V prvom zápase Premier League padlo sedem gólov, uspel Arsenal

Olivier Giroud (vpravo) sa raduje zo svojho gólu na konečných 4:3 pre Arsenal.
Olivier Giroud (vpravo) sa raduje zo svojho gólu na konečných 4:3 pre Arsenal. (Autor: TASR/AP)
DIGI Sport|11. aug 2017 o 00:00

Londýnsky klub v závere zápasu otočil stav stretnutia.

LONDÝN. Nový ročník najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League odštartoval v piatok večer atraktívnym stretnutím, v ktorom londýnsky Arsenal doma zdolal Leicester City 4:3.

Už v druhej minúte pôsobenia v Premier League sa strelecky presadil nový hráč Arsenalu Alexandre Lacazette.

Sedem minút pred koncom prehrával. Takto Arsenal zdolal v úvodnom kole Premier League hráčov Leicestru: fotogaléria

12.8.2017

Hostia viedli v druhom polčase, ale definitívny obrat v prospech domácich zariadili v 83. minúte Aaron Ramsey a päť minút pred koncom riadneho hracieho času ďalší striedajúci futbalista Olivier Giroud.

V sobotu je na programe sedem zápasov, v nedeľu sa otváracie kolo dohrá dvoma súbojmi.

Premier League - 1. kolo:

FC Arsenal - Leicester City 4:3 (2:2)
Góly:
2. Lacazette, 45.+2 Welbeck, 83. Ramsey, 85. Giroud - 29. a 56. Vardy, 5. Okazaki

Online prenos: Arsenal Londýn - Leicester City (Premier League 2017/2018, 1. kolo)

