcastlu nestačil úvodný gól proti Liverpoolu, Dúbravka trikrát inkasoval

Futbalisti FC Liverpool.
Futbalisti FC Liverpool. (Autor: Rui Vieira - TASR/AP)
Športové prenosy SME|14. sep 2019 o 13:30

Domáci mali prevahu v celom zápase.

Premier League 2019/2020 - 5. kolo

FC Liverpool - Newcastle United 3:1 (2:1)

/Martin Dúbravka chytal za hostí celý zápas/

Góly: 28. a 40. Mané, 72. Salah - 7. Willems

Rozhodovali: Marriner – Ledger, Long

FC Liverpool: Adrián – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk (C), Robertson – Oxlade-Chamberlain (75. Milner), Fabinho, Wijnaldum (84. Shaqiri) – M. Salah, Mané, Origi (37. Firmino)

Newcastle United: Dúbravka – Krafth (67. Manquillo), Schär (80. F. Fernández), Lascelles (C), P. Dummett, Willems – Atsu, Hayden, Shelvey, Almirón (67. Muto) – Joelinton.

LIVERPOOL. Futbalisti FC Liverpool sú aj po piatom kole anglickej Premier League bez straty bodu na čele tabuľky.

V sobotu si doma poradili s Newcastlom United 3:1, keď slovenského brankára v tíme hostí Martina Dúbravku dvakrát prekonal Senegalčan Sadio Mané.

Premier League 2019/2020: Momenty zo zápasu FC Liverpool - Newcastle United: fotogaléria

14.9.2019

Newcastle sa na Anfielde nečakane ujal vedenia už v 7. minúte, prudkou strelou sa presadil obranca Jetro Willems.

Liverpool ale ešte v prvom polčase otočil skóre po dvoch presných zásahoch Maného v 28. a 40. minúte. Triumf ligového lídra potvrdil tretím gólom v 72. minúte Mohamed Salah.

Pre Liverpool to bolo 14. ligové víťazstvo za sebou, čím opäť vylepšil klubový rekord. Na Anfielde neprehral v najvyššej anglickej súťaži už 43 zápasov, naposledy ešte v apríli 2017 s Crystal Palace. Newcastle má po piatom kole na konte iba jedno víťazstvo a štyri body.

Online prenos: Liverpool FC - Newcastle United (futbal, Premier League 2019/2020, 8. kolo, Martin Dúbravka, LIVE, NAŽIVO)

