Vedeniu došla trpezlivosť. Duda má v Kolíne nového trénera

Ondrej Duda v drese 1. FC Kolín.
Ondrej Duda v drese 1. FC Kolín. (Zdroj: TASR/AP, Autor: TASR/AP)
SITA|12. apr 2021 o 07:45 (aktualizované 12. apr 2021 o 12:22)

Kolín stráca na záchranu tri body.

KOLÍN. Nedeľňajšia prehra s Mainzom 2:3 sa stala osudnou pre trénera futbalistov nemeckého klubu 1. FC Kolín nad Rýnom Markusa Gisdola.

Novým koučom tímu slovenského reprezentanta Ondreja Dudu sa stal Friedhelm Funkel. Skúsený 67-ročný kormidelník bude mať jednoznačnú úlohu - zachrániť mužstvo v najvyššej nemeckej súťaži.

Zápas proti Mainzu bol už ôsmy v sérii, v ktorom Kolínčania nezabodovali naplno a v bundesligovej tabuľke sú predposlední s mankom troch bodov na hráčov Herthy Berlín. Tí sú prví nad pásmom zostupu.

Tréner Markus Gisdol.
Tréner Markus Gisdol. (Autor: TASR/AP)

"Výkony mužstva sa v posledných zápasoch zlepšili, zatiaľ to však nie je vidno na výsledkoch. Verím, že spoločnými silami sa nám podarí zotrvať v najvyššej súťaži. Bundesligovej záchrane podriadime celé naše úsilie," cituje Fridhelma Funkela web športového periodika Kicker.

Ondrej Duda hráva po septembrovom prestupe z Herthy Berlín v Kolíne nad Rýnom špílmachra, resp. podhrotového hráča a v novom drese už dosiahol päť gólov.

Úspešný bol z pokutového kopu aj v nedeľu proti Mainzu. Čo sa týka predčasného rozchodu s Gisdolom, ktorého zmluva mala vypršať až v roku 2023, je v nej špeciálna klauzula.

Podľa nej má neúspešný tréner nárok na mierne odstupné, ktoré nedosahuje pôvodné mzdové náklady na jeho zmluvu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Vedeniu došla trpezlivosť. Duda má v Kolíne nového trénera