Anglická Premier League  2017/2018
11.08.2017 o 20:45
Arsenal
4:3
(2:2, 2:1)
90+5 minúta
Ukončený
Leicester
Prehľad
Góly: 2. A. Lacazette, 45+2. Welbeck, 83. Ramsey, 85. Giroud – 5. Okazaki, 29. Vardy, 56. Vardy. ŽK: 90+4. Morgan (LEC).
Prenos
Lepší štart do sezóny sme si asi ani nemohli želať. Arsenal a Leicester strelil až sedem gólov. O jeden gól navyše nakoniec strelili domáci. Účet si otvorila nová posila Lacazette, v závere polčase vyrovnával Welbeck, ale hrdinami sa stali striedajúci Ramsey a hlavne Giroud. Na strane hostí sa dvakrát trafil Vardy, raz Okazaki.
90+5
Koniec zápasu.
90+5
Arsenal drží loptu na polovici súpera, takmer až v šestnástke Schmeichela. Leicester dnes body nezíska.
90+4
yellowCardŽltú kartu dostáva Wes Morgan (Leicester City).
90+2
Dlhý nákop dopredu za obranou spracoval Giroud, avšak nemal rýchlosť, tak že musel zastať. Akcia Arsenalu však pokračovala, strela Walcotta išla nad a navyše bola z ofsajdu.
90+1
Nadstavuje sa 5 minút.
90
Peter Schmeichel vybehol až do polovice ihriska, kde odkopol do autu, avšak hráči Arsenalu rýchlo vhodili. Özil mohol z diaľky strieľať, pokus mu nesadol a Lacazette vo svojej snahe fauloval.
89
Hostia sa ešte budú snažiť vyrovnať, lenže bude to pre nich veľmi náročné. Mahrez nakopol do šestnástky, lopta až na Vardyho neprešla.
88
changeStriedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Marc Albrighton, prichádza Demarai Gray.
87
Arsenal má momentálne nahrané a bude sa snažiť držať loptu čo najďalej od vlastnej brány. Vyzerá to tak, že mu to bude stačiť, pretože Leicester je mimo rytmus.
85
85
goalArsenal FC dal gól!
Úžasný zápas pokračuje a znova vidíme otočenie skóre. Wenger si môže mädliť ruky, pretože po Ramseym dal gól aj ďalší striedajúci hráč. OLIVIER GIROUD bol ťahaný za dres, no aj tak hlavičku z päťky nasmeroval od brvna za čiaru!
85
importantGiroud perfektne sklepol loptu do šestnástky, kde bol Lacazette, lenže ten si to sám sťažil, pretože mnohými dotykmi sa vytlačil z ideálnej pozície. Aj tak to ale bola veľká šanca, ktorá po teči končí rohom.
84
Arsenal je teraz na koni a naďalej búcha na dvere brány Schmeichela, v ktorej by rád videl aj štvrtú loptu. To by znamenalo priebežné víťazstvo a asi aj konečné.
83
83
goalArsenal FC dal gól!
Ďalší roh síce Morgan poslal preč, avšak Xhaka vrátil loptu späť a AARON RAMSEY dostal veľmi veľa času aj priestoru. Pripravil si loptu a trafil presne k žrdi.
82
changeStriedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Matty James, prichádza Kelechi Iheanacho.
81
Strela Xhaku bola zrazená Ndidim, hostia sa ubránili, no bude to rohový kop. Ramsey po ňom dokázal hlavičkovať, nenamieril presne.
80
Desať minút do konca zápasu Leicester stále vyhráva a Arsenal sa zatiaľ snaží márne. Určite je pred nami vzrušujúci záver stretnutia.
79
Chamberlain netrafil loptu pri strele spoza pokutového územia ideálne, priestor troch žrdí Kaspera Schmeichela minul a Dán teda robotu nemal.
78
Mahrez loptu za defenzívu od Vardyho nestihol, takže vpred idú domáci, no v strede ihriska ich snaha narazila na modré more obrancov Leicesteru.
77
Hostia trochu otupili tú snahu Arsenalu a držia loptu na polovici súpera, kde im to vyhovuje. "Líšky" to majú v týchto sekundách na chvíľu pod kontrolou.
76
Arsenal si vytvára tlak, ktorý by sa mal v ďalších minútach ešte stupňovať. Leicester už iba odkopáva a snaží sa vyrážať do protiútokov, ak je to možné.
75
changeStriedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Danny Welbeck, prichádza Theo Walcott.
74
importantChamberlain vystrelil krížnou strelou smerom na vzdialenejšiu žrď, ktorú tesne minul. Tečovať ešte mohol Lacazette, k lopte mal o niečo ďaleko, ako by potreboval.
73