Anglická Premier League  2019/2020
14.09.2019 o 13:30
Liverpool
3:1
(2:1, 1:0)
90+3 minúta
Ukončený
Newcastle
Prehľad
Góly: 28. Mané, 40. Mané, 72. M. Salah – 7. Willems. Rozhodca: Marriner – Ledger, Long. Diváci: 51 430.
Prenos
To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty.
Držanie lopty: 76 % : 24 %.
Strely na bránu: 9:1.
Strely mimo: 9:4.
Rohy: 10:1.
Ofsajdy: 2:8.
Fauly: 5:4.
Liverpool s prehľadom zvládol druhý polčas a robil si v ňom doslova to, čo chcel. Hostia sa nezmohli v útoku prakticky na nič, naopak, Martin Dúbravka ich niekoľkokrát podržal a zabránil tak omnoho horšiemu výsledku. Liverpool si pripisuje na svoje konto štrnástu výhru v Premier League za sebou (v súčte s minulou sezónou) a body v najvyššej anglickej súťaži nestratil od začiatku marca. V tabuľke bude ako jediný tím s plným počtom bodov na prvom mieste i po tomto kole. Newcastle ostáva na štyroch bodoch a priebežne je na 16. mieste.
90+3
Koniec zápasu.
90+2
Tak predsa len sa Newcastle ešte snaží aspoň u kozmetickú úpravu skóre. Center do šestnástky však zastavil Alexander-Arnold a spolu s brankárom Adriánom záskal loptu na kopačky domácich.
90+1
Muto si nabiehal za odkopom z vlastnej polovice, čiarový rozhodca mu ale správne odmával ofsajd.
90
Bude sa hrať ešte tri minúty.
89
Newcastle už vypadá rezignovane a hostia chcú mať tento zápas zjavne rýchlo za sebou. Už sa nedá ani len hovoriť o útočnej aktivite, po zisku lopty totiž hrací predmet hneď odkopnú na polovicu Liverpoolu.
88
importantShaqiri pätičkou prihral za obranu hostí Firminovi, ktorý loptu posunul pred odkrytú bránu Manému a ten ju pohodlne dorazil do siete. Krásna akcia, gól však kvôli ofsajdu Firmina neplatí!
87
87
importantFirmino po prihrávke Alexander-Arnolda vysunul pätičkou do šestnástky Salaha, ktorému ale loptu zastavil obranca Newcastle. Odkopnúť ju ale nedokázal, a tak k nej dobehol ako prvý Alexander-Arnold, ktorý svojim zakončením trafil vybiehajúceho Dúbravku.
86
Gólman domácich zakladá postupný útok Liverpoolu, ktorý sa nateraz zasekol pri stredovej čiare.
85
Alexander-Arnold tentokrát rozohral roh na krátko na Salaha, Egypťan bol ale pripravený o loptu. Hostia okamžite po zisku nakopli guľatý nezmysel na Joelintona, ako prvý bol však pri lopte brankár Adrián.
84
changeStriedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Georginio Wijnaldum, prichádza Xherdan Shaqiri.
83
Mané si nabehol na center od rohovej zástavky na prednú tyč a hlavou predlžoval loptu na zadnú tyč. Tam sa už ale nedostal k hraciemu predmetu nikto v červenom a ten tak doskákal za bránkovú čiaru.
82
Firmino obral rozohrávajúcich obrancov hostí o loptu a vysunul kolmicou na pravé krídlo Alexander-Arnolda. Center pravého obrancu Liverpoolu bol zrazený na rohový kop.
80
changeStriedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Fabian Schär, prichádza Federico Fernández.
79
Na zemi teraz ležia hneď dvaja hráči Newcastleu. Schära nepríjemne zasiahol do nohy Milner a zdá sa, že dnes už zrejme dohral. Hayden sa po krátkom ošetrení vráti do hry.
78
Obrana hostí si poradila s Robertsonovým centrom, lopta sa ale znovu vrátila na kopačky domácich, ktorí pokračujú v obliehaní pokutového územia Newcastleu.
77
Liverpool stále nepoľavuje. Zápas má plne pod kontrolou a teraz je už zrejme len otázkou skóre a akým rozdielom dnes zvíťazí.
75
changeStriedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Alex Oxlade-Chamberlain, prichádza James Milner.
74
Schär sa po krátkom ošetrení vracia do hry. Loptu i teraz držia na kopačkách domáci hráči.
73
Schär, ktorý sa snažil ešte sklzom zabrániť Salahovi v prieniku sa pri tomto obrannom zákroku zrejme ľahšie zranil a musí byť ošetrený.
72
72
goalLiverpool dal gól!