Mahrez sa snažil prejsť do protiútoku, perfektne mu loptu odobral Kolašinac. Ani tento hráč z Bosny sa ale ďaleko nepracoval, pretože prihrávka presná nebola.
72
changeStriedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Šindži Okazaki, prichádza Daniel Amartey.
71
Lacazette prihral pod seba, kam si na hranicu šestnástky nabehol Özil. Nemec trafil iba do hráčov pred sebou, ktorí loptu nepustili.
70
Center z krídla do druhej vlny našiel za šestnástkou Xhaku, ktorý to skúsil ranou do zeme, lenže odrazená lopta pristála v rukaviciach brankára Schmeichela.
69
Walesan bude po krátkej chvíli v poriadku a už beží zapojiť sa do hry v strede ihriska, kde bude očakávať výkop Schmeichela.
68
Aaron Ramsey si okamžite po príchode na ihrisko neohrozene nabehol medzi obrancov súpera, kde dostal perfektný pas zľava, lenže nenamieril medzi tri žrde a po páde na trávnik si privodil zdravotné problémy.
67
changeStriedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Mohamed Elneny, prichádza Aaron Ramsey.
Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Rob Holding, prichádza Olivier Giroud.
66
Hra sa na niekoľko posledných sekúnd ba až minút presunula do stredu ihriska, kde je to veľký boj o loptu z oboch strán.
64
Rohový kop nebezpečenstvo narobiť nestihol, pretože hráči Leicesteru sa veľmi rýchlo a dobre ubránili. Okamžite dostali loptu do bezpečia.
63
Chamberlain nasadil okolo Ndidiho k centru, trafil iba Simpsona a bude to rohový kop. Ten rozohrá sám centrujúci Angličan.
62
62
importantWelbeck poslal kolmicu na Bellerína, ktorý sa ocitol sám pred Schmeichelom, no ten perfektne vybehol, zmenšil uhol a zabránil gólu.
61
Okazaki hľadal zaujímavou kolmicou Vardyho, tomu veľkú šancu v poslednej chvíli zobral Monreal.
60
Mahrez sa dostal do zovretia súperov v strede ihriska. Podarilo sa mu dostať sa odtiaľ, lenže následne mu loptu domáci zobrali a vypichli aspoň do autu.
59
importantChamberlain vyslal spoza pokutového územia dobrú strelu, Schmeichel dokázal vyraziť iba pred seba, lenže dorážku Lacazetteho chytil. Francúz ale zakončoval z ofsajdu.
58
Chamberlain si na krídle prehodil loptu na pravačku, poslal center smerom na vzdialenejšiu žrď, no tam sa najlepšie zorientoval Fuchs a odvrátil do bezpečia.
56
56
goalLeicester City dáva gól!
Center Mahreza na hranicu malého vápna podcenil ako Čech, tak aj obrana Arsenalu, čo využíva JAMIE VARDY a hlavičkou usmernil loptu k vzdialenejšej žrdi.
55
Zrazený center zľava do šestnástky Arsenalu síce nenarobil problémy, ale lopta sa ešte odrazila na kopačku Mahreza, ktorý si spravil pozíciu a Čech jeho pokus pod brvno vyrazil nad.
53
Fuchs znova poslal veľmi dlhý aut do pokutového územia Arsenalu. K lopte sa hnal hlavne Okazaki, Monreal dokázal odkopnúť do bezpečia.
52
Petr Čech bol veľmi vysoko z brány, ale dokázal si poradiť so situáciou a v sklze perfektne zastavil Vardyho, ktorý dostal dobrý pas za obranu. Zakončiť nedokázal.
51
Práve Mahrez si nabehol do pokutového územia na center z druhej strany. Naskakoval tam síce dobre, avšak do zakončenia sa nedostal.
50
Mahrez sa pohral na krídle s Kolašinacom, okolo ktorého sa mu podarilo odcentrovať, avšak nedokázal nájsť spoluhráčov. Loptu poslal medzi divákov.
49
Po dlhej kombinácii Arsenalu vystrelil spoza pokutového územia Mesut Özil. Loptu nasmeroval tesne vedľa brány Schmeichela, ktorý zasahovať nemusel.
48
Hostia sa ďaleko nedostali, hráči Arsenalu tak naďalej držia loptu na svojich kopačkách v strede ihriska. Druhé dejstvo sa rozbieha pomalšie, ako to prvé.
47
Chamberlain sa na pravej strane síce predviedol technickou finesou, ale cez svojich protihráčov sa nedostal, takže vpred mohli ísť hostia.
Ani jeden z trénerov nestriedal, takže oba tímy začínajú druhý polčas tak, ako vstúpili do stretnutia.

Arsenal FC: Čech (C) – Holding, Monreal, Kolašinac – Bellerín, Elneny, Xhaka, Oxlade-Chamberlain – Welbeck, Özil – A. Lacazette

Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Fuchs – Mahrez, Ndidi, James, Albrighton – Okazaki – Vardy
46
Začal sa druhý polčas.
Perfektný futbal si pre nás prichystali hráči na oboch stranách na úvod ročníka 2017/18 v Premier League. Lacazette sa trafil v druhej minúte, zakrátko vyrovnal Okazaki, aby Vardy skóre otočil, lenže Welbeck závere vyrovnal na priebežných 2:2.
45+2
Prvý polčas sa skončil.
45+2
45+2
goalArsenal FC dal gól!
Domáci to zvládli a v posledných sekundách vyrovnali. Lacazette z otočky síce blok hráčov Leicesteru neprepálil, ale lopta sa odrazila na Kolašinaca, ktorý ešte predložil ponuku DANNYMU WELBECKOVI a ten trafil prázdnu časť brány.
45+1
Nadstavujú sa dve minúty.
45
Leicester získal rohový kop, po ktorom takmer prišla hlavička z malého vápna. Všetko dokázal vyriešiť Monreal a odvrátil do bezpečia.
44
Albrighton poslal ďalší zo svojich krásnych centrov. Na zadnej žrdi hľadal Mahreza, v poslednej chvíli loptu predĺžil Chamberlain a zachránil.
43
Obliehanie pokutového územia Leicesteru od hráčov Arsenalu pokračuje aj naďalej. Elneny si zbehol doprava, kde dostal pas, avšak cez Fuchsa neuspel.
42
importantPo rozohrávke na krátko našiel Elneny Kolašinaca, ten chcel penaltu po tom, ako trafil Ndidiho do ruky. Pokutový kop sa pokojne kopať mohol!
41
Chamberlainov center bol tečovaný, ale aj tak padal nebezpečne na zadnú tyč, kde nabiehali dvaja hráči domácich. Maguire odvrátil na roh.
40
Bellerín mal síce na pravej strane veľmi veľa priestoru, hodil si loptu poriadne ďaleko od nohy, avšak k centru, ani prechodu do šestnástky sa už nedostal, pretože ho dostúpil Fuchs.
39
Hráči Arsenalu síce momentálne držia loptu, lenže iba na vlastnej polovici. Po prechode dopredu po ľavej strane sa Lacazette nepresadil.
38
Xhaka sa postaral o pokus spoza veľkého vápna, ten našiel iba hráčov Leicesteru a tí zrazili loptu do bezpečia. Následný pas doprava presný nebol.
37
Fuchs poslal z autu dlhý pas do pokutového územia, Arsenalu sa podarilo ubrániť. Lacazette bol navyše faulovaný.
36
Maguire perfektne zastavil prihrávku hráčov súpera za obranu. Okamžite poslal pas na ľavé krídlo, kde Vardy vyhral súboj s Holdingom, získal len aut.
34
Po faule Jamesa v strede poľa na Chamberlaina sa Arsenal rýchlo vydal dopredu kolmicou za obranu na Welbecka, ktorý chcel prihrávať do veľkej šance Lacazettemu, no Angličan stál v ofsajde.
33
Mark Albrighton prešiel po ľavej strane, dostal sa k centru cez Holdinga a dokonca našiel Okazakiho medzi dvomi hráčmi súpera. Nižší Japonec sa aj tak dostal k hlavičke, ktorú nasmeroval len tesne vedľa.
32
Elneny nedokázal udržať loptu vedľa svojej šestnástky, čo na center využil Mahrez, no jeho pas našiel pred Vardym pripraveného Monreala.
31
Teraz je však z ničoho nič na rade Arsenal, ktorý vstúpil do zápasu lepšie, avšak Leicester dokázal z dvoch striel medzi tri žrde streliť dva góly.
30
Tridsať minút nám prinieslo reklamu na najkvalitnejší futbal v Premier League. Oba tímy tomu prispievajú svojím kúskom.
29
29
goalLeicester City dáva gól!
Obrovské zlyhanie defenzívy "Gunners" pretože po nádhernom centri zľava od Albrightona si JAMIE VARDY nabehol medzi obrancov a Čecha tak, že len nastavil nohu a trafil sa pod brvno. Majster spred minulej sezóny otáča skóre.
27
27
importantSead Kolašinac spracoval vysoký pas v pokutovom území, dostal sa k rane z voleja, lenže aj za pomoci teču Morgana ju nasmeroval do miest, kde zasiahol Schmeichel.
26
importantWelbeck dostal loptu medzi dvoch obrancov v šestnástke, avšak v dobrej pozícii vystrelil len do nich. Následne si loptu ešte potiahol bližšie k bráne, vytlačil sa do uhlu a spätnou prihrávkou neuspel.
25
Na opačnej strane mal k lopte ďaleko Lacazette. Francúz sa ešte snažil získať ju do svojho držania, fauloval pri tom Fuchsa vedľa pokutového územia.