Domáci sa dočkali odmeny za svoju aktivitu! MOHAMED SALAH si narazil pred šestnástkou hostí loptu s Firminom, ktorý mu ju vrátil mimo dosah hosťujúcich obrancov a rozbehnutý Salah vletel do diery v obrane Newcastleu. Dúbravku potom prekonal z bezprostrednej blízkosti strelou k vzdialenejšej žrdi.
71
Hráči Newcastleu len naháňajú Liverpoolčanov, ktorí sa naďalej držia pri ich šestnástke. Domáci sa trpezlivou kombináciou snažia dostať do zakončenia.
70
Alexander-Arnold nacentroval na zadnú tyč, odkiaľ vracal loptu pred bránu van Dijk. Tú odkopol z bránkoviska jeden z brániacich hráčov hosťujúceho celku.
69
Hayden podrazil na pravej strane Maného, ktorý sa ho snažil obísť. Priamy kop pre Liverpool.
68
Salah bežal za nákopom z vlastnej polovice, v súboji o loptu ale fauloval Dummetta. Dúbravka po faule rozohral, jeho spoluhráči ale nedokázali loptu udržať na svojich kopačkách.
67
changeStriedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Emil Krafth, prichádza Javier Manquillo.
67
changeStriedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Miguel Almirón, prichádza Jošinori Muto.
65
importantTechnická strela Oxlade-Chamberlaina bola zrazená do pravej strany šestnástky, kam bežal pripravený Firmino. Ten sa snažil prihrať naspäť pred bránu hostí, loptu ale vyrazil vybiehajúci brankár Dúbravka.
63
importantFirmino pekným oblúčikom poslal z ľavého krídla za obranu Newcastleu Robertsona. Ten sa z ostrého uhla dostal až pred Dúbravku, ktorého však svojou strelou trafil a od slovenského brankára sa lopta odrazila tesne mimo svätyňu hostí.
62
Liverpool sa znovu dostáva do tlaku, ktorý mal v prvom polčase. Firmino našiel v strede pokutového územia voľného Salaha, ktorý však z prvej trafil len Lascellesa.
61
61
importantFirmino si skvele vyskočil na center Alexander-Arnolda z pravej strany a hlavou poslal loptu smerom na bránu, Dúbravka bol však pripravený a strelu na dvakrát chytil.
59
Hostia bez zbytočného zdržovania nakopli loptu dopredu na Joelintona, ktorý ale vybiehal z ofsajdovej pozície.
58
Salahov center doletel na hlavu Matipa, ktorý ale nedokázal poslať loptu smerom na bránu. Obrancovia Newcastleu loptu odkopli z vlastnej šestnástky.
57
Alexander-Arnold po rohu nacentroval z pravej strany a na zadnej tyči odhlavičkoval loptu pred Firminom na ďalší roh domácich Schär.
56
importantSalah našiel medzi obrancami hostí Firmina, ktorý vysunul kolmicou do nábehu z pravej strany Alexander-Arnolda. Ten strieľal z ostrého uhla a Dúbravka si jeho zakončenie postrážil.
55
55
importantAtsu obišiel Alexander-Arnolda a nacentroval na zadnú tyč na Kraftha, ktorý sa ocitol v šestnástke Liverpoolu úplne sám. Jeho strela z výbornej streleckej pozície však končí nad Adriánovou bránou.
54
Otvorená hra hostí ale dáva možnosť i Liverpoolu, ktorý sa omnoho ľahšie, ako v prvom polčase, dokáže usadiť na polovici hostí.
53
Jeho výkop však zachytili hostia, ktorí pokračujú v útočnej kombinácii. Schär sa medzitým vysunul k Joelintovi a pracuje teraz prakticky ako druhý útočník.
52
Newcastle v druhom polčase otvoril hru a častejšie sa tlačí dopredu. Center Almiróna z pravej strany chytil Adrián, ktorý okamžite otáča hru.
51
Salah si narazil loptu s Firminom a potom okamžite vysunul za obranu hostí Oxlade-Chamberlaina. Na poslednú chvíu zareagoval Dummett, ktorý loptu posunul k Dúbravkovi a ten ju odkopol na polovicu domácich.
50
50
importantRobertson našiel prihrávkou z ľavej strany v šestnástke voľného Wijnalduma, ktorý si loptu spracoval a pred tým, ako vôbec dopadla na zem, vystrelil. Jeho pokus minul spojnicu Dúbravkovej brány len o centimetre.
49
Center z rohu odvrátila liverpoolská obrana a útok domácich po pravej strane zastavil čistým obranným sklzom, ktorým vypichol loptu do autu, Dummett.
48
Almirón sklepol nákop Shelveyho na Joelintona, ktorý uvoľnil prihrávkou na ľavú stranu Kraftha. Strelu švédskeho pravého obrancu zrazil na prvý rohový kop hostí Robertson.
47
Prvé útoky oboch tímov v druhom polčase skončili úplne rovnako. Nepresné kolmice na útočníkov zastavili až brankári.
46
Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
46
Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 14:35.
Liverpoolu sa nevydaril vstup do zápasu a hneď z prvého útoku hostí inkasoval. Krásny gól Willemsa ale vyprovokoval domácich, ktorý takmer celý polčas zvierali Newcastle pri jeho šestnástke a napokon ešte do prestávky otočili skóre na svoju stranu. Po dvoch góloch Maného tak idú do šatní spokojnejší domáci, hostia naopak budú musieť zareagovať v druhom polčase na nepriaznivý vývoj.
45+3
Prvý polčas sa skončil.
45+3
Shelveyho nákop zo štandardky sa stal ľahkou korisťou brankára Adriána. Domáci už sa nikam neponáhľajú a snažia sa polčas v pohode dohrať s kontrolou lopty.
45+2
Mané podkopol zozadu Haydena, ktorý si spracovával loptu. Priamy kop pre Newcastle na útočnej polovici.
45+1
Ďalší center Oxlade-Chamberlaina zrazili obrancovia Newcastleu k Wijnaldumovi, ktorého slabú strelu po zemi bez problémov chytil Martin Dúbravka.
45
Nadstavený čas sú tri minúty.
44
Lascelles odhlavičkoval center Oxlade-Chamberlaina z pravej strany, na opačnej strane ale opäť boli len hráči Liverpoolu.
43
Okrem Joelintona sú všetci hráči Newcastleu vo vzdialenosti maximálne 25 metrov od svojej brány. I tak sa však Matipovi podarilo rozohrať na ľavé krídlo na Robertsona, ktorému ale lopta pri pokuse o kľučku odskočila do autu.
42
Newcastle nedokáže získať loptu na dlhšiu dobu na svoje kopačky. Pokiaľ sa mu to i podarí, tak ju domáci okamžitým presingom získavajú rýchlo naspäť.
40
40
goalLiverpool dal gól!
Liverpool zaslúžene otáča skóre! Domáci obrali v strede poľa hostí a lopta sa dostala k Firminovi, ktorý bez váhania vysunul do nábehu za obranu Newcastleu SADIA MANÉHO. Proti nemu vybehol Dúbravka, loptu však vyrazil do Maného, od ktorého sa odrazila zaňho a Mané ju už potom nemal problém doraziť do prázdnej brány.
39
Ani odchod Origiho Liverpoolu neublížil. Nápor červených pokračuje ďalej a obrana hostí je pod veľkým tlakom.
37
changeStriedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Divock Origi, prichádza Roberto Firmino.
36
Na lavičke domácich sa už oblieka do liverpoolského dresu Roberto Firmino. Uvidíme tak vynútené striedanie domácich.
35
Na zemi zostáva v pokutovom území ležať Origi, ktorý musí byť ošetrený. Jeho problémy súvisia zrejme s pošmyknutím sa zo začiatku zápasu.
34
Sám Mané potom centroval z ľavej strany, Schär však jeho center odvrátil z nebezpečného priestoru pred Dúbravkom.
33
Matipov nákop do šestnástky hostí trochu prekvapivo prešiel cez obrancu Newcastlu k Manému, ktorého to asi zaskočilo a lopta mu pri spracovaní odskočila od nohy. Lascelles ju nakoniec odkopol na polovicu domácich.
32
Van Dijk sa rozhodol, že skúsi zaskočiť Dúbravku strelou zo zhruba 40 metrov, loptu však poslal priamo na tribúnu za jeho bránou.
31
Držanie lopty: 80 % : 20 %
30
Domáci nepoľavujú vo svojej aktivite ani po vyrovnávajúcom góle a ich tlak na obranu Newcastleu pokračuje ďalej.
28
28
goalLiverpool dal gól!
Je vyrovnané! Robertson si spracoval loptu do pohybu a prihral do pokutového územia na SADIA MANÉHO. Ten z ľavej strany zakrútil technickou strelou loptu do vzdialenejšieho horného rohu Dúbravkovej brány.
27
importantMatip si skvele nabehol na zadnej tyči na center z rohu a pri jeho nábehu ho úplne zjavne stiahol k zemi Lascelles. Tento zákrok mal byť ohodnotený ako penaltový, pritom naň nezareagoval ani VAR!
26
S centrom z rohu si obrana Newcastleu poradila, lopta sa ale odrazila na pravú stranu k Salahovi, ktorého strelu zablokoval na ďalší rohový kop Schär.