24
Okazaki znova zobral loptu v strede ihriska, okamžite si ju hodil smerom k bráne súpera, avšak Elneny všetko čistým spôsobom zastavil.
23
Okazaki zobral loptu Holdingovi, ktorý sa vybral na útočný výlet. Svojho spoluhráča však zastúpil Lacazette a perfektne si splnil defenzívne povinnosti.
22
importantWelbeck, Kolašinac a Özil sa nádherne dostali cez sformovanú defenzívu Leicesteru vďaka krásnej kombinácii, na konci ktorej bol anglický útočník, avšak spred päťky trafil do Maguireho.
20
Arsenal sa usadil v strede ihriska, kde sa pokúša kombinovať a postupne sa posúvať k šestnástky Leicesteru. "Wengerovci" sa ale extra neponáhľajú.
19
Harry Maguire si pomohol faulom proti Lacazettemu, ktorý upaľoval do rýchleho protiútoku. Stopér Leicesteru môže byť veľmi rád, že nedostal žltú kartu.
18
Po centri do pokutového územia hostí sa Bellerín dostal do súboja s Albrightonom. Angličan bol faulovaný, nakoľko mu obranca Arsenalu stúpil na nohu.
17
Vardy dlhý pas na hracej ploche nestihne a aj keby sa mu to podarilo, tak by to pre Angličana bolo zbytočné, pretože útočník sa ocitol v postavení mimo hru.
16
Bellerín vhadzoval blízko vlastnej šestnástky, avšak Okazaki po rozohrávke loptu zobral. Japonca nakoniec zastavilo ofsajdové postavenie.
15
Mesut Ozil nedokázal svojím pohybom dostať loptu v šestnástke súpera do nebezpečnej pozície. Schmeichel môže rozohrávať.
14
Bellerín naštartoval sprava do šestnástky. Cez Fuchsa síce neprešiel, no hráči Arsenalu ostali pri lopte. Chamberlain spoza vápna nepálil presne.
13
Po nepresnom centri Mahreza z priameho kopu sa lopta ešte odrazila na krídlo, kde sa ocitol Maguire. Center cez Xhaku odvrátil Monreal.
12
Fuchs sa chcel posunúť smerom vpred po ľavej strane, lopta sa mu zamotala a vrátil ju dozadu. Následne sa predieral vpred Okazaki, bol faulovaný.
11
Arsenal drží loptu v strede poľa, kde si ju posúva medzi svojimi hráčmi. Holding to skúsil nakopnúť, nepodarilo sa mu nájsť spoluhráčov.
10
Po desiatich minútach hry musíme zhodnotiť, že sledujeme perfektný štart nového ročníka Premier League. Hrá sa vo vysokom tempe, futbal sa divákom musí páčiť.
9
Pas zľava na dvojicu Okazaki – Vardy presný nebol. Lopta sa dostala až do pokutového územia, kde bol ako prvý brankár Petr Čech.
8
Chamberlain si potiahol loptu po ľavej strane, dostal ju do streleckej pozície. Cez troch hráčov ľavačkou vypálil len tesne nad. Schmeichel sa po lopte musel hodiť, ale zasiahnuť už nepotreboval.
7
Vardy si nabehol po krídle na dlhú loptu, počkal na Okazakiho a prihral mu do šestnástky. Strelca vyrovnávajúceho gólu ale veľmi dobre pokryl Holding a odobral mu guľatý nezmysel.
5
5
goalLeicester City dáva gól!
Je vyrovnané! Dlhý center na bránkovú čiaru vrátil do lepšej pozície Maguire, našiel hlavu Japonca menom ŠINDŽI OKAZAKI a ten prekonal vybehnutého Čecha.
4
Leicester po inkasovanom góle búši do brány Petra Čecha. Aktivita "líšok" prináša zisk rohového kopu.
3
importantDlhý aut Fuchsa sa odrazil na hranicu pokutového územia Arsenalu, kde bol slabo pokrytý Riyad Mahrez, avšak jeho dobrý volej tesne minul Čechovu bránu.
2
2
goalArsenal FC dal gól!
Po krátkom obliehaní šestnástky hostí poslal center prakticky z prvej a bez väčšieho rozmýšľania Elneny, ktorý perfektne našiel nového spoluhráča. ALEXANDRE LACAZETTE upratal loptu krásne k žrdi.
1
Domáci sa pokúsili prejsť dopredu po pravej strane, čo sa im cez pozornú defenzívu nepodarilo. Na druhej strane kolmicu na Vardyho neuspel Okazaki.
1
importantRočník 2017/18 v Premier League začal výkopom Arsenalu!
1
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Arsenal FC: Čech (C) – Holding, Monreal, Kolašinac – Bellerín, Elneny, Xhaka, Oxlade-Chamberlain – Welbeck, Özil – A. Lacazette.
Náhradníci: Ospina – Mustafi, Coquelin, Ramsey, Iwobi, Giroud, Walcott.

Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Fuchs – Mahrez, Ndidi, James, Albrighton – Okazaki – Vardy.
Náhradníci: Hamer – Chilwell, Amartey, A. King, Gray, Slimani, Iheanacho..
Leicester City

V minulej sezóne kúzlo z majstrovskej sezóny pominulo, aj keď v Lige majstrov z toho bola ďalšia pekná rozprávka dotiahnutá až do štvrťfinále, kde už nad sily "líšok" bolo Atlético Madrid.

Hlavným cieľom bolo cez leto udržať najväčšie hviezdy a tie zatiaľ ostávajú, no času ešte dosť. Hovorí sa hlavne o odchode Riyada Mahreza. Zatiaľ však klub opustil len Ron-Robert Zieler, ktorý zamieril do Sttutgartu. Hosťovanie však skončilo Wagueovi a hosťovať sa porúčali Kapustka či Elder.

Vedenie priviedlo do útoku nového snajpra. Je ním mladý Nigérijčan Kelechi Iheanacho, za ktorého Manchester City obdržal až 25 miliónov libier. Pätnásť stál záložník Vicente Iborra zo Sevilly, ešte o päť viac stopér Harry Maguire (Hull City). Len za týchto troch teda vedenia vysolilo zhruba 60 miliónov! Zadarmo dorazil švajčiarsky brankár Eldin Jakupović a za pol milióna mladík George Thomas.

Uvidíme, ako sa bude dariť Craigovi Shakespearovi, ktorý prvýkrát začína sezónu ako hlavný tréner klubu Premier League.
Arsenal FC

Víťaz FA Cupu počas leta priviedol výraznú posilu do ofenzívy, pretože z francúzskeho Lyonu dorazil Alexandre Lacazette, ktorý by mal byť strojom na góly. "Gunners" vyšiel až na 53 miliónov libier. Okrem neho dorazil už len Bosňan Sead Kolašinac, ktorý nestál ani cent, nakoľko mu skončila zmluva v Schalke 04 Gelsenkirchen.

Viac hráčov sa porúčalo von z klubu. Natrvalo zmizol Wojciech Szczęsny, za desať miliónov robiť Buffonovi dvojku do Juventusu, francúzsky útočník Yaya Sanogo bude hernú prax dostávať v Toulouse a odišli sa ešte mladíci ako Glen Kamara (Dundee FC), Chris Willock (Benfica), Daniel Crowley (Willem II), Kaylen Hinds (VFL Wolfsburg) či Stefan O'Connor (Newcastle United), Kristopher da Graca (IFK Goteborg). Hosťovať v Getafe bude gólman Damián Martínez, Stephy Mavididi (Preston North End), Marc Bola (Bristol Rovers), Takuma Asano (VFB Stuttgart).

Vyriešená ešte nie je budúcnosť Lucasa Péreza, Jacka Wilsherea či Carla Jenkinsona. Naopak, v Londýne sú spokojní s tým, že udržali Alexisa Sáncheza a Mesuta Özila. Čiľan však vynechá štart ročníka.

Arsenal vstúpil do sezóny dobre, veď v súboji o Community Shield po penaltách porazil Chelsea.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»V prvom zápase Premier League padlo sedem gólov, uspel Arsenal