25
Tlak domácich sa postupne stupňuje. Fabinho jemným oblúčikom na pravú stranu uvoľnil do nábehu Alexander-Arnolda, ktorého prihrávku do bránkoviska odohral na poslednú chvíľu na rohový kop Dummett.
24
Okamžitým presingom však domáci získali po odkope Dúbravku od brány loptu. Mané nacentroval zľava na prednú žrď na Origiho, ktorý hlavičkou k vzdialenejšej tyči výrazne minul bránu hostí.
23
Matipov nákop letel na Salaha, dobre ale zareagoval Schär, ktorý útočníka domáceho tímu odtlačil od lopty a potom ju nechal dokotúľať sa za bránkovú čiaru.
22
Strely: 3:2
Strely na bránu: 0:1
21
Oxlade-Chamberlain si nedokázal obhodiť Shelveyho, ktorý ho od lopty odtlačil. Domáci záložník potom hráča Newcastleu stiahol v súboji o loptu k zemi.
20
Alexander-Arnold trafil centrom z pravej strany Atsuho, ktorý získal loptu pre hostí. Dúbravku potom dostal pod veľký tlak nepresnou malou domov Willems a slovenský brankár musel pred napádajúcim Salahom loptu odkopnúť len k obrancom Liverpoolu.
19
Willems hľadal výborným centrom z ľavej strany Almiróna, Paraguajčan sa ale tlačil za týmto nákopom z ofsajdovej pozície.
18
Center od rohovej zástavky vyboxoval zo svojej šestnástky Dúbravka. Lopta sa potom dostala na pravú stranu k Oxlade-Chamberlainovi, ktorý ju nakopol na Maného a ten zakončil hlavou vysoko nad bránu Newcastleu.
17
Robertson obral rozohrávajúcich obrancov hostí o loptu a posunul ju Origimu, ktorého center zablokoval Krafth na rohový kop.
16
Držanie lopty: 80 % : 20 %
15
Center Alexander-Arnolda sa odrazil k Oxlade-Chamberlainovi, ktorého nákop do šestnástky hostí skončil na hornej sieti Dúbravkovej brány.
14
Domáci sa snažia nájsť medzeru v obrane hostí a posúvajú si loptu zo strany na stranu, hostia ale zatiaľ výborne pokrývajú všetky voľné priestory.
13
Od streleného gólu sa Newcastle len bráni a nie je to inak ani teraz. Všetci hráči hosťujúceho tímu sú v tesnej blízkosti vlastnej šestnástky.
12
12
Oxlade-Chamberlain vystrelil zo strednej vzdialenosti, jeho pokus po zemi však minul bránu hostí. Martin Dúbravka ho pri jeho lete mimo len kontroloval.
11
Domáci sa veľmi rýchlo vrátili na polovicu hostí a už obliehajú ich pokutové územie.
10
Krafth získal loptu pre hostí a okamžite poslal nákop na rozbehnutého Willemsa. Strelec prvého gólu ale nemohol pokračovať v útoku, bol mu totiž odpískaný ofsajd.
9
Liverpool sa okamžite natlačil na útočnú polovicu, po nepresnej prihrávke na Salaha však jeden z obrancov hostí loptu odkopol až k brankárovi Adriánovi.
7
7
goalNewcastle United dal gól!
Hostia z prvého poriadneho útoku šokujú Anfield Road otváracím gólom! JETRO WILLEMS si spracoval prihrávku Atsuho na ľavé krídlo, naviedol si loptu do šestnástky na pravačku a na záver ju zakrútil cez Alexander-Arnolda do ľavého horného rohu Adriánovej brány. Domáci gólman nemal šancu.
5
Rozohrávka na Salaha sa domácim nevydarila a hostia môžu v pokoji založiť svoju prvú postupnú útočnú akciu.
4
Origi sa pri snahe o prienik po ľavom krídle pošmykol a veľmi nepekne dopadol na koleno. Napokon ale nepotrebuje ani ošetrenie a bude pokračovať v zápase.
3
Liverpool sa zatiaľ s rozohrávkou nikam neponáhľa a domáci si loptu posúvajú v tesnej blízkosti stredovej čiary. Hostia sú zoradení v obranných líniách pred vlastným pokutovým územím.
2
Prvý nákop Newcastleu na Joelintona skončil tiež neúspechom. Lopta sa dostala k domácemu gólmanovi Adriánovi, ktorý je pri zranení Alissona Beckera dočasnou jedničkou Liverpoolu.
1
Výkop zápasu mali domáci. Prvý nákop na Maného od van Dijka skončil v aute.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne. Domáci Liverpool bude hrať v tradičných červených dresoch, Newcastle v čiernobielych.
Úvodné zostavy:

Liverpool FC: Adrián – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk (C), Robertson – Oxlade-Chamberlain, Fabinho, Wijnaldum – M. Salah, Mané, Origi.
Náhradníci: Kelleher – Firmino, Joe Gomez, Henderson, Lallana, Milner, Shaqiri.

Newcastle United: Dúbravka – Krafth, Schär, Lascelles (C), P. Dummett, Willems – Atsu, Hayden, Shelvey, Almirón – Joelinton.
Náhradníci: Darlow – Clark, F. Fernández, Ki Song-jung, Longstaff, Manquillo, Muto.

Rozhodca: Marriner – Ledger, Long.
Vzájomné zápasy

Oba tímy sa v Premier League doteraz stretli 48-krát a výrazne úspešnejší je Liverpool, ktorý vyhrál 27 zápasov. Newcastle vyhral 11-krát a 10 zápasov sa skončilo nerozhodne. V posledných sezónach je jasne úspešnejší Liverpool, ktorý neprehral posledných päť zápasov proti Newcastleu za sebou a vyhral posledné tri duely za sebou. V minulej sezóne vyhral Liverpool doma 4:0 a vonku 3:2.
Newcastle United

Tím slovenského reprezentačného brankára Martina Dúbravku nevstúpil do novej sezóny Premier League dobre a po prvých dvoch zápasoch mal na konte nula bodov. Newcastle podľahol doma v prvom zápase Arsenalu 0:1 a následne i na pôde nováčika z Norwichu 1:3. V treťom kole však prišla prekvapivá výhra na ihrisku Tottenhamu 1:0 a zatiaľ posledný ligový zápas Newcastle doma remizoval s Watfordom 1:1. Na konte tak má štyri body a pred duelom s posledným víťazom Ligy majstrov je na 14. mieste priebežnej tabuľky.
Liverpool FC

Liverpool už získal v novej sezóne svoju prvú trofej, keď vyhral Superpohár UEFA po penaltovej výhre nad londýnskou Chelsea. Čo sa týka anglických súťaží, tak Liverpool na úvod podľahol po penaltách v Community Shield Manchesteru City, potom sa ale rozohral k skvelým výkonom a po štyroch zápasoch je na čele ligovej tabuľky. Ako jediný tím má navyše plný počet bodov, a to i napriek zraneniu jasnej brankárskej jedničky Alissona Beckera. „The Reds“ postupne zdolali Norwich (4:1), Southampton (2:1), Arsenal (3:1) a Burnley (3:0). Dnes sú proti Newcastleu jasným favoritom a očakáva sa ich ďalšia výhra.
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Liverpool FC – Newcastle United, ktorý otvorí piate kolo anglickej Premier League. Stretnutie sa začne o 13:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Newcastlu nestačil úvodný gól proti Liverpoolu, Dúbravka trikrát inkasoval